Geld verdienen door te wandelen met de Stepbet-app

Geld verdienen door te wandelen met de Stepbet-app Geld verdienen door te wandelen met een app? De Stepbet-app biedt je deze mogelijkheid! Schrijf je in voor een zogenoemde challenge en ga de uitdaging aan. Alle deelnemers betalen inschrijfgeld dat in een gezamenlijke pot komt. Vervolgens krijg je persoonlijke stapdoelen voor een aantal weken. Heb je deze gehaald? Dan ben je een winnaar. De pot wordt verdeeld over alle winnaars. Mits er deelnemers zijn afgevallen kun je op die manier dus geld verdienen door simpelweg te wandelen. De Stepbet-app motiveert om fit te blijven door voldoende te bewegen. Wie dat niet doet verliest zijn inzet en verdient dus niks…

Hoe werkt de Stepbet-app?

Stepbet is een app welke gebruikers motiveert stappen te zetten. Het concept is simpel. Je schrijft je in voor een ‘challenge’ ofwel uitdaging en betaalt inschrijvingsgeld. Dit geld komt in een gezamenlijke pot van alle deelnemers. Elke deelnemer krijgt een gepersonaliseerd doel van aantal stappen per dag en per week. Deze doelen worden gebaseerd op data die uit andere apps wordt gehaald (waaronder Google Fit, Apple Health, Apple Watch, Samsung Health, Garmin en Fitbit). Een deelnemer die dagelijks al gemiddeld 12.000 stappen zet, krijgt een hoger doel dan iemand die dagelijks slechts 5.000 stappen zet. Zo blijft het voor iedereen uitdagend.

Er zijn drie elementen in een uitdaging: actieve dagen, powerdagen en rustdagen. Voor de powerdagen moeten meer stappen gezet worden dan voor de actieve dagen. Op rustdagen hoef je geen doel te behalen. De aantallen van deze dagen verschillen per uitdaging. Sommige uitdagingen kennen twee rustdagen en bij andere uitdagingen kunnen dit er één of zelfs geen zijn. Deelnemers mogen deze dagen zelf per week verdelen. Je kunt dus zelf bepalen dat zondag bijvoorbeeld een rustdag wordt en je op woensdag extra veel loopt voor een powerdag. Na een aantal weken is de uitdaging voorbij en krijgen de winnaars de pot uitgekeerd. Heb je de doelen niet behaald? Dan ben je de inleg kwijt en krijg je niks uitbetaald.

Zijn er verschillende soorten ‘challenges’?

Er zijn twee verschillende categorieën ‘challenges’.

Public

De ‘public challenges’ zijn openbaar, iedereen mag zich hiervoor inschrijven. Bij deze variant neemt Stepbet na afloop maximaal 15% van de pot. Het bedrag dat overblijft wordt verdeeld over de winnaars. Er wordt hierbij altijd gezorgd dat minimaal de inleg uitgekeerd wordt. Mocht dit niet haalbaar zijn wanneer Stepbet 15% van de pot neemt, dan zal er een kleiner percentage genomen worden. Op die manier kun je als deelnemer nooit geld verliezen wanneer je de uitdaging gewonnen hebt.

Member

De ‘member challenges’ zijn alleen voor gebruikers met een lidmaatschap. Bij deze uitdagingen wordt de gehele pot verdeeld over de winnaars. Stepbet neemt bij deze uitdagingen geen percentage van de pot, dit gebeurt alleen bij de ‘public challenges’.

Binnen deze categorieën zijn er ook weer verschillende soorten uitdagingen. De doelen, de inzet en de duur variëren per uitdaging. Zo is er bijvoorbeeld de marathon, waarbij deelnemers gedurende acht weken 7 actieve dagen moeten lopen, er is dan geen rustdag. De inzet hiervoor is 60 dollar. Een ander voorbeeld is de mini-mover. Deze uitdaging duurt slechts twee weken, waarbij elke week bestaat uit 2 powerdagen, 4 normale dagen en 1 rustdag. De inzet hiervoor is 10 dollar.

