Tien geboden van een alfaman

Mensen zijn sociale wezens die zich het liefst in groepen begeven. Vaak bevindt zich in een groep een leider of alfaman. Een alfaman is een man waar anderen naar opkijken omdat hij eigenschappen bezit die hem tot een zelfverzekerd en succesvol individu maken. Iedereen kan in zekere zin een alfaman worden: het is daarvoor wel belangrijk om te weten wat een alfaman speciaal maakt.

1. Wees trots maar bescheiden

Een alfaman wordt gekenmerkt door zijn levenshouding en zal trots zijn op wat hij bereikt. Zorg echter dat je niet teveel pronkt met wat je hebt bereikt. Bescheidenheid is een deugd en het is niet nodig om narcistisch te worden. Wees daarom bescheiden als je iets behaalt en gun anderen ook eer. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet trots kan zijn. Sterker nog: het is belangrijk om trots te zijn. Een alfaman zet duidelijke doelen voor zichzelf en behaalt deze. Zodra hij dit heeft gedaan weet hij dat hij trots mag zijn.

2. Neem jezelf niet te serieus en wees anders

Naast het vasthouden van mensen hun aandacht is het ook belangrijk om niet altijd serieus over te komen. Mensen zullen iemand die altijd serieus is op den duur saai en oninteressant gaan vinden. Dit komt een alfaman niet te goede. Het is daarom belangrijk om te weten wanneer je jezelf niet te serieus moet nemen. Daarnaast is het belangrijk om jezelf te zijn: durf anders te zijn en trek je niet teveel aan wat anderen van jou denken. Je bent immers trots genoeg om je niet te hoeven schamen voor jezelf.

3. Entertain

Een alfaman is bij uitstek sociaal. Hij krijgt makkelijk mensen aan het lachen en mensen zijn graag in zijn aanwezigheid. Het is daarom belangrijk dat je in staat bent mensen te entertainen. Doe dit echter niet door constant de clown uit te hangen en alle aandacht naar je toe te trekken. Als je dit doet zullen mensen je binnen de kortste keren niet meer serieus nemen en zal dit je in aanzien doen dalen. Zorg bijvoorbeeld dat je leuke verhalen te vertellen hebt en dat je scherp bent.

4. Wees sociaal en concurreer

Sociaal zijn betekent niet dat je het altijd met anderen eens hoeft te zijn. Een alfaman is een winnaar en schuwt dus gezonde concurrentie niet. Concurrentie is een manier om jezelf te stimuleren om je verder te ontwikkelen. Wanneer iemand je uitdaagt wil je graag laten zien wat je waard bent. Dit zal er ongetwijfeld toe leiden dat je af en toe verliest maar hier moet een alfaman mee om kunnen gaan. Wanneer je aan de andere kant wint is dit weer een extra bevestiging voor jezelf en inspireer je hopelijk anderen om net als jij hard te werken.

5. Heb principes en wees eerlijk

Een echte man staat voor bepaalde dingen. Het is daarbij niet belangrijk wat anderen vinden omdat je eigen gevoel de belangrijkste reden voor je principes is. Blijf daarom altijd achter je principes staan, verloochen deze niet en wees bereid voor je principes te vechten. Naast het hebben van principes is het ook net zo belangrijk om eerlijk te zijn. Wanneer je hebt bewezen dat je eerlijk bent zullen mensen vertrouwen in je hebben wat er daarna weer voor zorgt dat je meer vertrouwen in jezelf hebt. Naast de waardering van anderen zal je ook meer waardering voor jezelf krijgen en dit zul je uitstralen.

6. Wees fit

Een goed fysiek is natuurlijk één van de kenmerken van een gezonde man. Behalve dat het naar de buitenwereld uitstraalt dat je in staat bent goed voor jezelf te zorgen is het ook erg belangrijk voor je zelfvertrouwen. De eerste indruk die mensen krijgen is gebaseerd op het uiterlijk en wordt binnen 30 seconden gevormd. Wanneer iemand eenmaal een indruk van een ander gevormd heeft is het lastig om dit los te laten. Zorg daarom dat je goed op je uiterlijke voorkomen let. Je kan hier bijvoorbeeld voor zorgen door goed te letten op wat je eet: groente, fruit, vis en noten zijn essentieel voor een gezond lichaam. Daarnaast is krachttraining een mogelijk manier om je spiermassa te vergroten. Vergeet ook niet in conditie te blijven. Af en toe rennen, zwemmen en fietsen zal er voor zorgen dat je, ook na een kort sprintje, niet gelijk buiten adem bent. Een echte alfaman moet immers fysiek in staat zijn om te kunnen vechten om zijn positie te kunnen behouden.

