Thuis sporten, zo val je makkelijk af

Thuis sporten, zo val je makkelijk af Om lekker in beweging te zijn heb je helemaal geen duur sportschoolabonnement nodig, ook thuis en rondom het huis kun je een aantal dingen doen die je fit houden, of helpen bij het afvallen, zonder dat je hier speciale apparaten voor nodig hebt. Met een beetje creativiteit en de juiste middelen zijn er heel wat leuke en vaak ook eenvoudige dingen te bedenken.

Klusjes in en om het huis

Je hebt er misschien nooit aan gedacht, maar houdt de volgende keer dat je een klusje moet doen en er geen zin in hebt in je achterhoofd dat stofzuigen en het gras maaien ook bewegen is. Als dat geen goede motivatie is.

Hula hoop

Hoepelen is niet alleen voor kinderen, iedereen vaart er wel bij, met tien minuten hoepelen verbrand je al snel zo’n 100 kcal. In Amerika maakt het hoelahoepen, ofwel ‘hula hooping’ zijn comeback. Het is de nieuwste fitness trend. Door te hoepelen zorg je voor soepele heupen, een plattere buik en train je je uithoudingsvermogen. Je kunt het professioneel aanpakken en een professionele hoepel met instructie DVD kopen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon naar de Bart Smit gaan om daar een simpele hoepel te kopen. Leuke bijkomstigheid is dat je gewoon in je eigen woonkamer kunt hoepelen, terwijl je je favoriete serie kijkt, makkelijker kan niet toch? Lukt het hoepelen niet? Probeer het dan eens met een been voor, of draai de hoepel de andere kant op.

Touwtje springen

Net als hoepelen is ook touwtje springen niet alleen voor kinderen. Wil je je conditie verbeteren? Dan is touwtje springen een absolute Do. Begin altijd rustig om op te warmen en zorg voor goede schoenen, om je knieën en enkels wat te verlichten. Bouw het rustig op, touwtje springen is erg intensief en als je meteen teveel wilt kun je de volgende dag wel eens spierpijn hebben.

Skeeleren

Skeeleren is niet alleen een leuke manier om in beweging te zijn, maar het is ook heerlijk om buiten even uit te waaien na een drukke dag. Door te skeeleren train je je beenspieren, bilspieren, rugspieren en armspieren. Op die manier pak je alles tegelijk mee. Kies voor het skeeleren een vlakke weg uit, zonder losse stenen en hobbels. Asfalt is de ideale ondergrond om op te skeeleren. Zorg ook voor goede bescherming, want skeeleren gaat nou eenmaal niet altijd op rolletjes.

Fietsen

Naar de supermarkt voor een boodschap? Neem eens de fiets in plaats van de auto. Ook al is het maar een klein stukje, alle beetjes helpen.

Sporten met de Wii

Er zijn verschillende spellen op de markt die ervoor zorgen dat je thuis, in de woonkamer, voor je tv kunt gaan sporten.

Wii fit

Met het spel Wii Fit kun je door allerlei kleine oefeningen calorieën verbranden. Je kunt spellen doen in vier categorieën: Yoga-oefeningen, spieroefeningen, aerobicsoefeningen en balansoefeningen. Vooral de aerobicsoefeningen zijn erg leuk, het zijn meer spelletjes dan dat je het idee hebt dat je echt aan het sporten bent.

EA Active

Wil je wat intensiever bezig zijn dan met Wii Fit, dan is dit spel een aanrader. Voor al je verschillende lichaamsdelen zijn oefeningen aanwezig.

Dansen

Voor de Wii zijn meerdere spellen met dansmatten verkrijgbaar. Hierbij maak je op een matje combinaties van bepaalde passen die op het scherm door pijltjes worden aangegeven. Dit lijkt misschien niet zo intensief, maar probeer het volgende niveau maar eens, wedden dat je na drie nummers staat te zweten.

Op de trap

Neem de trap in plaats van de lift. Je hebt er misschien nooit aan gedacht, maar traplopen is ook bewegen. Wil je wat meer oefeningen doen op de trap, dan kun je denken aan steps op de onderste treden, dus op, af, op, af etc. Maar ook op een been de trap op hinkelen. Wat je ook kunt doen is de trap oprennen, waarbij je telkens een trede overslaat. Houd je wel goed vast aan de leuning, want we willen natuurlijk geen valpartijen.

Dit is maar een kleine greep uit het arsenaal aan simpele dingen die je thuis kunt doen, wees creatief en vind de voor jou ultieme thuissport.
© 2011 - 2024 Novelty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen door sportenAfvallen door sportenAfvallen door sporten en bewegen is vaak veel effectiever dan gewicht verliezen door middel van minder eten. Wanneer je…
Afvallen: Zoveel mogelijk calorieën verbrandenAfvallen: Zoveel mogelijk calorieën verbrandenAfvallen doe je door meer calorieën te verbranden dan dat je tot je neemt. Door opgeslagen vet om te zetten in energie v…
Sport jezelf gelukkig en stressvrij!Sport jezelf gelukkig en stressvrij!Een goede manier tegen stress is sporten en bewegen. Iedereen die regelmatig met te veel stress in zijn leven te maken k…
Slaap: Beter slapen door sporten en bewegenSlaap: Beter slapen door sporten en bewegenSporten en bewegen zorgen ervoor dat je beter kunt slapen. Regelmatig bewegen bevordert snel inslapen en een diepere sla…

Je eigen haar kun je prima knippenJe eigen haar kun je prima knippenJe kunt zelf je haar knippen voor de spiegel. Zorg er echter wel voor dat je haar nat is en dat je over de juiste materi…
Elektrisch fietsen: onderzoek, feiten en cijfersElektrisch fietsen: onderzoek, feiten en cijfersWaarom zou je elektrisch fietsen? Het vooroordeel is hardnekkig: omdat je ouder bent of met gebreken kampt, en anders ni…
Bronnen en referenties
  • http://www.weightwatchers.nl/util/art/index_art.aspx?tabnum=1&art_id=121131&sc=3039
  • http://www.gezond-afvallen.nl/artikelen/touwtjespringen/
Novelty (21 artikelen)
Laatste update: 19-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.