Er toch leuk uit blijven zien als je weinig te besteden hebt

Er toch leuk uit blijven zien als je weinig te besteden hebt Hoe zorg je ervoor dat je er toch leuk uit ziet als je weinig te besteden hebt? Ook met een laag budget kun je altijd leuk voor de dag komen en ervoor zorgen dat je er altijd goed uit blijft zien. Je hoeft er echt niet als een slons uit te zien als je geen geld hebt om aandacht te besteden aan je uiterlijk. Vaak kun je gratis of met weinig kosten ervoor zorgen dat je er altijd leuk uitziet.

Een leuk kapsel

Zeker als je weinig te besteden hebt, is een bezoek aan een kapsalon al snel een aanslag op je budget. Er zijn echter mogelijkheden om met een leuk kapsel voor de dag te komen.In elke grote stad is wel een kappersopleiding te vinden. Vraag bij de kappersopleiding bij je in de buurt wanneer je er terechtkunt om je haar onder handen te laten nemen door een leerling van de opleiding. Meestal bieden deze opleidingen vaste tijden waarop klanten terechtkunnen voor een kappersbehandeling.

Je hoeft niet bang te zijn dat je kapsel verprutst wordt. Deze leerlingen werken namelijk onder begeleiding van kappersdocenten die het proces streng in de gaten houden. Je knipbeurt kan wel iets langer duren dan normaal, aangezien de docent regelmatig controleert en een leerling nog niet de snelheid heeft ontwikkeld van een ervaren kapper. Vaak hoef je slechts alleen de materiaalkosten te betalen of een kleine vergoeding voor het wassen, knippen, verven, krullen of drogen van je kapsel. Deze leerlingen zijn ook vaak dringend op zoek naar examenmodellen. Bied jezelf aan als model en je hebt regelmatig een nieuw kapsel dat je niets of slechts weinig kost.

Nagels

Wat kost een bezoek aan de nagelsalon wel niet? Hier kun je veel geld op besparen door zelf je nagels te lakken. Iedere week een ander leuk kleurtje geeft ook veel meer afwisseling dan vijf weken rondlopen met dezelfde nagels. Tegenwoordig zijn er steeds meer gellakken verkrijgbaar die langer houden. Besteed een klein uurtje per week aan het vijlen, verzorgen en lakken van je nagels. Zie dit als een heerlijk ontspannen uurtje voor jezelf. Vind je het lastig om zelf je eigen nagels te lakken? Vraag dan een vriendin om dit te doen. Gezellig met een kopje koffie lekker bijkletsen en ondertussen elkaar nagels doen.

Pedicure

Niet alleen je handen mooi verzorgen, maar ook je voeten verzorgen hoeft niet kostbaar te zijn. Ook hierbij kun je informeren bij de pedicure-opleidingen of zij kandidaten zoeken voor het oefenen en het uitvoeren van examen-opdrachten. Je voeten worden dan voor heel weinig geld verzorgd. Een mooi nagellakje maakt het helemaal af en je bent weer helemaal klaar voor het dragen van leuke sandaaltjes.

Make-up en een lekker geurtje

De aanschaf van make-up hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Kijk bij drogisterijen naar het eigen merk en je bent al veel goedkoper uit. Zelfs in voordeelwinkels en supermarkten is tegenwoordig leuke make-up te koop voor weinig geld. Laat je adviseren door de drogisterijmedewerk(st)er als je tips nodig hebt voor het aanbrengen van make-up. Daarnaast kun je je uiteraard inspiratie opdoen via internet en op YouTube video's bekijken als je instructies nodig hebt. Zoek een lekker geurtje uit in een voordeelwinkel of een warenhuis. Ook warenhuizen bieden huismerken aan die niet onder doen voor een duur parfum.

Kleding

Er zijn zoveel mogelijkheden om een leuke outfit te scoren zonder dat het je handenvol geld kost. Wil je graag nieuwe kleding, speur dan naar koopjes in de uitverkoop. Tijdens de sales-dagen worden kortingen aangeboden van 10 tot wel 70%. Ook op internet zijn vaak leuke aanbiedingen te vinden.

