Besparen: Diepvries koken

Besparen: Diepvries koken De winkels puilen uit van het kant en klare eten. Chinees, Japans, Italiaans, Thais, van alles is te koop. In ons land komen veel mensen chronisch tijd tekort. om tijd te besparen kiezen ze vaak voor een snelle magnetron maaltijd, of een chinese maaltijd bij de afhaal op de hoek. Hoe kun je lekker eten, en daar niet al teveel tijd aan kwijt zijn?

Onze maatschappij

Onze huidige maatschappij staat in het teken van drukte. Druk met werken, kinderen, hobby's, sociale contacten, noem maar op. Simpele dingen als goed eten koken wordt vaak op een andere, snelle manier opgelost.
Waarom zou je nog langer meegaan in deze trend? Ga vriezerkoken!!

Wat is vriezer koken?

Vriezer koken betekent dat je eten kookt op voorraad. Je kookt bijvoorbeeld 10 liter spaghettisaus in een keer. Een klein gedeelte eet je op, de rest vries je in. Op drukke dagen haal je de saus uit de vriezer, je kookt de pasta erbij, en hup! Binnen 15 minuten aan tafel.

De voordelen van vriezer koken

De voordelen zijn enorm:
 • Je kunt gebruik maken van de aanbiedingen, en groot inslaan.
 • Je eet altijd gezond, want je hebt het zelf gemaakt!
 • Je bespaart heel veel geld uit!
 • Je houdt tijd over. De tijd die je normaal in de keuken zou staan, kan je nu anders besteden.
 • Er is veel meer rust; het eten is toch al klaar.

Nadelen aan vriezer koken

Er zijn eigenlijk geen nadelen aan verbonden. Het enige wat je zou kunnen noemen, is dat het tijd kost om eten te koken voor meerdere keren tegelijk. Dat zal je dan moeten plannen, maar als het eenmaal in de vriezer staat, ben je blij dat je het klaar hebt staan voor noodgevallen.

Samen voor de vriezer koken

Als je er tegenop ziet om alleen te gaan koken voor je vriezer, is het misschien leuk om dat samen te gaan doen. Je kunt mensen opzoeken in je vriendenkring bijvoorbeeld die koken leuk vinden. Een keer per maand spreek je af bij iemand thuis. Tijdens die bijeenkomst bespreek je welke recepten ieder gaat maken. Je verdeelt de recepten en gaat dan thuis dat recept maken. Je doet dat voor alle deelnemers uit de groep. Zo maak je bijvoorbeeld 10 keer boerenkoolstampot. Even is dat heel veel werk, maar gemakkelijker dan 10 keer een ander recept maken. Als je voor iedereen hebt gekookt vries je alle maaltijden in. Op de volgende bijeenkomt wissel je de maaltijden weer uit. Je gaat dan naar huis met heel verschillende maaltijden voor je voorraadvriezer. Wel goed checken bij jezelf of je voor alle mensen kunt invriezen. Als eten bederft, dan kost dat extra veel geld. Zonde dus! Zulke bijeenkomsten zijn nuttig, maar ook gezellig. Je hebt allemaal hetzelfde doel: voorraad maken!

Wat kan je voor de vriezer koken?

 • Lasagna
 • Pastasaus
 • Chili con carne
 • Soep
 • Bamigerechten
 • Rijst gerechten
 • Vlees gerechten
 • Stampot
 • Ovenschotels
 • Koekjes
 • Toetjes, met vruchten bijvoorbeeld

Meer weten?

Wil je meer weten over koken voor de vriezer? Op internet zijn ontzettend veel recepten te vinden over dit onderwerp.
Kies uit wat je zelf lekker vindt, en aan de slag!
© 2008 - 2020 Anki, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Gezond koken met een budgetGezond koken met een budgetGezond eten is natuurlijk erg belangrijk, maar met de financiële crisis zijn er veel gezinnen die weinig te besteden heb…
Gezonde groenten uit een potjeGezonde groenten uit een potjeDe een betwist het ten stelligste en de ander is in de volle overtuiging dat het dé manier is om gezond te leven. We ete…
Groenten invriezen niet net zo gezond als diepvriesgroentenGroenten invriezen niet net zo gezond als diepvriesgroentenDiepvries groente zijn net zo gezond als verse groenten. Maar dat geldt niet als mensen hun eigen groenten invriezen. Di…

Biologisch voedsel eten is gezonder en beter voor dierenBiologisch voedsel eten is gezonder en beter voor dierenBiologisch eten is beter voor het welzijn van de dieren, beter voor het milieu en het is lekkerder dan de gewone variant…
Hoe de kleur van voedsel onze gezondheid beïnvloedtDoordat kleurenhealing een zeer belangrijk onderdeel was in de oude Indiase geneeskunde trachten veel Indiërs nog steeds…
Bronnen en referenties
 • "Zuinig leven voor Dummies" van Deborah Taylor-Hough "Genoeg uitgegeven!" van o.a. Marieke Henselmans

Reageer op het artikel "Besparen: Diepvries koken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Anki
Gepubliceerd: 05-06-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 1
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!