Originele kinderfeestjes

Originele kinderfeestjes Tja, zijn ze nog wel origineel te krijgen, de kinderfeestjes? Er is al zoveel en zoveel bedacht, dat het steeds moeilijker wordt om een, voor de kinderen, leuk kinderfeestje te organiseren. Toch zijn er wel wat mogelijkheden voor thuis of juist buiten de deur. Het is maar net wat je als ouder/opvoeder wilt en dit uiteraard in overleg met de jarige. Want dat is een moment dat je kind ook nog wat mag “willen”. Maar ach, “willen” is ook te sturen …

Een kinderfeestje maar dan anders

Er zijn genoeg mogelijkheden, maar je moet het maar net weten, het bedenken of iemand moet het je vertellen. Zo niet, dan komen we vaak bij “meer van hetzelfde” uit. Wat niet verkeerd hoeft te zijn, want een jarig kind is sowieso al een blij kind. Toch vind je het als ouder ook wel eens leuk om een heel ander feestje te geven.

Als je zelf creatief bent, zijn er vast genoeg zaken die je kunt bedenken. Maar ook dan wil je wel eens kant-en-klaar kunnen shoppen voor het kinderfeestje. Toch is veruit het grootste gedeelte van de ouders/opvoeders niet creatief genoeg om zelf iedere keer iets anders te bedenken. Maar we willen wel het leukste en beste voor ons kind. Dan zijn er altijd bedrijven die via hun website van alles bieden waar je uit kunt kiezen. In dit artikel enkele voorbeelden bij elkaar van hoe je een kinderfeestje op kunt leuken en waar je terecht kunt. Er is bewust voor heel verschillende dingen gekozen en bij een aantal een directe link naar een partij die het beschrevene kan leveren.

Bron: Clicjeroen, PixabayBron: Clicjeroen, Pixabay

Ideeën voor het kinderfeestje

Ritje rijtuig

In Amsterdam je anders dan anders laten vervoeren! Dan kan een ritje met een rijtuig van lang vervlogen tijden een optie zijn. Jonge kinderen kunnen zich er niets bij voorstellen dat men in vroeger tijden met het paard voor de kar zichzelf van A naar B bracht. Maar zeker als ze dieren ook leuk vinden, kan het een aanrader zijn. Verschillende aanbieders in Amsterdam kunnen je op deze wijze door de stad vervoeren. De traagheid van het vervoer maakt dat je veel meer ziet en dat kan ook voor kinderen heel leuk zijn. Combineer het bijvoorbeeld met iets specifieks zoeken in de menigte. Tijd genoeg om alles in je op te nemen.

Paintball

Natuurlijk niet geschikt voor de allerkleinste, maar paintball kan een lekker actieve en leuke activiteit zijn. Behalve het spel is men meteen ook met een stukje teambuilding bezig. Er wordt ander materiaal gebruikt, zodat er geen blauwe plekken kunnen ontstaan. Er zijn verschillende aanbieders voor paintball speciaal voor kinderen.

Springkussen thuis

Op verschillende plaatsen waar kinderen zich kunnen vermaken, heb je springkussens. Kinderen vinden springkussens nu eenmaal leuk en zelfs op verschillende leeftijden. Wat is er leuker dan wanneer je het kinderfeestje thuis wilt organiseren, je zo’n springkussen huurt. Er zijn springkussens van allerlei afmetingen te huur, dus meet goed je tuin op en kijk wat er mogelijk is. Een aanbieder van springkussens in iedere regio is Springkussen huren.

Lipdub

Gezamenlijk een lipdub maken? Kan ook leuk zijn! Op verschillende plaatsen in Nederland is het mogelijk en eigenlijk is het in één take gezamenlijk een videoclip maken. Je kunt zelf spullen meenemen, maar de organisatoren hebben ook vaak spullen bij. Alleen al de voorbereiding is leuk. Ondermeer Dagjelipdubmaken is een aanbieder.

Survival

Survival is stoer en in principe voor volwassene en daar is het vaak al heftig genoeg voor. Maar er zijn er survivals speciaal voor kinderen samengesteld en met de juiste begeleiding. We vinden er teambuilding (bijvoorbeeld een vlot samen maken), maar ook tokkelen en touwbruggen over land en water trotseren. Ookmeerjungle is een van de partijen die survivals voor kinderen in het pakket heeft.

Thema

Toch liever thuis met een thema … jezelf suf zoeken levert vaak niets op of meer van hetzelfde. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in themafeesten, ook voor kinderen. Voor kinderen hebben ze deze ook nog in leeftijdsgroepen ingedeeld. Het themafeest inclusief de verkleedkist en tegen vergoeding nog veel meer, is een compleet pakket en dat is bij een themafeest wel zo prettig. Abracadabra is een van de bedrijven die dit op een leuke manier vorm geeft.

Tot slot

Je kunt dus kiezen voor thuis of elders, alleen bij elders zit je ook nog met vervoer. Of, als het niet te ver weg is, laat je de kinderen naar de betreffende locatie komen. Al met al mogelijkheden te over … ook als je zelf niet creatief genoeg bent om ieder jaar iets nieuws te bedenken. Zoek met je kind iets leuks uit, waar hij of zij zich op kan verheugen en wat je zelf op een gemakkelijke manier kunt organiseren. Veel plezier!
© 2014 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
10 goedkope ideeën voor een kinderfeestje!Het kan soms heel lastig zijn het geschikte idee te vinden voor een kinderfeestje voor uw kind. Het ene is te duur, het…
Feest vieren met een thema: een rode draad in je partyFeest vieren met een thema: een rode draad in je partyFeest vieren met een speciaal onderwerp, kan een feest extra aantrekkelijk maken. Het voorkomt dat je party of evenement…
Verhuur springkussenVerhuur springkussenEen kinderfeest is pas echt leuk als er activiteiten bij zijn. Veel ouders nemen de kinderen mee naar een speeltuin of e…
Het organiseren van een kinderfeestHet organiseren van een kinderfeestBijna iedere oudere kent het probleem wel. Uw kind is jarig en u mag een verjaardagsfeestje organiseren. Veel ouders wet…

Kinderen aan het sporten krijgenKinderen aan het sporten krijgenHoewel het er op lijkt dat het dikker worden van kinderen zich inmiddels stabiliseert, zijn er nog steeds te veel dikke…
Veiligheid van kinderen op en rondom waterJaarlijks verdrinken er ongeveer 25 kinderen en belanden zo'n 130 kinderen tussen de 0-5 jaar in het ziekenhuis na een b…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: AJEL, Pixabay
  • H. Arts - kinderpsycholoog
  • Afbeelding bron 1: Clicjeroen, Pixabay
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 21-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.