Doorbraakbloedingen - hoe ontstaan ze en wat doe je ertegen

Doorbraakbloedingen - hoe ontstaan ze en wat doe je ertegen Een doorbraakbloeding is een tussentijdse bloeding in je menstruatiecyclus. Veel vrouwen hebben hier wel eens last van, zeker als zij de pil langere tijd doorslikken. Het is natuurlijk heel vervelend omdat zo'n bloeding onverwacht komt, maar gelukkig is het niet schadelijk. Hieronder lees je meer over hoe doorbraakbloedingen kunnen ontstaan en wat je ertegen kunt doen. Ook lees je of de pil betrouwbaar blijft tijdens en na een doorbraakbloeding.

Wat is een doorbraakbloeding?

Tussen je menstruatie door kun je soms wat bloed verliezen. Dit heet een doorbraakbloeding, of "spotting." Als er vrij veel bloed vrijkomt heet het een doorbraakbloeding, bij een paar druppels heet het heel toepasselijk "spotting."

Meestal duurt dit verschijnsel maar een dag, maar het kan ook vergelijkbaar zijn met een normale menstruatie, en dus wel een paar dagen duren. Soms krijg je ook menstruatie-achtige klachten bij spotting (kramp / buikpijn). Hoewel zo'n onverwachte bloeding natuurlijk erg vervelend is, is het verder niet schadelijk.

Wanneer kun je last krijgen van doorbraakbloedingen

Vaak heb je hier last van als je voor het eerst de pil gaat gebruiken, of als je bent overgestapt op een andere pil. Een pil met te weinig oestrogene of te veel progresteron kan hieraan bijdragen.

Ook komt spotting regelmatig voor bij vrouwen die de pil langere tijd doorslikken. Heb je de pil een tijdje doorgeslikt (zo'n drie maanden of langer) dan kan het verstandig zijn om een stopweek in te lassen om dit te voorkomen.

10 tot 30% van de vrouwen heeft wel eens last van doorbraakbloedingen, het komt dus erg vaak voor.

Het gebruik van andere medicijnen kan ook doorbraakbloedingen veroorzaken. Check daarom altijd goed met je apotheek of huisarts of de pil gecombineerd kan worden met eventuele andere medicijnen die je slikt.

Braken of diarree kunnen ook een doorbraakbloeding veroorzaken doordat de werking van de pil dan vermindert.

Zijn doorbraakbloedingen schadelijk?

Nee, een doorbraakbloeding is in de meeste gevallen niet schadelijk, wel heel lastig omdat je er natuurlijk niet op berekend bent. Zorg daarom dat je altijd een inlegkruisje, tampons of maandverband bij je hebt voor dit soort gelegenheden. Vaak is de hoeveelheid bloedverlies zo weinig, dat je voldoende zult hebben aan een inlegkruisje.

Gebruik je de pil niet, dan kan een dergelijk onverwachts bloedverlies wel schadelijk zijn:

  • Als je voor het eerst hebt gevrijd kun je bloed verliezen (niet schadelijk).
  • Je kunt een wondje hebben van binnen (bijvoorbeeld ontstaan bij het vrijen). Ook dit is niet schadelijk.
  • Als je zonder condoom hebt gevrijd, kan bloedverlies duiden op een SOA (chlamydia).
  • Bloedverlies kan ook duiden op een poliep, of in ernstige gevallen, kanker.

Als je er niet gerust op bent, bezoek dan altijd even de huisarts voor een medisch verantwoord advies.

Wat kan ik er aan doen?

Als je 3 maanden na het gebruik van een nieuwe pil nog steeds last hebt van doorbraakbloedingen, kan het raadzaam zijn over te stappen op een andere pil. Je kunt het beste vragen naar een andere pil met dezelfde, of een lagere hoeveelheid hormonen. Werkt dit niet, vraag dan om een zwaardere pil. Je apotheker of huisarts kan je hierover adviseren.

Slik je de pil door? Las dan regelmatig een stopweek in, bijvoorbeeld om de drie maanden. Zo verminder je het risico op een tussentijdse bloeding.

De pil doorslikken

Als je een doorbraakbloeding krijgt terwijl je de pil hebt doorgeslikt (dus langer dan 3 weken achter elkaar) is het raadzaam om meteen te stoppen met de strip. Je lichaam geeft aan dat het tijd is om ongesteld te worden, dus het is het beste om daaraan toe te geven. Slik je de pil niet door, dan moet je de strip gewoon afmaken, omdat hij anders niet meer betrouwbaar is. Voor meer informatie wanneer je pil wel / niet betrouwbaar is, kun je terecht in de bijsluiter die je bij je pil krijgt. Twijfel je, vraag dan altijd even je apotheker of huisarts om advies.

Verder kun je er helaas niets aan doen. De pil blijft overigens wel betrouwbaar tijdens zo'n doorbraak.

Is de pil veilig tijdens een doorbraakbloeding?

Ja, in principe heeft een doorbraakbloeding geen invloed op de veiligheid van de pil. Een doorbraakbloeding kan overigens ook een oorzaak zijn van het gebruik van andere medicijnen of braken/diarree. In die gevallen zou de werking van de pil verminderd kunnen zijn. Neem in een dergelijke situatie dan ook altijd even contact op met je huisarts of apotheker voor advies.

Heb je vragen over doorbraakbloedingen?

Heb je vragen? Laat gerust een opmerking achter onderaan dit artikel. Houdt er wel rekening mee dat ik antwoord geef vanuit mijn eigen ervaringen met de pil en doorbraakbloedingen. Ik ben geen medisch specialist en kan dan ook geen verantwoording nemen voor medische vragen.

Medisch verantwoord advies

Heb je twijfels en wil je een medisch verantwoord advies? Neem dan altijd contact op met je apotheker of huisarts! Wil je snel raad, bel dan ook even naar je arts of apotheek.
© 2006 - 2020 Funkyfish, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Spotting en doorbraakbloedingen: Verminderde werking pil?Spotting en doorbraakbloedingen: Verminderde werking pil?Een bijwerking die kan voorkomen bij gebruiksters van de anticonceptiepil is ‘spotting’. Dit is onregelmatig en onvoorsp…
Spotting en doorbraakbloedingenSpotting en doorbraakbloedingenVeel vrouwen hebben een zeer regelmatige menstruatiecyclus en nooit last van tussentijds bloeden. Ongeveer een kwart hee…
Oorzaken van tussentijds bloedverliesOorzaken van tussentijds bloedverliesAls u last heeft van tussentijds bloedverlies kan u behoorlijk schrikken. Vooral als u er voorheen nooit last van heeft…
Is het doorslikken van de pil schadelijk?Is het doorslikken van de pil schadelijk?Voor veel vrouwen die zou het ideaal zijn om de anticonceptiepil door te slikken (geen stopweek in te lassen dus), zodat…

EHBO - brandwondenEHBO, Eerste Hulp Bij Ongelukken, het woord zegt het al. Bij EHBO gaat het er om dat je iemand kunt helpen als hij een o…
Proppen of vouwenWat er nu voor spectaculairs uit een onderzoek is gebleken, daar zal niemand ooit aan gedacht hebben. Zoals ik al vertel…

Reageer op het artikel "Doorbraakbloedingen - hoe ontstaan ze en wat doe je ertegen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

An, 15-10-2020 02:17 #330
Hey! Ik neem al een enkele jaren de pil en ervaar af en toe wel spotting wanneer ik de pil doorneem. Ik had de pil doorgenomen en op het midden/einde van de twee strip werd ik wat ziek. Toen mijn stopweek er aan kwam nam ik dus voor de zeker maar door omdat ik niet wist hoeveel dagen ik nog kon stopen zonder mijn 7 dagen te overschrijden. Nu heb ik al 2 weken spotting en ook af en toe buikkrampen. Ik vind het raar dat het zo lang blijft voortzetten, is dit normaal?

Anna, 30-09-2020 10:28 #329
Ik sla mijn stopweek over, maar ik heb nu last van een doorbraakbloeding. Moet ik gewoon door blijven gaan met de pil slikken en de strip afmaken?

Vh, 24-09-2020 15:23 #328
Hey,
Ik ben recent ziek geweest en heb hier antibiotica voor moeten nemen en nu sinds enkele dagen heb ik last van menstruatie tijdens dat ik de pil doorslik? Kan dit door de antibiotica komen? Ik heb ook wel een beetje in een zeer stress volle situatie gezeten.

Anna, 29-07-2020 09:33 #327
Hi,

Ik ben na twee jaar weer begonnen met de pil omdat ik ook aan de accutane ging. Nu heb ik in mn eerste pilstrip nu al 6 dagen een doorbraakbloeding (niet heftig, een klein verbandje is meer dan genoeg elke dag). Dit gebeurde overigens 2-3 dagen nadat ik seks had gehad met mn partner. Is dit normaal of moet ik de dokter bellen? Reactie infoteur, 03-08-2020
Hi Anna, wat vervelend, zeker als het zo lang duurt. Ik zou dan toch even de dokter bellen voor advies inderdaad.

Sg, 27-07-2020 21:07 #326
Goedenavond, ik heb een vraag betreft mijn doorbraakbloeding.
Kort samengevat:
Ik slik 3 maanden achter elkaar de pil door wegens omstandigheden.
Tijdens dat ik aan strip 3 begon (zonder stopweek) ben ik in week 1 de pil vergeten. Eerste dag week 2 gemeenschap gehad. Tweede dag week 2 doorbraak bloeding.
En de vraag is: moet ik vanaf dag 1 van de nieuwe strip mijn Ovulatie dag aanhouden of pas tellen vanaf mijn ‘doorbraak’ bloeding? Mijn vriend en ik hebben besloten toch heel graag zwanger te willen worden en het liefst zo snel mogelijk.
Ik hoor graag van je, Reactie infoteur, 03-08-2020
Hi, het kan zijn dat menstruatie de eerste tijd anders is omdat je lichaam weer even op zoek moet naar de natuurlijke cyclus. Het is dan ook denk ik lastig te zeggen wanneer je ovulatie zal plaatsvinden in de eerste ronde na de pil. Je kunt uiteraard je ovulatieperiode ruim nemen en ervoor zorgen dat je om de dag gemeenschap hebt, om je kansen op zwangerschap te vergroten.

M16, 23-07-2020 11:54 #325
Hey
Ik ben niet zo lang geleden begonnen met de pil. Ik heb hem doorgepakt van de tweede op de derde maand. Nu heb ik al meer als een week last van bruine afscheiding en bij het afkuisen soms een beetje bloed. Is dit gezond? Reactie infoteur, 27-07-2020
Hi, dit klinkt wel als een doorbraakbloeding. Wellicht is het verstandig een stopweek in te lassen. Voor medisch advies zou ik even contact opnemen met je huisarts of apotheek.

I., 21-07-2020 15:52 #324
Hoi,

Ik slik de pil nu zn 3 maanden door. Nu heb ik last gekregen van doorbraak bloedingen. Mijn vraag is of ik dan nu perse moet stoppen met het slikken van de pil? Ik moet namelijk nog erg veel werken deze week, en eigenlijk de komende paar weken nog, als ik stop met het slikken dan ben ik zeker een aantal dagen ziek thuis. Vandaar dat ik het liefst wil stoppen als ik over een paar weken vrij heb… Mijn vraag is of dit kan of dat dit een stom idee is? Reactie infoteur, 22-07-2020
Hi, persoonlijk zie ik een doorbraakbloeding als een teken van je lichaam dat het echt even tijd is om te stoppen, maar dit is uiteraard een persoonlijke keuze. Je kunt voor medisch advies natuurlijk altijd even bellen met je apotheek of huisarts.

Famkes, 05-07-2020 12:40 #323
Ik heb voor het eerst een doorbraakbloeding. Het bloed is donkerbruin en het duurt nu al zo’n 3 dagen. Het begon met pijn in de rechter eierstok en een paar uurtjes later kwam het bloed. Het begin voelde voor mij als een normale menstruatie. Ik kan het net opvangen met inlegkruisjes, het is niet zoveel als een normale menstruatie, maar het is wel meer dan wat afscheiding. Ik ben niet aan de pil. Ik ben 47 jaar. Zou het met de overgang te maken hebben? Moet ik hiermee naar de dokter? Reactie infoteur, 07-07-2020
Vervelend zeg! Gezien je leeftijd zou het wellicht met de overgang te maken hebben inderdaad, je kunt natuurlijk altijd even contact zoeken met je dokter voor advies.

C., 30-05-2020 15:13 #322
Hallo, ik heb na 2 maanden gestopt te zijn met de pil toch besloten om weer te gaan slikken. Nu heb ik net als altijd de eerste ingenomen op de eerste dag van mijn menstruatie alleen is het bloeden nooit gestopt. Ik zit nu op dag 10 terwijl ik normaal maar 5 dagen menstrueer. Moet ik nu stoppen of doorslikken? Reactie infoteur, 08-06-2020
Wat vervelend zeg, normaal gesproken zou je de strip gewoon weer af moeten maken, maar je kunt altijd even bellen met je apotheek of arts voor advies.

Juul, 27-05-2020 02:34 #321
Hallo,
Ik slik al jaren de pil en had onlangs een stopweek. Op donderdag heb ik de pil weer ingenomen (te vroeg want dit moest eigenlijk op zaterdag weer). Nu is het woensdag en ben ik nog steeds ongesteld, terwijl ik eigenlijk gewoon weer pil slik. Wat kan de oorzaak zijn? Moet ik mij zorgen maken? Reactie infoteur, 08-06-2020
Hoi Juul, misschien is je lichaam een beetje van slag doordat je de pil op een ander moment dan normaal hebt ingenomen? Voor advies zou ik altijd even contact zoeken met je huisarts of apotheek. Succes!

Kayleigh, 24-05-2020 21:33 #320
Hallo,
Ik zou dus een stopweek moeten hebben, maar heb besloten toch de pil door te slikken alleen nu na 2 dagen heb ik in een keer wel last van bloed eerst was het beetje bruin, maar nu is het gewoon rood. Ik snap niet hoe dat kan? Ik heb al wel een tijdje dat niet gedaan dus misschien dat mijn lichaam er even weer aan moet wennen? Reactie infoteur, 26-05-2020
Hi Kayleigh, ja dat zou kunnen hoor. Soms doet je lichaam nou eenmaal gewoon wat het zelf wil :-) Voor meer advies zou ik even contact zoeken met je arts of apotheek.

Oumaima, 17-05-2020 14:06 #319
Hallo,
Ik slikte ongeveer 1.5 jaar de pil maar ben er al bijna 2 weken mee gestopt. Is het normaal om een lichte doorbraakbloeding te hebben? Reactie infoteur, 26-05-2020
Hi, als je stopt met de pil heeft je lichaam wellicht weer wat tijd nodig om in de natuurlijke cyclus te komen. Je kunt altijd even contact zoeken met je apotheek of arts voor een gedegen advies.

Ab, 14-05-2020 11:16 #318
Ik slik al jaren dezelfde pil ben bijna 50 jaar.
1.5 week geleden was m'n stopweek maar werd niet ongesteld, wat heel af en toe weleens gebeurd maar echt uitzonderlijk… Ik ben gewoon met een nieuwe strip weer begonnen uiteraard en nu op de helft van deze strip heb ik wat bloedverlies. Enig idee waar dit de oorzaak van kan zijn? Reactie infoteur, 26-05-2020
Hi, dat zou ik niet durven zeggen. Zou het gezien je leeftijd wellicht te maken kunnen hebben met de overgang? Ik zou even contact opnemen met je huisarts voor advies.

Ilona, 09-05-2020 22:44 #317
Hi,
Ik heb last van een doorbraakbloeding en ben de pil door blijven slikken. Ik heb er nu al meer als een werk last van. Het is niet echt rood, maar meer bruin wat eruit komt.
Wat zou de oorzaak kunnen zijn en wat moet ik hiermee doen? Reactie infoteur, 11-05-2020
Hoi Ilona, vervelend zeg! Een week is wel lang, voor advies zou ik even contact zoeken met je huisarts of apotheker.

Sanne, 27-04-2020 06:26 #316
Ik ben 1 pil vergeten. Nu heb ik een doorbraakbloeding, maar verlies echt erg veel bloed, ook stolsels. Is dit normaal? Hoelang kan dit gaan duren? Reactie infoteur, 29-04-2020
Wat vervelend, ben je hem wellicht vlak voor je normale menstruatie vergeten? Normaal gesproken zou het niet langer dan enkele dagen moeten duren. Vraag anders even advies bij je huisarts of apotheek!

Heleen, 20-04-2020 19:32 #315
Hallo
Ik heb doorbraakbloeding en las een stopweek in. Moet ik daarna met een nieuwe strip beginnen of moet ik eerst de oude (nog 14 dagen) doornemen na die week?
Groetjes Reactie infoteur, 29-04-2020
Hiervoor zou ik even contact zoeken met je apotheek of huisarts, dit kan afhangen van welke pil je gebruikt.

An, 16-04-2020 20:33 #314
Ik gebruik al ruim 3 jaar dezelfde pil, ik heb iedere maand een stopweek. Daar voel ik mij prettig bij. Nu heb ik ineens op dag 15 een doorbraakbloeding. Ik ben geen pil vergeten en ook geen diarree of braken.

Wat zou de oorzaak kunnen zijn en moet ik hier iets mee? Reactie infoteur, 20-04-2020
Hi An, wat vervelend zeg! Als je zo lang dezelfde pil slikt zonder klachten kun je wellicht om eventuele zorgen weg te nemen even contact zoeken met je huisarts. Normaal gesproken kan een doorbraakbloeding geen kwaad, maar vervelend is het wel. Succes!

Clau, 15-04-2020 07:59 #313
Hai!

Een vraagje ik heb een aantal weken de pil doorgeslikt. Ik kreeg hierdoor natuurlijk een doorbraakbloeding. Ik ben wel gewoon door gaan slikken. En nu na ongeveer 3 dagen is het weg. Is het schadelijk dat ik gewoon ben gaan doorslikken en niet ben gestopt met het slikken van de pil. Ik maak me namelijk nu erge zorgen erover. Reactie infoteur, 20-04-2020
Hi Clau, in principe zou dat geen kwaad kunnen maar wellicht is het wel verstandig om naar je lichaam te luisteren en een stopweek in te lassen. Voor gedegen medisch advies zoek je het beste advies bij je apotheek of huisarts. Succes!

Dani, 10-04-2020 17:25 #312
Hallo

Ik neem ongeveer een 7-tal maanden Deso 20 en ik heb hier geen problemen mee gehad. Toen ik mijn voorschrift voor de pil bij de apotheek ging ruilen vertelde ze me dat dit nu desorelle 20 is en ik heb een nieuw doosje gekregen. Ik ging op vakantie en ik heb de eerste keer de pil doorgenomen. Ik merkte niets. Iets meer dan een week voor mijn menstruatie had ik seks. De dag erna kreeg ik een bloeding. Deze bleef zolang ik mijn pil uitnam voordat ik mijn ‘menstruatie’ kreeg. Is het vreemd dat ik na 1 keer doornemen al een bloeding heb? Ik ken vrouwen die altijd doornemen en hier maar om de zes maand of langer last van hebben. Weet iemand of dit de betrouwbaarheid van mijn pil op zwangerschap nu verminderd is?
Bedankt! Reactie infoteur, 14-04-2020
Hi Dani, vervelend maar dit kan zeker voorkomen bij een nieuwe pil. Het kan zijn dat je lichaam even moet wennen aan de nieuwe pil of wellicht is de nieuwe pil te licht (wat niet het geval lijkt in dit geval omdat het beiden een '20' pil is).

Een doorbraakbloeding heeft geen invloed op de betrouwbaarheid van de pil. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met je apotheek of arts.

Onika, 02-04-2020 12:12 #311
Hey,
Ik neem nu de 3de week de pil maar ben 1 dag later begonnen en nu heb ik toch nog een doorbraak terwijl ik nog een week moet doen, wat moet ik nu doen? Reactie infoteur, 08-04-2020
Hoi Onika, neem je voor het eerst de pil, of een nieuwe pil? Normaal gesproken dien je de strip inderdaad gewoon af te maken. Ik zou even contact zoeken met je apotheker of huisarts voor advies.

R., 19-03-2020 23:51 #310
Vorige week heb ik net nadat mijn menstruatie voorbij was onveilig seks gehad met mijn vriend. Via mijn menstruatie app had ik berekend dat het ver genoeg voor mijn ovulatie was en omdat ik niet aan de pil ben (normaal gebruiken we condooms) heb ik voor de zekerheid toch maar een morning after pil gehaald binnen 24 uur. De laatste keer dat ik een MAP heb moeten halen is meer dan een jaar geleden. Vandaag kreeg ik ineens een bloeding, zes dagen erna, die licht en bruin begon. Dit is steeds meer geworden, zelfs bijna heviger dan mijn normale menstruatie. Het is donkerrood. Ik maak me een beetje zorgen maar wil het even afwachten en daarnaast de huisarts niet lastigvallen vanwege alle gekte rondom het coronavirus. Komt dit vaker zo voor? Reactie infoteur, 08-04-2020
Hi, ik zou voor de zekerheid toch even contact opnemen met je huisarts. Wellicht is je menstruatie in de war geschopt door het gebruik van de pil.

N., 16-03-2020 23:03 #309
Ben dus een week geleden overgestapt op een nieuwe pil, en heb niet eerst een stopweek ingelast. Wat betekent dat dit de 4e keer in totaal is dat ik de pil achter elkaar heb doorgeslikt. Heb nu last van helderrood bloedverlies, zou dit eerder komen door het doorslikken van de pil of meer het feit dat de pil te licht is voor mij? Reactie infoteur, 08-04-2020
Hi, dat zou door beiden kunnen komen. Ik zou een stopweek inlassen en zien of het dan volgende maand wel goed gaat. Mocht dat niet het geval zijn zou ik zeker even contact opnemen met je huisarts of apotheek voor advies.

Anoniem, 09-03-2020 17:39 #308
Ik heb dus vandaag last gekregen van zo'n doorbraakbloeding, laatste keer dat ik ongesteld was, was in de week van 13 januari. Ik slik de pil nu als zo'n 5 jaar.
Heb dezelfde kramp als ongesteldheid. De strip waar ik nu mee bezig ben, ben ik zaterdag 1 dag vergeten, kan het ook daardoor komen? Vriendin van mij zegt dat ik de pil gewoon moet afmaken, deze duurt nog 13 dagen. Wat moet ik nu doen? Afmaken of stoppen? Reactie infoteur, 14-04-2020
Hi, normaal gesproken wordt aangeraden om te stoppen zodra je een doorbraakbloeding krijgt (mits je de pil zoals in jouw geval al een tijdje doorslikt). Om dit zeker te weten zou ik altijd even kijken in de bijsluiter of contact opnemen met je huisarts of apotheker.

Anoniem, 11-02-2020 22:20 #307
Hi, ik ben nu al 2 en een halve week ongesteld. Het begon 2 weken terug toen ik de pil slikte had ik een beetje bloed verlies. Dus ik heb vorige week een stopweek gehouden, en vandaag weer begonnen. Ik had vandaag nergens last van tot aan net en alweer een beetje bloedverlies had. Wat betekent dit? En wat moet ik doen? Reactie infoteur, 12-02-2020
Hi, dat is wel erg lang. Ik kan me voorstellen dat dit erg vervelend is dus ik zou zeker even contact zoeken met je huisarts voor advies. Succes!

Naomi, 02-02-2020 22:00 #306
Hi, ik neem voor het eerst de pil.
De eerste dag van mijn menstruatie heb ik deze ingenomen maar nu zijn we elf dagen later en heb ik mijn menstruatie nog steeds…
Ik heb elke dag mijn pil rond hetzelfde tijdstip ingenomen maar het tijdstip is best laat.
Ik ben hem ook nooit vergeten.
Is dit normaal? Reactie infoteur, 03-02-2020
Hoi Naomi, als je net bent begonnen met de pil kan het zeker zijn dat je lichaam even moet wennen. 11 dagen is wel erg lang en heel vervelend natuurlijk, dus ik zou even contact opnemen met je arts of apotheker. Succes!

Anoniem Xx, 25-01-2020 17:05 #305
Ik slik momenteel al iets meer dan een jaar de pil. Ik heb deze altijd goed opgevolgd. Hiermee bedoel ik 21 dagen een pil en dan een stopweek van 7 dagen. Volgende week zou er terug een stopweek zijn, maar juist dan vertrek ik op reis. Het zou natuurlijk handig zijn om dan geen bloeding te hebben. Daarom dacht ik om de pil door te nemen. Op verscheidene sites las ik dat je vooral na 3 maanden geen stopweek in te lassen pas een doorbraakbloeding zou krijgen. Wil dit zeggen dat de kans klein is dat ik bij het doornemen van de pil geen doorbraakbloeding zou hebben? Bedankt voor je antwoord! Reactie infoteur, 27-01-2020
Hi, mocht je dit niet eerder hebben geprobeerd dan is het lastig in te schatten. Ik zou het gewoon proberen, succes!

An, 19-01-2020 07:47 #304
Hallo, ik ben al jaren aan de pil, altijd netjes een stopweek na een strip omdat ik last krijg van het doorslikken. Altijd op hetzelfde moment word ik ongesteld. Heel regelmatig dus. Nu voor het eerst kreeg ik op donderdagochtend buikkrampen en bij het naar de wc gaan wat bruinig bloed in mijn inlegkruisje en bij het afvegen helder bloed. Nu zondag dus een paar dagen verder en nog steeds bloed bij het afvegen. Niet zo erg dat ook mijn inlegkruis eronder zit maar wel iedere keer met afvegen. Lijkt dit ook nog op een doorbreekbloeding? Reactie infoteur, 20-01-2020
Hoi An, hoever was je in je strip? Op zich klinkt dit wel als een doorbraakbloeding, je kunt natuurlijk altijd even raad vragen bij je apotheek of huisarts. Succes!

Danielle, 15-01-2020 11:25 #303
Hoi! Ik slik altijd twee strips en heb dan een stopweek. Ik heb nu 14 pillen van de 2e strip geslikt (ik moet dus nog precies een week tot mijn stopweek), maar ik heb een doorbraakbloeding. Kan ik nu stoppen met deze strip en een stopweek inlassen, en dan over een week beginnen met een nieuwe strip? Liefs Reactie infoteur, 15-01-2020
Hi Danielle, normaal gesproken zou dat inderdaad geen probleem moeten zijn. Je zou de bijsluiter er even op na kunnen slaan, of voor de zekerheid het even navragen bij je apotheek of huisarts.

Roos, 10-01-2020 07:27 #302
Hi, ik slik al jaren de pil en neem altijd een stopweek. Alleen deze maand ben ik door de pil heen ineens ongesteld geworden. Terwijl ik dat 10 dagen geleden nog was geweest. Ik heb nu maar weer een stopweek gedaan omdat het niet minder werd. Ik ben ook geen pil vergeten oid. Is hier een oorzaak voor? Alvast bedankt Reactie infoteur, 10-01-2020
Hoi Roos, een doorbraakbloeding kan altijd voorkomen, erg vervelend! Als het een doorbraakbloeding is, kan dit normaal gesproken geen kwaad, mocht je je zorgen maken dan zou ik altijd even advies vragen bij de huisarts of apotheek. Succes!

Naomi, 05-01-2020 23:45 #301
Hi, ik neem voor het eerst de pil. De eerste dag van mijn menstruatie heb ik deze ingenomen maar nu zijn we elf dagen later en heb ik mijn menstruatie nog steeds… Ik heb elke dag mijn pil rond hetzelfde tijdstip ingenomen maar het tijdstip is best laat. Ik ben hem ook nooit vergeten. Is dit normaal? Reactie infoteur, 07-01-2020
Hi Naomi, wat vervelend! Zeker aan het begin kan de pil effect hebben op je lichaam. Ik zou voor de zekerheid even contact opnemen met je apotheker of huisarts voor advies.

Anoniem, 04-01-2020 19:21 #300
Hallo, mijn vriendin neemt al een drietal maanden de pil door en heeft vandaag plots last van zo'n doorbraakbloeding. Ze wil stoppen met haar pil, maar we hebben gisteren nog seks gehad. Is het veilig als ze nu stopt? En is ze meteen weer veilig als ze opnieuw begint na haar stopweek? Reactie infoteur, 07-01-2020
Hi, ja dat is normaal gesproken wel het geval. Voor de zekerheid kun je dit altijd navragen bij je huisarts of apotheek.

