Je eigen haar kun je prima knippen

Je eigen haar kun je prima knippen Je kunt zelf je haar knippen voor de spiegel. Zorg er echter wel voor dat je haar nat is en dat je over de juiste materialen beschikt. Lees hier alles over hoe je zelf je haar kunt knippen.

Zelf je haar knippen

Veel mensen gaan elke zes weken naar de kapper. Maar er zijn ook mensen die thuis hun eigen haar knippen. Je eigen haar knippen lijkt heel lastig, maar in de praktijk valt het best mee. Het is net zoals met zoveel dingen, je moet er handigheid inkrijgen. Je kunt door zelf je haar te knippen veel geld besparen op de kapper en er toch verzorgd uitzien.

Knip enkel in nat haar

Als je hebt besloten om zelf je haar te knippen maak dan eerst je haar nat. Pak een plantenspuit met water om ook tijdens het knippen je haar te kunnen bevochtigen. Nat haar blijft beter in model en met nat haar zul je dus gemakkelijker je haar kunnen knippen. Ook kun je in nat haar gemakkelijker een rechte lijn knippen.

Gebruik een kappersschaar

Als je besluit om je eigen haar te knippen is het gebruik van goed materiaal een voorwaarde om een mooi resultaat te krijgen. Een scherpe schaar knipt nauwkeuriger en zorgt er voor dat je mooie lijnen kunt knippen. Een kappersschaar hoeft helemaal niet duur te zijn, op internet kun je een kappersschaar kopen voor een paar euro. Ook beschadigt je haar minder als je gebruik maat van een scherpe schaar.

Begin met een goed kapsel

Als je nog nooit je eigen haar geknipt hebt is het verstandig om de eerste keer niet teveel haar weg te knippen. Als je recentelijk bij de kapper geweest bent is het gemakkelijk om je haar opnieuw in model te knippen. Het model zit er immers al in, je hoeft er alleen maar een paar centimeter af te knippen. Zorg dat je overal ongeveer evenveel wegknipt en knip niet teveel tegelijk weg. Houd er wel rekening mee dat je haar niet altijd overal even snel groeit.

Houd het simpel

Professionele kappers kunnen dingen die je thuis voor de spiegel niet kunt doen. Ga niet proberen om je haar in laagjes te knippen of allerlei moeilijke modellen te knippen. Knip je haar met name om het model te behouden en het iets korter te maken. Afhankelijk van de haardracht kun je meer haar afknippen, zo kun je wanneer je krullen hebt gemakkelijker wat meer haar afknippen, dan wanneer je in laagjes geknipt steil haar hebt.

Zorg dat je niet gestoord wordt

Neem de tijd om je haar te knippen, ga recht voor spiegel zitten en zorg dat je niet gestoord kunt worden. Het is immers als lastig genoeg om in spiegelbeeld je haar te knippen. Zorg dat je goed uitgerust bent en dat je ruim de tijd hebt om er iets moois van te maken.

Als het mislukt

Zeker in het begin zal zelf je haar knippen niet altijd het gewenste resultaat opleveren. Maar als het echt mislukt kun je altijd nog even langs een echte kapper. Of zelf aan de slag met een tondeuse. Ook kun je overwegen om een kapperscursus te volgen. Helaas zijn deze cursussen er meestal op gericht om het haar van anderen te knippen. Wel is het erg leuk om een kapperscursus te volgen.
© 2011 - 2020 Bastiaan271, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Zelf je haar knippen: bijpunten, laagjes en boblijnSoms is je haar echt toe aan een oppepper. Droge en gespleten haarpunten zorgen voor een onhandelbare bos haar. Toch is…
Afnemende lengten knippenAfnemende lengten knippenAls je het haar in afnemende lengten knipt, neem je het haar op onder een hoek van minder dan 90°. Het haar neemt naar d…
Toenemende lengten knippenToenemende lengten knippenAls je het haar in toenemende lengten knipt, neem je het haar op onder een hoek van meer dan 90°. Het haar neemt naar de…
Geld besparen op de kapperGeld besparen op de kapperJe zoekt mogelijkheden om te besparen. Je wil gewoon wat meer sparen. De gemiddelde Nederlander van achttien jaar en oud…

Gelukstest. Klopt je geluksgevoel?Gelukstest. Klopt je geluksgevoel?Uit recent onderzoek blijkt dat 89 procent van de Nederlandse bevolking zich gelukkig voelt. Als de Nederlanders gevraag…
Thuis sporten, zo val je makkelijk afThuis sporten, zo val je makkelijk afOm lekker in beweging te zijn heb je helemaal geen duur sportschoolabonnement nodig, ook thuis en rondom het huis kun je…

Reageer op het artikel "Je eigen haar kun je prima knippen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Mona, 02-01-2019 14:28 #2
Alle kapsels bij mezelf en andere geknipt. Geen opleiding genoten. Ik heb zelf krullen zelfs bij de kapper die een show op tv had ging ik zonder krul de deur uit. Blijkbaar had ik volgens hen slagen maar geen krullen. Dus weer zelf aan de slag. Krijg ik vragen of ik permanent heb. Of het een bob is of kort of lang, zelf knippen is mogelijk als je weet hoe.

Ci, 03-07-2013 13:08 #1
Leuk artikel. Echter kun je zelf gemakkelijk laagjes knippen indien je ervaren bent. Ik ben een man waarbij het goed moet zijn. Ik knip mijzelf in laagjes en krijg zelfs complimenten van kappers die vragen waar ik het heb laten doen (zonder dat ik het vraag). Wel heb ik een autodidactisch vermogen en ken ik veel haarstylisten. Het enige wat ik duidelijk probeer te maken is dat het allemaal mogelijk is. Je moet er alleen handigheid in krijgen zoals jij al zei.

Infoteur: Bastiaan271
Laatste update: 15-05-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Reacties: 2
Schrijf mee!