De Warren Jeffs sekte

In Eldorado, in West- Texas vind je de ranch van de FLDS. De letters FLDS staan voor Fundamentalist church of Jezus Christ of Latterday Saint. Op deze ranch vind je de grootste polygame sekte van de Verenigde staten. De sekte leeft op een afgesloten terrein waardoor de buitenwereld niets van de sekte meekrijgt.

24 uur bewaking

De ranch staat op een terrein van zeven vierkante kilometer met daaromheen hekken. Bij de ingang van het terrein staat een wachttoren met 24 uur per dag bewaking. Niemand mag zonder toestemming erin of eruit.

Belangrijk telefoontje

In maart 2008 kregen de autoriteiten een telefoontje vanuit de sekte. Het was een 16 jarig meisje dat vertelde dat ze mishandeld werd door haar man. Ze vertelde ook dat ze verkracht was. Ze had op het moment dat ze dat telefoontje pleegde een 8 maand oude dochter en ze was zwanger van haar tweede kind. Ze was Warren Jeffs zevende vrouw.

Nadat de politie vijf dagen onderzoek heeft gedaan kwamen ze erachter dat de meisjes uit deze sekte vanaf hun dertiende al uitgehuwelijkt werden aan volwassen mannen die vaak veel ouder als zijzelf waren. Kinderen krijgen was hierbij het belangrijkste.

De politie heeft na dat onderzoek 419 kinderen weggehaald uit de sekte waarvan 119 moeder mee gingen. Op dat moment hadden veel jonge meisjes al kinderen of waren toen zwanger.
In begin april hebben ze veel kinderen weg gehaald en in mei 2008 kreeg de sekte de kinderen weer terug doordat er te weinig bewijs was.

Polygamie

Sinds 1879 is polygamie al verboden maar doordat de sekte lang genegeerd is en in bescherming werd genomen door bepaalde instanties, heeft de sekte zo lang stand gehouden.
Toen in 1890 de Mormoonse kerk ophield met polygamie, begon een groepje van 7 mensen los van de Mormoonse kerk, hun eigen Polygame dorp te bouwen.
Dit deden ze op de grens van Utah en Ariazona, in wat nu Colorado City- Hildale is.

Uiteindelijk is de sekte uitgegroeid tot een organisatie met ruim 10.000 leden. Zelfs de dichtstbijzijnde politie had zich aangesloten bij de sekte.

Warren Jeffs aan de macht

In 2002 kwam Warren Jeffs aan de macht door zijn vaders overlijden. Vanaf dat moment werden veel jongere jongens uit de sekte verbannen. De volgelingen van de sekte geloofden dat een man pas in de hemel zou komen als een man met drie vrouwen was getrouwd. Vandaar ook dat veel jonge jongens uit de sekte verbannen werden. Zo konden ze een overschot aan mannen voorkomen.

De buitenwereld is slecht

Iedereen in die sekte geloofde dat iedereen die zich niet bij de sekte aangesloten had, slecht was. Ze geloofden dat als je contact had met de buitenwereld je naar de hel zou gaan. Hierdoor was het extra moeilijk voor de politie om te achterhalen wie bij welke man hoorde.

De veroordeling van Warren Jeffs

In 2007 werd Warren Jeffs veroordeelt tot twee termijnen van vijf jaar tot levenslang. Deze straf heeft hij gekregen omdat hij een 14 jarig meisje heeft gedwongen om met haar 19 jarige neef te trouwen.

Met de veroordeling van Warren Jeffs zijn ze er waarschijnlijk nog lang niet want de sekte zit op nog meer plaatsen.
© 2009 - 2024 Donkertje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Succesvol beleggen zoals Warren BuffettSuccesvol beleggen zoals Warren BuffettWarren Buffett is de absolute top voor beleggers. Hij is de meest succesvolle belegger uit de hedendaagse geschiedenis m…
President van Amerika, Warren G. Harding 1921-1923President van Amerika, Warren G. Harding 1921-1923Het eerste dat president Warren Holding deed na zijn inauguratie, was het formeel eindigen van de 1e Wereldoorlog. Dit d…
Filmrecensie All the RagerecensieFilmrecensie All the RageDeze uit 1999 afkomstige speelfilm laat de soms absurde maatschappij met vuurwapens en alle gevolgen van dien zien. Mens…
Beleggen volgens de strategie van Warren BuffettBeleggen volgens de strategie van Warren BuffettWarren Buffett wordt gezien als ís werelds meest succesvolle belegger. Hij is op dit moment de rijkste man van de wereld…

Uw tandarts zorgt voor een mooier gebitUw tandarts zorgt voor een mooier gebitHet kan heel vervelend voor u zijn wanneer u iets aan uw gebit moet laten doen. Soms is het zelfs noodzakelijk dat alle…
Leeftijd: jouw manier van leven bepaalt hoe oud je wordtLeeftijd: jouw manier van leven bepaalt hoe oud je wordtEen man die niet rookt, leeft gemiddeld 77,8 jaar. Een niet-rokende vrouw wordt gemiddeld 81,2 jaar oud. Maar rook je we…
Bronnen en referenties
  • http://www.dag.nl/overige/helse-broedmachine-81302
Donkertje (44 artikelen)
Gepubliceerd: 05-04-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Leven
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.