Minska, 25-12-2019 23:38 #299
Hoi, ik heb sinds kort de prikpil gehad en heb al 17 dagen tussentijds bloed. Ik word er gek van en mijn huisarts doet er vrij weinig voor. Is er misschien een tip om dit te laten stoppen? Of een manier om dit te laten verminderen? Reactie infoteur, 27-12-2019
Hi, wat ontzettend vervelend dat je huisarts dit niet serieus neemt. Is het een idee om eens contact op te nemen met je apotheker voor advies? Succes!

Iza, 22-12-2019 23:27 #298
Als je een doorbraakbloeding hebt gehad tijdens je menstruatiecyclus, word je dan in je stopweek nog wel ongesteld? Reactie infoteur, 23-12-2019
Hi Iza, dat kan wel ja!

Anoniem, 17-12-2019 21:19 #297
Hi, ik slik nu precies 3 maanden de pil, ik heb hem nu voor het eerst doorgeslikt alleen heb nu sinds 2 dagen een doorbraakbloeding en ben iets over de helft van de strip. Is dit erg en kan het kwaad als ik hem gewoon door blijf slikken en weer een stopweek inlas als de strip op is? 😬😬 en ben ik nog wel beschermd? Reactie infoteur, 18-12-2019
Hi, dit kan zeker voorkomen als je de pil doorslikt. Normaal gesproken kun je dan inderdaad gewoon op het normale moment een stopweek inlassen en blijf je gewoon beschermd. Om dit zeker te weten zou ik altijd even raad vragen bij je huisarts of apotheek.

Karin, 28-11-2019 19:19 #296
Hoi, ik heb laatst een doorbraakbloeding gehad. Ik heb de strip toen eerst afgemaakt en toen heb ik een stopweek ingelast. Nu vroeg ik me af, ben ik nu nog wel beschermd na de stopweek? Of moet ik eerst weer de pil 7 dagen slikken totdat die weer betrouwbaar is? Reactie infoteur, 02-12-2019
Hoi Karin, normaal gesproken heeft een doorbraakbloeding geen invloed op de bescherming van de pil, maar voor de zekerheid kun je dit het beste even navragen bij je apotheker.

Suzanne, 23-11-2019 12:56 #295
Hi

Ik ben laatst 1 keer mijn pil vergeten te nemen en heb hem de volgende avond alsnog genomen samen de pil van die dag. Paar dagen later kreeg ik opeens doorbloedingen en dit duurt nu al 3 dagen. Ik heb nog ongeveer een week over aan pillen in mijn strip. Moet ik me zorgen gaan maken? Reactie infoteur, 02-12-2019
Hi Suzanne, wat vervelend! Voor een goed advies hierover zou ik even contact zoeken met je apotheek.

Anoniem, 31-10-2019 21:59 #294
Hoii, ik slik nu ongeveer 7 maanden de pil.
Als ik de pil door slikte had ik iedere keer last van doorbraakbloedingen.
Ik ben nu weer aan het doorslikken en heb nu bijna mn 2e maand leeg geslikt en heb nog geen doorbraakbloeding gehad! Ben ik er nu van af? Reactie infoteur, 05-11-2019
Hi, dat zou natuurlijk kunnen, al kan een doorbraakbloeding altijd voorkomen. Wat fijn voor nu in ieder geval!

Sophie, 25-10-2019 11:15 #293
Hi!
Ik heb vorige maand de pil geslikt en ben daarna overgegaan naar een nieuwe pil (met dezelfde werking), ik heb geen stopweek genomen dus ik slik nu 2 maand achter elkaar. Tijdens de tweede maand heb ik 2x een doorbraakbloeding gehad. Stel ik heb een doorbraakbloeding (maar slik ondertussen wel de pil) en ik heb seks (zonder condoom), ben ik dan veilig (beschermd) of niet veilig voor bijvoorbeeld een zwangerschap?

Mvg Reactie infoteur, 05-11-2019
Hi, normaal gesproken heeft een bloeding geen invloed op de werking van de pil maar je kunt dit voor alle zekerheid het beste even navragen bij je arts of apotheek. Succes!

Meliä, 14-10-2019 17:08 #292
Hoi,

Ik heb net last gehad van een doorbraakbloeding na 6 maanden doorslikken. Ik heb hierdoor een stopweek ingelast. Nu ben ik echter weer begonnen met een nieuwe strip (nu op dag 4) en heb ik nog steeds spotting.
Ik maak me er nu toch wel zorgen over, wat kan dit zijn?
Groet Reactie infoteur, 23-10-2019
Hi, wat vervelend! Als je je zorgen maakt zou ik altijd even contact opnemen met je arts of apotheker voor advies. Succes!

Floor, 29-09-2019 22:45 #291
Ik heb voor de eerste keer in de aantal jaren dat ik de pil al slik twee keer achter elkaar aan de pil doorgeslikt, echter ben ik nu al 1,5-2weken bloed aan het verliezen. Dit begon toen ik de tweede keer door slikte. Nu moet ik nog een week slikken en dan heb ik mijn stopweek.
Moet ik gewoon door blijven slikken en dan de stopweek houden of direct stoppen?

Mvg. Reactie infoteur, 23-10-2019
Hoi Floor, normaal gesproken kun je dan direct je stopweek inlassen, maar ik zou even de bijsluiter van je pil erop naslaan, of dit navragen bij je apotheek of huisarts.

Solange, 29-09-2019 08:56 #290
Hoi, ik ben nu na mijn zwangerschap met een andere pil begonnen. Nu heb ik een strip leeg en ben ik al sinds het begin hier van om de week een week ongesteld. Stoppen met deze pil? Of gewoon door gaan? Reactie infoteur, 23-10-2019
Jeetje wat vervelend, heb je hierover al contact gezocht met je huisarts? Kan het zijn dat je lichaam nog wat in de war is van de zwangerschap, of is er misschien een andere pil nodig. Succes!

Panda, 26-09-2019 07:24 #289
Na een tijdje gestopt te zijn geweest ben ik 3 weken geleden weer aan de pil begonnen.
Dit heb ik niet op de eerste dag van mijn menstruatie gedaan maar ongeveer een week daarvoor.
Ik ben uiteindelijk ongesteld geworden op de dag dat ik het normaal gesproken (zonder pil dus) zou moeten worden.
Echter ben ik nu al 1.5 week ongesteld (wat normaal 3 dagen was) en vandaag heb ik de laatste pil van mijn strip genomen.

Moet ik nou juist wel of niet doorslikken? Aangezien ik nu al 1.5 week ongesteld ben.

Groetjes Reactie infoteur, 23-10-2019
Hi, dat is vervelend zeg. Ik zou even contact zoeken met je apotheek of huisarts voor een gedegen advies.

Emma, 16-09-2019 13:46 #288
Beste

Ik heb mijn pil 2 maanden doorgenomen. Ik stop met mijn pil op zaterdag 21 september om de stopweek te starten. Ik heb vandaag 16 september, lichte bloeding. Kan dit zijn door mijn pil 2 maanden door te nemen?
Mijn lichaam is dit niet gewoon. Het is de eerste keer na het 3 jaar nemen van de pil dat ik mijn pil heb doorgenomen voor 2 maanden.

Moet ik mij zorgen maken?

Vriendelijke Groet
Emma Reactie infoteur, 23-09-2019
Hoi Emma, dat kan zeker te maken hebben met het doorslikken van je pil en is normaal gezien geen reden om je zorgen te maken. Bij twijfel natuurlijk altijd even contact zoeken met je arts of apotheek!

Jdw, 27-08-2019 21:08 #287
Hey! Ik heb me pil maar 1x doorgeslikt en heb nu last van doorbraakbloeding. Is dit normaal? Ik heb nog 5 dagen van pil nemen en moet dan ongesteld worden. ben ik dan nog steeds veilig tijdens sex? Is het normaal dat ik ook krampen heb? Reactie infoteur, 11-09-2019
Hey! Wat vervelend, ja dat kan zeker. Normaal gesproken heeft een doorbraakbloeding geen invloed op de veiligheid van de pil. Bij twijfel of vragen zou ik altijd even contact zoeken met je apotheker of huisarts!

Paulien, 03-08-2019 20:07 #286
Hallo, ik heb 2 vraagjes: 1) Mag je de stopweek na een doorbraakbloeding ook verkorten tot bijvoorbeeld 4 dagen in plaats van 7? 2) Moet je na die stopweek met een nieuwe pilstrip beginnen? Alvast bedankt! Reactie infoteur, 26-08-2019
Hoi Paulien, het antwoord op je eerste vraag moet ik je schuldig blijven, ik zou dit even navragen bij je apotheker of huisarts.

Roos, 03-08-2019 15:08 #285
Hoi, ik heb op advies van de huisarts te horen gekregen dat ik een pilstrip door moet slikken, vanwege juist meer buikpijn terwijl ik de pil slik. Nu heb ik vandaag een doorbraakbloeding gekregen en weet ik niet wat ik moet. Ik las dat het verstandig is om een stopweek in te lassen. Maar de huisarts zei slik door. Help? gr Reactie infoteur, 26-08-2019
Hoi, dat is vervelend zeg. Ik zou inderdaad een stopweek inlassen, misschien toch nog even contact opnemen met je huisarts voor advies. Buikpijn van de pil lijkt me sowieso niet fijn, wellicht is een andere pil de oplossing…

Cheyenne, 02-08-2019 12:09 #284
Hey

Ik ben cheyenne 21 en ik neem de pil al 3 maand door, kan ik ineens een stopweek inlassen wanneer ik wil? Ookal is mijn pilstrip nog niet gedaan? Reactie infoteur, 26-08-2019
Hi Cheyenne, met de meeste pilsoorten kan dit inderdaad maar ik zou voor de zekerheid even de bijsluiter erop naslaan of contact zoeken met de apotheker of huisarts.

El, 25-07-2019 20:52 #283
Ik heb binnenkort een operatie waarbij ik zes weken in bed mort blijven. De arts raadde me aan ervoor te zorgen dat ik mijn menstruatie niet kreeg tijdens deze periode. Mijn huisarts raadde aan de pil gewoon door te slikken. Ik zit nu in week 7 en heb al enkele dagen last van een doorbraakbloeding.
Mijn moeder zat op mijn leeftijd al 5 jaar in de menopauze, dus ik zou denken dat ik net minder last zou moeten hebben van bloedverlies.
Hoe kan ik voorkomen dat ik in de 6 weken na de operatie een doorbraakbloeding krijg? Reactie infoteur, 26-08-2019
Hi, dat is wel heel vervelend. Zou je het niet zo kunnen uitkienen dat je vlak voor de operatie je menstruatie krijgt?

Zeenat, 28-06-2019 10:09 #282
Ik slik al een ruime tijd dezelfde pil en ik heb na een hele lange tijd weer een doorbraak bloeding. Is dit schadelijk? Reactie infoteur, 10-07-2019
Hoi, een doorbraakbloeding is niet schadelijk maar mocht je je zorgen maken, neem dan even contact op met je huisarts of apotheker.

Vera, 22-06-2019 12:11 #281
Ik slik de pil altijd al door 2 strips en dan een stopweek.(heb deze pil al 3 jaar) Af en toe komt het ongesteld zijn niet uit en plak ik er een 3e strip aan vast en heb daarna toch echt mijn stopweek. Ik zat op de helft van mijn 3e strip en kreeg donker rood slijm afscheiding en daarna was het een halve week rustig. Nu ben ik inmiddels al 2 weken ongesteld en ik word er gek van! Ik heb contact gehad met de huisarts en die zij dat het oke was? Alhoewel het voor mij niet zo aan voelt en ik me toch wel echt zorgen begin te maken. Reactie infoteur, 08-07-2019
Hi, dat is wel heel vervelend. Als je je zorgen maakt, zou ik gewoon nogmaals contact zoeken. Succes!

Xxx, 21-06-2019 15:12 #280
Hey, ik heb begin Juni een doorbraakbloeding gehad omdat ik de pil al langer doorneem (sinds maart). Ik nam mijn pil gewoon door, ook tijdens die doorbraakbloeding.
Ik ga in Juli op reis en zou echt niet weer een doorbraakbloeding willen krijgen, is dit alsnog mogelijk dat ik dit weer krijg of ben ik door die bloeding weer 3 maand safe? Reactie infoteur, 10-07-2019
Dat is vervelend! Een doorbraakbloeding kan helaas altijd voorkomen dus je bent nooit gegarandeerd safe helaas. Maar het lijkt me wel verstandig om voor je vakantie een stopweek in te lassen, want dan is de kans daarna veel kleiner. Fijne vakantie!

Leana, 07-06-2019 20:13 #279
Mag je de pil blijven innemen bij een doorbraakbloeding? Ik neem de pil al 2 weken is dat normaal? Reactie infoteur, 08-07-2019
Ik zou hiervoor even de bijsluiter raadplegen, of anders raad vragen bij de apotheek of je huisarts.

Kinga, 05-06-2019 14:30 #278
Beste,
Wanneer ik mijn pil niet ieder dag stipt neem om 12u30 komt het nogal voor dat ik de laatste week van mij pil een lichte spotting heb of gewoonweg echte doorbraakbloeding. Het gebeurt niet ieder maand. Kan dat dat ik af en toe week voor dat mijn pil eindigt doorbraakbloeding krijg? Reactie infoteur, 08-07-2019
Zeker, dat kan voorkomen. Het is natuurlijk wel vervelend, misschien eens contact opnemen met je huisarts hierover? Wellicht kan een andere pil uitkomst bieden bijvoorbeeld.

Tanja, 29-03-2019 17:35 #277
Goedenavond. Ik gebruik nu jaar de gewone pil ipv de prikpil na 7 jaar. Ik slik nu voor het eerst de pil door ivm een reis van 2 maanden. Ik slik hem nu denk 9 weken door en heb nu al een week elke dag donker slijmerig bloedverlies. Ik wil niet een stopweek houden want ik heb niks bij mij hiervoor. Ik ben over 10 dagen weer in Nederland dus dan kan het. Maar ik vind het vreemd dat ik nu al bloed verlies.

En als ik in Nederland 7 dagen gestopt ben en ik begin weer is het dan even betrouwbaar en is het slim om naar mijn dokter te gaan om te kijken of de pil wel bij mij past? Reactie infoteur, 10-07-2019
Wat vervelend! Ik zou dan zeker even contact zoeken met je dokter voor advies.

Charis, 31-01-2019 13:37 #276
Goedemiddag,

Ik heb ongeveer 3 mnd geleden een nieuwe pil bij de apotheek gekregen omdat ze mijn pil niet meer hadden. Deze pil slik je 12 weken door en dan een week een andere pil als stopweek. Ik moet nu nog 2 weken de pil slikken voordat ik klaar ben, maar heb 2 weken geleden een doorbraakbloeding gekregen en deze is nu nog steeds niet afgelopen… de ene dag verlies ik meer bloed dan de andere dag, maar het duurt wel erg lang nu. Wat kan ik het beste doen? Reactie infoteur, 10-07-2019
Hi, dat is wel heel vervelend. Ik zou even contact opnemen met je apotheek en ze dit voorleggen.

An, 18-01-2019 10:07 #275
Ik heb mijn pil 3 maanden doorgenomen en wou ze nu nog doornemen. Echter heb ik nu plots een doorbraakbloeding sinds gisteren. Niet super fel maar wel vervelend. Stop ik dan nu direct met mijn pil en neem ik over een week terug een nieuwe strip of hoe werkt dit?

Groetjes! Reactie infoteur, 10-07-2019
Hoi An, vervelend inderdaad! Ik zou dan zeker een stopweek inlassen.

Sabine, 15-01-2019 07:51 #274
Ik heb last van een doorbraakbloeding en slik normaal de pil door. Dus heb begrepen aan dit bericht dat je dan moet stoppen met de pil. Maar wanneer start ik dan weer met het slikken van de pil? Op de 1e dag van de echte bloedig of…?

Hoop het graag.
Groeten Sabine Reactie infoteur, 10-07-2019
Hoi Sabine, in dat geval las je een gewone stopweek zoals je dat normaal ook zou doen. De info zou in je bijsluiter moeten staan maar neem bij twijfel even contact op met je apotheek.

Shar, 14-12-2018 14:31 #273
Afgelopen 3 maanden bijna 4 maanden heb ik de pil doorgenomen en heb last van doorbraakbloedingen.
Ik ben nu een week verder met de volgende strip, zou ik stoppen of doornemen? Zodra ik stop, moet ik dan ook een stopweek van 7 dagen inlassen? Reactie infoteur, 10-07-2019
Hoi Shar, ik zou dan zeker een stopweek inlassen.

Mel, 23-08-2018 12:26 #272
Afgelopen 3 maanden heb ik de pil doorgenomen en heb last van doorbraakbloedingen.
Ik ben nu een week verder met de volgende strip, zou ik stoppen of doornemen?
Zodra ik stop, moet ik dan ook een stopweek van 7 dagen inlassen? Reactie infoteur, 11-09-2019
Normaal gesproken zou ik dan zeker een stopweek inlassen, voor de zekerheid kun je altijd even contact opnemen met je arts of apotheek voor een gedegen advies.

Kirsten, 22-08-2018 17:51 #271
Ik slik al jaren de pil en sinds ik stage loop in het buitenland heb ik last van doorbraakbloedingen. Eerst was het de laatste 5 dagen van de strip maar nu is het halverwege de strip al. Wat kan ik er tegen doen of is het toch verstandig om langs de huisarts te gaan? Reactie infoteur, 26-08-2019
Hi, als dit regelmatig voorkomt zou ik zeker even contact zoeken met je huisarts. Wellicht is een andere pil de oplossing.

Dagmar, 21-08-2018 22:51 #270
Ik ben nu ongeveer een maand aan de pil. Ik heb de pil de afgelopen maand doorgeslikt en moest nog een week en dan zou ik mijn stopweek hebben, alleen ik had zaterdag een doorbraakbloeding. Ik had maandag gelijk de huisarts gebeld en die gaf aan dat ik moest stoppen met de pil en mijn stopweek inlassen en dan daarna beginnen aan een nieuwe strip. Nu was mijn vraag, als ik na mijn stopweek gewoon weer begin met de pil is de pil dat gelijk weer betrouwbaar of moet ik even een week de pil slikken en is die dan pas betrouwbaar? Reactie infoteur, 11-09-2019
Hoi Dagmar, goed dat je gelijk even gebeld hebt! Normaal gesproken moet die info in de bijsluiter staan, je arts of apotheker kan hierin ook adviseren. Succes!

Maaike, 19-08-2018 07:59 #269
Ik ben 7 maanden geleden bevallen en heb tot op heden last van doorbraak bloedingen in de 2de week soms tot t einde vd strip. Microgynon 30. Ik heb deze vanaf mn 15de geslikt na mn eerste bevalling ging t meteen weer goed alleen blijft t nu aan houden. Wat nu? Groetjes Maaike Reactie infoteur, 11-09-2019
Hey Maaike, wat vervelend! Ik zou zeker even contact zoeken met je huisarts, misschien kan een andere pil uitkomst bieden. Succes!

Paulie, 11-08-2018 19:34 #268
Beste
Ik neem de pil en mijn strip is nog niet op maar heb wel mijn regels gekregen, hoe komt dit? Ik neem mijn pil nu net iets langer dan een jaar en heb altijd dezelfde soort genomen en neem deze altijd wanneer nodig en heb altijd mijn menstruatie na 1 strip. Moet ik mij zorgen maken of kan dit wegens vermoeidheid? Reactie infoteur, 11-09-2019
Hoi Paulie, dit kan verschillende oorzaken hebben, ik zou je even laten adviseren door je apotheker of arts. Succes!

J., 07-07-2018 08:31 #267
Ik ben twee weken geleden twee dagen de pil vergeten en heb sindsdien last van een doorbraakbloeding. Eerst was het voornamelijk bruin en dik en nu sinds 3 dagen dun, helder en rood… ik heb wel eens eerder een doorbraak bloeding gehad, dat duurde meestal niet zo lang, maar aangezien dit nu al zo’n twee weken bezig is weet ik even niet of ik het kan vertrouwen… Reactie infoteur, 23-10-2019
Slik je de pil normaal gesproken door? Ik zou als je het niet vertrouwt altijd even contact zoeken met je huisarts of apotheek voor advies.

Anoniem, 06-06-2018 19:08 #266
Hoi. Ik ben gister ongesteld geworden door de pil heen. Maar het is vandaag wel echt heel veel bloed om het zo te zeggen en slik de pil wel door. Moet ik hem vanavond niet in nemen of de strip afmaken? Wat is handig misschien inderdaad een doorbraakbloeding, heb geen idéé. Reactie infoteur, 11-09-2019
Vervelend! Als je de pil niet hebt doorgeslikt lijkt het me verstandiger om de strip af te maken, voor gedegen advies zou ik altijd even contact opnemen met je arts of apotheker.

L., 03-06-2018 22:17 #265
Ik slik de pil nu al een poosje door en heb na het pakken van de nieuwe strip in de eerste week een doorbraakbloeding gekregen… moet ik nu stoppen 7 dagen en dan dezelfde strip weer afmaken of?

Wat is verstandig? Reactie infoteur, 23-10-2019
Bij een doorbraakbloeding is het waarschijnlijk het beste om een stopweek in te lassen. Neem anders even contact op met je apotheek of huisarts voor een gedegen advies.

M., 25-05-2018 10:17 #264
Ik heb last van een doorbraakbloeding. Ik slik de pil nooit door altijd de strip op en dan een stopweek. Hoe zou dit dan kunnen komen? Reactie infoteur, 08-07-2019
Hi, een doorbraakbloeding kan helaas altijd voorkomen!

A., 14-05-2018 20:14 #263
Haii ik had een vraagje

Nu heb ik vandaag een doorbraakbloeding gekregen. Maar wil ik vrijdag naar mijn vriend toe… als ik vandaag(maandag) tot vrijdag avond de pil niet slik is het dan over voor het weekend? Of zijn er nog andere tips die ik kan gebruiken? Reactie infoteur, 23-10-2019
Hi, daar is helaas geen peil op te trekken! Soms wordt je gewoon echt helemaal ongesteld en soms is het enkel wat 'spotting' en is het snel weer over. Ik hoop voor je dat het 't laatste is ;-)

Koos, 03-05-2018 13:56 #262
Hoi, een week voor m’n stopweek ben ik ongesteld geworden. Zal ik dan weer ongesteld worden in die stopweek? Reactie infoteur, 05-11-2019
Hi, waarschijnlijk niet, maar het zou kunnen!

Liss, 02-05-2018 10:35 #261
Hoi,

Ik slik de pil al een tijdje. Vaak als ik hem 2 maanden of langer doorslik krijg ik doorbraakbloedingen. Maar dit keer slik ik de pil voor de eerste maand door en heb nu al een doorbraak bloeding. Is dit normaal? Reactie infoteur, 05-11-2019
Hey, wat vervelend zeg. als je hier zo vaak last van hebt zou ik zeker even contact opnemen met je apotheker of huisarts voor advies.

Anoniem, 21-03-2018 08:06 #260
Ik had gisteren last van een beetje roze bruine afscheiding en later een klein beetje bloed. Ik heb volgende week mijn stopweek dus zou dan pas ongesteld worden. Is dit een innestelingsbloeding geweest of een doorbraakbloeding? Heb hier nooit eerder last van gehad, maar ben ook geen een pil vergeten en niet ziek geweest. Ik hoop dat iemand dit ook heeft gehad en mij kan helpen Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi, voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Zoé, 25-02-2018 21:14 #259
Als ik een doorbraakbloeding heb omdat ik mijn pil doornam & ik neem nu een stopweek. moet ik na de week aan de ‘oude’ strip verder doen? Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi Zoé, normaal gesproken wel. Voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Amy, 13-02-2018 13:26 #258
Hallo ik heb een vraag,

Ik ben ondertussen al redelijk lang aan de pil (zeg maar 5 jaar) ik heb nu in het midden van mijn pilstrip bloedingen gekregen, deze heb ik zo 5 dagen aangehouden (net zolang als ik normaal ongesteld ben). Ik kreeg deze bloedingen na het hebben van gemeenschap in een lange tijd. Echter nu ik in mijn stopweek zit ben ik 1 dag ongesteld geweest en nu is t klaar, komt dat doordat ik 5 dagen door mijn pil heen aan het bloeden was?
Heel erg bedankt alvast voor het helpen! Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi, voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Roos, 10-02-2018 17:32 #257
Ik heb ondertussen al een maand lang last van een doorbraakbloeding, waar het normaal over gaat na zo’n 2 weken. Begint nu ook wel pijn te doen. Ik slik de pil door, microgynon 50, maar vanwege andere medische klachten mag ik van de artsen geen stopweek inlassen. Enig idee hoe ik er nu nog vanaf kom? Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi, voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Ilona, 06-02-2018 13:47 #256
Hallo.

Ik ben in de 2e week van de pil. 2 pillen vergeten in te nemen. Ben nu bijna eind van de 2e week en ik heb een doorbraakbloeding. Nu al 2 dagen mer best veel bloed verlies. Wel heb ik nu in dezw dagen de pil wel doorgeslikt maar nu is mijn vraag:
Moet ik nu direct stoppen met de pil en een stopweek inlassen? Middenin de strip.
Of moet ik nu doorgaan met de strip en na de 3e week de stopweek doen?
Hoelang blijft deze bloeding dan nu? En wordt ik anders in de normale stopweek wel of niet ongesteld?

Vind dit weg lastig heb dit nog nooit meegemaakt Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi, voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

S., 09-01-2018 01:45 #255
Hoi!
Ik heb anderhalf jaar geleden een mirena spiraaltje laten zetten. In het begin heb ik heel veel buikpijn en veel onregelmatige bloedingen gehad.

Daarna heb ik een half jaar geen last gehad van bloedingen maar sinds 2 maanden heb ik weer veel last van onregelmatige bloedingen. De bloedingen zijn alleen als ik op de wc ga zitten en vaak maar een paar druppels. De ene dag wel, en de andere dag niet. Ik wil er graag wat aan doen maar ik weet niet wat. Enkele tips kunnen mij zeker helpen!

Alvast bedankt.
Groetjes,
S. Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi, voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Petra, 06-01-2018 09:11 #254
Ik leed enorm aan de overgang en ben aan femoston begonnen. Dat slik ik nu een week of vijf. Vanochtend bloedde ik terwijl ik al ruim vijf jaar niet meer ongesteld ben geweest. Denk je dat dat door de femoston komt? Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi, voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Yvonne, 13-12-2017 12:29 #253
Ik heb een vraag, ik slik de pil 2,5 maand en heb gewoon doorgeslikt omdat dat kon volgens mijn arts. Nu is het zo dat ik al bijna 3 weken veel slijm gemengd met bloed verliest en er lijkt geen einde aan te komen. Het is geen normale menstruatie, en ook niet zoveel als een menstruatie. Maar wel de hele dag door, gaat gepaard met rugpijn, en pijn in me onderbuik steken zeg maar. Moet ik me zorgen maken. Ik slik de pil nog wel gewoon. Reactie infoteur, 25-12-2017
Hoi Yvonne, als je je zorgen maakt zou ik zeker even contact zoeken met je huisarts of apotheker. Succes!

Merel, 01-11-2017 21:42 #252
Ik slik nu 5 weken de pil door, ben dus aan mijn 2de strip op rij en moet dus na deze strip (over 4 dagen) ongesteld worden. Nu heb ik precies een week voordat ik ongesteld moet worden een doorbraakbloeding gekregen die nu al 3 dagen duurt, compleet met menstruatiepijnen etc. Ik heb de afgelopen 3 dagen de pil gewoon doorgeslikt, is het verstandig om nu alsnog te stoppen, of kan ik beter de komende 4 dagen doorslikken om vervolgens mijn natuurlijke menstruatie te hebben? Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi, voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

D., 30-10-2017 06:38 #251
Ik slik nu al z'n 3 maanden de pil non-stop door. Ik heb een vriend waar ik gister nog (onveilige) seks mee heb gehad. Nu is t alleen dat er volgens mij al wat bloed uit me vagina komt. Ik denk dat dit gewoon een doorbraak is. Maar moet ik stoppen met de pil slikken of is er dan nog een kans dat ik zwanger word? Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi, voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Leonie, 25-08-2017 12:36 #250
Hallo, ik heb op 12 juli een miskraam gehad. Ik was 6 weken zwanger.
Ik ben op 14 augustus ongesteld geworden, dit duurde 6 dagen met erg veel bloedverlies.
Vanmorgen had ik veel slijm gecombineerd met bruin bloed. Nu niet meer.
Is dit een doorbraakbloeding? Of is dit nog een restant van mijn mijn miskraam?

