Positiviteit vanaf nu!

Iedereen is druk druk en rent zichzelf voorbij. Als er om wat voor reden dan ook een kink in de kabel komt is de kans groot dat je in een diep gat valt. Hoe kan je zaken weer ten positieve keren?

Van negativiteit naar positiviteit

Het hart voelt kil, liefdeloos en zwaar en de negatieve spiraal / gedachtegang waar je in zit is “gemakkelijker” vol te houden dan moeite doen en aan jezelf te werken en open te staan voor nieuwe prikkels, geluiden, invloeden.
Er wordt wel eens de uitleg gegeven dat negatieve gedachten negatieve trillingen teweeg brengen en deze trillingen zoeken zich een weg door de ether. Het zoeken en vinden van eensgezinde in dit kader versterkt de negatieve invalshoek weer. Zo werkt de wet van aantrekking en afstoting. Alles wat je uitzendt, krijg je ook weer terug.
Het populaire The Secret, wat uit Amerika is komen overwaaien, is hierop gebaseerd.
Los van alle verhalen die hierbij horen is de positieve insteek hanteren en vast blijven houden, wel een punt wat een basis vormt.

Belangrijk is om de juiste mensen om je heen te creëren. Mensen die continu energie kosten en nooit energie geven moet je achter je laten. Dit klinkt hard, maar een dergelijke “ energievreter” soupeert jou energie op en geeft geen energie terug. De balans is er dus niet. Mensen om je heen waar je wel de balans mee vormt, maken het gemakkelijker als je je eigen veranderingsproces in gang wil zetten.

Keuzes maken en actie ondernemen

Zolang je als mens na kunt denken, kan je dus keuzes maken. Keuzes in het leven wat je er mee wil, wat je niet wil etc.
Zoek voor jezelf eerst datgene waar je negatief in zit. Een aantal voorbeelden:
  • Werk inhoudelijk
  • Collega’s
  • Partner
  • Vrienden
  • Woning
  • Sleur
  • Verplichtingen
Het kan van alles zijn, maar zolang je er niet achter bent waar het door komt, kan je de negatieve spiraal niet doorbreken.

Als je weet waar het aan ligt, moet de volgende stap gezet worden. Afscheid nemen van hetgeen de negativiteit veroorzaakt. Op het moment dat je dit gedaan hebt, kan het een bevrijdend gevoel geven. Je last die op je schouders drukt ben je dan nl. kwijt. Dit geeft je ruimte om na te denken over wat je wilt, wat je vrolijk maakt en hoe jij je leven eigenlijk in wil richten … en nu dus gaat doen.

Natuurlijk gaat dit niet binnen enkele dagen. Neem er de tijd voor om goed over zaken na te denken alvorens je je keuzes maakt. Iemand in je omgeving die support geeft zal in zo’n proces wel helpen. Het is moeilijk genoeg zaken achter je te laten die “zo gewoon zijn” of zoals ik al eerder aangaf, gemakkelijk zijn om in te berusten.

Maar als je al zover bent dat de keuzes gemaakt zijn, ben je ver in het proces. Laatste stap naar positiviteit is de ultieme stap. Succes!
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Positiviteit geeft energiePositiviteit geeft energieNiet iedereen is van nature even positief, dat krijg je mee in de genen en waar en hoe je opgroeit. Je basis is voor vee…
Vrolijkheid versiert je dagVrolijkheid versiert je dagHet lijkt zo’n dooddoener, maar vrolijkheid versiert je dag wel degelijk en is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Zelfs d…
Wat is The Secret?In de media horen we er steeds meer over en het begint zelfs een hype te worden; The Secret. Maar wat is dat nu eigenlij…
Bekijk het van de positieve kantBekijk het van de positieve kantVoor de een is het vanzelfsprekend en voor de ander is het een opgave… en er zijn mensen die positiviteit niet kunnen of…

Hoe stop je met piekeren?Hoe stop je met piekeren?Hart- en vaatziekten staan in Nederland op plaats nummer één van doodsoorzaken. Een ongezond eetpatroon en onvoldoende l…
Zelfmoord bij jongerenHet aantal zelfdodingen bij jongeren stijgt. De laatste weken is België weer geschrokken door een aantal jongeren die pl…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 12-06-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Leven
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.