Proppen of vouwen

Wat er nu voor spectaculairs uit een onderzoek is gebleken, daar zal niemand ooit aan gedacht hebben. Zoals ik al vertelde is er een onderzoek gehouden. Maar ra-ra, waar ging dat over? Wat er nu voor spectaculairs uit een onderzoek is gebleken, daar zal niemand ooit aan gedacht hebben. Zoals ik al vertelde is er een onderzoek gehouden. Maar ra-ra, waar ging dat over?

Nou ik zal je vertellen, het ging over het gebruik van wc-papier.
En dan niet zacht of ruw, ultra soft of schuurpapier, nee proppen of vouwen.

De vouwers (ik denk de meer beschaafde mensen) vouwen het wc-papier op en dit komt het meest voor in het noorden van Europa, Nederland, Duitsland en België. In landen als Frankrijk, Spanje en Italë zijn het vooral de proppers die er rondbivakeren. En en als ik dan naar een land als Frankrijk op vakantie ga dan kan ik het me ook wel indenken. Alles ziet er altijd een beetje oud uit; oude huisjes, wegen die bestaan uit lapjes asvalt, kleine steegjes waarbij je zowat struikelt over de uitstekende keien etc. Italië en Spanje heb ik nog nooit gezien dus daar heb ik geen oordeel over.

Dan komen ze in die test ook nog aanzetten met het zinnetje: ‘Voor fabrikanten van wc-papier is het belangrijk om te weten hoeveel proppers en vouwers er zijn, want vouwers hebben sterker papier nodig.’ Hoezo nou weer sterker? Denken ze dat de vouwers het anders aan flarden scheuren?

Uit dat zelfde onderzoek zijn er ook nog een aantal andere dingen naar voren gekomen.
Wist je dat…
  • mannen twee keer zo veel papier gebruiken als vrouwen bij een grote boodschap.
  • 48 % van de mannen na het plassen geen wc-papier gebruikt.
  • 21 % van het papier niet voor het afvegen wordt gebruikt, maar voor het reinigen van de wc-bril. (Misschien ook brilglazen?)
  • dat 90 % van de vrouwen bij een openbaar toilet boven de bril hangen en dat zélfs 40 % van de mannen dat ook doet bij de grote boodschap.

En bij dat laatste neem ik toch maar weer even de vakantie als voorbeeld.
Als je dan over de Peage (betaalde ’snelweg’ rijdt, dan kom je altijd van die stopplekjes tegen. Soms stap je wel eens een toilet binnen waar je het liefst met een afgesloten, geen lucht doorlatend pak naar binnen gaat.

Maar wist je ook dat…
  • 48 % van de vrouwen 6-8 keer per dag naar de wc gaat.
  • 32 % van de mannen 6-8 keer per dag naar de wc gaat.
  • 21 % van de jeugd tussen de 15-17 maar 1-2 keer per dag naar de wc gaat.
  • de wc niet alleen wordt gebruikt om je behoeften te doen, maar ook voor het lezen. En met name vindt dit plaats onder de mensen met een leeftijd tussen de 25-44.
  • de wc ook wordt gebruikt om (stiekem) te sms’en.

Nu weet je misschien alweer heel wat meer van je medemens dan je eigenlijk wilde weten…
© 2006 - 2023 Lina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Origami kraanvogel vouwenOrigami kraanvogel vouwenVoor de Japanners is de kraanvogels het symbool voor geluk en gezondheid. Er is een oude traditie dat wanneer iemand 100…
Beleefdheidsregels rondom de wcBeleefdheidsregels rondom de wcHoe zeg je netjes dat je moet plassen - en is het beter om het te hebben over een wc of over een toilet? Hoe moet je eig…
Origami: KonijnOrigami: KonijnOrigami is de kunst van het vouwen van papier. In dit artikel leg ik uit hoe je een simpel konijntje kan vouwen. Dit is…
Perfect de was vouwenBij de ene persoon ziet de kledingkast er zeer georganiseerd uit, terwijl het bij een ander een rommeltje blijft. Om de…

Doorbraakbloedingen - hoe ontstaan ze en wat doe je ertegenDoorbraakbloedingen - hoe ontstaan ze en wat doe je ertegenEen doorbraakbloeding is een tussentijdse bloeding in je menstruatiecyclus. Veel vrouwen hebben hier wel eens last van,…
Betoog StamcelonderzoekDit is een informatief artikel over het onderzoek naar stamcellen, de voordelen en de nadelen en de toepassingen van sta…
Lina (1 artikelen)
Gepubliceerd: 06-12-2006
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.