De beginselen van succesvol denken

Het is een feit dat de mate van controle over ons bewustzijn, de kwaliteit van onze levens bepaalt en de mogelijkheid om tot onze volle potentie te komen. Mensen die de juiste mentale discipline hebben ontwikkeld, verdienen meer geld, hebben meer mogelijkheden, hebben hogere posities op het werk, eisen respect en zijn beter in staat om betekenisvolle professionele en persoonlijke relaties aan te gaan. In tegenstelling tot degenen die geen controle uit kunnen oefenen over hun gedachten; zij vechten een innerlijke strijd die hun mogelijkheden tot focus en een helderheid van gedachten saboteert. Dus dit schaadt hun verdiencapaciteit en totdat verandering zichtbaar is, hindert dit hun algehele bekwaamheid, focus en (professionele) vooruitgang. Omdat ons innerlijke monoloog van groots belang is voor de mogelijkheid om te slagen op het werk, is het ook belangrijk om de andere voordelen van ons denkproces te analyseren. Hoe beïnvloedt het denkproces ons vermogen om te leiden? En in hoeverre zijn wij in staat om werkbare strategieën te implementeren voordat we ons denkproces op een succesvolle manier hebben gedisciplineerd?

De voordelen van een verbeterd denkproces

Het is moeilijk om waarde toe te kennen aan het belang van het veranderen van je denkproces. Onderschat dit belang niet. Alleen wanneer we in staat zijn om zelfvernietigende gedachten te filteren (bijvoorbeeld focussen op wat niet mogelijk is), kunnen we beginnen ons de voordelen te realiseren die zijn afgeleid uit een verbeterd denkproces.

In combinatie met een verhoogde creativiteit, bewustzijn en een omzet genererend potentieel, houdt de beloning van een positieve succesvolle manier van denken in:
  • Veerkracht. Succesvolle denkers zijn beter in staat om schijnbaar hopeloze situaties in uitdagingen te veranderen die overwonnen kunnen worden.
  • Intuïtie. Succesvolle denkers zijn in staat om dagelijkse afleidingen en mentale ruis opzij te zetten. Zij zien verder dan hun eigen standpunt.
  • Capaciteit om te leren. Gecontroleerd denken stelt je in staat om op succes en falen in het verleden te reflecteren en hiervan te leren op een niet veroordelende, dus productieve manier.

Verandering in denkprocessen in relatie tot leiderschap

Voor managers en ambitieuze toekomstige leiders, hebben recruiters gezien dat controle over ons denken leiderschap stuwt. Controle over ons denken geeft inzicht of wij geschikte leiders zijn en vertelt wie wij zijn:
  • Het stelt een persoon in staat om ondergeschikte op een duidelijke en dwingende manier van de visie te overtuigen.
  • Het stelt een persoon in staat om succesvoller en vol vertrouwen te anticiperen op komende uitdagingen.
  • Het stelt een persoon in staat om kansen te grijpen wanneer de tijd er rijp voor is.

Begin met de transformatie

Alle veranderingen in je gedachten komen van de erkenning dat de macht om je denken te veranderen volledig bij jou ligt.
  1. Neem verantwoordelijkheid. Des te eerder je leert om verantwoordelijkheid te nemen voor de keuzes die je maakt, de gedachten die je hebt en de houdingen die je omarmt, des te eerder je het leven hebt dat je wilt.
  2. Investeer jezelf in alles wat je doet. Vaak neem je uit verveling, of omdat je overspoeld wordt door negatieve gedachten, afstand van je dagelijkse verplichtingen. Wanneer een individu zich hiervan losmaakt, staat hij open voor gedachten die contraproductief werken. Begin om trots te zijn op elk ding dat je doet, dit cultiveert een mentaliteit die bij zal dragen aan succes.
  3. Droom één maatje groter. Door jezelf te dwingen om je droom groter te dromen, om je organisatie een maat groter voor te stellen, om je (professionele) doelen buiten je comfortzone te stellen, zullen je mentale vaardigheden gedwongen worden om te groeien.
  4. Blijf leren. Wees nooit tevreden met wat je al weet. Het ontwikkelen van een succesvolle gemoedstoestand houdt onder andere in dat je consistent nieuwe mensen ontmoet, nieuwe vaardigheden leert, nieuwe boeken leest en andere mensen aantrekt die dingen kunnen die jij niet voor elkaar krijgt.

Oefening, herhaling en toewijding - het is niet genoeg om te weten hoe je een succesvolle gemoedstoestand cultiveert. Je hebt weinig aan kennis zonder discipline en een ongekend verlangen om die kennis te implementeren. Om je gedachten zodanig te cultiveren dat het succes promoot en prestatie bevordert, moet je op dezelfde manier oefenen als atleten of muzikanten. Stop niet eerder tot je het voor elkaar hebt gekregen.

Tot slot

De waarheid is dat het menselijk brein een enorm onbenut potentieel heeft. Om onze doelen te bereiken, is het noodzakelijk om te leren hoe we deze reserves aan kunnen boren en ze te gebruiken voor een betere carrière en meer voldoening in ons persoonlijk leven.
© 2015 - 2024 Enlighted, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Personal branding: stappenplanPersonal branding: stappenplanVia personal branding kun je jezelf als merk in de markt zetten. Je onderscheidt jezelf van andere werknemers of sollici…
Personal branding: do's & don'tsPersonal branding: do's & don'tsAls je op zoek bent naar een baan, is personal branding een unieke manier om jezelf in de markt te zetten. Je kunt jezel…
Co-branding de definitie, voor en nadelen en ontwikkelingenCo-branding is een type merk extensie, het wordt veel gebruikt in de commerciële wereld. Het gebruik van deze methode is…
Afvallen met hulp van een personal trainerAfvallen met hulp van een personal trainerEen personal trainer, dat klinkt als iets heel duurs en iets waar alleen beroemdheden gebruik van maken. Toch hoeft dat…

Druk, druk, druk en de Anti-Druk-BewegingDruk, druk, druk en de Anti-Druk-BewegingWe hebben het allemaal druk en wie vlak voor een vakantie zit heeft het nog eens extra druk. Projecten moeten afgerond e…
De drie tekenen die je jouw doel in het leven vertellenEr zijn geen reclameborden die je leiden naar het vinden van je roeping of bestemming. Weinig mensen weten instinctief w…
Enlighted (6 artikelen)
Gepubliceerd: 10-07-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Leven
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.