De uitdagingen van zes weken of langer hebben een zogeheten warm-up week. In de eerste week kun je nog niet afvallen. In deze week kun je als het ware wennen aan de stapdoelen. Je ligt er nog niet uit wanneer je de doelen niet haalt in de eerste week, je kunt dan nog niet afvallen. Dit kan vanaf week 2 gebeuren. Uitdagingen die niet zo lang duren, zoals de mini-mover, kennen deze warm-up week vaak niet.

Alle informatie, zoals de duur van de uitdaging, de stapdoelen, de inleg en de warm-up week worden overzichtelijk gepresenteerd alvorens je de inleg betaalt. Je weet als deelnemer dus vooraf precies waaraan je begint. Dit kan er als volgt uitzien:
  • Uitdaging: mini-mover
  • Duur: 04-05-2020 t/m 17-05-2020
  • Aantal weken: 2
  • Warm-up week: nee
  • Stapdoelen: 4 x actieve dag van 7431 stappen, 2 x powerdag van 9484 stappen, 1 rustdag
  • Inzet: 10 dollar

Moet je betalen voor het gebruik van de Stepbet-app?

De Stepbet-app kun je gratis downloaden, je hoeft hiervoor niet te betalen. De ‘public challenges’ kun je zonder lidmaatschap spelen, hier komen geen kosten bij kijken. Je betaalt de inleg, welke je als winnaar weer terugkrijgt. Wanneer je echter mee wilt doen aan ‘member challenges’ zul je een lidmaatschap moeten aanschaffen, deze uitdagingen zijn alleen voor leden. Een lidmaatschap kun je betalen via een creditcard of Paypal.

Wat is het verdienmodel van Stepbet?

Stepbet heeft twee inkomstenbronnen. Er wordt verdiend aan de lidmaatschappen, anno 2020 kost een lidmaatschap voor een jaar 50 dollar. Daarnaast wordt verdiend aan de ‘public challenges’. Wanneer een uitdaging ten einde komt, neemt Stepbet maximaal 15% van de pot. Het bedrag dat daarna overblijft wordt verdeeld over de winnaars. Zoals eerder vermeld zorgt Stepbet er hierbij wel voor dat elke winnaar minimaal zijn inleg terugkrijgt. Als dit niet mogelijk is, zal Stepbet geen 15% van de pot nemen.

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap?

Met een lidmaatschap heb je toegang tot meerdere uitdagingen. Je hebt namelijk ook toegang tot de ‘member challenges’. Daarnaast is een groot voordeel dat je als lid tot wel drie uitdagingen tegelijkertijd aan kunt gaan. Je kunt dus in dezelfde periode tot drie keer meer geld verdienen dan zonder lidmaatschap, dan mag je namelijk slechts aan één uitdaging tegelijkertijd meedoen.

Hoe verdien je wandelend geld met de Stepbet-app?

Je verdient met het gebruik van de Stepbet-app geld door simpelweg stappen te zetten. Je wordt beloond met zowel een gezonde levensstijl als met geld. Als je de stapdoelen elke week gehaald hebt, zul je de uitdaging winnen. De pot wordt verdeeld over alle winnaars. Hoe groot het bedrag is dat je wint, is afhankelijk van het aantal deelnemers dat is afgevallen. Het gewonnen bedrag verschijnt nadien in het Stepbet account als zijnde punten. Elke verdiende dollar wordt daar als punt weergegeven. Deze kun je op een creditcard of Paypal account laten uitkeren. Je kunt de punten ook gebruiken als inzet voor een nieuwe uitdaging.

Hoe is de app ingedeeld?

De Stepbet-app versie 1.42.399 is overzichtelijk ingedeeld in vier categorieën: my games, search, alerts en profile. Inloggen kan door het invullen van je gebruikersnaam en wachtwoord of via Facebook. De app is Engelstalig.

My games

In deze categorie zie je de uitdagingen waaraan je op dat moment meedoet. Een weekoverzicht laat zien wat je die week al gedaan hebt en wat je nog moet doen. Je ziet bijvoorbeeld dat je al vier actieve dagen hebt gehad en een rustdag. De app laat ook zien wat je nog moet doen, wat in dit geval bijvoorbeeld twee powerdagen kunnen zijn.

