Bijpassende modeaccessoires voor de zomer

Bijpassende modeaccessoires voor de zomer Ieder seizoen heeft wel opmerkelijke accessoires. Modeartikelen die het goed in een bepaald seizoen doen. De zomer is een goed voorbeeld dat de mens extra uitpakt en het ene seizoen is dus wat nadrukkelijker aanwezig met accessoires dan het andere seizoen. In de zomer flaneren we meer over straat, zeker als de zon hoog aan de hemel staat. Dat nodigt weer meer uit om uit te pakken met kleding en aanverwante zaken. Wat heeft het zomerseizoen allemaal te bieden? Modeaccessoires zijn van alle tijden, maar de mens krijgt het ieder seizoen voor elkaar om vernieuwend te zijn met accessoires. Is het niet met kleur of grootte, dan is het wel met materiaalgebruik. Soms worden er nieuwere versies van succesnummers uit het verleden opnieuw geproduceerd met enkele kleine aanpassingen en soms is het geheel nieuw.

Tijdens de zomermaanden zijn er vaak enkele toverwoorden die de lading dekken, als het gaat om de accessoires. Denk hierbij aan:
  • vrolijk
  • energiek
  • supervrouwelijk

Natuurlijk zijn het algemene termen en gaat het echt niet alleen om vrouwen. Hoewel de man sinds begin 21ste eeuw gegroeid is als het gaat om bewustzijn van uiterlijkheden, is het nog steeds zo dat het meest 'bedacht' wordt voor de vrouw. Waar kan de aandacht zoal op gericht worden?

Bron: Myriams Fotos, PixabayBron: Myriams Fotos, Pixabay

Kleuren

De kleur zwart is altijd al tijdloos en chic, maar daar is op enig moment het diepe nachtblauw aan toegevoegd. Een kleur met dezelfde kenmerken. Het is een kleur die niet echt gewaagd is, maar de meeste vrouwen en mannen wel past. Al dan niet met een onderbreking bij de hals in de vorm van een sjaal of iets dergelijks. Het wordt zakelijk veel toegepast, maar ook in avondkleding.

Qua kleur kan je ook bewust voor een vuriger kleur kiezen. Bloedrood is daar een goed voorbeeld van. Een kleur die staat bij de gebruinde huid, maar ook bij de echt blanke huid. Dieprood heeft een stevig blauwe ondertoon en is meer voor de koudere maanden geschikt.

Gewaagder is de kleur die steeds vaker voor het voorjaar en de zomer wordt gebruikt, namelijk geel. Het maakt vrolijk en zal met name in de kleding voor tijdens de daguren gebruikt worden. Daarbij dient wel opgemerkt te worden dat geel niet iedereen staat. Het is goed te testen, alvorens een geel item te komen.

Aan het kleurenpallet is het veelkleurige bloemdessin toe te voegen, wat enigszins refereert aan de hippiejaren (eind 60’er jaren en begin 70’er jaren van de 20ste eeuw). Vanaf de 21ste eeuw zijn daar de fluoriserende kleuren aan toegevoegd. Eerst met name voor de jongere mensen, maar inmiddels 'mag' fluoriserend ook bij andere leeftijden. Bij fluoriserend geldt overigens wel dat het niet gewenst is om er teveel van tegelijk te dragen. Te veel dood het beoogde effect.

Accessoires

Het spreekt voor zich dat de modewereld op deze kleurenmogelijkheden inspeelt met allerlei passende accessoires. Goed gecombineerd met de rest van de outfit. Enkele voorbeelden:
Bron: Jarmoluk, PixabayBron: Jarmoluk, Pixabay
  • petjes
  • hoedjes
  • zonnebrillen
  • sjaals
  • grote kettingen + armbanden + oorbellen
  • enkelbandjes
  • tassen

Petjes en hoeden

De petten en hoeden en in iets mindere mate de doeken voor om het hoofd, dragen de modekleuren. Kleuren die tijdens de zomermaanden vaak gecombineerd worden met wit en offwhite. Zilver of goud als chic randje om de klep van het petje of om een rand om de hoed. Het fluoriserende zie je overigens minder voor iets wat je op of om je hoofd draagt. Dit heeft te maken met de fluoriserende kleuren veelal niet matchen met je gezichtshuid. Slechts een heel donkere huid kan er mee wegkomen.

