Vaker Kleine Gerechten Eten, Meer Vet Verbranden!
Gezond eten wil zeggen vijf tot zes kleine gerechten per dag. Door wat vaker kleine gezonde gerechten per dag te gebruiken zul je meer vet verbranden. Hier wordt uitgelegd waarom kleine gerechten meer vet verbranden. Verder lees je hier wat gezonde gerechten zijn en welke het meeste vet verbranden.Vijf tot Zes Kleine Gerechten per Dag
Jezelf verhongeren is geen gezonde manier om de inname van het aantal calorieën te beperken. Diverse onderzoeken tonen aan dat vijf tot zes kleine gerechten per dag jou kunnen helpen om jouw streefgewicht te bereiken. De resultaten van deze onderzoeken staan dus haaks op de traditionele gedachte van 3 maaltijden per dag. Het is een groot gezondheidsrisico als je de calorie inname te drastisch beperkt.Gezond Eten, Nooit meer het Jojo Effect
Steeds meer mensen zijn het slachtoffer van het Jojo effect door te diëten om gewicht te verliezen. Deze diëten beperken de calorie inname waardoor jouw stofwisseling afneemt. Hierdoor zul je weer een honger gevoel krijgen. Jouw lichaam verbrand dus niet veel calorieën waardoor extreem hongergevoel zal ontstaan.Door vijf tot zes kleine gerechten per dag te eten zal jouw stofwisseling dus toenemen en je zult meer calorieën verbranden gedurende de hele dag. Verder kun je jouw stofwisseling verbeteren door voeding te gebruiken met een hoog eiwitgehalte.
Het Thermische Effect van Voedsel
Het thermische effect van voedsel wil zeggen hoeveel energie er door het voedsel wordt verbruikt. Dit is de energie die het voedsel in de hele weg verbruikt van bijten, kauwen en doorslikken tot verteren, vervoer, stofwisselingsproces en opslaan. Door vaker gezonde gerechten te eten zal als gevolg van het thermische effect jouw stofwisseling toenemen. Je hebt veel calorieën nodig om het voedsel te absorberen en te verteren om zo het thermische effect te creëren. Het thermische effect wordt uitgedrukt in een percentage en varieert van 3 tot 30 procent.Gezonde Gerechten en het Thermische Effect
Voedsel met een hoog eiwitgehalte hebben een thermisch effect van 30 procent.
Voorbeelden van voedsel met een hoog eiwitgehalte
- kalkoen
- zalm
- tonijn
Door het verteren van dit voedsel wordt 30 procent van de calorieën uit dit voedsel verbrand.
Bij vezels en complexe koolhydraten is het thermische effect 20 procent.
Voorbeelden van voedsel met 20 procent thermisch effect
- maïs
- broccoli
- groene bonen
- spinazie
Voedsel met een zeer laag thermisch effect zijn verfijnde koolhydraten en vetten.
Voorbeelden van voedsel met een zeer laag thermisch effect
- wit brood
- koekjes
- frieten
Jouw honger gevoel zal verminderen als jouw energie verbruik toeneemt door vijf tot zes gezonde gerechten per dag te gebruiken. Je zult meer evenwicht in jouw bloedsuikerspiegel krijgen wat ook weer helpt om een gevoel van honger te voorkomen.