Pampers, voor elke stap in de ontwikkeling van je kindje

Pampers, voor elke stap in de ontwikkeling van je kindje Met de komst van de wegwerpluier werd het verschonen veel gemakkelijker. De luiers van Pampers nemen veel vocht op, hebben een uitstekende pasvorm, zijn zacht en gemaakt van ademend materiaal. Voor elke fase in de ontwikkeling van je kindje is er een passende luier. Voor pasgeboren baby's zijn er luiers die de huid beschermen. Voor actieve peuters zijn er super absorberende luiers waar ze lekker in kunnen spelen. Daarnaast zijn er babydoekjes, met verzorgende eigenschappen, die de huid beschermen.

Het ontstaan van de wegwerpluier

Een scheikundig ingenieur uit de VS, Victor Mills genaamd, (1897-1997) was werkzaam voor Procter & Camble Co. In de jaren '50 begon hij te werken aan zijn uitvinding, de wegwerpluier. Hij gebruikte zijn kleinkinderen daarbij als proefpersonen en zocht een manier om ze gemakkelijker te kunnen verschonen.

De ontwikkeling van de wegwerpluier

In de jaren 60 wist men in de winkel niet goed waar ze de pamper moesten plaatsen en dus stonden ze tussen de kant-en-klaar producten, voeding, papierproducten of medicijnen.

In de jaren 70 werden de spelden vervangen door plakstrips. Ouders konden nu snel even kijken of de luier nat was en prikten zich niet meer aan de spelden. Daarnaast werden ook andere soorten pampers ontwikkeld zoals de Pampers Toddler Size, Extra Absorbent Daytime, Improved Newborn, Quilted Pampers en Premature Infant Size.

In de jaren 80 kwamen de voordeelpakken van pampers op de markt. Er werden ook veranderingen aangebracht zoals de eerste dunne luier van absorberend gelmateriaal, elastiek rond de beentjes, plakstrips die opnieuw konden worden vastgemaakt en een zachtere voering.

In de jaren 90 werden de Ultra Thins luiers ontwikkeld met een unieke absorberende kern om nog meer vocht te kunnen absorberen. Ook kwamen de eerste rekbare zijkanten voor nog meer pascomfort.

Tegenwoordig zijn er luiers van ademend materiaal. De Premium en Baby-Dry luiers zijn voorzien van een beschermende laag lotion die de babybilletjes zacht en glad houden.

De producten van Pampers

Pampers heeft verschillende producten op de markt gebracht met specifieke eigenschappen, afgestemd op de verschillende leeftijdsfasen van een kind. Luiers voor pasgeboren baby's beschermen de huid. Voor grotere kindjes is extra absorberend materiaal in de luier verwerkt zodat de luier niet snel lekt. En ook de babydoekjes hebben verzorgende eigenschappen. De milde lotion voorkomt huidirritatie.

New Baby luiers

De luier voor het allereerste begin. De Dry Max laag en het Dual Absorb System beschermen de tere babyhuid doordat ze vocht en ontlasting vasthouden. De luiers zijn zacht en ademend en hebben een comfortabele pasvorm door de rekbare zijkanten en het zachte kleefstripsysteem.

Pampers Baby Dry

De Baby Dry heeft extra absorberende zones om vocht nog sneller in te sluiten en houdt de babyhuid tot 12 uur droog voor een goede nachtrust.

Pampers Active Fit

Een pamper met een super absorberend materiaal zodat het kindje lekker door kan spelen. De luier is droger en dunner dan ooit. Een luier voor baby's tot peuters.

Pampers Easy Up

Een pamper voor ondernemende kinderen die niet meer willen liggen om verschoond te worden. De pamper kan worden aangetrokken als broekje en heeft een extra dry laag. Ze houden vocht vast zodat het verschonen gemakkelijker gaat.

Under Jams pyjamabroekjes

De broekjes bieden privacy en bescherming. Ze zijn gemaakt van op stof lijkend, ademend materiaal dat niet ritselt maar dankzij de absorberende kern s'nachts beschermd tegen lekken.

Pampers sensitive babydoekjes

Als de huid van de baby in aanraking komt met urine of ontlasting kan dit irritatie veroorzaken en de natuurlijke PH-balans verstoren. Met de babydoekjes kan de PH waarde van de huid in balans gehouden worden terwijl de huid op zachte wijze gereinigd wordt.