7. Heb stijl

Een goed uiterlijk is niet alleen gebaseerd op een goed figuur. Het gezegde: kleren maken de man, gaat gedeeltelijk op. Wanneer je netjes gekleed bent zullen mensen eerder geneigd zijn naar je te luisteren. Verder zijn een stijlvolle parfum en een horloges, alsmede goed verzorgde nagels, haren en gezichtsbeharing van belang. Naast je uiterlijk is het belangrijk om te letten op hoe je je gedraagt. Een alfaman zal je niet te betrappen zijn op slechte manieren. Daarentegen zal hij juist hoffelijk zijn en etiketten in ogenschouw nemen waar anderen hier niet de noodzaak van zien.

8. Werk hard en doelgericht

Wanneer iemand zicht ergens voor inzet zal dit uiteraard beloond worden. Omdat een alfaman veel van zichzelf eist zal hij zich ook veel moeten inzetten. Daarom is het belangrijk om hard te werken. Het is echter niet genoeg om alleen hard te werken: doelgericht werken is net zo belangrijk. Omdat een alfaman zorgt dat zijn inzet nooit tevergeefs is geweest moet hij van tevoren zijn doel goed voor ogen hebben en geleidelijk naar dit doel werken. Dit zal er voor zorgen dat geen doel onbereikbaar wordt.

9. Wees moedig, geef nooit op

Een gezonde portie moed siert iedere man. Als het gaat om het versieren van vrouwen zal een alfaman het initiatief nemen en op een vrouw afstappen. Hiermee laat hij duidelijk zien dat hij niet bang is om afgewezen te worden of te verliezen. Door zelfvertrouwen uit te stralen zal hij daardoor meer succes hebben. Daarmee wordt echter geen roekeloosheid bedoeld. Denk eraan dat je verantwoordelijkheid draagt voor je eigen daden en weeg eventuele risico’s goed af. Daarentegen is het net zo moedig om aan te geven wanneer je denkt dat iets onverantwoordelijk is. Zorg dat je niet door anderen beïnvloed wordt.

10. Leid

Elke groep heeft een leider. Sommige mensen bezitten van nature leiderschap en de alfaman is één van zulke mensen. Om een goed leider te kunnen zijn moet je alle eigenschappen van een alfaman bezitten zoals: eerlijkheid, trots, sociaal vermogen, doelgerichtheid en moed. Kortom, een alfaman is een geboren leider. Het is belangrijk dat een alfaman deze leiderschapsrol accepteert. Logischerwijze zal hij hierdoor de kans krijgen anderen te helpen en daardoor de effectiviteit van de groep te vergroten.
© 2014 - 2024 Koenklaver, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Aantrekkingskracht van alfamannenAantrekkingskracht van alfamannenDe meeste vrouwen van nu zijn zelfstandige vrouwen, zorgen voor hun eigen inkomen en zoeken in een man een aanvulling di…
Tips voor je praktijkexamenHet afleggen van je praktijkexamen is altijd spannend. Na tientallen rijlessen wil je immers wel graag dat roze pasje ku…
Hoe weet ik of een man mij leuk vindt?Hoe weet ik of een man mij leuk vindt?Leer de lichaamstaal van een man beter begrijpen. Vang de signalen op en weet direct of hij interesse in je heeft en je…

De natuur in voor je eigen gezondheidDe natuur in voor je eigen gezondheidWe leven heel geconditioneerd en menigeen denkt het te compenseren door zo nu en dan in de sportschool actief te zijn of…
Body shaming, wat is het? En hoe kunnen we het stoppen?Body shaming, wat is het? En hoe kunnen we het stoppen?In het dagelijks leven is body shaming bijna een norm geworden. Tijdschriften vertellen constant hoe je het beste gewich…
Bronnen en referenties
  • http://www.karinaderuyck.be/relatietips/relatieabc/alfaman/
  • http://www.express.be/business/nl/hr/25-kenmerken-van-alfamannen-en--vrouwen/187632.htm
  • http://vandaagvrouwenversieren.nl/alpha-man/
  • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/relatie-en-huwelijk/137361-aantrekkingskracht-van-alfamannen.html
  • http://elitedaily.com/life/culture/alpha-behavioral-characteristics/
Koenklaver (14 artikelen)
Gepubliceerd: 07-11-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.