Stel dat het gewoon een doorbraakbloeding is, hoe moet ik dan mijn cyclus berekenen? Start mijn cyclus vanaf vandaag opnieuw? Of moet ik de eerste dag van mijn menstruatie aanhouden?

Met vriendelijke groet,

L. Pastoor

(ik heb de pil nooit geslikt en mijn spiraal heb ik al 5 jaar niet meer) Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi, voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Melisa, 12-08-2017 04:31 #249
Ik slik de pil al meer dan 3 maanden door, ik heb doorbraakbloeding gehad en ik heb normaal gezien nog twee weken tot mijn volgende stopweek. Is het veilig als ik stop om menstruatie te hebben? Ben ik nog steeds beschermd op zwangerschap indien ik stop met de pil nu? Reactie infoteur, 25-12-2017
Hoi Melissa, voor een dergelijke specifieke vraag verwijs ik je graag naar de bijsluiter van je pil, je apotheker of huisarts.

Vanessa, 10-08-2017 16:08 #248
Ik neem mijn pil al 3 jaar en neem ze veel door. heb mijn regels over 3 a 4 weken laten komen en ben dan terug begonnen met de pil. heb in al die tijd tor nu toe geen pil vergeten en heb sinds vandaag een heel klein beetje bloed verlies, wat roze/ bruinachtig. ik heb voor de zekerheid een zwangerschaps test gedaan en die was negatief. is dit normaal? Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi, voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Liz, 10-08-2017 01:21 #247
Ik slik al jaren de pil door en krijg ineens een doorbraak bloeding althans dat denk ik. was bij de huisarts geweest want heb al een maand geleden blaasonsteking symptomen gehad kreeg en antibiotica voor die hielp niet daarna na 2 weken een sterke antibiotica tegen bacterie infectie en nu ineens af en toe bloeding als ik af veeg of in mijn inlegkruisje. weet iemand wat het is? ik moet nog een echo maken van mijn bovenbuik daar had ik ook erg last van. Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi, voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Mandy, 24-07-2017 08:34 #246
Hallo ik had een vraagje

Ik ben 3 weken geleden ongesteld geweest, 6 dagen! had minimale bloedverlies. Toen was t 1 week gestopt! En vorige week 17-07-17 had ik weer wat bloedverlies 6 dagen lang de eerste paar dagen beetje bloed en 1a2 dagen wat meer en toen weer wat minder. Maar heb toen de pil niet geslikt! En sinds zaterdag slik ik heb weer. Word ik nou weer ongesteld of? Want wij vertrekken 1 augustus naar Turkije dacht van ja komt goed uit. Haha maar als ik direct toch weer ongesteld word, vind ik dan toch best raar. Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi, voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Christa, 22-07-2017 13:08 #245
Hoi, ik slik al een aantal jaren de pil ivm pijnlijke menstruatie. Ik ben nu 52,en in de overgang, en doe iedere maand netjes een stop week. Dan is mijn menstruatie minimaal. Ben nu met de tweede week bezig en in eens heftig ongesteld. Gewoon doorslikken of stoppen voor de rest van de week met de pil? Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi, voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Marit, 15-07-2017 19:11 #244
Hou,
Ik slik de microgynon 30 en ik zit nu bij de 3de strip, maar dat is omdat ik de pil op het moment doorslik. Echter heb ik wel al een aantal dagen last van spotting, het is niet heel veel, juist erg weinig. Kan het kwaad als ik door ga met het doorslikken of moet ik een pauze/stopweek inlassen? Vandaag (15-07) heb ik de 5de pil uit de strip geslikt. Dit is trouwens de 1ste keer dat ik de pil doorslik. Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi, voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Odette, 19-06-2017 19:21 #243
Een vraagje. Af en toe heb ik wel eens bloedingen terwijl ik dan net ongesteld ben geweest en het 2 weken later is. Is dit normaal? Reactie infoteur, 02-07-2017
Zoals je in het artikel kunt lezen, komen doorbraakbloedingen vaak voor. Als je er advies over wilt zou ik even contact zoeken met je huisarts of apotheker.

Anoniem Blijven Liever, 18-06-2017 22:06 #242
Hallo,
Ik ben een meisje van 15 jaar oud en ik slik sinds kort de Microgynon 20 ik weg 52 kilo. Ik slik de pil nu bijna 3 maanden maar ik krijg in het weekend altijd een doorbraakbloeding ( dus tijdens dat ik mijn pil nog 6 dagen moet slikken word ik ongesteld) het is bruinig.
Ik vind dit erg vervelend. Wat zal ik doen? Reactie infoteur, 02-07-2017
Ik kan me voorstellen dat je dit vervelend vindt! Neem even contact op met je arts voor een advies.

Iris, 07-06-2017 12:51 #241
Hoi
Ik slik voor de eerste keer de pil doordat ik van het weekend op een schoolreis ga maar nu heb ik doorbloedingen moet ik doorslikken of stoppen? Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi, voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Chimene, 31-05-2017 21:51 #240
Hoi,
Ik had de pil doorgeslikt voor de eerste keer gewoon voor een maand, maar ik was dus die hele maand een soort van ongesteld omdat ik doorbraakbloedingen had, maar ik deed het maar een keer en niet voor 2/3 maanden. Maar ik ga dus op vakantie en wil niet ongesteld zijn maar straks ben ik dus ongesteld op vakantie alsnog (want m'n pil eindigt dan als ik op vakantie ben en de laatste paar dagen zou ik dan ongesteld moeten zijn) en dan misschien weer een hele maand. Help me alsjeblieft

Mvg,
Chimène Reactie infoteur, 02-07-2017
Hi Chimène, dat is heel vervelend. Ik zou even contact opnemen met je apotheker of huisarts voor een advies.

Anoniem, 24-05-2017 23:28 #239
Hallo,

Op het moment ben ik 18 jaar en gebruik al zo'n 2 jaar de pil. Tot nu toe is het altijd goed gegaan. Behalve dat ik af en toe last had van doorbraakbloedingen bij het doorslikken van de pil (bij meer dan 2 maanden).

Ongeveer 2,5 week geleden ben ik ongesteld geweest. Na de 7 dagen ben ik weer begonnen met de pil. Deze ben ik vervolgens 2 keer vergeten. De derde dag ben ik weer begonnen met de pil. Deze dag kreeg ik een doorbraakbloeding. De bloeding duurt nu al 11 dagen. Ik kan pas volgende week terecht bij de huisarts, dus zou je mij kunnen voorzien van informatie/ervaringen?

Alvast bedankt!

Groet Reactie infoteur, 23-04-2018
Hi, voor een gedegen advies raad ik op om contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Anoniem, 11-05-2017 19:51 #238
Als ik de pil doorslik, ben ik dan beschermd tegen zwangerschap? Ik slik de ethinylestradiol drospirenon pil. Reactie infoteur, 25-12-2017
Bij het doorslikken van de pil ben je normaal gesproken beschermd tegen zwangerschap. Bij twijfel of voor een gegrond advies verwijs ik je graag naar je apotheker of huisarts.

Ellen, 27-04-2017 19:49 #237
Hoi
Ik stel me even voor ik ben 26 jaar en mama van 2 Kinderen. Nu heb ik het probleem dat ik sinds 2 maand blijf bloed verliezen. Ik pak de pil al heel lang en heb al verschillende soorten geprobeerd. Ook al 2 spiraaltje gehad en deze vielen er iedere keer vanzelf uit, ook al de nuvaring geprobeerd. Beste is eigenlijk als ik gewoonweg niks pak, maarja die kans op zwangerschap is dan veel groter en ik heb mijn handen echt wel vol met mijn 2 kids. 15 mei heb ik afspraak bij gynaecoloog. Toch had ik graag eens geweten wat jullie ervan vinden en wat jullie zouden aanraden. Aja heb al eerder last gehad van bloedingen maar dan iedere keer moeten veranderen van anticonceptie en ben nu teneinde raad.
Grt Reactie infoteur, 11-05-2017
Dat is wel heel vervelend Ellen, ik hoop dat de arts met een goede oplossing komt!

Naomi, 26-04-2017 00:41 #236
Hallo ik ben Naomi en ben 18 jaar oud.
Ik ben al 3 jaar aan de prikpil ik was voor die tijd gestopt met de normale pil omdat ik onregelmatig ongesteld werd.
Maar nu is het ineens zo dat ik in 1.5 maand al 4 x doorbraakbloedingen heb gehad en 2 daarvan duurde 1.5 week ik weet niet zo goed of er dan perse iets aan de hand moet zijn of niet… Reactie infoteur, 11-05-2017
Wat vervelend zeg! Ik zou eventjes om raad vragen bij je arts of apotheker want dit is natuurlijk niet fijn.

Anoniem, 02-04-2017 22:12 #235
Ik neem de pil niet en heb elke maand 2 weken last van doorbraakbloedingen de ene dag wat erger als de andere soms ook een dag niet ben al op alles getest bij gynaecoloog en ook al een paar keer geleaserd omdat ze dachten dat het een wondje was zonder resultaat ik weet echt niet meer wat te doen we proberen ook al meer dan een jaar voor zwanger te worden dus een pil is echt geen optie Reactie infoteur, 13-04-2017
Wat ontzettend naar zeg! Helaas kan ik geen medisch onderbouwd advies geven, ik hoop dat specialisten je uiteindelijk toch kunnen helpen!

Anoniem, 22-03-2017 15:03 #234
Ik heb de pil 3 maanden achter elkaar doorgeslikt en nu al een paar dagen last van een doorbraakbloeding. Vandaag zou ik de laatste pil van deze strip moeten nemen en wilde ik een stopweek inlassen om aan m'n ongesteldheid toe te geven, maar nu ga ik morgen op vakantie dus vroeg ik mij af; kan ik van een nieuwe strip 7 dagen doorslikken? (Of minder, ik ga maar 4 dagen weg en wil daarna stoppen voor een week om toe te geven aan mijn lichaam). Of is dit slecht? Soms hoor je van die verhalen dat je hele ongesteldheid ontregeld wordt van zulke dingen en mensen een maand ongesteld zijn. Ik zit al 7 jaar aan de pil. Alvast bedankt Reactie infoteur, 13-04-2017
Hoi, ik kan geen onderbouwd medisch advies geven, dus ik zou even bellen met je arts of apotheker voor advies. Succes!

Anoniem, 20-03-2017 16:49 #233
Ik heb de pil 3 dagen vergeten (slik hem ook door had vrijdag me laatste gehad en moest toen nieuwe maar huisarts en apotheek zijn in weekend hier dicht ben vanochtend bij huisarts geweest en ook naar apotheek dus heb nu wel weer )
Had eerst bruin bloed nu begint toch rood ish te worden het is nog niet heel erg als ik vanavond (6 uur) 2 inneem stopt dit dan de bloeding? Reactie infoteur, 13-04-2017
Hoi, ik kan geen onderbouwd medisch advies geven, dus ik zou even bellen met je arts of apotheker voor advies.

Noa, 13-03-2017 11:38 #232
Ik heb van de apotheek laatst een andere merk pil meegekregen. Hij/zij zei dat er geen andere stoffen in zaten maar precies het zelfde. Nu heb ik stress omdat ik bang ben om zwanger te zijn omdat ik een doorbraakbloeding heb ik heb dat nooit gehad. Het gaat gepaard met buikpijn en onder rug pijn. Kan dat komen door de pil? En maak ik mezelf gewoon te druk om zwanger te zijn? Ik slik de pil goed, als ik moet overgeven of iets binnen de 4 uur slik ik hem opnieuw (reserve strip). Slik de pil al 4/5 jaar. Reactie infoteur, 20-03-2017
Hi Noa, wat vervelend. Als je je zorgen maakt of je niet prettig voelt bij deze pil, zou ik nog even raad vragen bij je huisarts of apotheek. Pijn is sowieso niet prettig dus dat moet wel verholpen worden! En als je de pil gewoon goed slikt is de kans op een zwangerschap echt minimaal, zoals je waarschijnlijk kunt nalezen in je bijsluiter.

Anoniem, 04-02-2017 23:02 #231
Ik gebruik de pil nu al anderhalf jaar. Maar telkens als ik de pil doorslik krijg ik bij de tweede week van de tweede strip al last van langdurig bloedverlies, wat vaak pas stopt als ik een stopweek in las. Reactie infoteur, 13-02-2017
Wat vervelend zeg, ik zou hier even het gesprek over aangaan met je apotheek of huisarts, zij kunnen je hierin vast goed adviseren.

Kim, 27-01-2017 14:20 #230
Beste,

Ik slik al 5 jaar de pil, nu slik ik hem vaak 2 of 3 stripjes door, nooit geen problemen mee gehad. Nu was ik na mijn menstruatie weer begonnen aan mijn strip, 3 dagen voor dat mijn strip afgelopen was begon een doorbraakbloeding. Nu is dat best speciaal voor mij want meestal begint dat pas als ik hem 2 of 3 strips heb doorgeslikt, ik heb dan ook gekozen om alsnog mijn 2e strip door te slikken. Nu 13 dagen later bloed ik nog steeds, niet ontzettend veel maar wel dat ik tampons moet gebruiken. Huisartsassistente was niet behulpzaam en begreep mij dan ook niet, vond dat het mijn fout was omdat ik vaker doorslik. Maar in die 5 jaar heb ik dit nog nooit meegemaakt… Reactie infoteur, 13-02-2017
Niet echt netjes van de assistente… Ik zou nog een keer bellen om een afspraak in te plannen met je arts.

Anoniem, 21-01-2017 09:05 #229
Ik ben nu ruim 2 jaar aan de pil sinds dat ik een vriend heb, en heb nu voor het eerst last van een doorbraakbloeding. Wat kan dit betekenen? Ik slik de pil nooit door. Reactie infoteur, 13-02-2017
Hi, in het artikel lees je daar meer over, maar bij vragen zou ik altijd even contact zoeken met je apotheker of huisarts.

Hanne, 29-12-2016 08:47 #228
Ik neem pilstrips van 3 weken, ik ben nu in het begin van de 3de week van die strip en heb doorbraakbloedigen, neem al 11j dezelfde pil en zeer juist. Het is nu de 2de dag en het is enkel 's morgens, want tegen de avond en nacht is de tampon 'leeg'. Reactie infoteur, 05-01-2017
Wat vervelend! Ik zou hierover even contact zoeken met je apotheek of huisarts, want dat is natuurlijk lastig.

Maureen Kamp, 25-12-2016 01:56 #227
Ik heb een mirenaspiraal en last van een doorbraakbloeding, wat nu? Reactie infoteur, 26-12-2016
Hi, ik zou dan even contact opnemen met de arts die de spiraal heeft gezet, succes!

Anoniem, 18-12-2016 14:59 #226
Ik slik mijn pil nu door. Ik neem mijn pil al 3 jaar. Ik heb 3 strips achter elkaar doorgenomen en sinds vrijdag 16 december (begin van 2de week van 3de strip) kreeg ik last van bruine afscheiding. Vrijdagavond was ik ook mijn pil (deso 30) vergeten in te nemen maar heb hem binnen 12 uur ingenomen. De bruine uitscheiding is nu wat meer bloed geworden sinds vandaag. Kan dit kwaad en kan ik mijn pil gewoon nog 2 weken doornemen en ben ik dan nog wel beschermd? Reactie infoteur, 26-12-2016
Hi, normaal gesproken kun je daar info over vinden in de bijsluiter van je pil, of neem even contact op met je huisarts of apotheker.

Anoniem, 18-12-2016 12:02 #225
Hoi

Ik ben net na mijn stopweek van de pil, slik hem elke dag ben 2 keer vergeten ofzo, nu heb ik al 3 dagen bloeding is dit ongesteldheid? Ik slik wel gewoon de pil maar dan kan dat toch niet?
Alvast bedankt! Reactie infoteur, 26-12-2016
Hi, ik zou hierover even contact zoeken met je huisarts of apotheek, succes!

Anoniem, 12-12-2016 08:11 #224
Ik slik mijn pil nu door. (In totaal 3,5 week al.) Ik heb iedere keer last van doorbraakbloedingen deze twee maanden, maar nu is het wel hevig. Moet ik een stopweek inlassen? En ben ik dan wel beschermd na de stopweek?

Allemaal vragen die in mijn hoofd zitten… Ik ga over een week op vakantie en wil absoluut niet ongesteld zijn dan. Is het mogelijk dat als ik nu een stopweek inlas en dan daarna aan een nieuwe strip begin, de menstruatie op is gehouden?

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
Groetjes Reactie infoteur, 17-12-2016
Hi, wat vervelend. Zelf las ik altijd een stopweek in als ik last krijg van een doorbraakbloeding. Dan begin ik na een week gewoon weer met een nieuwe strip. Voor deskundig advies raad ik aan contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Anoniem, 04-12-2016 10:26 #223
Hallo,
Ik slik nu al 1.5 jaar de pil. Ik vergeet niet de pil te slikken en word elke maand ongesteld. Nu heb ok deze week twee keer gehad dat ik helder rood bloed verloor. Er zat wel een dag tussen de bloedingen. Is dat ook doorbraakbloeding of moet ik toch maar even de arts informeren? Ik heb wel wat een ongesteld gevoel in mijn onderbuik en ben laatste tijd wat meer moe. Reactie infoteur, 17-12-2016
Hi, gezien je klachten zou ik zeker even een afspraak maken bij de huisarts, succes ermee!

Anoniem, 21-11-2016 09:08 #222
Ik slik de pil nu al een aantal maanden door, nog nooit last gehad van een doorbloeding of ongesteld geworden. Nu heb ik gisteren seks gehad en ik heb vandaag een beetje "begin-ongesteld". Ik weet niet wat ik moet doen en of ik wel veilig ben. Dus als ik nu een week stop, en na die week direct weer ga slikken ben ik dan direct weer beschermd? Wat moet ik precies doen? Reactie infoteur, 17-12-2016
Hi, dit staat als het goed is wel vermeld in de bijsluiter van je pil. Bij mijn pil is dit wel het geval. Voor deskundig advies raad ik aan contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Anoniem02, 15-11-2016 15:29 #221
Beste,

In de week van 10 oktober had ik mijn regels gekregen. paar dagen later heb ik de morning afterpil genomen (19 oktober) omdat ik onveilig seks heb gehad. hierdoor had ik 25 oktober een tussentijdse bloeding vaan 5 dagen. Nu heb ik nog altijd mijn regels niet. is dit normaal? moet ik dan normaal volgende week mijn regels krijgen? Reactie infoteur, 17-12-2016
Ik zou voor advies even contact zoeken met je apotheker of huisarts, succes!

Anoniem, 01-11-2016 22:16 #220
Hey

Ik heb net mijn maandstonden gekregen terwijl ik in mijn derde week zit. Moet ik mijn pil nu verder innemen of kan ik best stoppen en volgende week met een nieuwe strip beginnen? Reactie infoteur, 17-12-2016
Ik zou niet zomaar met je strip stoppen, dan ben je wellicht niet goed beschermd meer (afhankelijk van je pil en of je de pil wel/niet doorslikt). Voor deskundig advies raad ik aan contact op te nemen met je huisarts of apotheker.

Anoniem, 08-10-2016 07:32 #219
Ik heb de pil 2 maand geslikt. Maar ben 2 dagen na de stopweek gestopt. Nu 3 dagen later heb ik hevig, waterig bloedverlies. Waaraan zou dit kunnen liggen?
Gts Reactie infoteur, 24-10-2016
Wellicht is dit een doorbraakbloeding, voor advies adviseer ik even contact te zoeken met je apotheker of huisarts.

Tdc, 07-10-2016 15:37 #218
Hey,

Ik neem al 3 maanden mijn pil (microgynon30) door op aanraden van mijn gyn nav endometriose. Nu heb ik recent een tweede laparoscopie ondergaan waarbij mijn baarmoeder recht werd gelegd. 2 dagen na de ingreep kreeg ik opeens mijn maandstonden, ondanks ik mijn pil nog steeds netjes doorneem. Mijn maandstonden zijn ook veel pijnlijker en heviger dan voor ik de pil doornam. Nu maak ik mij een beetje ongerust of dit een gevolg van de laparoscopie kan zijn of is het gewoon een samenloop van omstandigheden? Wat doe ik nu het beste? Stoppen met de pil of doornemen? Groetjes

Anneke, 01-10-2016 12:26 #217
Goedemiddag!

Ik slik nu al 2 jaar de pil (mylan). Ik ben in september gewoon ongesteld geweest heb netjes 7 dagen de pil niet geslikt. En daarna weer begonnen met de pil. Nu ben ik vandaag ongesteld geworden terwijl ik over 2 dagen mijn laatste pil heb. Wat betekent dit nu? Is de pil niet sterk genoeg of moet ik nu al mijn stopweek houden en me overige twee niet slikken? Of heb ik toch opeens mijn eiersprong gehad? Ik gebruik geen andere medicatie etc heb ook geen stress etc… Reactie infoteur, 24-10-2016
Hi! Ik zou hier zeker even contact over opnemen met je huisarts of apotheker voor advies. Succes!

Lau, 26-09-2016 15:19 #216
Hey!

Ik slik de pil nu al een paar maanden door en heb nu dus last van doorbraakbloedingen. Ik moet direct stoppen met de strip staat er. Maar moet ik dan nu aan mijn stopweek beginnen? En wanneer kan ik dan weer veilige seks hebben?

Groetjes Laura Reactie infoteur, 26-09-2016
Hi Laura, je last dan inderdaad gewoon een stopweek in. De pil blijft gewoon veilig zolang je hem netjes dagelijks slikt. Voor meer info, check even bij je huisarts of apotheek!

Anoniem, 22-08-2016 19:58 #215
Ik heb mijn pil 3 strips doorgeslikt. Halverwege mijn 3de strip last van spotting. Had op internet gelezen dat je dan gewoon kan stoppen met de pil. Ben ik dan nog wel beschermd? Reactie infoteur, 26-09-2016
Ja, dat klopt. Voor meer info kun je altijd even contact zoeken met je apotheker of huisarts.

Anoniem, 11-08-2016 23:42 #214
Vorige week donderdag was mijn strip op. Ik slik altijd 2 of 3 strippen door en dit was mijn eerste dus ik ging door met een 2e strip. Afgelopen dinsdagochtend had ik spotting dus ik dacht dat ik ongesteld zou worden maar het is de volgende 2 dagen niet doorgebroken (ik heb wel mijn pil gewoon doorgeslikt die dagen) nu vanavond had ik weer wat bloed bij het afvegen na plassen. Ik kon het alleen niet echt vergelijken met hoe het bloed er bij mij uitziet in de eerste dagen van menstruatie. Ik ben dus een beetje in de war, of ik nou moet stoppen met mijn strip om te kijken of ik ongesteld word of dat ik de strip gewoon kan afmaken? Reactie infoteur, 26-09-2016
Hi, persoonlijk las ik op zo'n moment wel altijd een stopweek in ja. Succes!

Anoniem, 03-08-2016 14:23 #213
Hoi! Ik heb een normale cyclus van 28 dagen maar heb afgelopen maand ook een doorbraakbleding gehad. Vandaag is volgens mij mijn cyclus maar nog niks te bekennen, ik heb 5 maanden geleden mijn spiraal laten verwijderen is het raadzaam om te testen? Reactie infoteur, 09-08-2016
Hi, daar heb ik helaas geen ervaring mee dus ik zou even navraag doen bij je huisarts. Succes!

Anoniem, 21-07-2016 22:38 #212
Ik heb de pil bijna drie maanden doorgeslikt toen een spotting gekregen en de pil gewoon door geslikt, wel onveilige seks gehad tijdens de spotting. Maar ben ik dan alsnog beschermd tegen een zwangerschap? Reactie infoteur, 26-07-2016
Spotting heeft geen invloed op de werking van de pil. Als je hem gewoon goed hebt geslikt, ben je beschermd tegen zwangerschap. Voor verder advies verwijs ik graag naar je huisarts/apotheek.

Anoniem, 20-06-2016 13:42 #211
Hi, ik ben een maand geleden met de pil begonnen. Heb tijdens dat ik de pil nam een doorbraakbloeding gekregen de week voor mijn stopweek. Ik zit nu in de stopweek maar heb bijna geen tot weinig bloedverlies. Ik heb 2 dagen geleden seks gehad met mijn vriendje en mijn vraag is nu, ben ik u nu zwanger? Ben heel ongerust en de vraag is dus heel dringend. Reactie infoteur, 26-07-2016
Hi, ik raad je aan even contact op te nemen met je huisarts of apotheker voor advies!

M., 16-06-2016 15:05 #210
Ik heb de pil langere tijd doorgeslikt om niet ongesteld te worden, en nu werd ik het toch ineens (weinig, niet vergelijkbaar met 'echt' ongesteld zijn). Maar dat is nu al zo'n 1,5 week bezig. Ik heb de pil gewoon doorgeslikt omdat ik dacht dat je de strip dan gewoon moest afmaken ipv stoppen.

E., 06-06-2016 18:10 #209
Hoi,

Ik ben vorige week op de eerste dag van m'n menstruatie voor het eerst begonnen met de pil. Heel de week wat bloed verloren, en zo ook vandaag op de achtste dag. Morgen ga ik op vakantie, en ivm zwemmen wil ik graag dat de bloedingen stoppen. Wat kan ik het beste doen? Stoppen met de pil? Het is voor mij niet noodzakelijk dat de pil beschermd.

Gr en alvast bedankt Reactie infoteur, 26-07-2016
Hi, ik raad je aan even contact op te nemen met je huisarts of apotheker voor advies!

Dedewo, 03-06-2016 17:42 #208
Ik slik niet de pil en heb ook geen spiraaltje maar heb de afgelopen maanden wel steeds last van doorbraakbloedingen die steeds wat heftiger lijken te worden en waarbij ik helder helder rood bloedverlies heb. Kan dit te maken met mijn leeftijd, bijna 40? Heb hier tot ongeveer een half jaar geleden nooit last van gehad. Alvast bedankt. Reactie infoteur, 06-06-2016
Hi! Wat vervelend zeg. Ik raad je aan om even contact op te nemen met je arts of apotheker voor advies.

Msma, 02-06-2016 22:27 #207
Ik gebruik de pil en ben sinds een tijdje koolhydraten arm aan het eten. En nu heb ik tussendoor vaak bloedingen. Ben ik met dit dieet wel beschermd tegen zwangerschap? Reactie infoteur, 06-06-2016
Hi! Ik kan me niet voorstellen dat een dergelijk dieet invloed heeft op de werking van de pil, maar ik raad je aan om even contact op te nemen met je arts of apotheker voor advies. Succes!

A., 31-05-2016 09:21 #206
Hallo.

Ik ben 25 jaar en slik de pil door, wel pak ik na 2 strips van de pil een stopweek. Nu ben ik 2 weken geleden ongesteld geweest en nu sinds deze week heb ik wederom een doorbraakbloeding. Ik heb hier heel vaak last van helaas en ik begin er erg moe van te worden, het lijkt wel alsof ik de laatste tijd alleen nog maar aan het bloeden ben. Iemand advies wat ik zou kunnen doen?

Groetjes en alvast bedankt. Reactie infoteur, 06-06-2016
Hi! Dat is wel heel vervelend. Ik raad je aan om even contact op te nemen met je arts of apotheker voor advies. Wellicht heb je wel een zwaardere pil nodig bijvoorbeeld. Succes!

Elfje90, 24-05-2016 13:44 #205
Hallo!

Ik heb de pil doorgeslikt. En ik heb nu last van een doorbraakbloeding (vorige maand heb ik de pil niet doorgeslikt maar gewoon m'n stopweek gehad). Het is dus raadzaam toch te stoppen met de strip begrijp ik uit het artikel? En hoe zit het dan met de resterende pillen uit de strip? Moet ik na deze stopweek gewoon weer aan een nieuwe strip beginnen dus lijkt me?
Alvast bedankt! Reactie infoteur, 06-06-2016
Hi! Ik raad je aan om even contact op te nemen met je arts of apotheker voor advies (of check de bijsluiter van je pil). Succes!

