Lekker eten is een genot

Lekker eten is een genot Het eten bereiden wordt door velen gezien als een vervelende taak, die we het liefst zo snel mogelijk afmaken. Neem nu eens tijd voor het eten klaarmaken, bedenk eens wat je echt lekker vindt en geniet van het eten. Eten, voedsel, het zijn zaken waar wij als mensen niet aan ontkomen. Ze zijn noodzakelijk voor ons bestaan. Dit wetende kunnen we concluderen dat we voor een groot deel van ons leven bezig zijn met het bereiden van voedsel en het eten van voedsel. Nu zijn er mensen die weinig tijd hebben en die liever 5 keer per week naar een restaurant gaan. Hoe dan ook, voeding is belangrijk. Het is van belang dat je gezond eet, maar misschien nog wel belangrijker dat je zorgt dat het lekker is wat je eet. Al die tijd die we eigenlijk besteden aan het bereiden en eten van voedsel moet net als elke andere tijd 'leuk' ervaren worden. Kostbare tijd, die niet verspild mag worden..

Bedenk wat je echt lekker vindt

Vaak doen we maar wat en kijken we wat het makkelijkste te maken is voordat we kijken wat we nu echt lekker vinden. Doe het nu eens andersom. Bedenk eerst wat je lekker vindt en waar je trek in hebt en bedenk dan pas hoe dit op een makkelijke gezonde manier te bereiden is. Ontbijt, lunch en avondeten zijn onmisbaar. Het zijn de noodzakelijke maaltijden, die we niet moeten overslaan. Ze kunnen ook alledrie totaal verschillend zijn. Dus zorg dat je ook van alledrie een heerlijke maaltijd maakt.

Neem de tijd voor het koken

Het is erg belangrijk dat we tijd maken voor het koken. Het is nu eenmaal iets wat moet gebeuren, doe het dan ook goed. Het ontbijt en de lunch kosten vaak niet veel van onze tijd. Het avondmaal daarentegen mag wel wat meer tijd vergen. Zorg dat je keuken en vooral het aanrecht goed schoon zijn voor je begint en zet ook alles alvast klaar. Haast niks en stop al je liefde in de maaltijd die je bereid, des te lekkerder zal die smaken. Je hebt er echt moeite voor gedaan die later hoe dan ook merkbaar zal worden.

Nog wat tips op een rijtje

  • Haal de dingen in huis die je echt lekker vindt. Bedenk dit voordat je naar de winkel of supermarkt gaat en maak eventueel een lijstje.
  • Bedenk van tevoren hoeveel tijd het je gaat kosten om het gerecht te bereiden en zorg dat je die tijd ook hebt. Ga nooit gehaast te werk.
  • Zorg dat je geen enorme trek hebt voordat je gaat koken. Dit kan ervoor zorgen dat je gehaaster en onzorgvuldiger te werk gaat.
  • Zorg dat je keuken en het aanrecht goed schoon zijn en er genoeg ruimte is om te koken.
  • Zet van tevoren alle benodigde kookspullen en het eten klaar voor het bereiden van het gerecht.
  • Blijf hygiënisch, was altijd je handen, ook tussen het koken door. Na bijvoorbeeld het snijden van vlees was je eerst je handen voordat je de groenten gaat snijden.

Zorg dat het eten én het koken een genot worden. Verspil je tijd niet door alles gehaast te doen, maar maak er iets lekkers en iets moois van. Mijn motto: "Eet gezond en eet lekker".
© 2009 - 2024 Remee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Besparen: Diepvries kokenBesparen: Diepvries kokenDe winkels puilen uit van het kant en klare eten. Chinees, Japans, Italiaans, Thais, van alles is te koop. In ons land k…
Stap voor stap leren koken: Hoe leer ik koken als beginner?Niemand wordt geboren als chef-kok in de keuken. Leren koken begint altijd met het leren van de basis. Leren koken betek…
Koken voor beginnersKoken voor beginnersKoken. Hoe leer je koken? De een krijgt kookles van zijn of haar ouders, de ander moet het via de kookboeken doen. Een d…
Quinoa recepten: voedingswaarde, koken en recept met quinoaQuinoa recepten: voedingswaarde, koken en recept met quinoaQuinoa is tegenwoordig bijna overal te verkrijgen. Quinoa is populair. Hoe kun je lekker koken met quinoa en welke recep…
Je lichaamsgewicht in balans zonder jojo-effect met BIAmedJe lichaamsgewicht in balans zonder jojo-effect met BIAmedOp een verantwoorde wijze met je te zware lichaamsgewicht afvallen. Niet door op eigen houtje allerlei diëten uit te pro…
Remee (2 artikelen)
Gepubliceerd: 03-06-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.