De randen van de hoeden zijn groot met stevige wijduitstaande randen of de rand is juist van vederlicht materialen wat de hippielook weer wat meer benadrukt. De hoeden worden ook vaak met materialen van stro gevlochten. Dit voelt erg luchtig aan en dat is prettig op het hoofd.

Zonnebrillen

De zonnebril is groot en het nachtblauw maakt de zonnebril net even iets anders dan het traditionele zwart (of diepbruin). Naast de grote alles bedekkende Hollywood-zonnebrillen is de jaren-50 bril een bril die het altijd goed doet. Niet die enorme 'vleugels' meer, maar teruggebracht naar een keurig model voor de 21ste eeuw. Verder zijn ook de brillen-'fietsen' in verschillende varianten tijdloos. Vaak in zwart, metaalkleur of juist een primaire zomerkleur zoals bloedrood of een aansprekende kleur als koningsblauw.

Sieraden

De sieraden zijn vooral groot of heftig te noemen. Kettingen met grote houten of kunststof kralen en soms afgewisseld met echte edelstenen. Het spreekt voor zich dat daar een ander prijskaartje aan hangt. Daar waar edenstenen verwerkt zijn, moet je meestal naar de juwelier of betere accessoire winkel. Er zijn vaak bijpassende armbanden of oorbellen bij. Bij grote sieraden moet je uitkijken met te veel. Drie is net te veel van het goede, dus wordt het meestal een combinatie van twee van de drie (oorbellen – armbanden – kettingen).

De enkelbanden hebben eenzelfde opzet als de kettingen, alleen zijn de kralen een slag kleiner. Niet iedere lijn heeft al deze sieraden in het assortiment, maar het enkelbandje is wel een accessoire dat weer gezien mag worden en dus zijn ze op veel meer plaatsen te koop. De zilveren of gouden enkelbandje zonder toeters en bellen kan natuurlijk ook en kan gecombineerd met een armband van hetzelfde materiaal, heel fraai staan. Zeker als de huid al ietwat gebruind is.

Tassen

Tassen zijn vaak van stof gemaakt of een combinatie van stof en leer c.q. suède. De grote tas is zeer gewenst en dus in allerlei varianten in het straatbeeld te zien. Het varieert van een flinke handtas tot een echte shopper, maar dan van mooie materialen. Vrouwen nemen nu eenmaal graag veel spullen mee en de flinkere tassen voorzien uitermate goed in wat veel vrouwen wensen. Er zijn meestal in de voering extra vakjes gemaakt om de tas enigszins overzichtelijk te houden.

Leuke bijkomstigheid is dat met name de schoenwinkels ook steeds leukere (en meer) tassen hebben die goed te combineren zijn met de schoenen die ze verkopen. Soms een leuke match van twee producten en soms een volledige lijn. Hier wordt dan niet zelden een portemonnee en sleutelhanger aan toegevoegd.

Tot slot

Accessoires genoeg en zeker in de zomer is de keuze erg ruim en vindt eenieder zijn/haar smaak. Even gezellig een terrasje pakken, lekker zonnen op het strand of een uurtje lekker shoppen. Goed gekleed en afgemaakt met accessoires, zodat de outfit klopt. Zo gaan we graag de straat op.
© 2009 - 2022 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kledingaccessoires maken de outfit afSommige kleding is tijdloos en sommige is sterk aan mode onderhevig, maar voor beide geldt dat het plaatje door accessoi…
Tips voor een goede kledingstylingWe willen er allemaal graag goed uitzien. Maar als je goed gekleed wil gaan, is styling het moeilijkste onderdeel. Het d…
Wanneer begint de online sale / uitverkoop van webshops?Wanneer begint de online sale / uitverkoop van webshops?Voor echte fashionista's is shoppen helemaal het einde. Helaas is het kopen van kleding, schoenen en andere mode een dur…
Fashion trends: tips om je look te updaten!De zomer is nu echt voorbij en de herfst maakt zijn intrede! Wat trek je aan deze herfst en winter 2014? Nu de nieuwe he…
Hoe word je een professioneel model?Het is de droom van vele jonge meisjes: het worden van een professioneel model. Vaak wordt de modellenwereld afgespiegel…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 21-01-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.