Search

In deze categorie vind je alle uitdagingen waar je je op dat moment voor kunt inschrijven. Je kunt hier filteren op ‘member’ en ‘public’. Hier zie je op welke datum een nieuwe uitdaging ingaat, hoeveel deelnemers zich al hebben ingeschreven, hoe groot de pot is en hoe hoog de inzet is.

Alerts

In deze categorie krijg je meldingen van de app. Deze meldingen waarschuwen je bijvoorbeeld wanneer je nog maar één dag hebt om een doel te behalen, of laten weten dat je stap doel voor die dag of week behaald is. Ook krijg je een melding wanneer een uitdaging voorbij is en ontvang je informatie over het geldbedrag dat je gewonnen hebt.

Profile

In deze categorie kun je je profiel beheren. Hier kun je bijvoorbeeld een foto toevoegen, je puntenoverzicht inzien, een uitbetaling aanvragen, instellingen wijzigen en je geschiedenis aan uitdagingen inzien.

Wat zijn de voordelen van de Stepbet-app?

Een groot voordeel van het gebruik van de app is dat deze je motiveert om actief bezig te zijn door veel te wandelen. Het daagt je uit de stapdoelen te halen. Een extra stimulans is dat je geld kunt verdienen wanneer je een uitdaging gehaald hebt. Je verdient niet alleen je inzet terug, maar afhankelijk van het aantal deelnemers dat is afgevallen kun je hier nog extra dollars bovenop krijgen. Wanneer een uitdaging geen verliezers kent, is dit echter niet van toepassing. In dat geval heb je geen geld verdiend aan de uitdaging. Tot slot is het feit dat je je inleg verliest wanneer je de doelen niet haalt een stok achter de deur om te blijven wandelen en hiermee je gezondheid te verbeteren.

Wat zijn de nadelen van de Stepbet-app?

Het grootste nadeel van het gebruik van de app is dat je geld kunt verliezen. Wanneer je je doelen niet behaald hebt, zul je je inzet verliezen. Stepbet dwingt je als het ware te bewegen. In sommige situaties is dit niet ideaal. Wanneer je bijvoorbeeld een aantal dagen met griep in bed ligt of het een regenachtige week is waarin je liever binnen blijft. Tot slot moet je goed controleren of de app data juist overneemt van bijvoorbeeld je Fitbit. Een klacht van deelnemers is dat de data niet altijd goed gesynchroniseerd wordt. Wanneer je hier te laat achter komt, kan dit betekenen dat je de doelen in de Stepbet-app niet behaald hebt. Je hebt de uitdaging dan verloren. Het is namelijk de verantwoording van de deelnemer om te controleren of data goed binnenkomt.
© 2020 - 2024 Kristelschrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
30 day challenge: verander je levensstijl in 30 dagen30 day challenge: verander je levensstijl in 30 dagenWist je dat je in slechts 30 dagen al één en ander kan veranderen in je levensstijl? 30 day challenges zijn niet voor ni…
De Ice Bucket Challenge: steun de strijd tegen ziekte ALSDe Ice Bucket Challenge: steun de strijd tegen ziekte ALSDe Ice Bucket Challenge is een initiatief van een ALS patiënt uit Amerika. Door een bak met water en ijs over jezelf hee…
Strakke buik met de 30 day plank challengeStrakke buik met de 30 day plank challengeOp zoek naar een goede uitdaging waarbij je je buikspieren flink traint? Dan kun je de 30 day plank challenge doen. Dit…
Strakke buik met de 30 day ab challengeStrakke buik met de 30 day ab challengeWil jij een strakke buik krijgen in dertig dagen tijd, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kan de 30 day a…

Vijf voordelen van thuisyogaVijf voordelen van thuisyogaYoga is een zeer populaire vorm van bewegen: uit onderzoek uit 2019 door yogaonline blijkt dat zo'n 1,6 miljoen Nederlan…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Free-Photos, Pixabay
  • https://waybetter.com/stepbet
  • Applicatie Stepbet, versie 1.42.399
Kristelschrijft (87 artikelen)
Gepubliceerd: 06-05-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.