Anoniem, 18-05-2016 17:47 #204
Hallo, ik heb een vraagje. Ik ben 16 jaar oud, word volgende week 17 en slik nu een maand of 5 de pil. Ik slik nu voor het eerst door en na 1,5 week na mijn 3e strip begon ik ineens een klein beetje bruin bloed te verliezen. Het leek op spotting. Nu anderhalve week later moet ik nog maar 2 pilletjes (ik wil graag mn strip afmaken anders ben ik bang dat ik waarschijnlijk in de war raak met wanneer ik hem moet slikken), maar mijn bloed is nu helder geworden en ik bloed ontzettend veel. Wat is dit nou precies? Is dit een doorbloeding? Of is het wat anders? Reactie infoteur, 23-05-2016
Hoi, wat vervelend zeg. Ik kan me voorstellen dat je hier niet blij van wordt en ik zou dan ook even contact zoeken met je arts of apotheker voor advies. Succes!

Anoniem, 17-05-2016 21:57 #203
Ik ben de pil gaan gebruiken, omdat ik vermoedelijk door de overgang onregelmatig ongesteld was. Al best vroeg want ik ben 41 jaar. Ik gebruik nu drie weken de pil en ben sindsdien al 21 dagen licht ongesteld. Is dit normaal? Reactie infoteur, 23-05-2016
Hallo, wat vervelend. Ik zou even contact zoeken met je arts of apotheker voor advies.

Anoniem, 13-05-2016 19:04 #202
Ik slik de pil al langer dan 3 jaar en het is voor het eerst dat ik een doorbloeding heb en die duurt nu 8 dagen is het verstandig om een zwaarder pil aan te vragen? Reactie infoteur, 16-05-2016
Wat vervelend! Je kunt zeker even aan je arts of apotheker vragen of dit een oplossing is.

Dinanda, 10-05-2016 12:19 #201
Haai ik heb een vraagje ik heb me strip afgemaakt en moest eigenlijk ongesteld worden. Ik heb 2 a 3 dagen gewacht tot ik ongesteld werd en ben toen aan me volgende strip begonnen omdat ik op vakantie ging. Nu ben ik 2 dagen bezig aan me nieuw strip maar ik verlies wel wat bloed. Moet ik stoppen met de strip en wachten tot het gestopt is of kan ik de pil gewoon verder slikken? Reactie infoteur, 16-05-2016
Ik zou hierover eventjes contact zoeken met je arts of apotheker voor de zekerheid, het lijkt me dat je de strip gewoon moet afmaken als je eenmaal begonnen bent.

Naomi, 30-04-2016 21:46 #200
Ik zit nu in mijn 1 na laatste week van mijn strip en vanochtend een redelijk hevige doorbraakbloeding gehad, moet ik nu gelijk stoppen met de strip of afmaken en dan stoppen? en bij beide opties is het nogsteeds beschermd/veilig of is het beter voorlopig condoom te gebruiken? Reactie infoteur, 02-05-2016
Of de pil nog veilig is, kun je terugvinden in de bijsluiter, of vraag je arts/apotheek om advies. Om zeker te zijn zou ik de strip afmaken en dan een stopweek inlassen, maar vraag even een professional om advies.

Agnes, 21-04-2016 21:22 #199
Hallo ik heb een vraag.
Ik ben nu met mijn eerste strip van de pil bezig. Ik moet nog 2 pilletjes slikken en dan de stop week. Maar nu ben ik vandaag al ongesteld moet ik nu die 2 tabletjes nog wel slikken. Of 7 dagen wachten en dan weer met de nieuwe strip beginnen?
Groetjes Agnes Reactie infoteur, 02-05-2016
Hoi, ik zou de strip afmaken want anders is de pil wellicht niet meer veilig. Vraag bij twijfel altijd even advies aan je arts of apotheek.

Tamara, 15-03-2016 17:05 #198
Hooi
Ik heb vandaag mijn laatste pil ingenomen en toen ik net naar de wc ging bloede in een beetje een wat meer bruine kleur is dit erg? Of is dat ook een tussendoorse bloeding. Dit is mijn 2e maand dat ik de pil slik Reactie infoteur, 17-03-2016
Hoi, door tijdgebrek kan ik helaas niet inhoudelijk reageren. Ik raad je bij twijfel altijd aan om even contact te zoeken met je apotheker/huisarts. Succes!

Denise, 12-03-2016 16:06 #197
Hey ik heb een vraagje heb voor een keer de pil doorgepakt maar heb onlangs tog bloedverlies is dit ernstig.? Ik pak de pil nu wel nog steeds gwn door tot strip op is. Mvg Reactie infoteur, 17-03-2016
Hoi, door tijdgebrek kan ik helaas niet inhoudelijk reageren. Ik raad je bij twijfel altijd aan om even contact te zoeken met je apotheker/huisarts. Succes!

Merel, 06-03-2016 11:12 #196
Beste lezer,

Ik heb een vraag en hoopte u jullie mij aan een antwoord kunnen helpen. Tijdens mijn afgelopen stopweek was ik ziek (koorts, verkouden, hoofdpijn, maar geen braken of diarree). Tijdens die stopweek heb ik erg weinig bloedverlies gehad. Nu, ruim 2 weken verder in mijn volgende pilstrip had ik vanochtend ineens licht bloedverlies. Ook heb ik een aantal keer seks gehad met mijn vriend.
Kan dit dus komen doordat ik minder bloedverlies heb gehad in de stopweek of kan dit betekenen dat ik door mijn pil heen zwanger ben geworden? Ik slik mijn pil iedere avond rond hetzelfde tijdstip en ben er niet een vergeten. Reactie infoteur, 17-03-2016
Hoi, door tijdgebrek kan ik helaas niet inhoudelijk reageren. Ik raad je bij twijfel altijd aan om even contact te zoeken met je apotheker/huisarts. Succes!

Ilse, 17-02-2016 20:50 #195
Hoi!
Ik ben een halfjaar geleden gestopt met het slikken van de pil, nu sinds bijna 4 weken slik ik hem weer alleen ben ik in het begin van mijn 3e week ineens ongesteld geworden. Eerst niet zo heftig maar het werd steeds meer. Nu precies een week later bloed ik nog steeds en vraag ik mij toch wel af wat dit kan zijn? Ik moet nog 4 pillen slikken tot mijn stopweek. Reactie infoteur, 23-02-2016
Hoi, door tijdgebrek kan ik helaas niet inhoudelijk reageren. Ik raad je bij twijfel altijd aan om even contact te zoeken met je apotheker/huisarts. Succes!

Rani, 02-02-2016 16:07 #194
Hey,

Ik heb al 3 dagen last van doorbloedingen. Ik heb namelijk mijn pil 4 maanden doorgepakt door omstandigheden.Nadat m'n strip op is las ik een stopweek in. Maar wat kan ik nu doen? En kan er nog seksueel contact zijn? Reactie infoteur, 23-02-2016
Hoi, door tijdgebrek kan ik helaas niet inhoudelijk reageren. Ik raad je bij twijfel altijd aan om even contact te zoeken met je apotheker/huisarts. Succes!

Jessica, 27-01-2016 11:35 #193
Hallo,

ik slik nu 3 jaar de microgynon 30, ik heb nog nooit een doorbraakbloeding gehad. Gisteren is het begonnen met heel donker bloed (best wel wat), gisteren avond is dit helder rood geworden. Ik bloed nu nog steeds helder rood.

Ik heb geen idee of ik langs de dokter hiervoor moet.

alvast hartelijk dank! Reactie infoteur, 23-02-2016
Hoi, door tijdgebrek kan ik helaas niet inhoudelijk reageren. Ik raad je bij twijfel altijd aan om even contact te zoeken met je apotheker/huisarts. Succes!

W., 19-01-2016 22:42 #192
Hallo,

Ik ben nu halverwege mijn strip en ik ben gister ineens ongesteld geworden. Ik ben afgelopen week wel ziek geweest met overgeven en alles erbij, kan het zijn dat het daardoor komt? Of moet ik me zorgen gaan maken? Reactie infoteur, 23-02-2016
Hoi, door tijdgebrek kan ik helaas niet inhoudelijk reageren. Ik raad je bij twijfel altijd aan om even contact te zoeken met je apotheker/huisarts. Succes!

Lisette, 15-01-2016 16:35 #191
Hoi,

Na ongeveer een half jaar geen pil te hebben geslikt ben ik begonnen met een nieuwe pil. Ik ben een week voor mijn "normale" ongesteldheid begonnen en nu ben ik toch ongesteld geworden ondanks dat k de pil slik.
Moet k straks dan toch mijn stopweek doen of kan k beter doorslikken?
Wanneer weet k nu of die veilig is? Reactie infoteur, 18-01-2016
Hi Lisette, ik raad je aan om contact op te nemen met je apotheker of huisarts voor advies hierover.

Jij, 11-01-2016 17:21 #190
Hoi,

Ik ben 31 december 2015 begonnen met microgynon 30, er is mij verteld dat ik moet beginnen op de eerste dag van mijn menstruatie, dat heb ik dus gedaan ik ben altijd maar 3 dagen ongesteld geweest, nu ga ik al naar mijn tweede week, er was 3 dagen gewoon normale ongesteldheid bloed maar dagen daarna vloeide ik niet meer elke keer als ik na de wc ga en ik veeg me zelf af komt er elke keer bruine bloed tevoorschijn, ik moet nu zelf met een maandverband lopen, hoelang gaat dit nog door en wat kan ik hier tegenaan doen, want dit is niet gelukkig leven zo ik moet mijn partner ook elke keer teleurstellen, komt het door de pil gaat dit nog over? Reactie infoteur, 18-01-2016
Hoi, wat vervelend. Als dit aanhoudt zou ik zeker even contact zoeken met je huisarts of apotheker voor advies.

Anoniem, 07-01-2016 21:34 #189
Ik neem al drie maanden mijn pil door. Gisteravond (woensdagavond) heb ik de laatst pil van mijn strip ingenomen om een pauze week in te lassen. Normaal word ik dan ongesteld de maandagochtend erop. Nu, plots kreeg ik deze ochtend (donderdagochtend) al een bloeding. Het lijkt erop dat ik een tussentijdse bloeding heb. Als deze enkele dagen duurt, dan sluit deze aan op de dag (maandag) dat ik normaal mijn echte maandstonden zou moeten krijgen. Ga ik dan gedurende deze hele periode ongesteld zijn? En begin ik dan best gewoon terug met een nieuwe strip op de dag dat ik terug zou moeten beginnen (volgende week donderdag dus)? Reactie infoteur, 18-01-2016
Voor meer advies verwijs ik je graag door naar je huisarts of apotheker.

Iemand, 05-01-2016 22:39 #188
Hoi,

Vanavond merkten we tijdens seks op dat ik bloed verlies, het is donkerrood van kleur en lijkt wel op menstruatiebloed. Ik heb de stopweek overgeslagen. Wat kan dit zijn en is dit slecht voor mijn vriend die in aanraking is geweest net dit bloed? Reactie infoteur, 18-01-2016
Hoi, dit is waarschijnlijk een doorbraakbloeding geweest. Altijd vervelend! Voor meer advies verwijs ik je graag door naar je huisarts of apotheker.

Liesel, 03-01-2016 23:52 #187
Ik neem nog maar net de pil (nu de 2e maand). Toen ik in de 2e maand nog 3 keer mijn pil moest nemen, kreeg ik zeer lichte bloedingen (na het recent sex te hebben gehad). Ik was nu van plan om mijn pil voor de 1e keer door te nemen. Is dit nog steeds een goed plan of beëindig ik mijn strip (vandaag de laatste dag)? Reactie infoteur, 18-01-2016
Voor meer advies verwijs ik je graag door naar je huisarts of apotheker.

Samantha, 17-12-2015 01:05 #186
Hallo
sinds okt 2015 (na 2 jaar) slik ik weer de pil maar nu ik aan mijn nieuwe strip wil beginnen heb ik last van bloedverlies.

Anoniem, 26-11-2015 14:49 #185
Hallo!
Ik slik nu bijna 2 jaar de pil. En sinds vorige week heb ik ook last van een beetje bloedverlies, maar dit zie ik meer als ik ga plassen en dan bij het afvegen. Of als ik in de wc pot kijk, het is erg weinig, maar echt irritant. Dan moet ik de hele tijd met een inlegkruisje lopen. Aanstaande vrijdag slik ik de laatste pil van mijn strip, kan het te maken hebben dat ik ongesteld moet worden? Ook heb ik af en toe kramp in mijn buik onder mijn navel, maar dat zijn denk ik mijn darmen.

Groetjes Reactie infoteur, 30-11-2015
Dat is inderdaad heel vervelend. Je zou eens contact kunnen opnemen met je arts/apotheker voor advies!

Anoniem, 20-11-2015 13:06 #184
Ik heb nu zo'n twee maanden de pil doorgeslikt. Vandaag zou ik eigenlijk moeten beginnen met mijn stopweek. Hier had ik geen zin in en ben begonnen aan de derde maand doorslikken. Nu heb ik last van bloedingen. Kan ik nu per direct stoppen en over 7 dagen weer beginnen met een nieuwe strip? Is het dan nog veilig? Reactie infoteur, 30-11-2015
Hoi, dat hangt van het soort pil dat je slikt af. Maar bij de meeste pillen kan dat inderdaad. Bij twijfel: vraag je arts/apotheker om advies!

Anoniem, 09-11-2015 23:42 #183
Hallo,

Ik slik al ruim 1 tot 1,5 jaar dezelfde pil. Ik heb nu al een week last van bloedingen. Deze begonnen bruin, oud bloed, met afwisselend rood. Daarna werd het zwart en sinds 2 dagen is het echt rood en vrij heftig. Ook heb ik krampen in mijn onderbuik, winderigheid en pijn in mijn onderrug… Want kan ik hier het beste mee doen?

Mvg. Reactie infoteur, 17-11-2015
Hi, dat is wel erg vervelend, slik je de pil ook door? Ik zou eventjes contact zoeken met je huisarts of apotheek voor advies.

Miranda, 31-10-2015 16:48 #182
Ik ben sinds vrijdag(gisteren) een soort van ongesteld maar dat kan niet lijkt mij want ik heb namelijk de prikpil. wat kan ik hier aan doen en ik moet dus ook een maandverband in. Reactie infoteur, 17-11-2015
Hi, ook bij de prikpil kun je gewoon ongesteld worden. Je zou even contact kunnen opnemen met je apotheek/arts voor advies.

Anoniem, 31-10-2015 06:11 #181
Hallo

Ik slik al hele lange periode de pil. Eigelijk nog niet gestopt vandaag wil ik dat wel doen.
duurt het dan lang voor dat ik weer ongesteld word? Moet ik dan een poosje niet slikken tot dat ik eindelijk ongesteld word. Of na 7 dagen toch weer aan de pil.? Maar ik vind het ook belangrijk als ik weer ongesteld word!

Groetjes Reactie infoteur, 17-11-2015
Hoi! Normaal gesproken komt je ongesteldheid gewoon als je een stopweek inlast. Gewoon na 7 dagen weer beginnen, anders ben je niet meer beschermd tegen een zwangerschap.

Anoniem, 30-10-2015 15:25 #180
Hallo,

Ik slik nu al voor de 7e keer de pil door en heb nu net in de 2e week van strip 8. Maar ben ongesteld tijdens het slikken van de pil. Kan ik nu een stopweek van 3 dagen inlassen voor het bloedverlies en daarna weer gewoon met de strip verdergaan? Want volgende week vrijdag ga ik een weekendje weg en ben dan liever niet ongesteld/een doorbraak bloeding hebben. Wie kan mij adviseren?!

Groetjes x Reactie infoteur, 30-11-2015
Je zou eens contact kunnen opnemen met je arts/apotheker voor advies!

Anouk, 20-10-2015 23:03 #179
Ik slik ongeveer 2 jaar de pil nu en sinds 2 maanden krijg ik bruinachtige spotting. Meestal een dagje en dan paar dagen daarna weer beetje druppels. Wat is dit? Het is niet echt vloeien gewoon wat druppels en dan weer niets en dan weer wel. Het is ook niet helder rood. Kan je mij hiermee helpen? Reactie infoteur, 17-11-2015
Hi! Dit lijkt inderdaad een typisch geval van spotting, wel heel vervelend! Ik zou even contact zoeken met je arts of apotheker voor advies, wellicht heb je een zwaardere pil nodig bijvoorbeeld.

Sanne, 13-10-2015 08:36 #178
Ik heb 1,5 week terug een stop week gehad en heb nu weer een bloeding. Maar wanneer stopt die? Reactie infoteur, 30-11-2015
Dat is vervelend. Het is lastig te zeggen hoe lang dat duurt. Je zou eens contact kunnen opnemen met je arts/apotheker voor advies!

Sara, 20-09-2015 16:58 #177
Hi, ik ben 15 dagen geleden begonnen met de pil, gecombineerde pil, begonnen op me eerste cyclus dag… de bloedingen zijn nooit echt gestopt maar het was meer spotting dan echt veel bloed verlies… tot 2 dagen terug ik echt gewoon ongesteld ben geworden met heftige pijnen weer

Karin, 15-09-2015 09:00 #176
Hoi, ik heb 3 maanden de pil doorgeslikt niks aan de hand. Nu 3 weken terug een stopweek ingelast, werd keurig ongesteld en ben weer begonnen met slikken, nu moet ik nog ongeveer 7 pillen van deze strip en ben ik alweer ongesteld, tussendoor is het wel gestopt, maar soms nog wat hele lichte gekleurde afscheiding. Zal ik moeten stoppen met slikken of is de pil misschien te licht. Gebruik hem nu ander half jaar, microgynon 30 Reactie infoteur, 03-10-2015
Vervelend zeg. Na een doorbraakbloeding zou ik zelf wel even een stopweek inlassen. Je kunt natuurlijk altijd even contact opnemen met je apotheker of huisadvies voor advies.

Anoniem, 15-09-2015 06:51 #175
Ik slik nou al zo'n 4 jaar de pil en ik zit nu voor het eerst voor een langere tijd in het buitenland, en ik heb nou voor het eerst een tussendoorse bloeding die net zo erg is als dat ik gewoon ongesteld zou zijn. Het duurt nu ook al wat langer en het is ook niet de hele dag door, het zijn meerdere momenten op een dag dat ik best veel bloed verlies en dan stopt het 1 dag en de volgende dag gaat het weer verder… Reactie infoteur, 03-10-2015
Heel vervelend maar dat kan helaas altijd een keer gebeuren. Je kunt altijd even contact zoeken met je huisarts of apotheker voor meer informatie en advies.

Nikkie, 31-08-2015 23:34 #174
Ik slik al jaren de pil en ik slik hem nooit door. Nu heb ik dat 1 keer gedaan (dus 2 strips achter elkaar) en ik ben toch ongesteld geworden. Ondertussen ben ik nu bijna 2 weken ongesteld en is de tweede strip alweer bijna op. Ik las dan wel een stopweek in maar word ik dan weer ongesteld en is dit normaal? Reactie infoteur, 03-10-2015
Wat vervelend! Of je dan in je stopweek weer ongesteld wordt kan ik niet met zekerheid zeggen. Neem anders even contact op met je arts of de apotheek voor meer informatie en advies.

Anoniem, 31-08-2015 11:14 #173
Ik neem al meer dan 3 jaar de pil, deso 20, ik wou deze zomer mijn pil door nemen en ben dit ook aan het doen. Ik neem deze wel vaker door voor enkele weken. Maar vorige week zaterdag 1 aug had ik plots toch last van bloed verlies (dit had een bruinere kleur), woensdagavond was dit bijna gedaan. Maar toen ik donderdag ochtend wakker werd was dit heviger dan aan het begin van de week (was ook veel roder van kleur). Gisteren, zaterdag, was dit nog steeds niet over en had ik erge buikpijn (zo hevige pijn dat ik het moeilijk vond om recht te staan en dat ik pijnstillers heb genomen). Vandaag zijn we zondag en is de pijn weg, maar de bloeding niet. Ook heb ik dit weekend al 2 X een soort van weefsel "ontdekt" bij het verversen van mijn maandverband. Is dit alles normaal? Mijn "echt regels duren zo lang normaal niet, en echt mijn regels kunnen het niet zijn want ik neem nog steeds elke dag mijn pil in. Reactie infoteur, 31-08-2015
Ik denk dat dit een doorbraakbloeding is. Heb je al een stopweek ingelast? Als je je zorgen maakt: neem altijd even contact op met huisarts/apotheker.

Selena, 28-08-2015 09:30 #172
Hallo,

Ik heb een hele lange tijd microgynon 20 geslikt. Dat ging gewoon goed totdat ik besloot om voor de eerste keer door te slikken. Ik kreeg niet een beetje bloed, ik werd gewoon echt ongesteld. Maar ik heb gewoon de strip afgemaakt en heb daarna nog een stopweek gehad. Toen ben ik gewoon weer begonnen aan een nieuwe strip en werd ik 5 dagen voordat mijn stopweek was ongesteld. De huisarts raadde me dus aan op microgynon 30 te gaan slikken. Sinds kort ook een vriendje en ik slik mijn pil (microgynon 30 dus) gewoon elke avond en vergeet hem niet. Ik slik hem nu 2 maanden en ik moet eigenlijk aankomend weekend ongesteld worden. Nou heb ik daar eigenlijk geen zin in vanwege plannen. Nou is mij vraag, zou ik gewoon mijn nieuwe strip doorslikken en mijn stopweek overslaan. Ik ben eigenlijk bang dat mijn lichaam gewoon weer tegenwerkt en dat ik gewoon weer ongesteld word. Maar als ik dat word kan ik dan gewoon een stopweek van 7 dagen inlassen en daarna verder gaan met mijn strip waar is was gebleven of is die dan niet meer veilig? Want ik zit eraan te denken als ik wel gewoon ongesteld word door het doorslikken heen om het een paar dagen aan te kijken en dan de laatste pil in te nemen zoals ik normaal doe met mijn laatste strip en dat is altijd op een donderdag en dan begin ik dus ook weer op een vrijdag na mijn stopweek. Ik hoorde ook iets over 2 pillen innemen inplaats van 1 als je geen doorbraakbloeding wil. Weet iemand daar meer over? Dit is allemaal heel ingewikkeld uitgelegd maar ik hoop dat iemand me kan helpen.

Gr, Selena Reactie infoteur, 31-08-2015
Hi, je hebt best kans dat je nu met een zwaardere pil wel gewoon kunt doorslikken. Uitproberen is het devies! Van 2 pillen innemen heb ik niet eerder gehoord en dat zou ik ook zeker niet doen. Neem anders even contact op met je apotheek of huisarts voor meer advies.

Serena, 23-08-2015 21:29 #171
Ik zit al 6 jr aan de prikpil meteen vanaf de eerste prik geen menstruaties meer gehad. Vandaag plotseling lichtbruin bloed ontdekt. Waar moet ik aan denken?! Reactie infoteur, 31-08-2015
Hi, dat is vervelend zeg! Het kan natuurlijk een doorbraakbloeding zijn maar als je twijfelt, vraag dan even je arts om raad.

Anne, 16-08-2015 22:05 #170
Hallo,

Wat fijn om deze informatie te vinden en ook nog eens de gelegenheid krijg om een vraag te stellen. Ik slik mijn pil nu voor de derde (of vierde?) keer door ivm vakanties. Nu kreeg ik 4 dagen geleden buikpijn en heb ik elke dag de hele dag door een beetje bloedverlies. Het is niet super veel maar wel wat steken in mijn onderbuik en ongesteldsheidspijn heb ik het idee. Ik ben nu met mijn laatste 4 pillen bezig maar wil de strip nog eenmaal doorslikken, omdat ik eind deze week naar Lowlands ga. Ik ben altijd heel veel ongesteld en voel me er niet prettig bij om op zo'n onhygiënische camping (waar ik niet altijd in de gelegenheid ben mijn tampon hygiënisch te verwijderen) ongesteld te zijn.

Nu weet ik wel dat mijn lichaam eigenlijk aangeeft dat ie ongesteld wil worden, maar ik vraag me af of het erg is om nog 1x de strip door te slikken? Of is het toch beter om ongesteld te worden nu? Normaal gesproken heb ik trouwens nooit bloedingen als ik mijn pil doorslik, kan dat zomaar veranderen?

Groetjes Reactie infoteur, 31-08-2015
Hoi Anne, ik heb hetzelfde als ik de pil langer doorslik dan drie maanden. Ik zie het inderdaad ook als seintje dat het tijd is om een stopweek in te lassen. Ik zou zodra je de mogelijkheid hebt, even een stopweek doen. Succes!

Keelie, 13-08-2015 16:50 #169
Hai, ik heb drie maanden door geslikt, en de laatste drie weken doorbraakbloedingen gehad, niet gestopt de strip afgemaakt! Nu die af is, heb ik onwijs buikpijn en als ik een tampon in breng is het net of hij ergens tegen aan komt. En het doet pijn, ik ben nog niet ongesteld. Is het raadzaam om de dokter de raadplegen of heeft iemand ervaring?

Groeten keelie Reactie infoteur, 31-08-2015
Wat vervelend. Als je je zorgen maakt, altijd even contact opnemen met je arts!

Sanne, 11-08-2015 14:50 #168
Hoi!

Ik ben maandagavond weer begonnen met de pil slikken en nu ben ik toch ongesteld geworden terwijl ik vorige week donderdag tot en met zondag nog ongesteld ben geweest! Wat kan dit zijn?

Groetjes, Sanne Reactie infoteur, 13-08-2015
Hi Sanne, vervelend zeg. Wel vreemd dat je al zo snel weer ongesteld bent. Het kan zeker een doorbraakbloeding zijn maar neem bij twijfel altijd even contact op met je apotheek of arts.

Anoniem, 09-08-2015 11:01 #167
Hoi
Ik neem al meer dan 3 jaar de pil, deso 20, ik wou deze zomer mijn pil door nemen en ben dit ook aan het doen. Ik neem deze wel vaker door voor enkele weken.
Maar vorige week zaterdag 1 aug had ik plots toch last van bloed verlies (dit had een bruinere kleur), woensdagavond was dit bijna gedaan. Maar toen ik donderdag ochtend wakker werd was dit heviger dan aan het begin van de week (was ook veel roder van kleur). Gisteren, zaterdag, was dit nog steeds niet over en had ik erge buikpijn (zo hevige pijn dat ik het moeilijk vond om recht te staan en dat ik pijnstillers heb genomen). Vandaag zijn we zondag en is de pijn weg, maar de bloeding niet. Ook heb ik dit weekend al 2 X een soort van weefsel "ontdekt" bij het verversen van mijn maandverband. Is dit alles normaal? Mijn "echt regels duren zo lang normaal niet, en echt mijn regels kunnen het niet zijn want ik neem nog steeds elke dag mijn pil in. Reactie infoteur, 13-08-2015
Hi, wat vervelend zeg. Het kan zeker voorkomen dat je toch ongesteld wordt door het doorslikken heen maar dit klinkt wel heftig, naar! Misschien een goed idee om even contact te zoeken met je huisarts of apotheek voor meer informatie.

Help!!, 22-07-2015 01:20 #166
Hallo!
Ik heb een probleempje. Ik slik al meer als een jaar de pil en alles verloopt eigelijk altijd prima.
Nu ben ik 2 weken geleden 4/5 dagen mijn pil vergeten en werd de 6e dag ongesteld.
Nu ben ik al 11 dagen ongesteld. Of het is een doorbraakbloeding. Ik heb na dat ik me pil was vergeten wel gewoon mijn pil doorgeslikt. Weet iemand hoe dit kan en of ik de huisarts moet bellen? Reactie infoteur, 28-07-2015
Hoi! 11 dagen is wel erg lang, vervelend. Ik zou voor de zekerheid wel even contact opnemen met je arts of de apotheker voor meer informatie.

Microgynon 30, 18-07-2015 16:12 #165
Hi, ik ben 3 weken geleden Begonnen met de pil (microgynon 30) ik heb veel last van vermoeidheid. Het kost me veel meer moeite om dingen uit te voeren. Ook heb ik last van dagelijkse bloedingen, heel irritant for obvious reasons. Ik hoop echt dat het weggaat… Ik rook niet overigens. Heeft iemand ook ervaring met deze ongewenste bijwerkingen? Zoja. Ging het over? Xx Reactie infoteur, 13-08-2015
Hoi! Ik heb deze pil ook, in het begin was ik ook wel wat vermoeider en vooral: ik kreeg veel meer trek. Bij mij gingen beiden al snel weg. Zou zeker je arts/apotheek even om raad vragen als dit aanhoudt, irritant!