Bekijk de kledingstukken in je kledingkast eens goed en kijk welke stukken je leuk met elkaar kunt combineren. Trek er op een vrije dag een paar uurtjes voor uit om kledingsetjes te maken die je eerder nog niet zo gecombineerd hebt. Even uitproberen wat leuk bij elkaar past en hang de setjes bij elkaar terug in je kledingkast. Bij het aantrekken van een nieuwe combinatie heb je toch het gevoel dat je iets "nieuws" draagt.

Breng eens een bezoekje aan de kringloopwinkel en kijk of er enkele leuke nieuwe kledingstukken te vinden zijn. Voor een prikkie koop je tweedehands kleding. Misschien ontdek je er wel leuke vintage kleding die niet iedereen draagt.

Sporten

Waarom naar de sportschool om veel geld te besteden aan je conditie en het in shape krijgen van je lichaam? Een abonnement bij de sportschool is duur en vaak zit je er ook nog eens voor een hele periode aan vast. Er zijn tal van mogelijkheden om te sporten zonder dat het je ook maar iets hoeft te kosten. Denk aan buiten hardlopen of wandelen, denk aan oefeningen doen in je eigen huis. Yoga, pilates, buikspieren trainen, touwtjespringen, met een fitnessbal werken zijn allemaal mogelijkheden die je thuis kunt doen, zelfs voor je tv. Het bespaart je reiskosten en het abonnement van de sportschool. Geen zin om alleen te sporten of wil je een stok achter de deur om gemotiveerd te blijven? Betrek je gezin erbij of spreek af met een vriend/vriendin om samen oefeningen te doen. Je kunt gebruikmaken van video's of gratis apps om iedere dag te werken aan je oefeningen.

Er leuk uit blijven zien als je weinig te besteden hebt is heel eenvoudig. Zorg dat je naast bovenstaande tips altijd aandacht besteedt aan je lichaam en uiterlijk. Verzorg jezelf goed en zorg dat je goed in je vel zit, niet alleen lichamelijk maar ook mentaal. Als je je lekker voelt, straal je dit vanzelf uit.
© 2016 - 2024 Lanneke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kindgebonden budget 2020 omhoog: wijzigingen, inkomensgrensKindgebonden budget 2020 omhoog: wijzigingen, inkomensgrensHet kindgebonden budget 2020 gaat omhoog door de indexering van bedragen en hogere inkomensgrenzen en het nieuwe drempel…
Tips voor het binnen budget opleveren van een projectTips voor het binnen budget opleveren van een projectÉén van de grootste uitdagingen waar een project manager mee te maken krijgt is om het project op te leveren binnen het…
Wijzigingen kindgebonden budget 2019Wijzigingen kindgebonden budget 2019Als u recht hebt op het kindgebonden budget in 2019, wilt u ook graag weten hoeveel dat is vanaf januari 2019 en hoe u d…
Kinderbijslag 2021 buitenland: het woonlandbeginselKinderbijslag 2021 buitenland: het woonlandbeginselOok in het buitenland kunt u in 2021 in aanmerking komen voor de kinderbijslag, maar het bedrag aan kinderbijslag waarop…

Revitaliseer jezelf bij een verzwakt immuunsysteemRevitaliseer jezelf bij een verzwakt immuunsysteemDe ene persoon heeft hulp nodig om zichzelf weer op te peppen als het immuunsysteem verzwakt is en de andere persoon kri…
Tienduizend Stappen-Plan - wandel je fitTienduizend Stappen-Plan - wandel je fitTienduizend stappen, zoveel zouden we dagelijks moeten zetten om gezond en fit te blijven. Tienduizend stappen staat gel…
Bronnen en referenties
Lanneke (5 artikelen)
Gepubliceerd: 04-02-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.