Eigengemaakt vruchtensappen die goed voor je zijn

Eigengemaakt vruchtensappen die goed voor je zijn Zelf een vers vruchtensapje maken is leuk om te doen en het resultaat is meestal heerlijk. Maar al die vruchtensapjes doen ook nog eens iets voor het lichaam. Na een flinke avond stappen kan een reinigend vruchtensapje het lichaam weer in balans brengen. Wie een griepje of verkoudheid voelt aankomen kan het best de dag beginnen met een vitaminestoot in de vorm van een citrusdrank. Zelfgemaakte citroenlimonade is gewoon goed voor het gemoed.

Reinigend sapje van fruit

Wie dit drankje maakt (soms een hele opgave na bijvoorbeeld een avond stappen) en het vervolgens drinkt zal merken dat het lichaam zich weer herstelt van de klap van de avond ervoor.

Ingrediënten

 • 800 gram watermeloen, in grote stukken gehakt
 • 1 grote komkommer in stukken
 • 3 appels in partjes
 • 250 ml cranberrysap

Bereiding

 1. Doe de watermeloen, de komkommer en de appels in een sapcentrifuge
 2. Roer even goed zodat alle smaken zich kunnen vermengen
 3. Doe er dan het cranberrysap bij
 4. Drink direct op zodat alle goede stoffen in het drankje hun werk kunnen doen

Zelfgemaakte citroenlimonade

Het lijkt altijd voor te komen in Amerikaanse films: zelfgemaakte citroenlimonade. Het ziet er dan zo lekker uit dat het een keer proberen echt de moeite waard is. Bovendien smaakt dit drankje echt duizend keer puurder dan de varianten uit de flessen van de supermarkt.

Ingrediënten

 • 650 ml citroensap
 • 275 gram fijne kristalsuiker
 • 1 liter water
 • muntblaadjes
 • ijsblokjes of ijsgruis

Bereiding

 1. Doe het citroensap en de suiker in een grote kom
 2. Roer net zo lang tot er geen suiker meer te zien is
 3. Doe het in een grote mooie kan
 4. Voeg dan een liter water toe
 5. Roer goed, laat de limonade afkoelen in de koelkast
 6. Doe wat ijsgruis onderin grote glazen
 7. Schenk er de limonade op
 8. Garneer met een takje munt

Vitamineboost van citrus

Als je je niet zo lekker voelt, kun je natuurlijk een vitaminepil nemen. Maar veel lekkerder en van moeder natuur is het volgende drankje dat gegarandeerd het vitaminegehalte in je lijf omhoog doet schieten.

Ingrediënten voor 4 glazen

 • 2 limoenen
 • 3 grapefruits
 • 6 sinaasappels
 • Honing of wat suiker

Bereiding

 1. Pers de citrusvruchten uit op de pers of in de sapcentrifuge
 2. Roer wat honing of suiker door het mengsel
 3. Direct opdrinken voor het beste resultaat, de vitamines vliegen namelijk weg

Sommige mensen mogen geen grapefruitsap, omdat dit de werking van hun medicijnen beïnvloedt. Houd daar dus rekening mee.
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alcoholpercentages in drankHet alcoholpercentage van dranken wordt meestal achterop de fles aangegeven. Met het alcoholpercentage wordt het volumep…
Gezonder leven door zelfgemaakte KombuchaKombucha is een drank die helpt tegen heel veel kwalen, en die je zelf thuis kunt maken. Kombucha komt uit China en word…

Wat is darmflora?Iedereen heeft al wel van darmflora en actieve bifidus gehoord. De reclameadvertenties staan er immers vol van. Altijd a…
Look zonder lookLook zonder look is de merkwaardige Nederlandse naam die al eeuwen wordt gebruikt voor deze bescheiden, wit bloeiende pl…
Bronnen en referenties
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 31-10-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.