Lien, 06-07-2015 23:02 #164
Hallo
Ik nam al een lange tijd de pil voor ik zwanger was en na mijn bevalling en de borstvoeding ben ik verder gegaan met dezelfde pil. Nu heb ik echter al 7 dagen last van bloedingen (helderrood en redelijk hevig) waar ik meer last van heb dan van mijn menstruatie (krampen, borsten soms wat gevoelig, hoofdpijn). Kan dit komen doordat ik mijn pil eens ben vergeten te nemen en dan de dag erna nam (heb ik wel meer voor eigenlijk). Echt geen idee hoe dit komt en maak me ook wel zorgen. Reactie infoteur, 18-07-2015
Hi! Aangezien je je zorgen maakt, zou ik zeker contact opnemen met je huisarts of apotheek voor een afspraak.

Justine, 03-07-2015 11:00 #163
Hallo,

Ik neem ongeveer 1,5 jaar de pil en ik had deze nog nooit doorgenomen. Nu neem ik voor de eerste keer mijn pil door, maar ik heb alsnog mijn regels gekregen. De bloeding is wel veel zwakker dan normaal, maar dit is nu ondertussen al 7 dagen bezig… normaal heb ik 3-4 dagen mijn regels als ik een stopweek heb. Iemand hier ervaring mee? Zou het kunnen dat mijn pil te licht is?
En ik heb nog een vraagje, moet je altijd de tweede strip die je neemt volledig uitnemen? of kan bijvoorbeeld ook 7 dagen extra de pil nemen en dan je stopweek inlassen? Reactie infoteur, 18-07-2015
Hi, ai dat is vervelend. Kan inderdaad komen doordat je pil te licht is. Bij een normale pil hoef je niet persé de tweede strip volledig uit te nemen. Ik zou even contact zoeken met je apotheker of huisarts voor advies.

G., 02-07-2015 23:53 #162
Hallo,

Ik had even een vraagje, ik gebruik de pil slechts exact 1 week (ik ben 16 jaar) mijn dokter heeft mij deze voorgeschreven aangezien ik in de vakantie veel op reis ga en ik liever niet wou menstrueren tijdens deze zwembad- en sportdagen. Ik moest starten met deze pil op de eerste dag van mijn menstruatie, deze was 1 week geleden en ik neem nu dus al 7 dagen de pil. Mijn regels zijn echter nog steeds niet gestopt of verminderd tegen anders (wat erg vreemd is want normaal menstrueer ik slechts 5/6 dagen). Morgen vertrek ik al op reis en ik maak me echt zorgen dat mijn regels niet op tijd stoppen of ik tijdens de verdere vakantie veel (harde) doorbraakbloedingen zal krijgen. Komt dit doordat ik pas een nieuwe gebruiker ben of reageer ik gewoon anders op de pil waardoor ik tijdens het gehele pilgebruik nog steeds onverminderd bloedverlies zal hebben en zal blijven doormenstrueren? Reactie infoteur, 18-07-2015
Hi, ai dit is natuurlijk erg vervelend! Het kan heel goed zijn dat je lichaam nog moet wennen aan de hormonen die in de pil zitten en daarom kan je menstruatie heel goed nog wat onregelmatig zijn. Ik hoop dat dit snel beter wordt en dat je relaxed je vakantie doorkomt!

Elske Bouma, 29-06-2015 18:35 #161
Hallo, ik ben net mn 1e maand begonnen met de lichtste pil, omdat mijn menstruatie heel onregelmatig was en ik heel erg veel pijn had elke maand. Nu ben ik dus de 1e maand begonnen maar werd ik na 2 weken slikken ongesteld. Het probleem is dat ik wat ik wel vaker heb ik zo weinig bloedverlies heb dat ik het gewoon kan opvangen met een inlegkruisje. wel heb ik de menstruatiepijn, een opgeblazen gevoel en duurt het al 11 dagen. Reactie infoteur, 18-07-2015
Hi, wat vervelend zeg. Misschien heb je een zwaardere pil nodig? Ik zou even advies vragen bij je arts of apotheek.

E., 27-06-2015 12:52 #160
Ik heb last van een doorbraakbloeding, had nog 6 pillen/dagen over op mijn strip. Wanneer het bloeden stopt moet ik dan doorgaan met deze strip? Of een hele nieuwe strip gebruiken? Reactie infoteur, 18-07-2015
Hi, beide opties kunnen normaal gesproken!

R., 25-06-2015 08:49 #159
Hallo allemaal even een vraag,
ik neem sinds enige tijd de pil (diane 35) nu had ik hem vorige maand door omstandigheden 2 dagen achter elkaar niet ingenomen, dit was overigens tijdens de eerste week van de strip.Nu een 3 weken later heb ik op mijn normale dag mijn doorbraakbloed. Dit geldt toch als duidelijke indicatie dat ik niet zwanger ben, juist?
alvast enorm bedankt! Reactie infoteur, 18-07-2015
Hi, het komt voor dat je menstruatie gewoon door blijft gaan tijdens je zwangerschap dus dit is geen 100% garantie dat je niet zwanger bent!

Lysa, 24-06-2015 15:22 #158
Hallo, een vraag!
ik ben nu weer een week aan de pil.
Ik heb in de vorige strip een keer 3 dagen vergeten dus ik ben toen een hele week gestopt. Omdat dit midden in de strip was duurde het lang voor ik bloedde, ik ben dus na een week gewoon weer begonnen met de pil maar de bloeding is eigenlijk nog niet weg, het wordt nu zelfs weer erger. Het is wel wat minder geworden toen ik weer met de strip begon, maar nu weer erger. Alsof t een tweede bloeding is omdat er in de eerste bloeding niet veel uit kwam. Is dit gewoon een doorbraakbloeding?

S., 18-06-2015 10:59 #157
Hey,

Ik neem voor de eerste keer de pil nu en volgende week is mijn eerste strip op. Ik heb nu al zeker een week last van dit soort spotting en als ik op het internet kijk, lijkt het wel normaal te zijn aangezien mijn lichaam nog went aan de hormonen. Volgende week zou ik dus een stopweek moeten inlassen maar dan vertrek ik net op vierdaagse en het zou handiger zijn moest ik niet net dan ongesteld worden. Kan ik de eerste maand dat ik de pil neem, mijn stopweek al verschuiven? Of wacht ik daar best mee tot mijn lichaam aan de hormonen is gewend geraakt? Reactie infoteur, 18-07-2015
Hi, ik denk dat dit wel kan maar 100% zeker ben ik niet. Ik zou even contact zoeken met je huisarts of apotheek!

A., 14-06-2015 20:04 #156
Hallo,

Ik ben voor de eerste keer begonnen aan de pil Deso 20. Ik heb ze ingenomen op de eerste dag van mijn menstruatie dus 31 mei en die duren meestal 5 dagen. Ze moesten dus normaal gezien op 4 juni stoppen, maar de dag erna kreeg ik opeens kleine bloedingen. Ik dacht dat dit misschien nog van mijn menstruatie was maar het was wat lichter dan gewoonlijk. Ik dacht dus dat het wat normaal was omdat mijn lichaam zich nog moet aanpassen aan de pil en dat dit niet zo lang ging duren, maar nu heb ik die bloeding nog steeds, zo'n 15 dagen! Is dit wel normaal en zou het een goed idee zijn om een mijn pil door te nemen om mijn volgende menstruatie te stoppen? Reactie infoteur, 16-06-2015
Hoi! Dat is wel erg lang, het kan wel zo zijn dat je lichaam even moet wennen aan een andere pil maar 15 dagen is natuurlijk heel lang. Als het niet verbetert, zou ik zeker even contact zoeken met je apotheker of huisarts voor een advies. Succes!

J., 09-06-2015 20:17 #155
Hallo,

Ik heb een vraagje. Ik heb nu 3 maanden m'n pil doorgeslikt en zit vandaag op de tweede dag van m'n 3e strip. Ik heb gewoon seks gehad met m'n vriend zonder condoom. En nu had ik vandaag ineens een bruinige afscheiding. Wat kan dit zijn? en kan ik gewoon m'n strip af slikken zonder bang te hoeven zijn voor een eventuele kans op een zwangerschap? Reactie infoteur, 16-06-2015
Hi, dit is waarschijnlijk een doorbraakbloeding. Zelf las ik dan even een stopweekje in, zie het maar als een teken van mijn lichaam dat het weer tijd is om ongesteld te worden!

T., 26-05-2015 21:28 #154
Ik slik de pil altijd door, meestal word ik na 2-3 maanden, halverwege een strip ongesteld, ik stop dan gelijk met de pil, week later begin ik weer en slik dan weer door tot ik weer ongesteld word. Ik vraag me nu alleen af of dat wel veilig is omdat ik dus die strip niet helemaal af maak. Reactie infoteur, 16-06-2015
Hi, ik doe dit zelf ook. Bij de pil die ik slik kan dat gewoon want het is geen driefasenpil. Maar bij twijfel: check even de bijsluiter of contact je apotheek / huisarts.

I., 15-05-2015 08:14 #153
Hallo,
Ik ben 50 jaar. Na 8 maanden de pil te hebben doorgenomen kreeg ik nu opeens bloedverlies (nu al 3 weken bloedverlies). Na 14 dagen bloedverlies ben ik naar de gynaeco geweest en na inwendig onderzoek (uitstrijkje wou ze niet nemen omdat alles inwendig er goed uitzag en omdat het nog geen jaar geleden was) raadde zij mij aan om een 3-tal dagen dubbele dosis pil te nemen. Ik heb dat gedaan maar er is niets veranderd. Ondertussen ben ik al 3 weken bloed aan het verliezen. Het is net veel maar wel heel vervelend.
Wat nu? In het verleden moest ik aan de pil omdat ik heel onregelmatig was en het voorviel dat mijn menstruatie gewoon niet stopte. Reactie infoteur, 16-06-2015
Wat vervelend zeg. Ik heb hier eerlijk gezegd geen verstand van maar ik zou zeker even contact opnemen met je huisarts of een andere gyneacoloog voor een second opinion want dit is natuurlijk niet fijn. Succes!

Kim, 14-05-2015 19:13 #152
Hallo,

Ik ben pas begonnen aan de pil ik slik het nu al bijna 2 maanden en de eerste strip heb ik een stopweek ingelast. Maar de eerste maand had ik veel last van langdurige bloedingen het duurde zeker wel meer dan 2 weken maar ik dacht dat de oorzaak de morning after pil was want die had ik toen moeten in nemen nog voor dat ik begon aan de pil. Maar nu is het geval dat sinds ik me eerste stop week heb ingelast ik al 15 dagen ongesteld ben, ik vloei wel heel weinig en na 7 dagen was ik gewoon weer begonnen aan me 2 de strip ondanks ik nog steeds ongesteld ben. Maar is dit normaal dat ik zo lang ongesteld ben ik maak me nu wel zorgen Reactie infoteur, 16-06-2015
Hoi! Ben je pas net ongesteld? Je menstruatie kan dan nog onregelmatig zijn en ook een nieuwe / andere pil kan invloed hebben op je menstruatie. Wel is dit natuurlijk erg vervelend. Je zou nog even kunnen aankijken of het beter wordt, en anders even contact zoeken met je huisarts of apotheker voor advies.

T., 09-05-2015 16:07 #151
Hallo,

Sinds kort ben ik overgestapt op een andere pil als voorheen. Ik heb de laatste strip van mijn oude pil afgemaakt, een stopweek gehouden en ben daarna netjes begonnen met de nieuwe pil. Echter ben ik na de eerste strip van de nieuwe pil niet ongesteld geworden in mijn stopweek. Ik heb voor de zekerheid een zwangerschapstest gedaan en die was negatief. Na de stopweek ben ik begonnen aan de tweede strip en nu ben ik opeens ongesteld geworden terwijl ik nog drie pillen te gaan heb. Kan dit kwaad? Ik weet nu niet of ik mijn strip moet afmaken. Kan dit gewoon komen omdat alles een beetje ontregelt is door de wisseling van pil?

Alvast bedankt! Reactie infoteur, 16-06-2015
Hi! Een andere pil kan zeker invloed hebben op je menstruatie. Je kunt het nog even aankijken en als het niet verbetert, zou ik zeker bij je huisarts vragen om een andere pil.

S., 05-05-2015 13:04 #150
Hee,

Ik heb de pil nu al een keer doorgeslikt vorige maand (was toen helemaal niet ongesteld), maar wilde dat deze maand weer gaan doen. Alleen heb ik gister de eerste pil van de strip genomen en ben ik nu een beetje ongesteld geworden. Ik wil wel een stopweek inlassen nu, maar ik heb dus de eerste pil van de nieuwe strip al genomen. Moet ik nu deze hele strip afmaken voordat ik een stopweek kan inlassen of kan het ook eerder? Reactie infoteur, 16-06-2015
Normaal gesproken kan je gewoon een stopweek inlassen nu. Check voor de zekerheid even je bijsluiter of contacteer je apotheek.

Elisabeth, 28-04-2015 18:35 #149
Hi,

Ik zou afgelopen donderdag weer moeten beginnen met een nieuwe strip. Nu heb ik per ongeluk het woensdagavond ingenomen ipv donderdagavond. (Dus eerste pil van de eerste strip) Dat betekent dat ik mijn stopweek heb verkort. Er was niks aan de hand tot vandaag. Ik kreeg vandaag ineens een bloeding. Mijn vraag is, kan dit te maken hebben met het verkorten van mijn stopweek? Ik ben al ongesteld geweest tijdens mijn stopweek dus ik snap het niet.

Groetjes! Reactie infoteur, 16-06-2015
Hi, dat zou ik eerlijk gezegd niet durven zeggen. Ik raad je aan even contact op te nemen met je apotheek of huisarts voor meer info.

Brittany, 27-04-2015 19:18 #148
Hallo,
Ik zit al ruim 4 jaar aan de prikpil en ik heb nu al paar keer gehad dat ik bloedverlies had. Nu heb ik het weer alleen is de kleur heel licht rood. Het is nu eind april en ik hoor eigenlijk in juni weer ongesteld te zijn. De huisarts zei dat het wel normaal is maar ik vind het zelf niet echt fijn. Reactie infoteur, 16-06-2015
Hi, dat is zeker niet fijn. Ik zou een gesprekje aangaan met je huisarts, misschien kan je geholpen worden met een andere soort pil bijvoorbeeld. Succes!

Melina, 08-04-2015 21:36 #147
Ik ben sinds 23 februari gestopt met de pil (nuvaring) en heb nu veel last van tussentijdse bloedingen en die houden soms wel 10 dagen aan ik heb dan 5 dagen niets en dan begint het weer ik ben gestopt vanwege een kinderwens. Ik heb voor de nuvaring (gebruikte toen een andere pil) ook veel last gehad van deze bloedingen en met de nuvaring had ik negens last van. Iemand ervaring hier mee?

R., 29-03-2015 12:55 #146
Hallo, ik ben al ruim 2 jaar aan de pil en heb hem misschien 2 keer doorgeslikt ivm zomervakantie. Maar nu ben ik een week te vroeg ongesteld geworden. Ik moet dus nog een paar pillen uit de strip maar ben het nu al? Wat kan dit zijn? Reactie infoteur, 06-04-2015
Hi, een doorbraakbloeding kan altijd voorkomen, hoe vervelend ook! Als je nog vragen hebt of als het vaker gebeurd, zou ik adviseren om even contact te zoeken met je huisarts / apotheek.

Anoniem, 23-03-2015 13:38 #145
Ik slik al een jaar dezelfde pil en heb nooit ergens last van gehad. Volgende week zaterdag zou ik mijn laatste pil moeten nemen en dan een stopweek krijgen. Maar afgelopen zaterdag werd ik ineens ongesteld (dus 1 week te vroeg). Ik heb de pil nooit langer dan 4 weken achter elkaar doorgeslikt. Ik heb wel geslachtsgemeenschap gehad, kan er iets ergs aan de hand zijn? Of is dit normaal. Reactie infoteur, 06-04-2015
Hi, het kan een doorbraakbloeding zijn. Als je je zorgen maakt, zou ik even contact zoeken met je huisarts.

M., 16-03-2015 19:57 #144
Ik zit al ruim 2 jaar aan de pil en ik sla mijn stopweek zo nu en dan wel eens over. Ik heb laatst mijn stopweek overgeslagen en ben aan mijn tweede strip begonnen. Alleen heb ik nu doorbraakbloedingen, ik weet dat dit meestal maar een paar dagen duurt en ik de pil gewoon door kan slikken totdat mijn strip op is. En dan de stopweek inlassen. Maar mijn vraag is: Ben ik beschermd tegen zwangerschap als ik gemeenschap heb tijdens de doorbraakbloedingen? (zonder condoom) Reactie infoteur, 17-03-2015
Hi, zolang je de pil verder gewoon goed hebt geslikt, ben je inderdaad gewoon beschermd!

Bente, 14-03-2015 21:05 #143
Hallo,
Ik slik de pil al langer dan 3 maanden en heb elke maand gewoon netjes een stopweek. Nu ik 3/4 dagen geleden voor het eerst last gehad dat ik buiten mijn menstruatie een heel klein beetje donkerrood/bruin bloed verloor (wat denk ik een doorbraakbloeding is) maar het is nog niet gestopt. Is dit een probleem of wat moet ik nu doen? Ik moet van de strip die ik nu aan het slikken ben nog ongeveer 7 pilletjes slikken. Reactie infoteur, 17-03-2015
Vervelend! Je kunt normaal gesproken je strip gewoon verder afmaken en een stopweek inlassen. Als je last blijft houden, zou ik even contact opnemen met je apotheek / huisarts.

Aes, 25-02-2015 11:29 #142
Hallo,
ik heb nog nooit eerder van de doorbraakbloeding of spotting gehoord tot ik zelf zo een bloeding begon te krijgen. Ik neem nu al ander half jaar microgynon 30 en las nadat mijn strip leeg is, dus 21 dagen (of met het doornemen van de pil voor 7 dagen, dus neem mijn pil nooit langer dan 28 dagen door) een stopweek in waarbij ik mijn maandstonden krijg. Ik heb nog 6 dagen voordat mijn strip leeg is en ik normaal gezien een stopweek in zou lassen waarbij ik mijn regels krijg. Moet ik nu deze komende 6 dagen mijn pil blijven nemen en daarna een stopweek inlassen, en krijg ik hier dan terug mijn menstruatie door? Of moet ik veranderen naar een zwaardere pil?
Alvast bedankt! AES Reactie infoteur, 06-04-2015
Hi, ik zou je pil gewoon slikken zoals je dat normaal zou doen. Als je vaker last hebt van doorbraakbloedingen, dan zou het kunnen dat een zwaardere pil op zijn plaats is, hier zou ik even contact over opnemen met je huisarts of apotheek.

Roosje, 25-02-2015 10:52 #141
Hallo,
ik heb een vraag. ik ben 2 november 2014 bevallen, ben 6 week na mijn bevalling weer begonnen met de pil, wanneer stripje leeg was gewoon een stop week gehad, niet door geslikt ofzo. alleen nu heb k dus last van bloed verlies tussen mijn menstruaties door!
wat kan ik het beste doen? Maak me best wel zorgen Reactie infoteur, 17-03-2015
Hoi! Ik weet eerlijk gezegd niet of een zwangerschap effect kan hebben op je menstruatie. Ik zou even contact zoeken met je apotheker of huisarts voor advies.

Maxime, 18-02-2015 19:58 #140
Hallo,
Ik heb een vraag betreft een doorbraakbloeding. Ik ben namelijk al 4 maanden aan de pil (lichtste vorm, levenorgestrel 0,2)
2 weken geleden heb ik een stopweek gehad, maar die week daarna bloedde ik weer 2 dagen een beetje en nu heb ik een week later ongeveer zon twee dagen nog steeds last van heel iets bloedverlies.
Nu is mijn vraag of dit betekend dat mijn pil te licht is, of is er iets anders aan de hand? Ik heb overigens nog nooit seks gehad.
Alvast bedankt! Reactie infoteur, 17-03-2015
Het kan inderdaad zijn dat je een zwaardere pil nodig hebt, want dit is natuurlijk erg vervelend. Ik zou even contact zoeken met je apotheker of huisarts voor advies!

Barbara, 03-02-2015 00:38 #139
Hallo, vorig week zaterdag heb ik me pil ingenomen en kort erna (5minuten) heb ik geslachtsgemeenschap gehad. maar ik heb tot heden de pil gewoon ingeslikt, maar ik heb nu al ongeveer 5 dagen last van bloedingen die ineens komen en buikkrampen, soms is het veel bloed en soms niet. Ik maak me erge zorgen. Wat zou het kunnen zijn? Alvast Bedankt! Reactie infoteur, 09-02-2015
Hallo, het is me niet duidelijk of je daarvoor de pil ook al gewoon goed hebt geslikt. Ben je niet gewoon ongesteld geworden door de pil heen? Als je je zorgen maakt, altijd even contact opnemen met je huisarts!

Pat, 02-02-2015 20:02 #138
Na anderhalf jaar de pil doorgeslikt te hebben ivm endometriose even gestopt met de pil. Duurde 7 weken voordat ik ongesteld werd. 7 dagen erg gebloed. Daarna weer de pil geslikt. Na ongeveer 3 weken werd ik ineens weer ongesteld door de pil heen. Dit duurt nu al bijna 8 dagen. Is dit normaal? Alvast bedankt Reactie infoteur, 09-02-2015
Hoi, wat vervelend zeg! Had je hiervoor ook al last van een onregelmatige menstruatie? Neem anders even contact op met je huisarts want kan me voorstellen dat dit irritant is…

Eva, 22-01-2015 07:42 #137
Beste ik slik de pil al ruim 3 of 4 maanden door, nu laatst een doorbraakbloeding gehad mijn lijf gaf ook aan dat ik ongesteld moest worden. Dus gestopt tijdens het slikken van de strip. Na 7 dagen stopweek weer begonnen. Is de pil nu veilig? Ik pak hem altijd rond dezelfde tijd. Ik zit nu in de 4e dag van de 1e strip. Dank je wel. Reactie infoteur, 09-02-2015
Hi! Ja hoor, als je hem gewoon netjes slikt blijft je pil gewoon veilig.

Vogel, 11-01-2015 13:51 #136
Hi,
Ik slik altijd de pil door en meestal krijg ik na 6 weken een doorbraakbloeding, maar nu al na 4 weken. Ik heb sinds kort een vriend dus wil nu liever geen stopweek nemen. Dus vroeg ik me af of het mogelijk is dat deze doorbraakbloedingen vanzelf weer stoppen. Ik heb nu 4 dagen last van doorbraakbloedingen waarvan 1 dag niet, de dag hiervoor had ik namelijk twee pillen geslikt in de hoop dat hierdoor de doorbraakbloedingen zouden stoppen. maar dit hielp dus maar voor korte tijd. Alvast bedankt! Reactie infoteur, 09-02-2015
Hi, zelf zie ik het altijd maar als teken van mijn lichaam dat het tijd is voor een stopweek, dus die las ik altijd gewoon maar in. Ik snap dat het nu even niet uitkomt maar dan ben je er in ieder geval weer even van af!

Marjolein, 04-01-2015 00:29 #135
Ik slik nou 1,5 maand de pil en 1x doorgeslikt dan. Nu had ik pas geslachtsgemeenschap maar 2 dagen daarna ben ik mijn pil vergeten (veder netjes geslikt) en word ik heel even ongesteld. Wat moet ik hier mee? Reactie infoteur, 09-02-2015
Hi, als je de pil verder hebt doorgeslikt is de kans normaal gesproken erg klein dat je zwanger wordt, maar check wel even de bijsluiter van je pil hiervoor. Ik denk dat je het beste even een stopweek kunt inlassen.

Anoniem, 28-12-2014 17:20 #134
Ik slik al een tijdje de pil door, en dat doe ik eigenlijk altijd, een paar maanden geleden heb ik een doorbraakbloeding gehad toen heb ik netjes me strip afgemaakt en een stopweek ingelast.
Maar ik heb nu weer een doorbraakbloeding, en vandaag was me laatste pil die ik moest innemen, alleen heb ik geen zin om met oud jaar ongesteld te zijn dus zit er aan te denken om een nieuwe strip te beginnen morgen, en die gewoon af te maken en dan pas een stopweek in te lassen? Is dit verstandig en kan dit kwaad? En bestaat er mischien zelf een kans dat ik gewoon blijf bloeden ondanks dat ik morgen dan gewoon weer met de pil begin. Reactie infoteur, 09-02-2015
Zelf stop ik altijd meteen een stopweek in bij een doorbraakbloeding, voor mijn gevoel geeft je lijf dan zelf aan dat het ongesteld moet worden dus daar luister ik maar naar. Maar normaal gesproken kan het geen kwaad om de pil gewoon door te slikken (het kan wel zo zijn dat je blijft bloeden helaas!)

Stefanie, 28-12-2014 13:25 #133
Hallo ik heb een vraagje. Vorige maand had ik tijdens de pil bruinverlies. Nu neem ik de pil al 1 week en ineens verlies ik helder bloed. Ik neem altijd mijn pil netjes en krijg mijn regels altijd door in de stopweek. Moet ik mij zorgen maken? Ben ik zwanger? Reactie infoteur, 09-02-2015
Hi, als je de pil gewoon netjes bent blijven slikken is de kans dat je zwanger bent erg klein. Ik zou even contact zoeken met je arts, wellicht kan hij een oplossing bieden.

Fief, 11-12-2014 12:15 #132
Hi, ik heb even een vraagje,

Ik ben 2 weken geleden ongesteld geweest en nu heb ik geloof ik een doorbraak bloeding. Ik heb netjes de pil geslikt en ook geslachtsgemeenschap gehad. Ik heb de zelfde pil al 5 jaar en heb nog nooit een doorbraak bloeding gehad. Ik zou ook nog 2 weken van mijn strip moeten slikken. Moet ik die gewoon afmaken of een stopweek nemen? En moet ik mij zorgen maken dat ik miss zwanger ben of een soa heb? Reactie infoteur, 25-12-2014
Hi, ik raad je aan om je pil wel gewoon door te slikken, anders is deze niet veilig meer. Als je naast de pil ook een condoom hebt gebruikt, is de kans op een soa minimaal.

Mascha, 02-12-2014 12:00 #131
Ik heb mijn pil nu langer dan 3 maanden doorgeslikt, en ik krijg nu ineens een bloeding, en ik moet nog 1.5 week van mijn strip slikken. Is het verstandig om dan nu te stoppen en dan een stopweek inlassen? Ik begin normaal op zondag met het slikken van mijn pil en stop dan altijd op zaterdag (laatste pil vd strip). Dus stel ik slik mijn pil nu niet verder wanneer moet ik dan weer beginnen pas volgende week zondag of aankomende zondag alweer? Reactie infoteur, 08-12-2014
Hi Mascha, ik zou inderdaad een stopweek inlassen (zo snel mogelijk). Gewoon stoppen en een week later weer beginnen dus.

Anoniem, 28-11-2014 14:16 #130
Ook ik heb een vraagje. Sinds ongeveer een half jaar slik ik de pil, en vorige maand wilde ik voor t eerst een keertje de pil doorslikken. Dit heb ik gedaan en dus 6 weken de pil geslikt voordat ik een stopweek heb ingelast. Nou is mijn zorg dat ik in week 5 een soort van bloeding kreeg op de dinsdag. (Mijn strip begin ik altijd op zondag en word dan op dinsdag ongesteld). Precies een week te vroeg kreeg ik dus een soort van bloeding. Afscheiding gemengd met wat bloed, wat een dag of 2/3 aanhield… Ik heb de strip gewoon af gemaakt maar nu had ik dinsdag dus ongesteld moeten worden. Nou heb ik op dinsdag heel licht bloed verloren, echt verwaarloosbaar. Het is inmiddels vrijdag, en echt ongesteld ben ik nog steeds niet geworden. Kan het zijn dat ik ondanks het perfect innemen van de pil toch zwanger ben? Is mijn ongesteldheid eigenlijk geweest met de doorbraakbloeding, of had ik deze week gewoon ongesteld moeten worden? Reactie infoteur, 08-12-2014
Hi, dit is bijna zeker een doorbraakbloeding geweest, en het is normaal om als je dan vlak daarna een stopweek inlast, je wat lichter ongesteld bent dan normaal. Een risico op zwangerschap is er uiteraard altijd, mocht je echt twijfelen dan zou ik een zwangerschapstest doen maar aan je verhaal af te leiden, hoef je je geen zorgen te maken!

