Kleding die bij jóu past: kledingadvies
De juiste kledingkeuze geeft je zelfvertrouwen, zelfrespect, een gevoel van welzijn, en een succesvol uiterlijk. De juiste kledingkeuze heeft zelfs invloed op het krijgen van een promotie. Vooral bij sollicitaties en zakelijke aangelegenheden is het belangrijk om de de kleding te kiezen waarin je zelfverzekerd en professioneel overkomt. Aangezien je niet een onbeperkt aantal kansen hebt om een eerste indruk te maken, maken ondernemers en zakenmensen wel gebruik van kledingadvies.
Tijdens het maken van een
kledingadvies wordt ingeschat in welke kleding je je het lekkerst voelt. Je comfortabel voelen in de kleding die je draagt, zal te zien zijn in je uitstraling. Een
kledingadviseur zal tevens ervoor zorgen dat er kleding gekozen wordt die past in de cultuur van de onderneming of organisatie van de cliënt. Ook zal de kledingadviseur niet voorbij gaan aan je eigen identiteit maar juist jouw identiteit beter naar voren laten komen.
Tijdens een kledingadvies komen onder meer de volgende punten uitgebreid aan de orde:
Kledingadvies: een kledingkast samen stellen, de basis
- Er worden twee basiskleuren gekozen. Voor de heren die zich op zakelijk gebied begeven zijn dit meestal één van de volgende kleuren: zwart, donkerblauw, grijs, camel.
- Er worden effen stoffen gekozen, de dessins komen later wel.
- Er worden stoffen gekozen die het hele jaar door meekunnen.
- De kwaliteit hoeft niet peperduur te zijn, maar moet wel goed zijn. Een goede snit en stof zijn belangrijk.
- Met goedkope accessoires val je door de mand: zorg voor mooie schoenen, duurzame riemen, tassen, horloge, stropdas etc.
- Maak gebruik van een kleuradvies. Je presenteert jezelf dan goed maar de kleuren onderling zorgen ook voor een goede combinatie.
Kleuradvies
Er goed uitzien, dat willen we allemaal. Het zijn de juiste kleuren die het hem doen. Kleuren kunnen je maken of breken: ze halen je op of overschaduwen je uiterlijk. Er stabiel, succesvol en zelfverzekerd uitzien is mede afhankelijk van de kleur van je kleding, zo ver is duidelijk. Er zijn verschillende tinten en kleuren: warme en koele, en lichte en donkere. Een kledingadviseur kijkt ernaar welk type je bent: warm, koel, een herfsttype of een zomertype. De kledingkeuze wordt hierop afgestemd. Wie wil niet zijn positieve punten benadrukken? Ook kun je minder positieve punten camoufleren: donker camoufleert en licht accentueert. Dus wanneer je plaatselijke vetrollen wilt verbergen, gebruik daar dan een donkere kleur. (bij een zwemband kun je een donker overhemd aan trekken, bij zware heupen trek je een zwarte pantalon of rok aan). Je kunt ook kiezen voor één kleur en als accessoire een aparte opvallende sjaal. Een kledingadvies gaat uit van het volgende: eerst de kleuren kennen en dan de kledingkast samenstellen.
Kledingadvies
Door middel van een kledingadvies krijg je een goed inzicht in de vorm van je gezicht en figuur. Als je een kledingadviesbureau hebt ingeschakeld heb je daar eigenlijk je leven lang profijt van. De informatie die je door de kledingadviseur hebt gekregen, geeft je het zelfvertrouwen om in de toekomst ook zelf te shoppen: je weet precies wat je in een winkel kunt negeren, dus tijdens het shoppen ga je zowaar efficiënt met je tijd om. Een kledingadviseur kijkt naar je lengte en naar fijnere details zoals welke printen je wel/niet kunt hebben en accessoires Verder kijkt de kledingadviseur, behalve naar de vorm van het gezicht en het figuur (waar ben je breed/smal, is uw bovenlijf kort/lang etcetera) naar de hals/nek. (is deze kort of lang).