Pampers voor veel verschoningsgemak

Pampers voor veel verschoningsgemak Bij het woord pamper zal iedereen meteen aan een luier denken. Toch hoeft dat eigenlijk niet zo vanzelfsprekend te zijn. Weliswaar is Pamper een merknaam van het wereldbekende bedrijf Procter & Gamble onder welke merknaam luiers worden gemaakt maar het woord pamper, opgezocht in een woordenboek, geeft ook heel andere betekenissen die eigenlijk best negatief zijn. Het woord pamper heeft namelijk ook met teveel te maken en woorden die beginnen met te zijn bijna allemaal niet zo best.

Betekenis van woord pamper

Een Engels woordenboek geeft als vertaling van het woord pamper: “teveel geven, verwennen, verzadigen”. Maar het woord pamperen komt ook in een Nederlands woordenboek voor met de betekenis: “te veel zorgen voor iemand, zorgen voor iemand die wel voor zichzelf zou kunnen zorgen”. In elk geval zijn vanuit deze omschrijvingen wel relaties te leggen met de functie van een pamper in de betekenis van luier.

Alleen verzadigen positief herkenbaar

Aan een baby kun je niet gauw teveel geven of er teveel voor zorgen omdat een baby niet in staat is om voor zichzelf te zorgen. In die zin zullen velen zowel de Engelse omschrijving als de Nederlandse ver van zich houden. En dat het Engelse pamper als verwennen wordt beschouwd zal menige ouder zich realiseren maar met veel liefde doen. Het woord verzadigen, bij een van de omschrijvingen, heeft echter weldegelijk te maken met een pamper.

Merk Pamper en Procter & Gamble

Procter & Gamble (P&G), waarbij het merk Pamper behoort, is een multinationaal bedrijf. Het hoofdkantoor van P&G bevindt zich in Cincinnati, Ohio. Het bedrijf maakt en verkoopt consumentenproducten en behoort daarmee tot een van de grootste leveranciers in de wereld van huishoudelijke producten en verzorgingsproducten. De Corporation heeft meer dan 20 merken die allen goed zijn voor een verkoop van meer dan een miljard dollar per jaar. De bekendste merken daarvan zijn Always, Ariel, Braun, Duracell, Gilette, Head & Shoulders en Pampers. Naast die merken heeft Procter & Gamble nog een aantal andere merken waaronder als meest bekende Dreft, Hugo Boss, Lacoste, Max Factor, Old Spice en Dash.

Soorten pampers voor verschoningsgemak van de baby

Pampers New Baby

Luiers van dit model zijn speciaal bedoeld voor pasgeboren baby’s die met de Pampers New Baby lekker warm en droog blijven. Op die manier kunnen ze prima wennen aan hun nieuwe omgeving. Deze luiers zijn bedoeld om te gebruiken van 0 tot 6 maanden. Ze houden vocht en ontlasting zodanig vast dat de tere babyhuid beschermd blijft doordat de luiers zeer zacht en ademend zijn. De luiers hebben een kleefstripsysteem en mede door de rekbare zijkanten passen ze prima rond de snelgroeiende beentjes van baby’s in de eerste 6 maanden.

Pampers Active Fit

Active Fit is de droogste en best zittende luier van Pamper. Vooral in de periode dat de baby uitgroeit tot peuter en veel beweegt is de Active Fit een ideale luier met de beste pasvorm en superabsorptie door de DryMax baanbrekende technologie. De baby kan lange tijd droog doorspelen met deze onovertroffen droogste luier.

Pampers Baby Dry

Als baby’s zelfs in hun slaap in beweging blijven moet de Baby Dry hen toch gedurende een uur of twaalf droog houden. De Baby Dry is daar ook speciaal voor ontworpen met de comfortabele pasvorm met rekbare zijkanten en een extra drooglaagje. Dit model haalt de nattigheid ook sneller weg van het huidje van de baby.

Pampers Simply Dry

Dit model is een absorberende luier voor zeer drogere billetjes, extra bewegingsvrijheid en vooral een verrassend lage prijs.

Pampers Easy Up Pants

Luiers verschonen is met de Easy Up Pants een kleinigheid. Eigenlijk is dit model geen echte luier maar een broekje met dezelfde eigenschappen als een luier onder meer door een Extra-Dry laag. Omdat de Pants als een broekje wordt aangetrokken gaat het verschonen van de kleuter sneller en makkelijker. Ook dit model heeft elastische zijkanten wat helpt bij het eenvoudig verwisselen en de zijkanten zijn scheurbaar waardoor uittrekken nog simpeler gaat.
© 2012 - 2024 Rickandie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pampers, voor elke stap in de ontwikkeling van je kindjePampers, voor elke stap in de ontwikkeling van je kindjeMet de komst van de wegwerpluier werd het verschonen veel gemakkelijker. De luiers van Pampers nemen veel vocht op, hebb…
Luieruitslag: symptomen, diagnose, behandeling en oorzaakLuieruitslag: symptomen, diagnose, behandeling en oorzaakLuieruitslag (ook wel luiereczeem of luierdermatitis genoemd) ziet er naar uit. De huid in het luiergebied kleurt rood.…
Kinderziektes genezen zonder apotheker: luieruitslag/eczeemKinderziektes genezen zonder apotheker: luieruitslag/eczeemLuieruitslag of luiereczeem komt voor bij elke baby en wordt veroorzaakt door contact met urine of ontlasting. De kruide…
De dagelijkse verzorging van je baby: tips & trucsDe dagelijkse verzorging van je baby: tips & trucsBij de verzorging van je baby komt heel wat kijken. Na een tijdje echter komt de routine er en verzorg je met heel veel…

De fysiotherapeut: de gang van zaken en vergoedingenDe fysiotherapeut: de gang van zaken en vergoedingenDe meeste mensen komen in hun leven wel eens bij de fysiotherapeut door toedoen van lichamelijke klachten. Je wilt graag…
Bijwerkingen van ACE-remmers: blindedarmontstekingBijwerkingen van ACE-remmers: blindedarmontstekingACE-remmers oftewel remmers van het angiotensine-converting enzyme zijn veel gebruikte medicijnen. Deze medicamenten wor…
Bronnen en referenties
Rickandie (1.164 artikelen)
Laatste update: 24-03-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.