Baby laten doorslapen

Baby laten doorslapen Iedere jonge ouder krijgt ermee te maken. Wanneer slaapt mijn baby door de nacht? De ene baby is de andere niet. Maar iedere ouder kijkt ernaar uit.

Algemeen

De weken na de geboorte van een baby vragen veel van de ouders. De baby moet in het begin om de drie uur gevoed worden. Dit houdt vaak in, dat de ouder van de nachtrust gaat genieten nadat de baby gevoed is. Dan volgen die nacht nog twee onderbrekingen. Sommige babies zijn snel, maar gebruikelijk is dat na vier maanden er nog één voeding nodig is.

Dilemma

De overgang naar een voedingsvrije nacht kan moeizaam zijn. Het slaappatroon van uw baby verloopt in een golfpatroon met pieken en dalen. Als de wave op een piek komt, slaapt uw kind licht en is de kans dat het wakker wordt groot. Zeker als de ontwaking beloont wordt met een voeding. De maag regeert de slaap. Juist deze fase moet overwonnen worden.

De oplossingsmethoden

Op het consultatiebureau wordt veel informatie gegeven. Maak hier gebruik van en probeer de adviezen uit. Een methode is om de voeding minder aantrekkelijk te maken. Dit kan door de baby water te geven waaraan een beetje melk is toegevoegd. Dit is minder aantrekkelijk en een goede stimulans om het verlangen naar een voeding in de slaappiek te verkleinen. De meer spartaanse methode is om te stoppen met de voedingen. Als op het consultatiebureau aan u wordt gezegd, dat u kunt stoppen met de nachtvoeding, kunt u deze methode toepassen. Het is vrij eenvoudig. Als uw baby wakker wordt, krijgt hij een aai over de bol om het weer tot rust te krijgen. Als uw kind een fop heeft, kunt u die ook weer in het mondje stoppen. Na een paar avonden slaapt uw kind door! De laatste methode is uw kind gewoon te laten huilen. Deze methode moet u liggen, omdat dit door merg en been gaat. Het effect is wel sneller.

De keuze

De keuze van de methoden hangt geheel van uw leefstijl en gewoonten af. U moet de methode gebruiken die u het beste ligt. De keuze om te blijven voeden is af te raden omdat dit veel energie van u vergt.

Het resultaat

Het resultaat is in iedere situatie dat u weer 'normale ' nachten krijgt. Dit is voor iedere ouder een geweldig moment. Het geeft u weer de energie die u weer sterker maakt.

Veel succes!!!
© 2007 - 2024 Opgelost, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips om baby te laten doorslapenTips om baby te laten doorslapenOuders met pasgeboren baby’s zijn vaak op zoek naar manieren om hun baby langer te laten doorslapen. Het kan heel vermoe…
Help, mijn baby is steeds wakker! Hulp bij het doorslapenHelp, mijn baby is steeds wakker! Hulp bij het doorslapenDe eerste paar maanden met een pasgeboren baby kunnen erg vermoeiend zijn. Ze slapen misschien nog wel veel, maar een ri…
Het consultatiebureauIn ons land worden baby's en peuters ongeveer veertien keer gevraagd om naar het consultatiebureau te komen. Het is erg…
Bed- en slaaptijd voor baby's en dreumesen van 0-2 jaarBed- en slaaptijd voor baby's en dreumesen van 0-2 jaarIeder jong kind (baby, of dreumes) heeft een eigen slaapritme. Sommige baby's kunnen gerust zestien uur slapen op een da…

Misbruik van kinderenMisbruik van kinderenHoe vaak komt dit nog voor en wat wordt er gedaan voor de slachtoffers en hun familie. Wat wordt er gedaan met de dader…
Meest voorkomende kinderziektenIn dit artikel vind je korte informatie terug over de volgende kinderziekten: rodehond, roodvonk, waterpokken, bof, maze…
Opgelost (4 artikelen)
Gepubliceerd: 26-03-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.