Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis Groningen

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis Groningen Helaas is het niet voor ieder kind gewoon om 's avond voor het slapen gaan nog even gek te doen met de ouders, om lekker na school te kunnen spelen met andere kinderen of om überhaupt naar school te kunnen gaan. Kinderen die, soms voor langere tijd, in het ziekenhuis verblijven raken vervreemd van de thuissituatie. De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis probeert in het kinderziekenhuis in Groningen het verblijf van deze zieke kinderen zo prettig mogelijk te maken, maar ook voor de ouders. Hun motto: Het zieke kind verdient beter!

Inhoudsopgave


Beatrix Kinderziekenhuis - UMCG Groningen

Het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen is als onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen één van de vier grootste kinderziekenhuizen in Nederland. Het ziekenhuis is speciaal ingericht om kinderen tot en met 17 jaar de beste zorg te verlenen die ze kunnen krijgen. Het omhelst meer dan twintig specialistische afdelingen die nauw met elkaar samenwerken aan de behandeling van ernstig zieke kinderen. Het Beatrixkinderziekenhuis is in 2018 het enige ziekenhuis in Nederland dat gespecialiseerd is in lever-, dunne darm- en longtransplantaties bij jonge kinderen.

Bron: Www.cbf.nlBron: Www.cbf.nl

ANBI en CBF

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis heeft verschillende kenmerken waardoor het nog aantrekkelijker is om de stichting te kunnen ondersteunen. Zo beschikt de stichting sinds 1 januari 2008 een ANBI-keurmerk (Algemeen Nut Beogende Instelling), waardoor giften aan de stichting op de belastingaangifte mogen worden aangemeld als aftrekpost. Daarnaast heeft het Centrum Bureau Fondsenwerving op 26 mei 2014 de stichting, na een zeer strenge beoordeling, het CBF-keurmerk gegeven.

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Doelstellingen van de stichting

De overheden en zorgverzekeraars richten zich met name op de medische kant van de zorg en behandeling van de zieke kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis. De stichting vindt echter dat er ook andere gebieden zijn die van invloed zijn op het genezingsproces van het kind. Denk hierbij aan de leefomgeving in het ziekenhuis, de begeleiding van naaste familieleden en het verrichten van wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe en betere behandelmethoden. Voor deze doelstellingen zijn giften en donaties van groot belang, zonder deze fondsen kan dit allemaal niet gerealiseerd worden.

Ambassadeurs

Geen enkele stichting kan tegenwoordig zonder bekende Nederlanders als ambassadeur. Deze ambassadeurs zorgen net even voor wat extra aandacht en bekendheid waardoor er ook weer net even dat beetje extra geld binnenkomt. Ook de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis heeft verschillende bekende Nederlanders als ambassadeurs weten te strikken. Zo hebben onder andere de Groningse cabaretier Bert Visscher, cabaretier Youp van 't hek en Klokhuis-presentatrice Nienke de la Rive Box zich in 2018 verbonden aan de stichting. Ook sporticoon Foppe de Haan is in 2018 één van de gezichten van de stichting.

Projecten

In het eerste halfjaar van 2019 heeft de stichting meerdere projecten lopen. Zo willen ze de wachtkamer en de behandelkamers een complete metamorfose geven en willen ze op de afdeling neonatologie bij elk bedje een webcam plaatsen zodat alle ouders 24/7 hun kleine kunnen volgen. Voor de kinderen is er een bioscoop gebouwd. Hier kunnen ook de zieke kinderen genieten van films.

Acties van particulieren en bedrijven

Geen enkele stichting kan zonder de steun van donateurs blijven bestaan. Deze giften zijn niet alleen van belang voor de stichting, maar ook voor de zieke kinderen die in het Beatrix Kinderziekenhuis verblijven. Met de donaties die voortvloeien uit éénmalige giften, maar ook de vele acties, kan de stichting ervoor zorgen dat de kinderen het ziekenhuis iets meer als een veilig thuis kunnen beschouwen.

Vele particulieren en bedrijven organiseren acties om zo de stichting financieel te kunnen ondersteunen. Alle lopende acties en projecten zijn terug te vinden op de website van de Stichting zelf. Hier kunt u direct uw donatie doen aan de stichting of doneren via één van de vele lopende acties.

Contact

De medewerkers van de stichting willen iedereen die hen wil helpen graag van dienst zijn. Mocht u meer informatie willen ontvangen van en over de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, dan vindt u de contactgegevens op de website.
© 2018 - 2024 Sierd-jan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beeld van Beatrix Friese kunstenaars portretteren koninginDe NOS schreef in 2012 samen met Paleis Het Loo een wedstrijd uit om toenmalig Koningin Beatrix ter ere van haar 75ste v…
Transseksualiteit: genderteamsTransseksualiteit: genderteamsEr zijn twee genderteams in Nederland. Het grootste genderteam vindt u in Amsterdam, in het VUMC. Daarnaast is er nog ee…
De dubbele nationaliteit van koningin BeatrixHet kabinet Balkenende IV zwijgt in alle talen over een eventuele dubbele nationaliteit van koningin Beatrix. Het staat…
Engelse kinderboekenschrijvers; Beatrix PotterEngelse kinderboekenschrijvers; Beatrix PotterMet name door haar verhalen over het konijn Peter Rabbit, die ze overigens ook zelf illustreerde, werd Beatrix Potter we…

Voeding voor baby's: wat mogen baby's wel en niet etenVoeding voor baby's: wat mogen baby's wel en niet etenBaby's tot en met 4 maanden hebben genoeg aan borst- en of kunstvoeding. Baby's vanaf 4 maanden kunnen beginnen met het…
Eerste (lente)zon: zonnebrandcrème voor je kind en tipsEerste (lente)zon: zonnebrandcrème voor je kind en tipsIn de lente kunnen de temperaturen al aardig oplopen. De uv-index (zonkracht) is al heel wat hoger en er zijn minder wol…
Bronnen en referenties
  • https://www.steunbeatrixkinderziekenhuis.nl/over-ons
  • https://vriendenbeatrixkinderziekenhuis.nl/
  • Afbeelding bron 1: www.cbf.nl
Sierd-jan (112 artikelen)
Laatste update: 31-05-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.