Anoniem, 21-11-2014 23:12 #129
Hoi,

ik heb al 4x een strip van 21 dagen doorgeslikt, ben begonnen aan de 5e zonder stopweek. Nu heb ik al 1,5 week last van weinig bloedverlies. Is dit een doorbraakbloeding? Mijn huisarts zei zelf dat het geen kwaad kan als je de pil doorslikt. Maar ik vind dit erg vervelend, vooral omdat het al zo lang duurt. Wat kan ik het beste doen en hoe lang duurt een doorbraakbloeding ongeveer?

Groetjes! Reactie infoteur, 25-11-2014
Hi, ja dat is waarschijnlijk een doorbraakbloeding. Ik zou als ik jou was een stopweek inlassen en daarna gewoon weer beginnen zoals gebruikelijk!

Jantje, 04-11-2014 22:35 #128
Hee, ik had een maand geleden op de 16e dag een pil vergeten! Ik las toen dat je of een strip erachteraan of dat je direct een stopweek moet inlassen. Ik heb gekozen om er nog een strip achteraan te slikken. Nu had ik ongeveer 5 dagen voordat ik mijn stopweek mocht inlassen bruin/rode afscheiding! Ik heb toen de pil doorgeslikt en heb de strip afgemaakt! Hierna ging er nog 2 dagen bruine afscheiding en daarna twee dagen alleen maar bloed! Nu heb ik weer bruine afscheiding. Is dit wel goed? Reactie infoteur, 25-11-2014
Hi, maak je geen zorgen, dit is een doorbraakbloeding en dat kan zeker voorkomen als je de pil doorslikt. Gewoon na je volgende strip weer een stopweek inlassen!

Juliette, 01-11-2014 22:25 #127
Hallo, deze maand heb ik netjes mijn pil geslikt, allemaal in de ochtend en heb er verder geen gemist deze maand. Nu ben ik 2 dagen voor mijn stopweek ongesteld geworden. Morgen zou ik nog één pil moeten slikken. Is dit een doorbraak bloeding of iets anders en kan het kwaad?
Hoor graag van jullie Reactie infoteur, 25-11-2014
Hi Juliette, vervelend maar het kan geen kwaad. Ik zou gewoon je strip afmaken, een stopweek houden en dan weer doorslikken.

Joyce, 20-10-2014 01:45 #126
Ik heb deze maand mijn pil doorgeslikt; ik had de laatste gehad op dinsdag dus ging op woensdag verder met mijn nieuwe strip. Op donderdag werd ik licht ongestelde (bruine afscheding) tot nu 13 dagen later. Moet ik stoppen met de strip of hem doorslikken?
Hoor graag van jullie Reactie infoteur, 20-10-2014
Hallo Joyce, wat vervelend, dit klinkt als een gewone doorbraakbloeding. Je kunt in principe gewoon doorslikken als dit kan met jouw pil! Maar als je hier last van blijft houden, zou ik even contact opnemen met je arts / apotheker want vervelend is het wel.

Bianca, 17-10-2014 10:58 #125
Hallo, ik heb de pil 3 maanden doorgeslikt en omdat ik vorig weekend een belangrijk evenement had ben ik met een 4e strip begonnen, daarvan is er nu bijna 1 week voorbij. Nu verlies ik heel soms een klein beetje bloed. Is het dan verstandig om een stopweek in te lassen? Zo ja, moet ik dan na de stopweek met een nieuwe strip beginnen? Want op de 4e strip waar ik nu mee bezig ben staan dan nog 2 weken. Reactie infoteur, 20-10-2014
Hi Bianca, zelf krijg ik dat ook altijd na een maand of drie. Luister naar je lichaam zou ik zeggen, gewoon een stopweek inlassen en daarna verder slikken (als het mogelijk is bij jouw pil om halverwege een strip te stoppen, dit kun je nagaan in de bijsluiter of bij je apotheek / huisarts).

Lorna, 28-09-2014 21:11 #124
Hallo,

ik ben afgelopen maand van pil gewisseld (ik slikte de driefasen pil Trigynon en slik nu de Femodeen).
De gyn heeft me aangeraden om de pil steeds drie maanden door te slikken, omdat ik veel last heb van mijn menstruatie (met name mijn huid wordt dan heel onrustig en ik voel me die dagen heel onprettig). Maar ik lees overal dat je gemiddeld drie maanden aan een nieuwe pil moet wennen. Is de kans op doorbraakbloedingen groter als ik nu meteen na de eerste maand de pil al doorslik? Of kan ik beter wachten tot de eerste drie maanden voorbij zijn, voordat ik begin met doorslikken?
Ik heb jaren terug veel last gehad van doorbraakbloedingen (ik had toen wel een hele lichte pil) en dit vond ik echt verschrikkelijk en wil ik dus zo veel mogelijk voorkomen.

Gr. Lorna Reactie infoteur, 20-10-2014
Hi Lorna, het lijkt me niet dat de kans groter is als je meteen doorslikt, maar zeker weten doe ik dat niet. Heb je dit overlegd met je gyn?

Anoniem, 12-09-2014 12:46 #123
Hallo,
Ongeveer 3 weken terug ben ik overgestapt van de pil Ethinylestradiol/Levonorgestrel. 0.03/0.15 naar de pil Ethinylestradiol/Levonorgestrel 0,02/0,10, een iets lichtere pil dus. Ik ben meteen na mijn laatste (oude) pil overgestapt naar de andere en heb geen stopweek ingelast omdat ik een maand daarvoor nog ongesteld ben geweest. Nu werd ik na enkele dagen dat ik de nieuwe pil slikte ineens een klein beetje ongesteld, en dit blijft nu al anderhalve/2 weken zo. Wat kan ik nu het beste doen? Reactie infoteur, 13-09-2014
Hi, misschien is deze pil wel te licht voor je… Ik denk dat je het beste even contact kunt opnemen met je apotheker / huisarts hierover. Succes!

Sarah, 06-08-2014 23:18 #122
Ik heb nog nooit de pil langer doorgenomen dan 1 week. Door omstandigheden zou ik ze deze keer 3 weken moeten doornemen. Is de kans groot dat ik tussentijdse bloedingen krijg? Of na hoe veel weken krijg je doorbraakbloedingen gemiddeld? Reactie infoteur, 28-09-2014
HI Sarah, dat is per persoon verschillend en helaas echt niet te voorspellen. Bij sommige meiden is dit al meteen, bij anderen kan het maanden duren… Sorry dat ik je hierbij niet verder kan helpen!

Moeder, 06-08-2014 21:30 #121
Een aantal maanden geleden had ik PAP4 uitslag na mijn uitstrijkje, ze hebben het weggehaald en bleek een CIN3 te zijn. Nu sinds een paar dagen heb ik wat menstruatiepijn en sinds 2 dagen heb ik heeel licht roze bij het afvegen terwijl ik nog 2 pillen van de strip had. Moet ik me zorgen maken?

Astrid, 21-07-2014 21:21 #120
Hallo,
ik slik de pil (levonorgestrel/ethinylestradiol) al een geruime tijd door. 2 dagen terug kreeg ik opeens buikkrampen en een dag later een bloeding. Ik had nog maar 1 pil, dus ik heb de strip afgemaakt en las nu een stopweek in. Is dit gewoon een doorbraakbloeding? Reactie infoteur, 29-07-2014
Hi, als je de pil langere tijd doorslikt, kun je inderdaad een doorbraakbloeding krijgen. Lijkt me inderdaad prima om nu een stopweek in te lassen!

Karin, 17-07-2014 22:48 #119
Ik slik al heel lang de pil. Sinds mijn 18de. Ben nu 34. Heb weleens moeten wisselen, omdat de pil die ik gebruikte uit de handel werd gehaald. Maar was meestal een vergelijkbare pil. Nu slik ik al een paar jaar Trinordiol (driefasenpil). Ging tot op heden altijd goed. Maar nu heb ik de afgelopen maand al 3 x last gehad doorbraakbloedingen. Dus echt alsof je ongesteld bent en ook 4 dagen gemiddeld. Ik ben heel precies met het innemen van mijn pil. Wat kan dit zijn? Morgen moet ik mijn laatste pil van deze strip innemen en dan is mijn stopweek. Reactie infoteur, 28-09-2014
Hi Karin, wat vervelend! Ik zou zeker even contact opnemen met je huisarts over deze situatie, wellicht heb je baat bij een andere pil.

Jenny, 26-06-2014 16:04 #118
Ik gebruik microgynon 30, nu mijn eerste strip. Ben eerste dag van menstruatie begonnen en menstruatie is nooit echt gestopt, altijd beetje bruin/rode afscheiding en nu bij de een na laatste pil van eerste strip dat ik echt bloedingen heb. Moet ik overstappen op andere pil of gaat het vanzelf over? Na hoeveel dagen ongeveer? Reactie infoteur, 17-07-2014
Hallo Jenny, begrijp ik dan goed dat je al drie weken last hebt van die afscheiding? Indien ja dan zou ik zeker even contact opnemen met je apotheek of huisarts, want dat is natuurlijk erg vervelend. Wellicht heb je een zwaardere pil nodig of iets dergelijks. Succes!

Ara, 17-06-2014 13:37 #117
Hallo,
Ik heb vorige week maandag af en toe bloedverlies, wel bijna dagelijks, maar geen hele grote hoeveelheden. De ene keer is het donkerrood/bruin en de andere keer is het juist weer wat lichter rood/roze soms van kleur. Ik slik deze pil al langer dan 3 maanden, heb iedere maand een stopweek en het is niet dat het met geslachtsgemeenschap meer of minder wordt. Is dit normaal? Normaal zou ik vandaag stoppen met mijn strip, is dit slim? Of moet ik deze juist een keer doorslikken? Graag hoor ik jullie advies! Alvast bedankt! Reactie infoteur, 17-07-2014
Hi Ara, ja hier heb ik ook altijd last van na een maand of drie doorslikken. Ik vat het op als een teken van mijn lichaam dat ik ongesteld moet worden: lekker een stopweek inlassen dus! Dat werkt bij mij altijd prima.

Marise, 17-06-2014 13:00 #116
Hallo,

Nu al 6 maanden aan de pil sandoz (merkloze variant microgynon 20), en nu voor de tweede keer een doorbraakbloeding. Deze duurt nu al 2 weken. Eergister gestopt met slikken in hoop dat het zou stoppen. Bloed was toen donkerrood. Vanochtend geen bloeding meer gehad en helemaal 'schoon' vanbinnen toen ik checkte. Toch tot mijn schrik net weer helderroodbloed uit het niets.
Hoe komt het dat er toch weer helderrood bloed is gekomen? Reactie infoteur, 17-07-2014
Hallo Marise, slik je de pil lang door? Dan kan het dat je door de pil heen ongesteld wordt. Micrrogynon 20 is trouwens wel een erg lichte pil, dus als je hier last van houdt zou ik zeker even contact opnemen met je huisarts / apotheek. Wellicht heb je wel een zwaardere variant nodig!

Astrid, 15-06-2014 23:33 #115
Ik ben net met mijn eerste strip ooit begonnen. Ik slik microgynon 30. Ik ben begonnen op de eerste dag van mijn menstruatie. Deze is dan zoals gewoon 5 dagen doorgegaan. Het is vandaag de 11de dag dat ik de pil neem en heb reeds sinds een vijftal dagen last van doorbraakbloedingen. Is het normaal dat het zo lang duurt? Alvast bedankt! Reactie infoteur, 17-07-2014
Hi Astrid, dat is heel vervelend. Ben je nog maar pas ongesteld? Dan kan het wellicht zijn dat je cyclus nog niet helemaal op orde is, of misschien moet je lichaam even wennen aan de pil. Het kan geen kwaad om even wat informatie in te winnen bij je huisarts of apotheek hierover, zij kunnen je vast verder helpen!

Nicole, 10-06-2014 22:39 #114
Hallo,

Ik heb een aantal maanden de pil geslikt (ruim half jaar) maar werd standaard iedere maand de dag van de laatste pil al ongesteld (mijn eigen normale cyclus is ook 27 dagen). Dus leek wel alsof mijn eigen cyclus sterker was dan die van de pil.
Nu ben in gestopt met de pil vanwege een kinderwens. Nu is dus mijn hoop na logisch te beredeneren dat mijn eigen cyclus zo sterk is dat mijn lijf een natuurlijke cyclus gelijk weer oppakt en dus vrij snel weer goed vruchtbaar zou kunnen zijn. Is dit ijdele hoop? En een hele sterke super regelmatige cyclus (op het uur af) geeft dat iets meer garantie op vruchtbaarheid? Reactie infoteur, 17-07-2014
HI Nicole, in deze materie ben ik helaas niet goed thuis maar aangezien je de pil maar kort hebt geslikt lijkt het me dat het niet al te lang moet duren voordat je cyclus weer normaal is. Maar nogmaals; dit is niet mijn 'ding' dus ik zou dit niet met zekerheid durven zeggen! Je huisarts / apotheek kan je vast verder helpen.

Judith, 04-06-2014 07:30 #113
Sinds 2 weken sport ik 6 dagen in de week en ben ik gaan diëten. Vorige week woensdag (had nog 4 pillen in de strip) werd ik zomaar ongesteld. Ik heb de strip afgemaakt. Nu een week later ben ik dat nog steeds. Meestal begint na het slikken van m'n laatste pil vandaag de ongesteldheid. Dan duurt het bijna nooit langer dan een week. En dit nu wel al bijna. Het is niet super erg, maar ik vind het wel rot dat het nu al een week is. Stopt het dan als ik pas weer begin met slikken van de pil zondag of is het verstandig om verder te laten onderzoeken? Ik heb wel al jaren terug ook gehad na veel afvallen dat ik een tijd niet ongesteld werd. Alvast bedankt! Reactie infoteur, 17-07-2014
Hi Judith, dat je door veel afvallen niet meer ongesteld wordt is me bekend maar dat je door extra sporten / dieten juist meer ongesteld wordt dat heb ik niet eerder gehoord. Ik begrijp dat je nu bijna een week ongesteld bent? Dat is op zich niet abnormaal maar ik snap wel dat het erg vervelend is, zeker als je normaal gesproken korter ongesteld bent. Het zou inderdaad wel moeten stoppen als je weer begint met slikken, als het dan nog duurt zou ik even contact zoeken met je huisarts / apotheker want dat is natuurlijk vervelend!

Sim, 14-05-2014 21:26 #112
Hallo,
Ik slik mijn pil, stedril 30, door en ben halverwege mijn derde strip. Ik heb gister een doorbraakbloeding gehad en het sijpelt langzaam door. Wanneer ik een stopweek halverwege een strip inlas, heeft dat dan effect op mijn vruchtbaarheid? Reactie infoteur, 23-05-2014
Hallo Sim, als je al aan je derde strip bezig bent is het veilig om een stopweek in te lassen.

Sarena, 05-05-2014 19:24 #111
Hoi,
Ik ben nu bijna 5 maanden geleden bevallen. Maar slik sinds 2 maanden weer de pil. Maar nu ben ik 1 pil vergeten te slikken. Heb hem wel weer ingenomen met de andere pil die ik die avond moest nemen, maar ben ongesteld geworden denk ik. Ik heb ook wel sex gehad en had daarna ook wat bloedverlies. Maar nu weet ik niet echt wat het kan zijn. Ligt het aan de pil of de sex. Het voelt wel als een ongesteldheid.

Groetjes Reactie infoteur, 24-05-2014
Hoi, als het eenmalig bloedverlies was, is het waarschijnlijk een doorbraakbloeding geweest!

Marie, 05-05-2014 07:33 #110
Hallo. ik slik al jaren de pil. vanaf mijn 14de ongeveer. en heb nog nooit last van een doorbraakbloeding gehad(ben nu 22). de laatste jaren slik ik de pil steeds 3 maand door. nu had ik voor een paar weken terug dus een doorbraakbloeding… en dat was ff schrikken.en had nog een halve strip over. nu ga ik dus vanmorgen naar de wc… weer een doorbraakbloeding! en weer heb ik een halve strip over! is het tijd om na de huisarts te gaan? Reactie infoteur, 23-05-2014
Wat vervelend! Als je je zorgen maakt zou ik zeker even naar de huisarts gaan, wellicht kan hij iets voor je betekenen.

Mieke, 03-05-2014 11:25 #109
Hallo, ik heb mijn pil doorgenomen en had al 2 pillen van mijn volgende strip ingenomen toen ik toch mijn maandstonden door kreeg… Ik moet nu dus stoppen met deze door te nemen, maar moet ik dan volgende week als ik terug begin met de pil, later beginnen en dan 2 pillen minder nemen? Want deze heb ik al ingenomen. Reactie infoteur, 23-05-2014
Hoi Mieke, je moet zeker niet minder pillen gaan slikken straks want dat kan invloed hebben op de werking van je pil! Lees anders even de bijsluiter of neem contact op met je apotheek. Het lijkt me dat je de volgende keer het beste een strip extra kan doorslikken, dan ben je daarna weer in je gewone ritme!

Anoniem, 16-04-2014 08:14 #108
Hallo, ik slik al ruim 7 maanden de pil door. Nu heb ik sinds 1,5 maand af en toe bloedverlies. Het gaat gepaard met buikkrampen. Het bloed verlies zit niet in mijn urine alleen bij het afvegen. Is dit ook een doorbraakbloeding/spotting? Reactie infoteur, 21-04-2014
Hallo, 7 maanden doorslikken is vrij lang, meestal geeft je lijf zelf wel aan dat het tijd is om weer eens ongesteld te worden en dan krijg je een doorbraakbloeding (bij mijzelf is dat altijd na een maand of 3, 4 dus ik denk dat het slim is even een stopweek in te lassen). Zeker als je ook buikkramp hebt, lijkt me dit absoluut een teken dat je even een stopweek moet houden!

Anoniem, 08-04-2014 11:37 #107
Hallo heb doorbraak bloeding gehad van ruim een week slikte pil altijd door nu moest ik in stopweek stoppen vanavond weer nieuwe strip beginnen. Nu ben ik dus niet ongesteld geworden kan dit normaal zijn? Kan ik zwanger zijn test geeft t nog niet aan wel steeds misselijk. Kan ik vanavond gewoon weer met pil beginnen? Reactie infoteur, 09-04-2014
Als je de pil gewoon netjes hebt geslikt is de kans dat je zwanger bent echt minimaal. Een doorbraakbloeding staat daar ook geheel los van. Als je je zorgen maakt, neem even contact op met je apotheek!

Anoniem, 04-03-2014 19:26 #106
Ik had de pil een tijdje niet geslikt omdat ze te laat waren met leveren bij de apotheek. Toen heb ik gewacht tot ik weer ongesteld ben geworden en hem meteen weer geslikt. De drie weken heb ik netjes afgemaakt, maar deze week is het carnaval dus ik had er niet zo'n zin in om ongesteld te worden. Dus ik dacht dan slik ik hem door, dat heb ik vaker gedaan en daar heb ik nooit last van. Toen zag ik aan het einde van de week ineens dat ik toch ongesteld ben geworden. Heel raar, dat heb ik normaal nog nooit gehad. Is dat ook een doorbraakbloeding of werk de pil ineens niet goed meer? Reactie infoteur, 31-03-2014
Dat klinkt inderdaad precies als een doorbraakbloeding!

Anoniem, 20-02-2014 08:26 #105
Hallo,
Ik heb al een een behoorlijke tijd last van doorbraakbloedingen, dit gebeurt dan vaak in week 3 van de pilstrip. Ik slik de pil niet door en houd me altijd netjes aan de stopweek. En daarnaast komt het zelden voor dat ik de pil vergeet en ik neem hem dan sowieso binnen 12 uur in. Nu ben ik in december in overleg met de huisarts overgestapt naar een andere pil. De eerste maand ging het goed maar de tweede maand niet. Ik werd 5 dagen voor mijn stopweek al ongesteld en ben ook 11 dagen ongesteld geweest. Ik heb de vorige strip gewoon afgemaakt en ben nu met de nieuwe strip weer begonnen. Is de kans op zwangerschap nu ook aanwezig? Of heeft die doorbraakbloeding niks te maken met de beschermingsfactor van de pil? Reactie infoteur, 21-02-2014
Doorbraakbloedingen staan los van de beschermingsfactor van de pil maar het is natuurlijk wel ontzettend vervelend. Goed dat je in gesprek bent gegaan met je arts, ik zou zeker nogmaals een gesprek aangaan om aan te geven dat deze nieuwe pil ook geen oplossing is.

Anoniem, 14-02-2014 08:00 #104
Ik ben in mijn eerste stripweek de pil 3 keer vergeten. Dag ervoor gemeenschap gehad. Nu ongi geworden (of doorbraakweek) moet ik gewoon de pil blijven slikken en kan k zwanger zijn of is dat uitgesloten omdat ik nu bloedverlies? Reactie infoteur, 17-02-2014
Meestal is ongesteld zijn een teken dat je niet zwanger bent maar er zijn uitzonderingen, dus ik zou even een testje doen voor de zekerheid. Zeker in de eerste week is je pil vergeten niet handig, dus neem even contact op met je apotheek/huisarts om te checken wat je nu het beste kunt doen (soms moet je de pil namelijk doorslikken).

Wendy, 12-01-2014 15:41 #103
Ik slik nu al een aantal maanden mijn pil door en heb er nooit problemen mee gehad. Ik heb hem al die tijd netjes doorgeslikt op elke dag ongeveer dezelfde tijd. Toen had ik gister waterig bloed, het was 2 uur na het vrijen en voel niet dat het pijn heeft gedaan dus heb denk geen wondjes. Ik ben bang dat de pil niet goed gewerkt heeft en dat ik dus misschien zwanger kan zijn? die avond daarvoor heb ik wel nog een morfine capsule genomen, ik weet niet of de pil hierdoor misschien niet gewerkt heeft? Reactie infoteur, 15-01-2014
Hoi Wendy, ik zou dan toch zeggen dat je ongemerkt een wondje hebt opgelopen en dat er wat sperma gemengd met bloed naar buiten is gekomen. Ik ben niet bekend met de werking van morfine in combinatie met de pil, ik zou hierover even contact opnemen met je apotheek/huisarts.

Bianca, 23-10-2013 11:26 #102
Slik al 26 jaar pil en heb nu voor eerst terwijl de strip nog niet op is een hevige bloeding al 5 dagen. Ik slik niet door. Kan dit last? Reactie infoteur, 01-11-2013
Hoi Bianca, vervelend! Als je je zorgen maakt, neem dan even contact op met je huisarts.

Susanna, 19-09-2013 11:02 #101
Ik ben aan het eind van de 2e mijn pil vergeten (diane pil). Deze heb ik zondag wel gewoon ingenomen en loop nu zeg maar wel weer op schema maar nu heb ik sex gehad en wil graag weten of ik nog wel goed beschermd ben of ik een morning after pil moet gaan halen?
Dit is misschien niet de juiste site om het te vragen maar kwam hier terecht via via… Reactie infoteur, 02-10-2013
Hoi Susanna, ik ken de specificaties per pil niet, ik zou eventjes in de bijsluiter kijken of het veilig is, of contact opnemen met je apotheek / huisarts om dit na te gaan.

Yvette, 16-09-2013 10:18 #100
Sinds een paar jaar merk ik telkens als ik in de ovulatiedagen zit. Het is denk ik een jaar of 4 geleden begonnen… licht bloedverlies… maar had het toen nog niet zo in de gaten. Opeens merkte ik dat het tocht wel regelmatig terug kwam en ben ik het eens gaan bijhouden in agenda. Eind april had ik licht bloedverlies (vanaf toen bijgehouden) en daarna ((meestal op de 12e dag na eerste dag menstruatie) zag ik altijd een beetje bloed zitten in slijm (echter niet veel). Het is echter niet veel dus om het plat te zeggen bij het afvegen van je billen zag je slijm met een heel klein beetje bloed de keren daarna was het weer gewoon of je zag weer een klein beetje (dit houdt dan een paar dagen aan en wordt telkens minder of je ziet een paar dagen niets tot einde ovulatie dan zag je weer een heel klein beetje). Afgelopen week was ik ook weer in ovulatie en dacht o jee dag 12 komt eraan. Dit keer was de slijm rood van kleur (natuurlijk schrok ik) en ga je dus extra naar de wc om het in de gaten te houden. Tot 3x toen is het rood van kleur geweest en daarna was slijm weer zoals het hoort te zijn (gewoon kleurloos en reukloos en rekbaar). Ik lees heel veel op internet dat verschillende mensen precies kunnen merken wanneer ze in ovulatiedagen zijn en dat dit als gewoon beschouwd wordt (je hoef je dan niet zorgen te maken) ook lees ik veel over hormoonschommelingen… ben bijna 44…
ben niet bij arts geweest omdat het altijd om zelfde tijd gebeurd (zover ik tot op heden heb bijgehouden is dat bij dag 12 maar daarvoor is het ook wel eens op dag 14 geweest) en ik dus er vanuit gaat zoals op vele sites wordt gezegd dat het normaal is. Heb verder geen klachten Reactie infoteur, 03-10-2013
Als je er last van hebt zou ik toch even langsgaan bij je arts!

Diana, 13-09-2013 14:55 #99
Hallo,

Iedere maand verlies ik wat bloed (bij slijm) tijdens ovulatiedagen dat is meestal op dag 12
de ene keer is het bijna niet te zien en heb je echt een vergrootglas nodig en de andere is het wel te zien. Bij ovulatiedag nummer 1 zie je het meest daarna is het weer gewoon helder mooi zoals het moet zijn. Bij dag 2 etc. van ovulatie wordt zie je meestal ook nog wel een keer wat meer het wordt dan steeds minder en minder totdat ovulatie helemaal weg is.
Ben niet iemand die gauw naar een arts gaat en aangezien het telkens het op zelfde manier gebeurd ga ik er vanuit dat dit bij mij hoort (lees vaker op site's dat sommige mensen het kunnen merken dat ze in ovulatie zitten).
Graag zou ik willen weten hoe u er overdenk

ik gebruik de pil niet en heb verder geen klachten Reactie infoteur, 03-10-2013
Hallo, ik zou dan toch even langs de huisarts gaan want vervelend is het wel!

Monja, 30-07-2013 11:27 #98
Hallo,
Ik heet Monja en ik gebruik net de pil ik ben bezig om 2 strips achter elkaar te nemen.
Maar nu heb ik een doorbraakbloeding en die duurt ongeveer een week, moet ik hiermee naar de huisarts of is dit normaal.
Hoop op een antwoord, Reactie infoteur, 01-08-2013
Een doorbraakbloeding bij het doorstlikken van de pil komt vaker voor, maar als dit al een week duurt lijkt het wel een gewone menstruatie. Misschien kun je even contact opnemen met de huisarts hierover?

Iris, 22-07-2013 13:43 #97
Hallo,

Ik ben woensdag mijn pil vergeten en heb deze op donderdag niet meer ingenomen. Dit was de 2e week van mn strip. Nu vrijdagavond vergat ik m weer, maar heb m zaterdagochtend ingenomen. Echter kreeg ik gister ochtend heel veel buikkramp en werd ik ineens ongesteld! Maar dan bruin/zwart. Als ik een tampon in doe is ie snel 'vol', maar met een maandverbandje komen er een paar druppels uit. Als ik veeg met wc papier is het de eerste veeg heel veel en helder rood en de 2e en 3e veeg zijn bruin en veel minder. Ik dacht dat het over was vanmorgen maar om half 11 begon het weer. De dokter zegt dat het niet kan komen omdat ik mn pil vergeten ben, maar dit was voor mij het enige waar ik mij aan vast kon klampen om niet te denken dat het iets ernstigs is. Maar mijn vraag is of dit klinkt als een normale doorbraakbloeding? Ik heb dit echt nog nooit gehad en ik slik al 10 jaar de pil…

Groetjes! Reactie infoteur, 23-07-2013
Hallo, ja dit zou prima een doorbraakbloeding kunnen zijn hoor, die kan soms ook meerdere dagen aanhouden. Heeft je arts je wel geinformeerd over eventuele gevolgen voor de veiligheid van je pil? Want dat is natuurlijk wel heel belangrijk om even in de gaten te houden!

