Lovehandles wegwerken door middel van voeding en sporten

Lovehandles wegwerken door middel van voeding en sporten Lovehandles, ook wel zwembandjes genoemd. Liefkozende naampjes, voor de vervelende vetrandjes die over de broek heen komen. Is het mogelijk om je lovehandles kwijt te raken? Ja, dat is mogelijk! Echter om de lovehandles weg te werken, zal je wel wat doorzettingsvermogen moeten hebben. Het resultaat is voor een groot deel afhankelijk van je voeding, aangezien lovehandles het gevolg zijn van een teveel aan insuline. Maar ook lichaamsbeweging kan bijdragen aan een strakkere buik.

Wat zijn lovehandles?

Lovehandles zijn vetophopingen rond de buik. Deze vetophopingen geven lelijke randen boven de heupen, die vaak boven de broek uitkomen. Veel mensen vinden dit erg vervelend. De naam lovehandles, komt van het feit dat de partner ze goed vast kan pakken tijdens het bedrijven van de liefde. Alhoewel het eigenlijk alleen een verzachtende naam is, voor iets vervelends waar veel mensen mee te kampen hebben. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier last van hebben.

Insuline

Of je lovehandles hebt, of niet, wordt bepaald door de hoeveelheid insuline die je aanmaakt. Wanneer het lichaam veel insuline aanmaakt, zal dit zich openbaren in vetophopingen rond de heupen en buik. Zo ontstaan lovehandles.

Het wegwerken van lovehandles door middel van voeding

Om de lovehandles weg te werken, zal je plaatselijk gewicht moeten verliezen. Wanneer je namelijk echt gaat lijnen, zal je merken dat je op verschillende plaatsen slanker wordt, maar in de meeste gevallen zullen de lovehandles helaas blijven.

Doordat lovehandles worden aangemaakt door een teveel aan insuline, dien je de inname van insuline te beperken. Insuline zit voornamelijk in suikers en koolhydraten. Voedingsmiddelen die veel van deze stoffen bevatten zijn: brood, aardappelen, pasta, pizza, rijst, frisdranken, snoep, koekjes en chips. De eerste stap naar het kwijtraken van lovehandles, is dus het beperken van deze voedingsmiddelen.

Je kunt deze voedingsmiddelen het beste vervangen door voedingsmiddelen die veel eiwitten bevatten. Eiwitten geven je namelijk snel het gevoel dat je vol zit. Verder zorgen eiwitten voor een snellere spieropbouw, en spieren gebruiken calorieën. Hierdoor zal je afvallen, en de eiwitten zullen zich dus niet opslaan als vet. Voedingsmiddelen die veel eiwitten bevatten zijn vlees en vis. Verder kun je ook onbeperkt groente eten. Met fruit dien je echter wel weer op te letten, fruit bevat namelijk veel suikers. Verder kun je onbeperkt water drinken, en koffie en thee zonder suiker. Beperkt frisdranken en vruchtensappen tot een minimum.

Het wegwerken van lovehandles door middel van lichaamsbeweging

Ook lichaamsbeweging is van belang voor het wegwerken van lovehandles. Een voor de hand liggende gedachte, is het doen van buikspieroefeningen. Buikspieroefeningen zijn echter geen vereiste voor het wegwerken van lovehandles. Deze spieren maken namelijk het oppervlak van de buik groter, en zodoende zal je eerder breder lijken dan slanker. Wanneer je erg slappe buikspieren hebt, is het natuurlijk niet verkeerd om toch om de dag wat buikspieroefeningen te doen.

Cardio

Het beste is om meerdere keren per week wat stevige cardio oefeningen te doen. Je kunt hierbij denken aan wandelen (het liefst op onverhard terrein, of een route met veel hellingen, fietsen, hardlopen, steps of aerobics). Deze oefeningen zetten je lichaam namelijk aan tot het verbranden van vet. Natuurlijk is het niet verkeerd om de cardio training aan te vullen met spieroefeningen. Spieren zorgen namelijk voor een hogere vetverbranding in rust!

Geef de strijd niet te snel op! Wanneer de lovehandles er al langere tijd zitten, is het voor het lichaam moeilijker om dit vet te verbranden. Het zal dus langer duren voordat je echt resultaat ziet. Het is dus een kwestie van volhouden, maar het is zeker niet onmogelijk om van deze vervelende vetrolletjes af te komen!
© 2012 - 2024 Denn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
BBB: de buik, kledingadviesBBB: de buik, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…
Vijf tips om Buikvet te verbrandenVijf tips om Buikvet te verbrandenBuikvet is iets waar veel mensen mee te kampen hebben. Door het doen van buikspieroefeningen kun je buikvet verbranden.…
Het nut of de onzin van buikspieroefeningenHet nut of de onzin van buikspieroefeningenBen jij die buik ook zo zat en wil je strakke buikspieren? Allerlei apparaten, programma's en diëten beloven je een stra…
De Brazil Butt Lift Workout, voor mooie strakke billenDe Brazil Butt Lift Workout, voor mooie strakke billenHeb jij altijd al gedroomd van mooie strakke billen, benen en buik? Dan is de Brazil Butt Lift Workout waarschijnlijk we…
Tea Tree Oil, waarvoor te gebruiken?Tea Tree Oil, waarvoor te gebruiken?Oorspronkelijk komt Teatree-olie uit Australië en is afkomstig van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia-boom. Teatr…
Denn (148 artikelen)
Laatste update: 12-04-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.