Mode voor het najaar

Mode voor het najaar De zomer is nog in volle gang of de najaarsmode doet al zijn intrede. In de winkels hangt de nieuwe warmere kleding naast de zomerkleding die sterk afgeprijsd is. Als het nog warm is doet de najaarsmode het nog niet zo goed, want alleen het passen maakt al dat je het erg warm krijgt. Maar we kunnen er al wel naar kijken.

Kleuren

Naast het gegeven dat veel kan qua kleuren, moeten we toch wel stellen dat de warme paarstinten het ook het volgende seizoen goed doen. Al dan niet gecombineerd met verschillende grijstinten. Tinten die variëren van het zacht muisgrijs tot antraciet. Men stelt ook wel dat grijs het nieuwe zwart is en daarmee een belangrijke plaats inneemt bij de basiskleding van de vrouw.

Het diepe paars heeft verschillende varianten en de meeste hebben een rode ondertoon, wat maakt dat bordeaux ook weer veel gezien is. Was bordeaux voorheen nog een kleur die nogal eens bij vrouwen op oudere leeftijd gezien werd, dat alles is veranderd nu het bordeaux is verwerkt in modieuze pakjes met boleroachtige jasjes, klassieke rechte jurkjes en trendy sjaals.

Modellen

Qua modellen van pakjes, bloesjes, jasjes, jurken en broeken is er niet veel nieuws onder de herfstzon. Want veel van de modellen van het vorige seizoen worden ook nu weer gedragen. Bloesjes en vestjes hebben een strakke snit en zijn mooi getailleerd, waarbij de schoudervulling heel voorzichtig weer zijn intrede doet. Geen kapitale oversized schoudervullingen zoals in de jaren 80, maar schoudervullingen die subtiel gezien mogen worden en het model verfraaien.

Bij de zakelijke bloesjes zijn de witte boorden bij de hals en de polsen weer modieus, met een blauwe soepel vallende katoenen stof – of variant daarop -. De zakelijke vesten zijn lang (even boven de knie) en soepel vallend in een super dun gebreide stof en in de genoemde modekleuren, een roestbruine variant en zwart.

De jeugdiger kleding kent nog steeds de spijkerbroek, waarbij de super strakke jeans (alleen voor de allerslankste onder ons) zijn beste tijd gehad heeft. Jeans wordt veel met zwart gecombineerd, zoals jacks, truitjes en bloesjes.

Jassen

Bij de jassen komen de traditionele lodenjassen langzaam weer in de mode. In lengte tot even boven de knie. De kunstbontjassen met grote kragen en mutsen zullen het in de winter weer goed doen. Ook bij de jassen is het grijs ontdekt, maar blijft het zwart het vooralsnog erg goed doen.
De jacks voor jong en oud zien we in de bekende stoffen, maar m.n. het suede in natuurtinten is weer in trek. Cognackleur maar ook het veel lichtere zandkleur of het diep donkerbruin zijn al dan niet met franjes (zoals de laarzen al laten zien) weer in trek.

Prijzen

Het is opvallend dat alle winkels wel wat in de schappen hebben hangen wat in de nieuwe modetrend meegaat en dat heeft als voordeel dat er voor iedere beurs wel wat te krijgen is.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mode: Grijs is het nieuwe zwartMode: Grijs is het nieuwe zwartGrijs heeft een negatief imago, want is verwijst naar “grijze muis” en wie wil dit nu zijn? Toch is het een onterecht im…
Winterkleding ... nepbont is modeWinterkleding ... nepbont is modeTja, wat beter jezelf voor de kou wapenen dan bont of een vacht te dragen. Alleen het echte bont is not done, dus doen w…
Kledingaccessoires maken de outfit afSommige kleding is tijdloos en sommige is sterk aan mode onderhevig, maar voor beide geldt dat het plaatje door accessoi…
Modetrends voor het najaar en de winter van 2020/2021Modetrends voor het najaar en de winter van 2020/2021De oversized kledingtrend is er al jaren en blijft maar steeds terug komen. Het wordt steeds wijder, langer en volumineu…

Kleding voor vrouwen met één borstLobstar-Label is een Nederlands kledingmerk dat zich speciaal richt op de vrouw die een borst is verloren door amputatie…
Fitflop schoenen en slippers voor mooie billen en rechte rugDe Fitflop is een schoen, sandaal c.q. slipper die een spierversterkende werking zou uitoefenen, omdat je traint terwijl…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 16-08-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.