Kledingtips voor de zwaardere man

Kledingtips voor de zwaardere man Heb je een maatje meer en zoek je tips hoe je je toch leuk kan kleden? In dit artikel geef ik je vele handige tips en trucjes om er heel leuk uit te zien!

Stijl is voor iedereen

Mensen die een maatje meer hebben, hebben vaak de neiging om zich te verstoppen achter grote shirts in donkere kleuren. Naast dat dit heel jammer is, is het ook totaal onnodig. Met de juiste kleding kan een zwaardere man erg leuk voor de dag komen zonder het gewicht te accentueren. En geloof me, dit kan op veel meer manieren dan te grote zwarte shirts!

Kleding gaat om maten

Veel mensen leven nog in de veronderstelling dat kleinere maten per definitie mooier zijn. Dit is pertinent niet waar. Het gaat niet om dat je kleinere maten draagt, het gaat er om dat je voor jou de juiste maat draagt. Veel mannen die een grote buik hebben maken de fout om zich te verstoppen in veel te grote shirts om de contouren van hun lichaam te verbergen. Dit moet je niet doen, naast dat je niemand voor de gek houdt laat je jezelf er alleen maar groter door lijken. Dit betekent niet dat je direct hele strakke kleding moet dragen. Het gaat allemaal om de juiste maat. Zoek kleding die je passen. Contouren van je lichaam mogen best zichtbaar zijn, maar let hierbij wel op dat het niet too much wordt.

Wanneer zit kleding goed?

Je doet er verstandig aan door bij het passen van kleding te letten of hij goed zit op een aantal plekken.

Kraag

Bij de kraag moet je goed letten dat hij niet te los of te strak is. Als hij te los is maakt dat het shirt of overhemd slordig, maar als hij te strak is dan accentueer je juist je forsere voorkomen.

Mouwen

Is de lengte goed, en zitten ze niet te strak of te los? Zonder je armen te strekken moet je hand niet in de mouw zitten en bij het strekken van je armen moet hij niet hoger of lager komen dan achter je horloge.

Schouders

Een groot probleem van grotere maten shirts zit hem voornamelijk in de schouder. Omdat het shirt gemaakt is voor een grotere buik- en borstomtrek zijn de schouders vaak totaal buiten proportie. Bij mannen met grotere maten zie je vaak dat het stuk van het shirt bedoelt voor de schouders ergens halverwege de armen hangt. Dit lijkt erg slordig.

Al het bovenstaande goed?

Als je kleding ziet die goed zit op de bovenstaande plekken maar toch op een andere plek ergens niet goed zit dan zou ik je aanraden om het shirt toch te kopen. Als de kraag, mouwen en schouders goed zitten dan is het heel makkelijk om een shirt in te nemen.

Blijf cool

Een groot probleem van forsere mannen is dat ze het snel warm krijgen. Hier moet je ook goed op letten met je kleding. Kies voor luchtige stoffen zoals linnen, maar ook een ondershirt kan helpen om vocht te absorberen. Naast dat dikkere stoffen er voor zorgen dat je het warm krijgt en gaat zweten, zijn ze vaak ook log en laten ze je alleen maar groter lijken. Ook zijn er shirts verkrijgbaar die doen vermoeden dat je meer draagt dan je daadwerkelijk doet. Er zijn T-shirts verkrijgbaar waar een kraag van een overhemd bovenuit steekt en doet vermoeden dat je er een overhemd onder draagt, terwijl dit niet zo is. Ook kun je kiezen voor een overhemd met korte mouwen en daarover een colbert. Dit is een stuk luchtiger dan een echt pak, maar ziet er toch hetzelfde uit.

Lagen

Als je niet goed weet of je het warm gaat krijgen doe je er verstandig aan je te kleden in lagen. Doe over een T-shirt een trui, over de trui een vest en over het vest een jas. Hierdoor kun je als je het warm krijgt altijd een laag uittrekken. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld 's winters naar het werk reist en het in kantoor juist heel warm is.

Waar vind je grotere maten?

Het is soms erg lastig om te winkelen voor grotere maten. Veel winkels hebben als grootste maat XL, en soms zelfs tot slechts L. De winkel met het grootste aanbod aan grotere maten is de C&A, maar dit is ondanks hun scherpe prijs kwalitatief niet fantastische kleding. Voor grotere maten kun je het beste gaan naar de wat klassiekere herenmodezaken gaan. Ook heb je in outlets als Bataviastad een goede kans om wat kleding in je maat te kunnen vinden. De meest gebruikelijke maten zijn veelal al verkocht waardoor er een groot aanbod blijft aan grotere maten, en nog voor een lage prijs ook!

Strepen

Er wordt altijd gezegd dat je als grotere man geen verticale strepen kunt dragen, maar dit is reeds achterhaald. Zoals eerder gezegd, je houdt niemand voor de gek, dus een shirt of overhemd met verticale strepen kan prima. Wel doe je er verstandig aan door er een kledingstuk bij te combineren dat het lijnenspel breekt, zoals bijvoorbeeld een colbert over een gestreept overhemd.

Accessoires

Als je onzeker bent over je voorkomen is het heel handig om accessoires te gaan dragen. Dit trekt de aandacht van je lichaam af. Kies bijvoorbeeld voor een robuust horloge of een mooie zonnebril. Let er wel op dat je bij het kiezen van een horloge gaat voor een groot en robuust model; dit staat beter op een wat bredere pols.
© 2012 - 2024 Infokoning, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kledingtips lange vrouwen: hoe lijk je minder langKledingtips lange vrouwen: hoe lijk je minder langVoor lange vrouwen is het niet altijd even eenvoudig om jezelf volgens de laatste mode te kleden. Er is minder kleding i…
Kledingtips: hoe lijk je langerKledingtips: hoe lijk je langerWanneer je klein van postuur bent is het niet altijd eenvoudig om jezelf volgens de laatste mode te kleden. Er is minder…
Tips om te wassenTips om te wassenWassen is een dagelijkse bezigheid geworden in het huishouden. Maar hoe kun je nou het beste je kleding wassen en voor j…
Welke figuren zijn er, en welke kleding staat daar bij?Mensen zijn er in alle soorten en maten, het is dan ook niet gek dat lang niet iedereen er top uitziet in elke willekeur…

Zweetvlekken in je kledingZweetvlekken in je kledingHoe krijg je gele zweetvlekken in je kleding, wat kun je er tegen doen, en hoe krijg je het weer weg? Alles wordt uitgel…
Lingerie: Sexy én corrigerendLingerie: Sexy én corrigerendDe tijd dat de vrouw in een grote corrigerende onderbroek moest vanwege een buikje is voorbij. Ze zijn er nog wel, maar…
Bronnen en referenties
  • http://www.askmen.com/fashion/fashiontip/32_fashion_advice.html
  • http://mycalmusic.com/fr_style.cfm?feature=3404721&postid=2222397
Infokoning (40 artikelen)
Gepubliceerd: 20-09-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.