U bent slechts 7 stappen verwijderd van oprecht geluk!

U bent slechts 7 stappen verwijderd van oprecht geluk! Welke dingen in het leven zijn nu echt de moeite waard en dragen werkelijk bij aan uw geluksgevoel? Zeven universele tips passeren de revue, van inkomen tot aan de liefde.

Een hoger inkomen went snel: ga voor ervaringen!

Salarisverhoging of veel geld is wel comfortabel, maar niet het allerbelangrijkst voor een geluksgevoel. Uit onderzoek blijkt dat mensen snel aan hun nieuwe welvaartsniveau wennen. Gadgets worden vlug gewoon en meestal heeft men niet eens de tijd om ze regelmatig te gebruiken. Hoe vaak eindigen ze niet in de la? Indrukken/nieuwe ervaringen worden langer onthouden en dragen meer bij tot uw geluksgevoel. Dus als u bijvoorbeeld kunt kiezen tussen een Nintendo of een dagje Eurodisney voor uw spruit: kies voor de ervaring. Verras uzelf dus regelmatig!

Fysiek contact met uw geliefde

Aanraking van uw geliefde vermindert stress, verbetert uw immuunsysteem en verlaagt de kans op hart- en vaatziekten. Intiem zijn met uw geliefde is een van de meest genoemde bronnen van geluk bij mensen. Houd uw partner dus in ere. Ook al heeft u wel eens kleine onenigheden: probeert u dan gewoon aan de goede eigenschappen van uw partner te denken. Voor mannen is een huwelijk zeker gezond. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat getrouwde mannen gelukkiger zijn dan mannen zonder partner. Daarnaast verhoogt een partner voor de man zijn levensverwachting met twee jaar.

Neem ook op tijd rust!

Probeert u een regelmatig dag/nachtritme aan te houden. Streeft u naar minimaal acht uur slaap per nacht. Ga dus op tijd in bed liggen en verricht twee uur voordat u gaat slapen geen inspannende of enerverende activiteiten. Probeer 's avonds ook niet te veel voor een beeldscherm te zitten. Het licht dat van de schermen komt zorgt ervoor dat u moeilijk op tijd in slaap komt. Slaapgebrek kan zorgen voor chronische vermoeidheid, verminderde intellectuele vermogens en somberheid. Probeert u ook in het weekend een niet te veel afwijkend slaappatroon te hanteren. Bij voorkeur maximaal een uur later naar bed dan door de week en een uur langer uitslapen. Anders is uw lichaam op maandag over zijn toeren.

Regelmatig bewegen: zeer belangrijk!

U voelt zich niet alleen beter (door allerlei stofjes die vrij komen bij lichaamsbeweging krijgen angsten en lichte depressies minder kans). U voelt zich ook energieker, het is goed voor uw immuunsysteem en goed voor uw figuur. De doorbloeding van uw lichaam verbetert, u gaat dieper ademhalen en uw hart wordt krachtiger. Eigenlijk het allerbeste medicijn voor vele kwalen. Bij alles geldt: overleg wel even met uw huisarts. Het kan niet vaak genoeg herhaald worden: regelmatig bewegen is erg goed voor de meeste mensen.

Investeer in kwalitatieve relaties

Probeert u ook mensen buiten uw werk te ontmoeten. Neem de tijd voor anderen. Probeer echt naar de ander te luisteren. Kom niet meteen met pasklare oplossingen, maar luister. Waak ervoor om te zeggen: "Nu niet, ik heb het druk". Als u eens in de put zit vindt u het ook fijn dat er geluisterd wordt. Probeer ook nieuwe mensen te ontmoeten die ideeën hebben die niet altijd precies met uw wereldbeeld overeen komen. Dit kan confronterend zijn, maar maakt het leven uitdagender.

Neem de tijd voor uwzelf/doe dingen waar u van geniet

Kijk regelmatig om u heen en bedenk hoe goed u het eigenlijk wel (in Nederland) heeft. U heeft waarschijnlijk een dak boven uw hoofd, schoon drinkwater, goede gezondheidszorg, voldoende te eten. U kunt uw kinderen naar school laten gaan. Overpeins dit regelmatig en tel uw zegeningen. Zie de overvloed om u heen. Verzamel mensen om u heen die u mag. Verricht werkzaamheden niet alleen voor het geld, maar probeer ook werk te vinden dat bij u past.

Controle en in het nu leven

Probeert u niet geforceerd overal gelukkig bij te zijn. Wees geen controlfreak. Sommige dingen kunt u niet sturen. Leef gewoon in het nu en bent u bewust van uw lichaam. Verricht dagelijkse werkzaamheden rustig en met aandacht. Dit alleen kan een verademing zijn. Stel uzelf matig uitdagende, maar wel haalbare doelen!
© 2012 - 2023 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is geluk? Vier definities van het begrip 'geluk'Wat is geluk? Vier definities van het begrip 'geluk'Hoe word ik gelukkig? Op welke manier bereik ik het ware geluk? Wat is geluk eigenlijk? Deze vragen kunnen alleen beantw…
Wat wil ik? Ken jezelf!Wat wil ik? Ken jezelf!Wat wil ik? Hoe word ik gelukkig? Hoe kan ik leven met passie? Welke persoonlijke ontwikkeling moet ik doormaken om gelu…
De relatie tussen geld en gelukDe relatie tussen geld en gelukIs er een relatie tussen geld en geluk? Maakt geld gelukkig? Als geld gelukkig maakt, hoeveel geld heb je dan nodig? Bes…

Eenvoudige leefregels voor een gezond levenEenvoudige leefregels voor een gezond levenGaranties worden er in het leven niet gegeven, maar gezond leven gaat verder dan zo nu en dan wat sporten. Je kunt nog z…
Wanneer stress over gaat in ziekmakende stressWanneer stress over gaat in ziekmakende stressTwee collega’s op kantoor zijn onlangs getroffen door een hartaanval. Zelf voel je je gezond hoewel een gezonde dosis st…
Bronnen en referenties
  • De kracht van het NU. Eckhart Tolle ISBN 9789020282306
  • The Secret. Auteur Rhonda Byrne. ISBN 9789021511030
  • Nietsdoen, een levenskunst. Auteur Ernie J. Zelinski. ISBN 9789062719389
  • Het droomdieet. Auteur Jr. Worthington. ISBN 9789027441003
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 26-12-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.