De harmonische synergie van Kapèlkeshof

Het bijzondere van een bepaalde zaak ligt dikwijls in de combinatie van elementen, die in zo'n zaak samenkomen. Men zou een uitstekend fenomeen ook kunnen typeren door te stellen dat goede dingen, zoals gastvriendelijkheid, gastronomie en golf, op de juiste plek samengebracht zijn tot een harmonische synergie.

Het begrip synergie

Het woord synergie is afkomstig van het Griekse synergia, dat samenwerking betekent. Het gaat bij het begrip synergie om de samenwerking van verschillende factoren tot een gemeenschappelijke prestatie, die groter is dan de som van de afzonderlijke factoren.

Kapèlkeshof

Zo'n synergie is te vinden in een oase van rust midden in de Grashoek. Deze Grashoek is een groene locatie in de Noord-Limburgse gemeente Peel en Maas waar golf, gastronomie en gastvriendelijkheid op bijzondere wijze uitgekristaliseerd te vinden zijn in Kapèlkeshof: een exclusief maar tegelijkertijd ook laagdrempelig Wijn- en Golfdomein gekenmerkt door het 'pur sang' genieten.

Totaalconcept

Wijn- en golfdomein Kapèlkeshof is niet alleen heel uniek, het is als geheel ook erg zeldzaam.
Het domein bestaat uit:
  • een prachtige 18 holes golfbaan;
  • een restaurant inclusief tuinterras;
  • wijnschenkerij
  • wijngaard.

De golfbaan

De golfbaan is ontworpen door de Duitse designer Ulrich Katthöfer en strekt zich uit over vijf hectare voormalige akkergrond. Het terrein wordt doorkruist door de Molenbeek. Zachte glooiingen en waterpartijen versterken de natuurlijke uitstraling. De golfbaan met overdekte driving-range is vanwege de verschillende tees (afslagmogelijkheden) niet uitsluitend geschikt voor de geoefende speler, maar vormt tevens een leuke uitdaging voor een eerste kennismaking.

Golfvaardigheidsbewijs

De afstanden variëren van 40 tot 154 meter, waardoor de holes in drie slagen gespeeld kunnen worden (Dit wordt PAR 3 genoemd). Het accent ligt dus op de techniek van het korte golfspel. Regels en etiquette zijn gelijk aan die op de lange baan. In tegenstelling tot veel andere golfbanen hebben de spelers bij Kapèlkeshof geen golfvaardigheidsbewijs nodig. Professionele medewerkers verzorgen vooraf een basisinstructie, waarna iedereen vanaf een jaar of tien meteen de baan op kan. Dit laagdrempelige karakter maakt dat jong en oud, ervaren of beginneling zich er prima op zijn gemak voelt.

Golfschool Kapèlkeshof

Deze school verzorgt diverse cursussen voor de beginnende en gevorderde golfer volgens het concept van 'Learn Golf''. Learn Golf is een lesmethode die erop gericht is cursisten heldere, kwalitatief hoogstaande lessen te geven, ondersteund door verschillende hulpmiddelen. De resultaten zijn dan ook zeer tevredenstellend.

Culinair intermezzo

Wanneer de golfliefhebbers een aantal uren op de golfcourse hebben doorgebracht is een culinair intermezzo niet te versmaden.
Deze tijdelijke onderbreking bestaat niet uit zomaar een vorkje prikken. De door chef-kok Jeroen Thiessen tot hoog niveau opgestuwde gastronomische hapjes zijn bereid met exclusieve ingrediënten en verse seizoensproducten, veelal geteeld op Limburgse bodem. De diverse menu's zijn het verrassende resultaat van de creativiteit, de ervaring en de liefde voor het vak van deze top chef-kok.

De wijngaard

De wijngaard werd in 2006 aangeplant. Thans voert een wandelpad naar deze wijngaard die vrij toegankelijk is tijdens de openingstijden. Het domein is dagelijks geopend van 10.00 uur tot zonsondergang. Alleen op maandag is de opening vanaf 13.00 uur. De eigenaren van Kapèlkeshof, Louis en Truus Beumers, beheren zelf het hele proces van wijnbereiding tot en met vinificatie en botteling. De nieuwe druivenrassen zijn volledig in harmonie met het klimaat en de grond.
Deze nieuwe druivenrassen zijn:

Wit

  • de solaris;
  • de helios.

Rood

  • de cabinet cortis;
  • de regent.

Opmerking

Tijdens de nationale Nederlandse Wijnkeuring 2009 vielen twee van de drie ingezonden nieuwkomers in de prijzen en ook in 2010 werd Kapèlkeshof weer onderscheiden, hetgeen een fantastisch resultaat is met zulke jongen wijnstokken. Er ligt derhalve een mooie toekomst voor deze wijngaard in het verschiet.

Arrangementen

Er zijn mogelijkheden te over bij Kapèlkeshof. Zo kun je met zijn tweetjes een balletje slaan en later een drankje nuttigen op het tuinterras, maar even gemakkelijk met een groep vrienden een educatieve wijnproeverij beleven met een rondleiding door de wijngaard en de wijnmakerij. Ook vergaderen in stijl in de sfeervolle conferentieruimte met aansluitend een heerlijk diner, het kan allemaal bij Kapèlkeshof. Terwijl een businessarrangement ter bevordering van het netwerken en het relatiebeheer eveneens een uitstekende keuze is die Kapèlkeshof verzorgen kan. De onderneming stelt zowel de faciliteiten afzonderlijk als ook gezamenlijk ter beschikking aan niet alleen kleine, maar ook grote gezelschappen. Het domein is voor een breed publiek toegankelijk.

Conclusie:

Kapèlkeshof is een mooie locatie voor een bedrijfsuitje of conferentie, maar eveneens voor een klein groepje bezoekers, voor het duo of de individualist. Terwijl de van wijn gepassioneerde er een uitstekende invulling van deze wijnpassie vindt. Ieder arrangement is zorguldig samengesteld, maar de mogelijkheid van een zelf samen te stellen arrangement staat net zo goed open. Wel is het voor grote groepen raadzaam om tijdig te reserveren.
© 2011 - 2024 Emfkruyssen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Golfbaan de Berendonck in Wijchen nabij NijmegenGolfbaan de Berendonck in Wijchen nabij NijmegenDe golfbaan gelegen in het natuurgebied de Berendonck, is geschikt voor beginnende en ervaren golfers. Tijdens het spele…
Golfbanen in de directe omgeving van TorreviejaGolfbanen in de directe omgeving van TorreviejaIn de directe omgeving van Torrevieja, in het zuiden van de Costa Blanca, bevinden zich maar liefst vijf prachtige golfb…
Eerste kennismaking met de golfbaanEerste kennismaking met de golfbaanHet is misschien even wennen wanneer je voor het eerst op een golfbaan komt. Bij goed weer is het er een komen en gaan v…

Waarom we winden latenWinden laten hoort erbij en is heel normaal. Waarom de een er meer last van heeft dan de ander, heeft vooral te maken me…
Eenzaamheid, rouwrand van de samenlevingTien procent van alle Nederlanders lijdt sterk aan eenzaamheid. Dit komt erop neer dat iedere straat mensen kent die zic…
Bronnen en referenties
  • www.kapelkeshof.nl
Emfkruyssen (338 artikelen)
Laatste update: 30-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.