Eva, 22-07-2013 12:08 #96
Hallo,

Het gebeurd mij regelmatig als ik vlak voor of tijdens de ovulatie dagen zit dat ik heel licht bloedverlies heb, is dat normaal? Vaak genoeg houdt dat klein beetje bloedverlies in licht roze en bij 1 a 2 vegen over. Mijn ovulatie dagen is meestal iets eerder dan 14 dagen na de menstruatie… had woensdag/donderdag in de ovulatie dagen moeten komen maar dat begint nu een heel klein beetje opgang te komen en jawel weer een klein beetje bloedverlies… niet veel kan het makkelijk met een inlegkruisje af… het is meer een veeg bij je billen afvegen en soms er zit wel een klein beetje op je inlegkruisje maar het mag geen naam hebben… soms iets meer maar ook dan kan ik het met inlegkruisje makkelijk af…
meestal zit ik ook zo'n 5 dagen in ovulatie dagen en die dagen zie je regelmatig een heel klein beetje bloed erbij zitten… echt een heel dun sliertje zeg maar je moet goed kijken… dan is het ff weg en als je 1 week voor je ongesteldheid zit komt het weer… iedere keer hetzelfde… ik gebruik geen spiraaltje of de pil. heb nergens last van… geen buikpijn of rugpijn wat anders is dan anders… kan dit misschien ook al te maken hebben met de overgang (voorbode) geen idee. de eerste keer dat mij zoiets overkwam is denk ik nu zo'n 3 jaar geleden en daarna is het nog 2 keer gebeurd maar weet niet meer of het toen ook vlak voor of tijdens ovulatiedagen was. Eind april/begin mei heb ik ook nog eens gehad dat het wel op inlegkruisje goed te zien (toen zat ik volgens mij ook net voor ovulatie dagen) maar kon het gewoon met inlegkruisje af… wel bleef het toen 2 uurtjes ongeveer aanhouden… daarna heb ik het eigenlijk bijgehouden en heb ik telkens beetje bloedverlies rondom ovulatie dagen (net ervoor tot het einde en dan weer vlak voor menstruatie) dan is het bij het afvegen van je billen dat je een klein beetje zit. Je kan het vergelijken als je bijv. je neus snuit en je heb geen bloedneus dat je af en toe een rood iets ziet rondwarrelen een heel dun sliertje en het is vaak genoeg gelijk weer over… soms heb je dat 1x per dag en soms 2x per dag als je naar de wc gaat… De laatste paar maanden is mijn menstruatie ook minder geworden (aantal dagen hetzelfde) zal dat soms te maken hebben met voorbode pre overgang… ben eind 43… heb niet opeens andere buikpijn of rugpijn gekregen of afgevallen

gebruik geen… spiraaltje of de pil…

enige wat ik wil weten of dit een normale spotting/doorbraakbloeding is. ben nogal bang voor artsen dus ga liever niet naar huisarts. Reactie infoteur, 23-07-2013
Hallo, ik zou je toch even aanraden naar de huisarts te gaan. Het klinkt inderdaad als een normale doorbraakbloeding maar als je dat elke keer hebt is dat natuurlijk ontzettend vervelend! Dat je menstruatie minder / onregelmatig wordt kan wellicht duiden op de overgang maar daar kan je huisarts je zeker meer over vertellen!

Nikki, 10-07-2013 00:34 #95
Hallo,
Ik heb even een vraag. Ik slikte 4 maanden mijn pil door dit omdat mijn ongesteldheid altijd redelijk wat pijntjes met zich mee brengt. Ongeveer 2 a 3 weken geleden kreeg ik last van doorbraakbloedingen de ene dag niet de andere dag wel. Afgelopen week werd dit heftiger dus besloot ik een stopweek in te lassen. Alleen nu blijf ik de bloeding houden die hier boven beschreven staat bruin bloed etc. Komt mijn ongesteldheid na zolang doorbraakbloeding nog in normale proportie of is het straks dan gewoon klaar? Reactie infoteur, 10-07-2013
Hoi Nikki, ik heb precies hetzelfde probleem en las daarom om de drie maanden een stopweek in. Bij mij is het altijd zo dat na de doorbraakbloeding mijn ongesteldheid gewoon doorzet dus wellicht is dat bij jou ook het geval. Succes!

Lisa, 02-07-2013 18:12 #94
Ik ben vorige week zaterdag begonnen met de pil, ik ben een week ongesteld geweest. toen een dag niet en maandag merkte ik dat ik een beetje bloed verloor. En nu net ontdekte ik dat ik weer een bloeding heb. Zijn dit gewoon normale doorbraak bloedingen? en wanneer moet ik de dokter wel of niet informeren? Reactie infoteur, 04-07-2013
Hoi Lisa, ik heb hier helaas ook altijd last van, is je ongesteldheid net over en komt het toch nog even terug. Je zou inderdaad even bij de dokter langs kunnen gaan om te vragen of er iets aan te doen is, maar verder is het niets om je zorgen over te maken!

J., 22-06-2013 12:25 #93
Ik ben vorige week vrijdag een ander soort pil begonnen (Elisa ipv Deso30). Volgens de bijsluiter moest ik geen stopweek inlassen en mocht ik meteen de nieuwe strip starten. Nu, één week later, heb ik ineens bloedverlies en krampen (zoals mijn menstruatie dus). Moet ik nu stoppen met de pil en een stopweek inlassen, of mag ik gewoon doornemen? Reactie infoteur, 24-06-2013
Ik zou gewoon de bijsluiter opvolgen, veranderen van pil kan inderdaad de oorzaak zijn van deze bloeding. Voor meer advies verwijs ik je graag door naar je huisarts.

E., 31-05-2013 12:22 #92
Hallo,

3 jaar geleden verloor ik opeens wat bloed terwijl ik niet ongesteld hoefde te worden (denk wel dat ik in ovulatie dagen toen zat) en het was helder rood van kleur. Een half jaar later heb ik dat nog eens gehad (hielt een beetje de hele dag aan. Nu verlies ik af en toe ligt wat bloed (denk 1x in de maand maar het kan ook 1x in de 2 maanden zijn) het is echter niet veel… kan het gewoon met een inlegkruisje er vanaf… meestal is het een veeg en soms houdt het iets langer aan maar veel is het zeker niet. Ik gebruik geen pil of spiraaltje. Ben nu aan het bijhouden of het misschien op bepaalde dagen valt maar volgens mij is het vaak bij ovulatiedagen en 1 week voor dat je ongesteld moet worden (meestal als ik wat bloedverlies heb). Heb geen klachten van buik of rug of afgevallen helemaal niets. Denk dat het af en toe bloedverlies nu iets meer dan 1 jaar heb… wordt niet erger of zo… ben 43 jaar Reactie infoteur, 18-06-2013
Hallo, dat klinkt inderdaad als een normale doorbraakbloeding, wel erg vervelend! Mocht je je zorgen maken, maak dan even een afspraak met de huisarts.

Ria, 19-05-2013 13:03 #91
Hoi allemaal,

Ik slik de pil nu al ruim 3 jaar en heb er nooit problemen mee gehad. Nu ben ik donderdag mn pil vergeten(is weleens eerder voorgekomen), was er niet helemaal bij die dag doordat ik koorts had. Vrijdag heb ik volgens de bijsluiter ze allebei ingenomen. Maar vrijdag had ik ineens ook een kleine bloeding, spotting heet het geloof ik. Heel licht rose was het. Zaterdag en zondag heb ik mn pil weer goed ingenomen en heb iets meer bloed verlies. Niet als ongesteldheid, maar wat is het dan wel? Ik zit nu in mijn 2e week van de strip. Ik hoor veel mensen over doorbraakbloedingen, maar omdat ik het in al die jaren nog nooit heb gehad vind ik het maar raar en verontrustend. Heeft het te maken met de koorts/ vergeten pil/ eventuele zwangerschap?! Heb 8 weken geleden voor t laatst gemeenschap gehad.

Graag reactie? Reactie infoteur, 23-05-2013
Beste, dit klinkt inderdaad als een normale doorbraakbloeding. Dit kan echt iedereen overkomen. Heb er zelf ook nooit last van maar vorige week ineens wel… Zwanger kun je niet zijn als je zolang geleden voor het laatst gemeenschap hebt gehad dus ik zou me geen zorgen maken!

Geeske, 16-05-2013 12:25 #90
Hallo,

Ik ben eind januari begonnen met afvallen. Ik hield veel vocht vast door de pil die ik toen destijds gebruikte (ethinylestradiol/levonorgestrel 0,03/015). Ik kreeg toen van de huisarts een pil zonder oestrogeen. Ik moest gelijk na mijn laatste pil. Mijn nieuwe pil innemen. Dus geen stopweek. De eerste week ging dat goed, maar na de eerste week bruine doorbraakbloeding. Na 2 maanden aan een stuk door bruine doorbraakbloedingen te hebben gehad. Ging ik naar de huisarts om een andere pil te halen. Deze pil (ethinylestradiol/levonorgestrel 0.02/01) die was wat zwaarder en moest mijn probleem oplossen zei de dokter. Hij zei dat ik geen stopweek in moest lassen en dat ik gelijk door moest gaan na de laatste pil met deze nieuwe pil. Ik heb dat keurig gedaan, maar ook bij deze pil hield ik die bruine doorbraakbloedingen. Dag in dag uit. Weliswaar soms een avondje niet, maar de dag daarna was het weer feest. Ik ben toen na een maand weer naar de dokter gegaan voor een nieuwe pil. Ik kreeg toen van de dokter dezelfde pil die ik had voordat ik ging afvallen (ethinylestradiol/levenorgestrel 0.03/0.15) alleen dan van een ander merk. Ik heb weer geen stopweek gehad, want ik moest weer na de laatste pil gelijk beginnen aan de nieuwe pil. Dat doe ik nu 2 weken, maar nog steeds geen verandering. Nog steeds bruine doorbraakbloeding.? Ik weet het nu ook niet meer? Als ik nou een stopweek inlas moeten mijn problemen dan over zijn?

Alvast bedankt Reactie infoteur, 23-05-2013
Hallo Geeske, wat vervelend zeg! Meestal zou met een zwaardere pil je probleem opgelost moeten zijn. Zelf heb ik ze haast nooit, maar als ik een doorbraakbloeding heb is dat altijd wanneer ik de pil al meerdere maanden heb doorgeslikt, ik zie dat dus inderdaad als een teken om een stopweek in te lassen. Hopelijk heb je er dan geen last meer van!

Soum, 10-05-2013 10:32 #89
Dag, ik heb een vraagje ik gebruik al 15 maanden de pil en heb nu bloedverlies tijdens pilgebruik, heb het eerder voor gekregen maar duurde niet langer dan 2 dagen nu heb ik het al een week en begin toch ongerust te worden. om even te weten ik nam die elke ochtend om 9u maar nu een week ben ik die wat rommelige aan het nemen dus een x 11 u of 12u niet zelfde tijd dus kan het daardoor zijn?

graag reactie terug aub dank u Reactie infoteur, 10-05-2013
Een week is inderdaad best lang en erg vervelend. Slik je de pil normaal gesproken door of niet? Normaal gesproken zou een uurtje of twee verschil niet echt uit moeten maken. Neem anders even contact op met je huisarts als je je zorgen maakt!

Raisa, 28-04-2013 23:38 #88
Hoi ik ben al 2 weken geleden voor het eerst begonnen met de pil op de eerste dag van mijn menstruatie, maar ik blijf nog steeds bloeden wel niet veel maar der komt nog steeds dezelfde hoeveelheid. is het normaal? ben ik dan wel beschermd tegen zwangerschap? moet ik het door blijven slikken? Wanneer gaat me bloeding eindelijk stoppen? Reactie infoteur, 10-05-2013
Twee weken is lang inderdaad maar het kan wel eens voorkomen. Wel heel vervelend natuurlijk! Of je beschermd bent tegen zwangerschap staat los van je menstruatie en is afhankelijk van de pil die je slikt. Lees de bijsluiter er even op na of contacteer je huisarts als je hier meer informatie over wilt. Als je volgende menstruatie weer zo lang duurt zou ik even contact opnemen met je huisarts want dat is wel heel vervelend.

Daniella, 17-04-2013 08:46 #87
Hallo, mijn dochter van 13 is 2 weken geleden begonnen met microgynon 30, op de 1e dag van de menstruatie. Ze is gestart met de pil omdat ze haar menstruatie uit wil stellen ivm de vakantie. Nu is ze echter al 2 weken ongesteld, en het wordt ook nog niet minder! Wat is nu verstandig, gewoon doorslikken en hopen dat het ophoudt of nu stoppen? Krijgt ze dan nu ook haar "gewone" menstruatie erachter aan en hopen dat het dan over is. Wij gaan over 9 dagen op vakantie, voor 2 weken… Voor de duidelijkheid, ze hoeft geen rekening te houden met de veiligheid van de pil, het gaat puur om haar menstruatie. Wat kan ze het beste doen?

, 07-04-2013 23:36 #86
Ik heb nu in het totaal 3 maanden mijn pil doorgenomen. Sinds een week heb ik een doorbraakbloeding. Ondertussen ben ik wel de pil blijven slikken. Kan ik nu best gewoon onmiddellijk stoppen en zo mn stopweek dus inlassen, Of moet ik mijn strip afmaken?
MVG Reactie infoteur, 11-04-2013
Hallo, in zo'n geval las ik zelf altijd een stopweek in inderdaad. Kijk wel even goed in de bijsluiter van je pil, of vraag aan je huisarts of je de strip moet afmaken of dat je gewoon kunt stoppen.

Jolanda, 04-04-2013 17:54 #85
Reactie op onderstaande.

de huisarts zei al dat ik misschien een zwaardere pil moet maar ik moet eerst een pilstrip afmaken. nog 9 dagen en dan is ie leeg maar ik vind het zo vreemd dat ik nog steeds zo hevig bloed. het bloeden wil niet stoppen

Jolanda Braaksma, 03-04-2013 15:15 #84
Hallo!

Ik slik al 6 jaar de microgynon 30 en sinds een half jaar word ik altijd keurig ongesteld tijdens de stopweek, maar als ik dan mijn pil weer begin te slikken dan blijf ik nog wel een week ongesteld. In totaal dus 2 weken. Ik slik de pil wel vaak door (meestal 2 maanden)

Aan het begin van deze maand heb ik weer de pil doorgeslikt, omdat ik weer 2 weken ongesteld was, maar toen kreeg ik een doorbraakbloeding. Deze bloeding heb ik nog steeds en het is aardig heftig met stolsels. Van de huisarts heb ik meegekregen dat ik gewoon mijn pilstrip moet afmaken en daarna even moet stoppen met de pil. Ik ben al bijna 2 weken weer bezig met die pilstrip en het bloeden word niet minder. Wat kan ik doen? Reactie infoteur, 04-04-2013
Hallo! Twee weken is wel heel erg lang om ongesteld te zijn, is het niet mogelijk om een andere/zwaardere pil te krijgen om dit te verminderen?

Kyra, 01-04-2013 17:08 #83
Hallo,

Ik ben zojuist iets eerder gestopt (2 dagen geleden) met mijn 3e strip omdat ik last kreeg van tussentijdse bloedingen in mijn laatste week. Normaal als ik dit heb en ik stop met de pil houdt het meteen op, dat is nu niet het geval! Ik heb nu bijna een week last van tussentijdse bloedingen.

Is dit erg? Of normaal? Reactie infoteur, 04-04-2013
Hallo, dit kan inderdaad gebeuren maar vervelend is het wel! Als het aanhoudt of je je zorgen maakt, ga dan even langs bij je huisarts.

Eline, 25-03-2013 06:34 #82
Hallo, ik ben zojuist gestart met de pil en ik ben begonnen op de eerste dag van mijn maandstonden, na 7 dagen was het heldere bloed gestopt en dacht ik dat mijn maandstonden gedaan waren. 2 dagen erna kreeg ik terug bloed maar deze keer bruinig van kleur dit heb ik nu al 5 dagen en er komt ook soms een beetje slijm uit. Is dit normaal of moet ik me echt zorgen maken? Reactie infoteur, 04-04-2013
Hallo Eline, dit kan zeker voorkomen! Als het aan blijft houden of je je zorgen maakt, neem dan even contact op met je huisarts.

Lies, 15-03-2013 10:43 #81
Ik slik altijd 2 strips achter elkaar en heb nog nooit last gehad van tussen tijdsbloedverlies. Nou zit ik op de 8e dag van me pil strip (heb vorige week stopweek gehad) en nou heb een beetje last van bruine afscheiding is dit normaal? (Ook omdat ik aan het begin zit van een nieuwe strip en dus nog niet heb doorgeslikt?) Reactie infoteur, 19-03-2013
Hallo, dit zou best een kleine doorbraakbloeding kunnen zijn. Normaal gesproken niets om je zorgen over te maken! Doe je dat wel, aarzel dan niet om contact op te nemen met je huisarts.

Nic, 05-03-2013 08:03 #80
Regelmatig heb ik doorbraakbloedingen met echt erg veel bloed. Ik slik de pil (Jasmin) altijd door. Doordat ik heel veel last heb van migraine heb ik maar heel af en toe een stopweek (als ik een stopweek heb kan ik bijna niet uit bed omdat ik dan heel veel last heb van migraine en echt heel erg veel bloedverlies). Ik heb nu al een jaar erg veel last van regelmatig bloedingen maar de laatste twee maanden heb ik eigenlijk alleen maar bloedingen en soms een dag tussendoor heb ik geen bloeding terwijl het eigenlijk andersom hoort te zijn. Ik heb een tijdje terug een stopweek ingelast, het ging toen even een tijdje goed maar het is daarna weer begonnen met de bloedingen. Ik ben 43 jaar. Moet ik mij nu ongerust maken omdat het zolang duurt? Reactie infoteur, 05-03-2013
Beste, heb je je huisarts hierover al gecontacteerd? Wellicht heb je een zwaardere pil nodig? Dat je zoveel bloedingen hebt is natuurlijk niet fijn dus ik zou sowieso even een afspraak maken bij de huisarts voor de zekerheid.

E., 04-03-2013 00:14 #79
Ik slik al bijna 1, 5 jaar de pil en ik heb nooit ergens last van gehad. Ik ben aan het einde van mijn 2e week een keer de pil vergeten en heb deze toen de volgende dag samen met de volgende geslikt. 2 dagen later begon ik echter met bloeden en dat duurt nu al een week. Is dat een probleem? Reactie infoteur, 05-03-2013
Beste, normaal gesproken is het te vroeg om dan al je volgende menstruatie te hebben maar het zou natuurlijk kunnen. Neem anders even contact op met je apotheek/huisarts om te vragen wat je nu het beste kan doen (bv je stopweek nu een keertje overslaan en de pil gewoon doorslikken). Overigens kan de pil onveilig zijn als je hem hebt vergeten, dus indien je onbeschermde sex hebt gehad is het wellicht verstandig om even een testje te doen.

Linda, 25-02-2013 00:46 #78
Ik slik mijn pil sinds ik 14 ben en heb nooit doorbraakbloedingen gehad. Nu ben ik 19, heb een vriend, we gebruiken geen voorbehoedsmiddel en er was niks aan de hand. Tot vandaag; ik was Woensdag per ongeluk mijn pil vergeten dus besloot ik hem Donderdag, die dag er op, 2 achter elkaar te doen. Ik had die dag daarvoor seks maar ik maakte me geen zorgen. Want de pil is betrouwbaar. Vanmorgen toen ik opstond voelde me ik ineens niet lekker en moest ik bijna overgeven. Ook kwam ik er achter dat ik gebloed heb, dit heb ik normaal nooit. Toen in de loop van de dag tot nu heb ik steken in mijn buik… Moet ik bang zijn? Reactie infoteur, 05-03-2013
Beste, of de pil onveilig is als je hem een keer niet hebt geslikt, is geheel afhankelijk van o.a. de week waarin je bent met slikken, na het houden van je stopweek. Hoe dit bij jouw pil zit kun je checken in je bijsluiter of bel je apotheek/huisarts even. Als je je zorgen maakt om een zwangerschap raad ik je aan even een testje te doen.

Kelly, 31-01-2013 21:49 #77
Hey

Ik neem mijn pil (Yaz) al twee jaar en had in het begin vaak last van doorbraakbloedingen. Toen ben ik naar de gynaecoloog geweest en ze raadde me aan om de pil door te nemen (het is een 24 + 4 pil, om die reden).

Nu heb ik sinds enkele maanden terug een vriend en omdat de pil toch het veiligste voorbehoedsmiddel is, besloten we om het zonder condoom te doen. Ik heb mijn pil geen enkele keer vergeten (en niet ziek geweest, geen antibiotica genomen).
Ik ben nogal een stresskonijn en omdat ik toch zo bang was om zwanger te zijn, besloot ik mijn pil niet door te nemen. Ik werd ongesteld.

Sinds enkele weken heb ik last van steken in mijn maag en misselijkheid en krampen na het eten. Dus sindsdien doen we het steeds met condoom. De laatste maand heb ik mijn pil doorgenomen, een weekje daarna was mijn doorbraakbloeding er opeens weer?
Vandaag was het een stressy dag en kreeg ik weer een bloeding, eerder spotting.

Nu is mijn grote vraag: kan er een doorbraakbloeding komen als je diarree gehad hebt? Of kan het een teken zijn van zwangerschap? (wat ben ik een angsthaas, ik weet het, maar de misselijkheid maakt me bang) Reactie infoteur, 06-02-2013
Beste, er is bij mijn weten geen relatie tussen diarree en doorbraakbloedingen. Als je bang bent voor een zwangerschap zou ik gewoon even een testje doen, dan weet je het maar…

Kim, 15-01-2013 14:26 #76
Hey,

Ik was al met de pil gestopt van vorig jaar in juni aangezien we een kinderwens hebben. Deze droom is jammer genoeg nog altijd niet vervuld. Ik heb twee grote cysten in men eierstok en moet daarom terug een maand de pil nemen. Ik zit nu aan pil acht maar heb al een paar dagen last van veel waterachtige witte afscheiding. Ik vroeg me af of ik me zorgen moet maken of niet? Verder heb ik eigenlijk niet zo veel last, ondanks dat ze zeggen dat een cyste veel pijn kan doen.

An, 12-12-2012 15:37 #75
Hallo allemaal ik ben 37 jaar en ik slik al jaren dezelfde pil. Soms slik ik de pil wel eens een maandje door. Ik heb nu opeens last van tussentijds bloedverlies vooral overdags heb ik er last van. Soms is het bloed helder rood en soms ook iets donkerder. Heb ook een af en toe een beetje last van mijn buik lijkt op menstruatie pijn. Wat zou dit kunnen zijn? Reactie infoteur, 11-01-2013
Neem even contact op met je huisarts, wellicht heb je wel een sterkere pil nodig of iets dergelijks!

N., 28-11-2012 00:55 #74
Hoi, ik gebruik de nuva ring en heb deze maand de nuva ring door gedragen. Nu moet ik hem nog 1 week en en ben tussen door ongesteld geworden. Maar ik ben nu al 2 weken ongesteld. dit is toch niet normaal? De ene dag is het heel erg en de andere dag niet. Ik kan ook geen tampons dragen omdat ik de nuvaring al draag. Wat moet ik nu doen? Reactie infoteur, 03-12-2012
Beste, ik ben helaas niet goed bekend met de Nuvaring maar 2 weken is inderdaad wel erg lang. Ik zou als ik jou was even contact opnemen met je huisarts.

Stefanie, 27-11-2012 21:05 #73
Hallo.
Ik heb al jaren dezelfde pil en slik altijd 2 strips achter elkaar aan. Gaat altijd goed, nooit bloedingen. Alleen heb ik na mijn stopweek ongelooflijk last van mijn hormonen, dus besloten de pil door te blijven slikken, kijken hoe dat zou gaan. Nu was ik net met mijn 2e strip bezig, wat anders dus altijd goed gaat, nu heb ik al ruim een week dat ik bloed. Niet veel, niet zoals een stopweek, maar ik heb toch wel verband nodig, Zoveel is het wel.
Wat moet ik doen? Doorgaan, een stopweek inlassen, wat ik dus eigenlijk niet meer wilde… Help.

Groetjes Reactie infoteur, 03-12-2012
Hallo, dit klinkt als een doorbraakbloeding maar een week is wel lang. Je zou gewoon kunnen doorgaan met slikken, krijg je over een paar weken opnieuw een menstruatie/doorbraakbloeding dan zou ik even contact opnemen met je huisarts.

Sharon, 14-11-2012 03:22 #72
Hoi, ik zit voor studie vier maanden in het buitenland en wil natuurlijk zo min mogelijk ingesteld worden. Ik slikte eerder de pil niet langer door tot 2, 5 maanden, want daarna begon ik buikpijn enzovoort te krijgen en gaf mijn lichaam aan om ongesteld te worden.
Omdat ik in het buitenland ben en op het einde mijn vriend langs komt, wil ik natuurlijk zo lang mogelijk doorslikken. Ik heb vandaag een beetje spotting gehad, maar ga er vanuit dat het zo weer over is. Ik wil het heel graag rekken tot eind december (19e een stopweek inlassen), maar ben al vanaf september aan het slikken. Kan het kwaad dat ik gewoon blijf doorslikken em dan pas ongesteld wordt? Daarna gaat mijn gewone routine weer in van twee maand doorslikken. Ik ben bang dat als ik nu ongesteld wordt, ik te dicht op de volgende ongesteldheid zit enzovoort. Wanneer mijn vriend komt, begin januari, wil ik natuurlijk geen risico lopen. Wat is verstandig? Ik wil het liefst doorslikken natuurlijk.

Liefs Reactie infoteur, 15-11-2012
Hoi Sharon, dat is geen probleem hoor. In principe kun je de pil gewoon blijven doorslikken, al geeft mijn lichaam net als bij jou op een gegeven moment aan dat 'het' weer even moet gebeuren. Als je toch denkt dat het te lang is, kun je wellicht voordat je vriend langskomt een stopweek inlassen?

An, 02-11-2012 14:47 #71
Hallo ik heb een vraagje, Ik ben 38 jaar en ik slik nogal regelmatig de pil 1 of 2 maanden door. Nu heb ik afgelopen maand netjes de stopweek ingelast en ben nu weer bezig met de pil nu heb ik al 2x tussentijdse bloedingen gehad 1 dag en dan verlies ik best wat bloed.
Komt dit nu omdat ik de pil zo nu en dan doorslik?

Mvg,
An Reactie infoteur, 05-11-2012
Hallo An, ja dat zou best kunnen hoor. Als je je zorgen maakt kun je altijd even contact opnemen met je huisarts.

Caatje, 28-10-2012 18:53 #70
Ik slik al een half jaar de pil door en werd tussentijds niet ongesteld. Nu sinds enkele weken verlies ik wat bloed, niet veel, vaak 's ochtends wat en dan niet meer. Maar al wel enkele weken. Ik slik de pil nog gewoon door. Moet ik daarmee nu stoppen of gewoon doorgaan?
Ik ben 49 jaar. Reactie infoteur, 05-11-2012
Hallo Caatje, je zou inderdaad eens proberen een stopweek in te kunnen lassen. Zelf krijg ik ook altijd een doorbraakbloeding als ik de pil te lang doorstlik en probeer dan ook ca 3/4 keer per jaar toch een stopweek in te lassen om dit te voorkomen.

Christina, 28-10-2012 15:41 #69
Hallo,

Stel je bent een paar keer de pil vergeten, en je krijgt bloedingen (niet in de stopweek)
doorbraak bloedingen dus, kan je er dan van uit gaan dat je niet zwanger bent?
Want wanneer je bloed ben je niet zwanger toch?

Ik ben namelijk een paar keer de pil vergeten, op verschillende dagen in verschillende weken, en bloeide toen. Mijn stopweek is over een paar dagen. Reactie infoteur, 05-11-2012
Hallo Christina, inderdaad is een bloeding normaal gezien een teken dat je niet zwanger bent, maar indien je 100% zekerheid wilt hebben zou ik toch even een testje doen.

