Kinderthuiszorg, goede zorg voor je kind!

Kinderthuiszorg, goede zorg voor je kind! Kinderthuiszorg biedt thuiszorg aan zieke kinderen. Als ouder kun je zo verder met het dagelijks leven, terwijl je kind wordt verzorgd door een gespecialiseerde verpleegkundige, thuis of bij een gastouder.

Kinderthuiszorg

Niet alleen oudere, zieke mensen hebben thuiszorg nodig. Er zijn in Nederland ook vele zieke kinderen die geholpen moeten worden. Als ouder wil je dit het liefste zelf doen, maar daar is niet altijd tijd voor en het normale gezinsleven (met bijvoorbeeld nog andere kinderen) gaat gewoon door. Kinderthuiszorg kan er daarom voor zorgen dat je kindje thuiszorg krijgt en wordt behandeld en verzorgt door een gespecialiseerde verpleegkundige. De thuiszorg is voornamelijk bedoeld voor ouders met chronisch zieke kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Er wordt niet alleen voor je kind gezorgd, ook de nodige aandacht wordt aan hem of haar geschonken.

De mogelijkheden

Bij Kinderthuiszorg kan je kind thuis worden behandeld. Een verpleegkundige komt dan bij jou thuis en zal de nodige zorg aan je kind bieden. Dit helpt vaak bij de overgang van ziekenhuis naar huis en er is nu geen sprake van het wegvallen van de nodige medische kennis en hulp. De verpleegkundige zal je helpen met zorgen voor je kind en je natuurlijk ook dingen leren, hij of zij zal je ondersteunen in het dagelijks leven. Zo wordt je kind in zijn of haar eigen omgeving verpleegd en kan ook jij om leren gaan met de chronische ziekte van je kind.

Naast zorg thuis, kan er ook gekozen worden voor het Kinderzorghotel. Dit hotel vangt je zieke kind tijdelijk op als hij of zij ontslag heeft gekregen in het ziekenhuis. Het vier sterren Kinderzorghotel Gretabontekoe ligt in de Achterhoek en biedt een rustige omgeving voor je kindje. Daarnaast zijn er vakkundige verplegers aanwezig die je kind dag en nacht verzorgen. Je kunt er voor kiezen om je kind hier naar toe te brengen voor de dagopvang van 07:00 tot 18:00 uur. Hierbij kun je een overnachting boeken, dit hoeft echter niet. Daarnaast is er een mogelijkheid om broertjes, zusjes, vrienden of vriendinnen een nachtje mee te laten overnachten. Ook kun je natuurlijk zelf, of met het hele gezin een paar nachten blijven om even bij te tanken.

Je kind heeft de keuze uit verschillende verblijven binnen het hotel. Zo kun je een appartement huren, met een eigen ingang, een woonkamer met een gashaard en twee slaapkamers met een luxe badkamer. Daarnaast zijn er twee hotelkamers voor maximaal vijf personen met een luxe badkamer en een extra slaapkamer. Als laatste zijn er hotelkamers te boeken die geschikt zijn voor twee volwassenen en een baby. Op de kamers zijn verschillende luxe goederen aanwezig. Daarnaast kan je gebruik maken van de faciliteiten die het hotel zelf te bieden heeft, o.a. een sauna.

Als ouder kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je kind op te laten vangen door een gastouder. De verpleegkundige komt dan niet bij je thuis en je kind verblijft ook niet in een hotel, maar je brengt je kind naar een verpleegkundige toe. De gastouder heeft dus een verpleegkundige achtergrond en is gespecialiseerd in de zorg voor kinderen. Je kunt je kind dus met een gerust hart bij één van de gastouders achterlaten. De gastouders vangen enkel kinderen tussen de 0 en de 13 jaar op. Je kunt bijvoorbeeld een dagopvang voor je kind regelen, maar ook avondopvang of naschoolse opvang is mogelijk. Deze gastouders worden trouwens jaarlijks gecontroleerd door de veiligheidsmaatregelen van de GGD en zijn dus zeer betrouwbaar.

Te bieden zorg

De verpleegkundigen die zijn aangesloten bij Kinderthuiszorg zijn over het algemeen gespecialiseerd in de volgende verzorgingen:
  • Wond- en stomazorg
  • Katheteriseren
  • Zuurstof toedienen
  • Voedingssonden
  • Monitor bewaking
  • Medicijn toediening
  • Intraveneuze katheters
  • Tracheacanule zorg
  • Thuis beademing
  • Terminale zorg

Als laatste opmerking: Kinderthuiszorg is erkend door de Nederlandse Reanimatie Raad en door HKZ gecertificeerd!
© 2010 - 2024 Maria_louise91, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vergoeding / subsidie voor oppas oma en/of opaVergoeding / subsidie voor oppas oma en/of opaAls u van plan bent om uw ouder(s) op uw kind(eren) te laten passen of als uw ouder(s) dat al doen kunt u in aanmerking…
Kinderopvang te duur? Zoek een andere oplossingKinderopvang te duur? Zoek een andere oplossingDe kosten van kinderopvang stijgen en de tegemoetkoming vanuit de overheid wordt steeds verder teruggeschroefd. Uiteinde…
Nadelen van een kinderdagverblijfNadelen van een kinderdagverblijfZo'n 60% van de Nederlandse kinderen maakt gebruik van kinderopvang, waarvan zo'n 30% naar een kinderdagverblijf gaat. D…
Kinderopvang: kies je een kinderdagverblijf of een gastouderAls je als moeder en/of vader werkt en de kinderen graag naar de opvang wil brengen dan kun je in Nederland kiezen uit m…

Genieten van je baby met rust en regelmaatGenieten van je baby met rust en regelmaatPas bevallen van je kindje, neem je het hummeltje mee naar huis. Gelukkig is er de kraamhulp die je allerlei handige tip…
Verschrikking voor ouder en kind: puberteitDe ouders zijn stom, de school deugt niet en het leven is vreselijk vermoeiend. Deze tijd tussen elf en achttien jaar wo…
Bronnen en referenties
  • www.kinderthuiszorg.nl
Maria_louise91 (153 artikelen)
Gepubliceerd: 21-08-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.