Kalmeringsmiddelen voor je rijexamen

Kalmeringsmiddelen voor je rijexamen Bijna iedereen die rijexamen moet doen, is zenuwachtig. Bij sommige mensen zijn de zenuwen zo erg dat zij zakken voor hun examen. Wil jij voor je rijexamen meer zekerheid door een kalmeringsmiddel? Lees dan verder. Veel kalmeringsmiddelen die worden voorgeschreven voor examenstress kun je niet gebruiken voor je rijexamen. Deze middelen kunnen er namelijk voor zorgen dat je suf wordt. Dit is erg onhandig bij het afrijden waar je reactievermogen erg goed moet zijn. In dit artikel worden een aantal kalmeringsmiddelen genoemd die je wel kunt gebruiken voor je rijexamen. Elk individu reageert anders op een bepaald medicijn. Het is daarom aan te raden om een dergelijk middel eerst te gebruiken bij een reguliere rijles om te kijken hoe je er op reageert!

Bachbloesem Rescue Remedy

Bachbloesem Rescue Remedy is een homeopathisch middel dat erg rustgevend werkt. Het middel kan je helpen in dagelijkse situaties. Ook bij het afleggen van je rijexamen kun je Bachbloesem Rescue Remedy gebruiken.

Het middel is algemeen verkrijgbaar. Bachbloesem Rescue Remedy kent verschillende applicatievormen zoals druppels, een spray en pastilles. Ook als je in verwachting bent, kun je Bachbloesem Rescue Remedy gebruiken. Toch is het verstandig om eerst een arts te raadplegen.

Metoprolol

Metoprolol is een bètablokker. Het verlaagt de bloeddruk en de hartslag. Metoprolol is verkrijgbaar in de vorm van een gewoon tablet en een retard tablet. Een retard tablet is een tablet met vertraagde afgifte.

Metoprolol is op recept verkrijgbaar. Een mogelijke bijwerking van het middel is dat je vermoeid raakt. Indien je zwanger bent, hoor je eerst te overleggen met je arts.

Passiflora Complex

A. Vogel Passiflora Complex is een homeopathisch geneesmiddel dat voornamelijk wordt aanbevolen bij kortdurende stress-situaties. Het rijexamen valt ook onder deze categorie. Gebruik het middel een halfuur voordat je gaat eten.

Dit middel is algemeen verkrijgbaar. Ook als je zwanger bent, kun je Passiflora Complex gebruiken. Toch kan het geen kwaad om advies te vragen aan je arts.

Propranolol

Net als Metoprolol is Propranolol een bètablokker die de bloeddruk en hartslag verlaagt. Propranolol kan zowel uit tabletten als uit capsules bestaan. Eén of twee uur voor je rijexamen dien je het middel in te nemen.

Propranolol wordt uitsluitend op recept gegeven. Bijwerkingen die kunnen optreden zijn duizeligheid, slaapstoornissen, hoofdpijn en vermoeidheid. Ben je zwanger? Dan kan je het middel alleen in overleg met je arts gebruiken.

Valeriaan

Valeriaan is een homeopathisch middel dat bij lichte vormen van nervositeit en spanning wordt gebruikt. Een halfuur nadat je het middel hebt ingenomen, zal de werking beginnen.

Valeriaan is verkrijgbaar bij bijna alle apotheken en drogisterijen. Of het middel bijwerkingen heeft voor zwangere dames is niet bekend. Het dient daarom aanbeveling om een arts te raadplegen.
© 2012 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Informatie over het staatsexamen of BNORInformatie over het staatsexamen of BNOROngeveer 7% van alle rijexamen kandidaten lukt het niet om in 4 keer het rijbewijs te halen. Zij komen terecht bij het B…
Zenuwen voor rijexamen autoZenuwen voor rijexamen autoWanneer je rijexamen voor de auto doet, kan je aardig zenuwachtig zijn. Klachten als zweten, trillen, misselijkheid, bui…
Soorten rijbewijzenVoor het besturen van een voertuig heb je altijd een rijbewijs nodig. Dit kan dus een rijbewijs zijn voor het besturen v…

VitaminepreparatenVitaminepreparatenEr zijn in de schappen van de supermarkt en de drogist heel veel verschillende vitamine supplementen te vinden. Is het g…
Oplossingen voor slapenloosheidOm overdag goed te kunnen functioneren dient men een goede nachtrust te hebben. Gemiddeld dient men 8 uur per nacht te s…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
  • www.dokter.nl
Dezy (106 artikelen)
Gepubliceerd: 03-05-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.