Goed gekleed met een maatje meer

Goed gekleed met een maatje meer Kleding maakt de man of vrouw. Het is de realiteit. Dit geldt ook voor mensen die een maatje meer hebben. Eigenlijk geldt dit juist voor hen, zij kunnen niet zomaar alles aan volgens de laatste mode. Toch is het geen enkel probleem om je mooi en charmant te kleden met je maatje meer. Sterker nog: je mag er zelfs trots op zijn dat je een maatje meer hebt want er is zat kleding die juist bij jou geweldig staat!

Erken je maat

Dit is gelijk één van de meest belangrijke aspecten als je je goed wilt kleden met een maatje meer. Blijf niet hangen in de tijd dat je drie maten kleiner had. Houd op met jezelf in kleding proppen onder het motto dat de kleding zo mooi is. Dat klopt ongetwijfeld, maar niet als je er niet meer in past. Die kleding zit ook niet lekker. Je moet je er letterlijk in worstelen en aan het eind van de dag heb je zowat buikpijn dankzij die veel te strakke broek. En het ziet er niet uit! Bij bijvoorbeeld een te kleine broek puilt alles over en langs je broekrand. En dat ziet is geen gezicht! Hierdoor lijk je dikker en zwaarder dan je daadwerkelijk bent. Terwijl je er met een grotere broek die niet alles afknelt gewoon goed uit kunt zien net als mensen die dunner zijn.

Wees dus gewoon eerlijk tegen jezelf, erken je grotere maat en je zult zien dat je je prettiger gaat voelen in nieuwe kleding die wél past! En waarschijnlijk zullen mensen je vragen of bent afgevallen. Ze zien namelijk die vetrollen niet meer overal overheen puilen dus lijk je slanker.

Welke winkels

Je hoeft niet gelijk naar een grote maten winkel te rennen. Dat is nergens voor nodig. De gewone leuke winkels en warenhuizen hebben ook vaak zat tot maat 50 in het rek hangen. Daar kun je ook terecht. En vaak zijn deze winkels modieuzer dan de grote maten winkels.

Je mooie lichaamsdelen

Laten we niet vergeten dat iedereen plus en minpunten heeft. Ook jij. Accentueer deze dus. Heb je mooie stevige borsten? Prima, zorg voor een mooi decolleté. Nooit te diep natuurlijk. Maar gewoon mooi en stijlvol. Ook met je stevige ronde billen kun je veel. Laat ze zien, er zijn zat mensen die daar jaloers op zijn! Als je echt heel onzeker bent over je lichaam kun je ook het accent gaan leggen op je mooie lange haar. Of je mooie ogen. Dit betekend niet dat je je in een gordijn moet hullen en alleen met je haar moet zwaaien en je ogen moet knipperen. Maar dit houdt in dat je je lichaam stijlvol bedekt met kleding die je rolletjes camoufleert en je haar mooi opsteekt en je ogen mooi opmaakt. Je pluspunten accentueren is de kunst!

De minpunten

Het is wel zaak om ook als je veel zelfvertrouwen hebt je minpunten een beetje weg te werken:
  • Een naveltruitje met een dikke buik kan echt niet
  • Evenals een decolleté terwijl je hangborsten hebt en geen BH draagt
  • Ook een mini-rokje met de benen van een olifant eronder is geen succes
  • Horizontale strepen zijn nooit aan te raden bij stevige mensen, je lijkt gelijk drie keer zo zwaar
Dit lijkt misschien heel overdreven maar helaas zie je nog steeds genoeg dames in het straatbeeld die zich kleden alsof ze 18 zijn en maatje 32 hebben. Dat kan gewoon echt niet. Ook niet als je blaakt van het zelfvertrouwen omdat je trots bent op je stevige lichaam. Het is fijn dat je zo blij bent met jezelf, maar ook dan kan niet alles.

De accessoires

Om je outfit compleet te maken heb je mooie accessoires nodig die bij je outfit passen. Maar kijk hier wel mee uit! Die brede riem kan misschien prachtig zijn maar telt als een enorm brede horizontale streep. Niet handig met brede heupen. Ook een grote tas kan je dikker maken. Zeker als die dezelfde kleur heeft als de kleding die jouw dikke lichaamsdeel bedekt. Een ketting met grote stenen als je een dikke nek hebt is ook niet charmant, en datzelfde geldt voor grote horloges op dikke polsen. Net als een haarband bij een rond gezicht bijvoorbeeld.
Maar als je je accessoires goed uitzoekt zullen ze je net als de kleding mooier en slanker maken!

Pas je kleding en accessoires in de winkels zorgvuldig, hiermee voorkom je miskopen!
© 2009 - 2022 Zelda, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verkoopt de Primark grote maten?De Primark is een megapopulaire winkelketen, die is overgewaaid uit Engeland. Je kunt er hele goedkope kleding kopen die…
Kinderkleding welke maat bij welke leeftijd?Kinderkleding welke maat bij welke leeftijd?Het is vaak lastig om de maat van een pasgeboren baby te bepalen. Als je op kraamvisite gaat wil je iets leuk meenemen e…
Kledingmaten en schoenmaten voor baby'sKledingmaten en schoenmaten voor baby'sHet eerste jaar na de geboorte verandert de kledingmaat van een baby regelmatig. De meeste baby's zullen vlak na de gebo…
Kledingtips lange vrouwen: hoe lijk je minder langKledingtips lange vrouwen: hoe lijk je minder langVoor lange vrouwen is het niet altijd even eenvoudig om jezelf volgens de laatste mode te kleden. Er is minder kleding i…

KinderkledingpartyDe kinderkledingparty's zijn in opmars. Waren vroeger de tupperwareparty's populair(die nog steeds bestaan) nu komt een…
Handige tips en outfits voor een regenachtige dagHandige tips en outfits voor een regenachtige dagTijdens de lente- en herfstmaanden regent het vaak. Het is dan lastig om kleding uit te kiezen. Suède schoenen en kledin…
Zelda (74 artikelen)
Gepubliceerd: 24-08-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.