Pampers babydoekjes

Bestaan voor 98 procent en water en zachte verzorgingsproducten.

Een luier verschonen

De eerste maanden moet de luier ongeveer 10 keer per dag worden verschoond. Een natte of vieze luier moet altijd worden verschoond. Bij de luiers van pampers voel je stukjes in het absorberende materiaal als deze nat is.

Een luier kan bijv. verschoond worden:
  • voor of na het voeden
  • bij ontlasting
  • bij het naar bed gaan
  • bij het wakker worden
  • voordat je weg gaat

De luier omdoen

De luiers van pampers sluiten goed aan dankzij hun ideale pasvorm. De randen hoeven niet te worden omgevouwen en de gaten voor de beentjes hoeven niet te worden aangepast tijdens het verschonen.
  • De plakstrips kunnen gelijk aan de broekband en in het midden van het plaatje met de figuurtjes worden bevestigd.
  • De figuurtjes kunnen worden gebruikt voor een gelijke verdeling van de plakstrips.
  • Er mogen geen producten zoals babypoeder op de plakstrips komen zodat ze goed blijven plakken.

De billetjes afvegen

De babydoekjes helpen bacteriën te verwijderen. Veeg de billetjes van meisjes altijd van voren naar achteren af en reinig de billen en huidplooien zorgvuldig. Luieruitslag (rode bultjes op de billen) kan worden veroorzaakt door urine, bewegen of antibiotica. Als de baby voedsel krijgt dan kan de uitslag ook daardoor veroorzaakt worden. Maak de huid goed schoon met een babydoekje en laat de huid aan de lucht opdrogen. Als het niet overgaat kan de arts worden geraadpleegt.

Kies een maat luier die bij het kindje past om te voorkomen dat de luier gaat lekken. Er mogen geen gaten of plooien ontstaan tijdens het kruipen of spelen. Een grotere maat absorbeert ook meer vocht.

Veiligheid

Berg luiers veilig op. Gescheurde luiers of luiers met losse onderdelen kunnen beter niet meer worden gebruikt. Laat de baby geen luiers in de mond stoppen.

Luiergel

AGM is een absorberende gel die al 10 jaar in luiers wordt gebruikt om vocht op te vangen. Vooral bij erg verzadigde luiers kan er wat gel op de huid zitten. Dit kan met een doekje worden verwijderd. De absorberende gel wordt in een groot aantal producten veilig gebruikt.

Afval

Werp ontlasting in de toilet, rol de luier op, plak hem dicht met de plakstrips en gooi hem in de afvalbak.

Bewaren

Berg de luiers weg op een droge plek met een temperatuur niet hoger dan 30 graden.
© 2011 - 2024 Liza, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld besparen op luiersGeld besparen op luiersDe uitgaven voor een baby kunnen behoorlijk oplopen. Een complete babykamer moet worden ingericht en de uitzetlijst kent…
Pampers voor veel verschoningsgemakPampers voor veel verschoningsgemakBij het woord pamper zal iedereen meteen aan een luier denken. Toch hoeft dat eigenlijk niet zo vanzelfsprekend te zijn.…
Luieruitslag bij baby'sLuieruitslag bij baby'sLees hier alles over luieruitslag en wat je er tegen kunt doen. Hier kun je de oorzaken van luieruitslag vinden.
Waar vind ik de beste aanbieding van Pampers?Luiers zijn er in alle soorten, maten en merken. De één kiest voor een huismerk, de ander koopt alleen maar Pampers. Moc…

Borstvoeding? Zo stimuleer je de melkproductieBorstvoeding? Zo stimuleer je de melkproductieNa de geboorte van je kindje duurt het enkele dagen voordat de melkproductie goed op gang komt. Natuurlijk wil je daarna…
Ongevallen thuis met kinderen voorkomenOngevallen thuis met kinderen voorkomenOngevallen thuis met kinderen komen veel voor. Hoe kun je de omgeving thuis, zowel in en om het huis veiliger maken? De…
Bronnen en referenties
Liza (204 artikelen)
Laatste update: 02-06-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.