J., 19-10-2012 00:26 #68
Hallo. Dit nu de 4e maand dat ik de pil slik, en heb in die tijd ook seks gehad met mijn vriend (zonder condoom). Ik heb tussen de 2e en 3e maand de pil doorgeslikt en ben nu net aan mijn 4e strip begonnen (ook zonder stopweek). 5 dagen geleden ben ik begonnen met bloed verliezen, en doe dat nu nog steeds. Het is wel minder dan bij mijn normale menstuatie. Is dit nou een doorbraakbloeding of ben ik gewoon ongesteld geworden? Wat kan ik nu het beste doen en hoe lang gaat dit ongeveer duren? Reactie infoteur, 05-11-2012
Hallo, dit klinkt inderdaad als een doorbraakbloeding maar 5 dagen is wel erg lang. Ik zou even contact opnemen met je huisarts.

Lolat (infoteur), 21-08-2012 14:43 #67
Hoi! Ik ben in mei begonnen met de pil (Ministat). Nou heb ik weleens een doorbraakbloeding gehad, maar nu is het al 13 dagen gaande. Ik ben ondanks de lange doorbraakbloeding opnieuw begonnen met een nieuwe strip. Is het handig om nu alsnog een stopweek in te lassen of om de strip af te maken? ik heb nu 2 pillen gehad van mijn nieuwe strip, als ik een stopweek inlas, moet ik deze strip dan weggooien of kan ik met de geopende strip verdergaan na mijn stopweek? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Marie, 13-08-2012 11:22 #66
Uhm ik had een vraagje, ik neem de pil nu al een dikke maand, toen ik nog 3 pillen moest slikken kreeg ik opeens een doorbraakbloeding, ik heb mijn strip gewoon afgemaakt, maar ik ben nu bezig met het doorslikken van een tweede strip omdat ik op vakantie vertrek binnekort. Aleen duurt die doorbraakbloeding nu al 7 dagen. Is dit wel normaal?

Nassira, 08-08-2012 14:57 #65
Ik heb een vraagje, ik ben 2 weken en 4 dagen geleden met de pil (tijdens mijn onregelmatige menstruatie) maar nu ben ik dus al 2 weken en 5 dagen ongesteld.
Mijn strip is dus nu bijna op maar ik heb nog steeds aardig wat bloedingen. Nu ga ik ook nog op vakantie, kan ik de pil doorslikken zodat ik zeg maar de stopweek oversla, of is dat slecht om te doen? Ik hoop op een antwoord.
Alvast Bedankt Reactie infoteur, 15-08-2012
Hallo, dat is wel heel lang, ik zou even naar de huisarts gaan als ik jou was. Doorslikken is meestal geen probleem, maar neem dit ook even op met je arts!

Jr, 20-07-2012 14:45 #64
Hoi ik gebruik ee pil dit jaar vanaf februari heb eerst bijna 2jaar de spiraal gehad altijd en cyclus van 29dagen gehad.met de pil was dit 28 dagen. Ik pak dinsdag de laatste pil.en dan werd ik iedere zaterdag ongesteld. De vorige maand werd ik het 2 dagen eerder op donderdag. Nu heb ik deze maand.de 2de, 4de en de 7de.dag de pil vergeten. De 10de en 11de dag heb ik bloedverlies gehad. En de 14de dag 1uurtje roze verlies gehad.ik heb dinsdag de laatste puil verslikt en ben nu nog niet ongesteld. Muteert ik nog wachten tot morgen.of krijg ik deze maand niks omdat ik al gebloed heb

Groetjes.jr

Merissa, 05-07-2012 20:22 #63
Goedeavond,

Ik heb een vraagje, ik ben 2 weken en 4 dagen geleden met de pil (voor mijn onregelmatige menstruatie) maar nu ben ik dus al 2 weken en 4 dagen ongesteld.
Mijn strip is dus nu bijna op maar ik heb nog steeds aardig wat bloedingen. Nu ga ik ook nog op vakantie, kan ik de pil doorslikken zodat ik zeg maar de stopweek oversla, of is dat slecht om te doen? Ik hoop op een antwoord.
Alvast Bedankt,

Merissa Reactie infoteur, 24-09-2012
Hallo Merissa, een vervelende situatie! Meestal is het geen probleem om je pil door te slikken, neem voor de zekerheid even contact op met je huisarts.

Yiiihaa, 25-06-2012 15:23 #62
Hallo, ik slik nu vier maanden de Yaz, en heb elke maand doorbraakbloedingen gehad. Eigenlijk vanaf week twee tot aan de menstruatie. Is niet goed lijkt me, maar nou vraag ik me af wat ik het beste kan doen. Ben nogal hormoongevoelig met humeur maar vnl met migraine, dus ik wil niet te veel wisselen. Slikte hiervoor Femodeen. Ik kan van beide pillen niet de oestrogeen/progesteronniveaus vinden, denk dat ik behoefte heb aan meer progesteron. kan dat, en welke pil zou ik dan moeten nemen? Super als je me wilt beantwoorden. Reactie infoteur, 15-08-2012
Hallo, het zou heel goed kunnen dat een andere pil beter voor je werkt. Ik raad je aan contact op te nemen met je huisarts om dit te overleggen.

Lara, 12-06-2012 12:59 #61
Ik had ook een vraagje. Ik ben nu net aan de pil zodat ik in mijn vakantie niet ongesteld hoefde te worden op recept van de dokter. Ik slik de ethinylestradiol pil. Maar nu ben ik dus toch een beetje ongesteld geworden en dat ben ik al ongeveer 5 dagen. Moet ik nu gewoon doorgaan of stoppen en een stopweek inlassen? En als ik een stopweek doe wanneer moet ik dan weer beginnen met de pil? Reactie infoteur, 20-06-2012
Beste Lara, vervelend zeg. Normaal gesproken las je een stopweek in en begin je exact na een week weer met de volgende strip. Maar aangezien je pas net bent begonnen met de pil zou ik even met je huisarts overleggen hoe & wat!

Christina, 10-06-2012 19:30 #60
Hallo,

Dinsdag (29 mei) ben ik begonnen met een nieuwe pil strip.
Ik ben in week 2 (de 8ste en de 9de dag) de pil vergeten in te nemen, ik heb deze hier na ook niet meer ingenomen. wel gewoon seks gehad met mijn vriend
nu heb ik vanaf gister (dagen daarna) last van bloedverlies, maar wel een heel stuk minder dan in mijn stop week. Ondertussen vrij ik nog wel gewoon met mijn vriend, mijn vraag is, waar ik heel erg graag het antwoord op zou willen weten, is de pil nou nog even betrouwbaar als anders? Hoe groot is nu ongeveer de kans op zwangerschap? Als die kans er al is.

Ik hoop dat iemand mij vraag kan beantwoorden.

Groetjes,
Christina Reactie infoteur, 20-06-2012
Hallo Christina, dit soort zaken staat uitgelegd in de bijsluiter van je pil. Mocht er kans zijn op zwangerschap, dan kun je natuurlijk altijd een een testje doen voor de zekerheid!

M., 31-05-2012 13:39 #59
Hallo,
Ik gebruik al 7 jaar de pil. Ik slik de pil eigenlijk nooit langer dan 2 maanden door. Nu kwam het zo uit dat ik er nog een maandje bij aan plakte met als gevolg een doorbraakbloeding net de week voordat ik ongesteld zou moeten worden. Nu denk ik (doordat ik de doorbraakbloeding al gehad heb) ik dus in de week dat ik ongesteld zou moeten worden dus NIET ongesteld word. klopt dit? Zo ja kan ik dan gewoon veilig seks hebben zonder dat ik die week de pil gebruik? ik gebruik microgon 30. Het blijft toch ingewikkeld die pil he meiden ;) Reactie infoteur, 20-06-2012
Beste, zolang je je gewoon aan de bijsluiter van je pil houdt, is er niets aan de hand! Maar het blijft ingewikkeld inderdaad…

Q., 29-05-2012 13:53 #58
Hoi,

Ik wil graag paar dingen weten en hopelijk kun je me daar mee helpen.

Ik was 23 april ongesteld geworden en ben toen gelijk op de zelfde dag met de pil begonnen. Tot 8 mei was ik ongesteld. Best lang meestal ben ik maar 4 a 5 dagen ongesteld maar dat zal wel door de pil komen. Maar na 8 mei heb ik geregeld sex gehad met mijn vriend. Ben in de eerste week 1 pil vergeten en in de 2de en in de 3de week… ik nam ze daarna wel binnen 15 a 20 uur erna tegelijkertijd in met de ander. Ik heb geen stop week ingelast en heb de pil doorgeslikt. 17 mei ben ik gestopt met de pil en was 2 dagen later ''ongesteld''. het voelde niet zo omdat ik geen krampen of onderbuikpijn had. Was dat mijn ongesteldheid? Moet ik testen? Totale Chaos. Reactie infoteur, 20-06-2012
Beste, daar is geen eenduidig antwoord op te geven omdat dit per pil verschilt. Ik raad je aan de bijsluiter van je pil goed door te lezen en als je er niet uitkomt even contact op te nemen met je huisarts. Een testje is wel aan te raden als je meerdere pillen vergeten bent!

Tessa, 27-05-2012 21:19 #57
Hallo,
Ik slik nu al 2 jaar de pil en slik hem af en toe een beetje door (een paar dagen). Nu heb ik hem een maand extra doorgeslikt en bloed nu al 2 dagen regelmatig een beetje (geen druppels, wel wat meer). Het komt nu heel slecht uit om ongesteld te worden. Is het slim om door te blijven slikken (wat ik nu 2 dagen doe) tot dat het stopt? Of is het waar dat als ik 2 pillen per dag neem het dan ophoudt voor een paar dagen en ik zo snel mogelijk een stop week moet inlassen? Of moet ik maar nu gewoon een stopweek in lassen?
Alvast heel erg bedankt! Reactie infoteur, 28-05-2012
Hoi Tessa, dit klinkt als een typische doorbraakbloeding. Meestal blijft het bij een paar druppels. Ik zou inderdaad door blijven slikken tot het beter uitkomt om ongesteld te worden, en dan dus gewoon een stopweek inlassen. 2 pillen per dag slikken daar heb ik nog nooit van gehoord en dat zou ik zeker niet doen.

D., 27-05-2012 12:12 #56
Ik ben nu ongeveer een jaar aan de pil en heb voor het eerst last van enkele druppeltjes bloed in de weken dat ik de pil slik. Dit is op ongeveer 4 verschillende dagen gebeurd in die drie weken en het is telkens maar een heel klein beetje.

Moet ik me zorgen maken, aangezien dit voor het eerst gebeurt en ik al langer dan een paar maanden aan (dezelfde) pil ben? Reactie infoteur, 28-05-2012
Nee hoor, een doorbraakbloeding kan altijd voorkomen, dus je hoeft je hier geen zorgen over te maken. Vervelend is het wel!

Mandy, 27-05-2012 08:11 #55
Hallo allemaal,
ik kwam er vanochtend achter dt k de pil van gister avond (zaterdag) niet had geslikt maar de pil van zondag, moet k dan vanavond de pil van zaterdag slikken? ik weet niet wat k nu moet doen.
groetjes mandy Reactie infoteur, 27-05-2012
Hallo Mandy, dat is geheel afhankelijk van wat voor soort pil je slikt. In de gebruiksaanwijzing zou moeten staan hoe je nu moet handelen.

Ludynia, 09-05-2012 21:20 #54
Hoi. ik ben zo'n 2 weken geleden normaal ongesteld geweest en weer begonnen met een nieuwe pil strip te slikken. Nu heb ik dat iedere dag netjes geslikt en na de dag van geslachtsgemeenschap (die dag zelf nog ingenomen) ben ik hem 4 dagen vergeten te slikken. Want ik kreeg inderdaad een tussenbloeding dus ben maar meteen aan een nieuwe pil strip begonnen. Dat is nu bijna een week geleden en heb nog steeds een doorbraakbloeding. Heb ik het nog verkeerd gedaan of wat moet ik nu doen? Groetjes Ludynia

Annelies, 03-05-2012 19:56 #53
Ik ben op de eerste dag van mijn menstruatie begonnen met de pil en neem hem nu al meer dan een week en een half. Maar ik heb nog steeds mijn regels. Normaal zijn m'n regels na maximaal 7 dagen gedaan, maar nu zijn er reeds 10 dagen voorbij en ik heb ze nog steeds. Is dit wel normaal? Reactie infoteur, 06-05-2012
Hallo Annelies, ja dat kan best eens voorkomen hoor. De ene keer ben je het wat korter, de andere keer wat langer.

Maggy, 28-04-2012 22:30 #52
Hallo allemaal,

Ik herken jullie verhalen, erg vervelend dit zeg!
Voor mij is het de eerste keer dat ik een doorbraakbloeding heb (tenminste ik denk dat dit het is).
Ik zit nu in de 2e week (van de pil) en ben maandag 23 april opeens ongesteld geworden. Nu is het zaterdag en heb ik (na 6 dagen!) nog steeds last van bloedingen, en niet zo'n beetje ook! Normaal gesproken ben ik zo rond de 5 dagen ongesteld. Erg vervelend maar ik vraag me ook af hoe dit opeens kan. Mijn collega wees me erop dat dit kan komen omdat ik al een tijd aan de pil zit, al 17 jaar, en dit dan kan gebeuren. Soort immuniteit voor de pil zeg maar…
Graag hoor ik jullie bevindingen.
Groetjes Maggy Reactie infoteur, 06-05-2012
Hoi Maggy, erg vervelend maar het kan inderdaad wel eens gebeuren.

Marlinda, 25-04-2012 08:01 #51
Hallo Caudia, Het kan niet zo zijn dat je zwanger bent, een hevige bloeding is duidelijk een teken van niet zwanger zijn. Wat vervelend allemaal voor je. Zoals je het schrijft klinkt het echt als een doorbraakbloeding. heb je ook een stolsel verloren (een bloedprop zeg maar)? Nou veel sterkte en denk er om dat je nu weer met je eerste strip voor dubbel safe gaat. Dus evt een pil en het condoom. Dit omdat het kan zijn dat je eerste strip niet 100% betrouwbaar is.

Sterkte ermee meid.

Angela, 23-04-2012 12:01 #50
Hallo, Ik had even een vraagje! Ik was 2 weken geleden 4x de pil vergeten (heel stom)
Dat heb ik anders nooit! Maar ik kwam er achter toen ik ongesteld werd! Dus ben toen ook gewoon weer begonnen met de pil omdat mijn strip nog niet op was! Maar nu heb ik meer dan een week bloedingen en slik gewoon de pil. Ik kan toch niet zwanger zijn? Help! Reactie infoteur, 26-04-2012
Hallo Angela, als je de pil vergeet moet je altijd de aanwijzingen opvolgen die in de bijsluiter staan, want of je risico op zwangerschap verhoogd is, ligt aan het moment waarop je de pil vergeet. Als je er zeker van wilt zijn dat je niet zwanger bent zou ik even een test halen als ik jou was.

Claudia, 22-04-2012 23:17 #49
Hallo, ik ben 1x de pil vergeten, ik heb daarna 1 dag bruin bloed verloren en daarna ben ik gewoon ongesteld geworden, nu een week na mijn menstruatie verlies ik alweer een paar dagen bruin/donker rood bloed, niet in overvloed. maar wel een beetje zeg maar. Wat kan het zijn? Reactie infoteur, 23-04-2012
Hallo Claudia, dit is een doorbraakbloeding, zoals ook beschreven in het artikel. Vervelend, maar helaas niets aan te doen!

Rosa, 16-04-2012 14:29 #48
Hallo, Ik ben ook 1 x de pil vergeten, toen deze alsnog geslikt (wel na 12 uur) de strip afgemaakt en omdat dit in de 3e week was zonder stop aan de nieuwe strip begonnen (dit zou je moeten beschermen tegen een zwangerschap). Nu heb ik wel al een weekje last van bloedingen, lichte menstruatie. Ben je dan nog wel beschermd tegen een zwangerschap? Reactie infoteur, 23-04-2012
Hallo Rosa, normaal ben je inderdaad dan gewoon beschermd tegen zwangerschap ja! In de eerste of tweede week is het risico hierop veel hoger.

Kelly, 03-04-2012 16:44 #47
Ik ben pas de pil 1 dag vergeten en heb de volgende dag gelijk de pil van die dag en van de vorige dag ingeslikt maar nu heb ik zeg maar wat van dat bruine spul. maar moet ik dan stoppen met de pil? of kan ik eigenlijk nog wel vrijen ondanks ik maar een heel klein beetje van dat bruine heb en de pil slik want ik zit pas in me 2e week. Reactie infoteur, 14-04-2012
Hallo Kelly, kijk hiervoor even in de bijsluiter van je pil. Daar staat precies in wat je moet doen als je de pil vergeet in de 1e/2e/3e week.

Joanie, 19-03-2012 21:09 #46
Ik heb zo'n 7 jaar de pil geslikt. ben er toen een jaar mee gestopt en nu dus weer mee begonnen. ik slik de zelfde pil als die ik toen slikte, ik moet wel eerlijk toegeven dat ik hem onregelmatig slik. ik vergeet hem wel eens een dagje of halve dag. maar dan slik ik hem gelijk zodra ik daar achter kom. ik heb nu alleen dat ik opeens bloedverlies. de ene dag wel de andere dagen weer niet. ik heb ook al een paar dagen last van mijn borsten. echte pijn. mijn buik is de ene dag ook dikker en harder dan de andere dag. ik maak me een beetje zorgen erom… Reactie infoteur, 26-03-2012
Hallo Joanie, wat vervelend om te horen. Als je je zorgen maakt zou ik zeker even langsgaan bij de huisarts.

M., 04-03-2012 13:40 #45
Hoi, ik slik al een paar jaar de pil en ben hem laatst een keer vergeten. Ik heb hem de volgende ochtend meteen doorgeslikt en omdat het mijn 3e week was heb ik de stopweek overgeslagen voor de zekerheid. 2 weken later had ik ineens een doorbraakbloeding die 3 dagen duurde. Nu had ik vrijdag ongesteld moeten worden en dat werd ik niet. Ik had een heel klein beetje bloedverlies die dag. Nu is het zondag en ben ik nog steeds niet ongesteld. Zou dit komen door die doorbraakbloeding of moet ik zwangerschapstesten gaan halen? Reactie infoteur, 12-03-2012
Hoi M, van de pil doorslikken kan je menstruatie inderdaad wel eens wat gaan schommelen. In principe is de pil gewoon veilig zoals jij hem nu hebt ingenomen. Als je er zeker van wilt zijn zou ik even een testje halen om je zorgen weg te nemen!

Tessa, 28-02-2012 00:13 #44
Hoi ik heb een vraag!
Ik slik nu al een paar maanden de pil, gewoon 'zoals het hoort', dus mét stopweek. Ik had besloten om de pil een keer door te slikken omdat mijn menstruatie niet echt lekker uit kwam, maar ik bloedde toch een klein beetje in de week dat ik eigenlijk ongesteld had moeten worden (dus in mijn eigenlijke stopweek, dus de eerste week van mijn 'doorslikstrip'). Is dit normaal of moet ik me toch wel zorgen maken? Reactie infoteur, 28-02-2012
Hoi Tessa, dat kan inderdaad voorkomen, je hoeft je geen zorgen te maken!

Gerrie, 12-02-2012 16:55 #43
Hallo
ik ben nu al 2 maanden lang achter elkaar aan menstruatie en zonder dat ik menstratie vrij ben. wat kan het zijn?
ik ben bekent met endometriose

m.v.g gerrie Reactie infoteur, 13-02-2012
Beste Gerrie, dat is wel extreem lang, ik zou zeker even een afspraak maken met de huisarts!

Charlotte, 18-12-2011 12:03 #42
Ik was een tijdje terug al aan de pil, maar was nu paar maanden gestopt. Nu ben ik net weer begonnen en ik begon op de 1e dag van mijn menstruatie, op de 6e dag had ik seks, overigens kwam hij niet klaar en was het maar even, wel wat pijnlijk voor mij het was beetje overbelast.
Nu heb ik, terwijl ik de 6e dag niet meer ongesteld was, opeens een bloeding de 7e dag. Moet ik me zorgen maken of is dit gewoon een doorbraakbloeding?

Emma, 13-12-2011 23:47 #41
Ik slik een pil van maar 20 mg en ik had de eerste drie maanden geen last van bloedingen tussendoor, ook niet als ik af en toe een pilletje vergeten was. Nu zit ik in mijn 4e maand, in week 2 ondertussen, en ik verlies al 4 dagen net zoveel bloed als wanneer ik ongesteld ben, alleen heb ik nu veel meer buikpijn. Ik heb wel seks gehad toen ik de pil vergeten was, maar de dag daarna heb ik hem wel gewoon geslikt. Kan dat er iets mee te maken hebben? Ik heb ook heel hevige moodswings, die ik nog nooit heb gehad! Kunnen jullie misschien zeggen wat dit kan zijn en wat ik moet doen? Reactie infoteur, 14-12-2011
Hallo Emma, als ik jou was zou ik even contact opnemen met je huisarts om dit te bespreken.

Sereen, 26-07-2011 20:11 #40
Had een vraag al een hele tijd geleden verandert van pil, omdat die niet goed werkte…
Maar laat's heb ik sex gehad & dit lukte voor de eerste keer met minder pijn.
Ik slik de pil gewoon goed en heb hem niet doorgeslikt.
maar nu heb ik bijna 10dagen voor mijn normale menstruatie last van ontzettent veel bloed?, waar zou dit door kunnen komen, we hebben een condoom gebruikt en er is zeker niks fout gegaan…?
help me aub :(
xx Reactie infoteur, 24-09-2012
Wellicht is dit een doorbraakbloeding geweest, neem anders voor de zekerheid even contact op met je huisarts.

L., 08-07-2011 12:20 #39
Ik ben sinds kort begonnen met de pil en omdat ik op vakantie ging ben ik in plaats van na de eerste strip een stopweek in te lassen door blijven slikken omdat ik niet ongesteld wilde worden op vakantie, ik werd echter evengoed ongesteld en ik dacht dat dit misschien wel normaal was omdat ik nog maar net ben begonnen en dit misschien wel die 'doorbraakbloedingen' zijn. Ik begin mij nu tóch zorgen te maken omdat ik al bij de 10e dag ben van de tweede strip en ik nog steeds ongesteld ben!

Voordat ik aan de pil begon werd ik altijd gewoon regelmatig ongesteld maar had ik last van hele hevige ongesteldheid, vandaar dat ik ben begonnen.

Is het normaal dat ik zo lang ongesteld blijf of moet ik naar mijn huisarts gaan?

Shauny, 24-05-2011 12:08 #38
Hallo, ik heb een vraagje,

ik ben begonnen aan cilest, toen na 1 strip ongesteld geworden, toen zondag was het over en had ik seks gehad met mijn vriendje, er kwam toen nog wat bloed maar dat komt doordat ik pas net klaar was met mijn stopweek, toen maandag had ik nergens last van, en nu vandaag (dinsdag) zat er bloed in mijn afscheiding(niet extreem veel), kan dit gewoon komen doordat ik moet wennen aan de nieuwe pil? had voor mijn stopweek ook al beetje bloedverlies gehad. Reactie infoteur, 24-05-2011
Hallo Shauny, ja dat kan hoor!

Sara, 30-03-2011 18:11 #37
Ik heb ongeveer een maand geleden sex gehad met mijn vriend. Ik ben gewoon aan de pil en slik deze netjes op tijd. Nu hebben wij dus een maand geleden in een opwelling sex gehad zonder condoom. Hij is niet in me klaargekomen omdat ik nogal gevoelig ben daar en het begon pijn te doen. Nu heb ik de pil doorgeslikt en voel ik toch rare dingen, zoals vermoeidheid, misselijk af en toe, moe en superlichte krampjes. Ik heb net een test gedaan (clear blue) en die gaf aan niet zwanger. Nu wil ben ik halverwege mijn strip en wil ik een stopweel inlassen om ongesteld te worden in de hoop dat ik van die klachten af kom en om zeker te weten of ik niet zwanger ben. Is dat slim?

Merel, 29-03-2011 16:59 #36
Hallo

Ik heb een vrij hevige menstruatie en dat is de reden waarom ik graag doorslik. eerst had ik microgynon30 maar kreeg daar mee last van doorbraakbloedingen. Toen heb ik van mijn huisarts ethinylestradiol/levonorgestrel 0.02/0.10 gekregen. Deze werkt echter ook niet, vandaag weer doorbraakbloeding dus ik las maar een stopweek in.
Nu lees ik op dit forum dat mensen juist overstappen op een zwaardere pil i.p.v. lichtere.
Moet ik mijn huisarts hier om vragen? of gewoon accepteren dat mijn lichaam om de 3 maanden een stopweek nodig heeft. zo ja is het dan verstandiger om weer terug te gaan naar microgynon30? (ik vertrouw de lichtere variant niet helemaal namelijk)

ik hoop dat iemand antwoord heeft op al mijn vragen ;)
Groetjes

Marijke, 15-03-2011 09:22 #35
Hoi,

Heb de afgelopen 3 maanden halverwege mijn strip (microgynon30) een doorbraakbloeding gehad en werd in de stopmaand ook ongesteld. Vandaag ben ik bij de huisarts geweest en heb microgynon50 voorgeschreven gekregen, hier kan ik dus na mijn stopweek mee beginnen.
Maar is het nu en na mijn stopweek (als ik met de 50 begin) nog wel veilig?

Groetjes

Kathelijn, 10-03-2011 00:27 #34
Ik ben onder de 20 en heb regelmatig seks.

Ik slik gewoon de pil en heb hem een maand doorgeslikt. Nou heb ik gisteravond mijn laatste pil genomen en zal waarschijnlijk snel ongesteld worden. (Hoop ik ) Maar ik heb vandaag nog (zonder condoom) seks gehad met mijn partner.

Houd dit in dat ik zwanger kan zijn of beschermt de pil gewoon nog?

Geld dit dan altijd voor de eerste dag na de laatste pil?

-- Sorry dat ik mijn vraag hier stel, maar op andere forums kreeg ik geen reactie en mijn huisarts is maar een engert.

Chantal, 26-01-2011 16:41 #33
Ik heb momenteel wat last van doorbraakbloedingen. In het artikel over doorbraakbloedingen staat: "Als je een doorbraakbloeding krijgt terwijl je de pil hebt doorgeslikt (dus langer dan 3 weken achter elkaar) is het raadzaam om meteen te stoppen met de strip.". Ik zou dus willen stoppen, maar wanneer start je dan opnieuw, zodat je veilig blijft? Reactie infoteur, 27-01-2011
Hallo Chantal,

Dat doe je net als met een normale stopweek, dus gewoon een weekje niet slikken en dan weer beginnen.

Kim, 20-01-2011 00:17 #32
Hallo,

mijn dokter lijkt me niet serieus te nemen maar ik maak me toch een beetje zorgen.

Ik ben n september 2010 gestopt met de pil nav een miskraam, ik was zwanger doordat ik niet netjes de pil slikte.
De maanden daarna kwamen mijn menstruaties met normaal bloedverlies echter heb ik elke maand 3 dagen na mijn menstruatie 1 a 2 dagen bloedverlies en ik heb nu sinds 2 maanden gedurende de hele dag een pijnlijk en soort hard gevoel links in m'n onderbuik net boven de schaamstreek.
Andere klachten die ik er soms bij heb zijn: diarree of juist obstipatie en soms enorm pijnlijke bekken.

Mijn laatste menstruatie was vorige week en toen heb ik 5 dagen extreem aan een stuk door gevloeid en toen was het opeens weg, 3 dagen erna heb ik weer 2 dagen licht bloedverlies gehad.

Iemand enig idee waar de pijn eventueel wegkomt en de bloedingen elke maand na mijn menstruatie?

alvast bedankt, groeten kim

Mara, 11-01-2011 17:36 #31
Ik nam voorheen altijd de pill microgynon 30 maar wegens financiele redenen heeft mijn apotheker mij ethinylestradiol/levonorgestrel 0.03/0,15 gegeven. Ze zei dat dit in principe een duplicaat is met dezelfde samenstelling. Ik heb nu al 2 maanden mijn mycrogynon 30 doorgeslikt moet ik nu een stopweek inlassen voordat ik begin aan een strip van het duplicaat?

Ik slik meestal liever 3 maanden door omdat mijn mentruatie erg heftig is. Tot nu toe heb ik ook nog nooit een doorbraakbloeding gehad tijdens het 3 maanden doorslikken, wordt de kans op een doorbraak bloeding nu groter? Alvast heel erg bedankt!

Infoteur: Funkyfish
Laatste update: 27-01-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Reacties: 330
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!