Kinderkledingparty

De kinderkledingparty's zijn in opmars. Waren vroeger de tupperwareparty's populair(die nog steeds bestaan) nu komt een consulente met kinderkleding bij je thuis. Een gezellig avondje met vriendinnen en tegelijkertijd een nieuwe garderobe voor je kinderen aanschaffen.

Hoe gaat het in zijn werk

De consulente van de kinderkleding komt bij iemand thuis, de gastvrouw, met de kinderkleding die zij wil verkopen. Het is de taak van de gastvrouw om ervoor te zorgen dat er voldoende potentiële kopers aanwezig zijn. Meestal vraagt de consulente of de gastvrouw ongeveer acht personen kan uitnodigen, meer mag altijd minder liever niet.
De consulente zal de kinderkleding showen en daarna is de mogelijkheid om alles te bekijken en tot aankoop over te gaan.
Afhankelijk van de onderneming waarvoor de consulente werkt kunt u daarna de kleding gelijk mee naar huis nemen of u krijgt de kleding op een later tijdstip thuisbezorgd.

Wie geven er kledingparty's in Nederland

De kinderkledingparty's zijn er in twee varianten
  • Consulentes die werkzaam zijn voor een bedrijf waar de kleding alleen via party's wordt verkocht
  • Consulentes die werkzaam zijn voor een bedrijf of als zelfstandige werken en kinderkledingmerken verkopen die u ook in de winkel kunt kopen

Bedrijven die hun kleding alleen via thuisparty's verkopen zijn onder andere Kiddo, 5&Co, Tom-du, Dog&Duck.
Het voordeel hiervan is dat de collectie uiteraard op elkaar afgestemd zal zijn waardoor je vele combinaties kunt maken en je gelijk kunt slagen voor een complete outfit. Ook is het exclusieve hiervan fijn, de kleding is alleen via de thuisparty's te verkrijgen en daarom ben je er haast zeker van dat niet alle kinderen in de klas van jouw zoon/dochter hetzelfde aan hebben.

De consulentes die kledingmerken verkopen die u ook in de winkel kunt kopen hebben ook vaak aantrekkelijke aanbiedingen. Tevens is het gemak voor de klant hier heel belangrijk, u hoeft niet naar de kinderkledingwinkel en kan op uw gemak alles thuis uitzoeken.

Wanneer beginnen de kledingparty's

De collecties van de kinderkleding lopen vaak gelijk met die in de reguliere winkels. Dit betekent dat u vanaf september een consulente bij u thuis kunt uitnodigen die dan de wintercollectie zal meenemen. Vanaf eind januari/begin februari zullen de consulentes de zomercollectie in hun bezit hebben.

Voordeel voor de gastvrouw

Vaak wordt de gastvrouw extra beloond voor de moeite die zij heeft genomen om iedereen uit te nodigen en haar huis beschikbaar te stellen. De beloning verschilt uiteraard per bedrijf en kan iets zijn in de vorm van een cadeau of een aantrekkelijke korting op haar eigen aankopen. Deze laatste methode wordt vaak gedaan.

Maatvoering

De meeste consulentes hebben collecties bij zich voor jongens en meisjes vanaf maat 86 tot 176. Dit varieert uiteraard per bedrijf maar de meeste hebben geen babykleding bij zich.

Ruilen?

Net zoals in gewone kinderkledingwinkels is er altijd de mogelijkheid om te ruilen indien een kledingstuk niet goed is. De ruiling kunt u vaak via de consulente doen.

Hoe vind je consulentes bij jou in de buurt?

Heb je een bedrijf gezien waarvan de collectie jou heel erg aanspreekt? Zoek gewoon hun website op internet op en vraag of er bij jou in de buurt consulentes zijn die party's kunnen geven. De consulentes zijn vaak verspreid over heel Nederland dus er is grote kans dat er iemand bij jou in de buurt zit.
© 2009 - 2023 Binkies, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips om voordelige kinderkleding te kopenKinderkleding kopen, ouders van kinderen moeten vaak ieder seizoen weer op jacht om de garderobe voor hun kinderen weer…
Zelf een homeparty organiserenZelf een homeparty organiserenDe meeste mensen zijn wel bekend met het fenomeen homeparty of thuisparty waarvan de Tupperware-party natuurlijk de alle…
Maattabellen voor babykleertjes en kinderkledingAls je online kinderkleding gaat kopen dan is het handig om de kleding- en schoenmaten voor baby's, peuters, kleuters en…
Online voordelig kinderkleding kopen; tips en websitesOnline voordelig kinderkleding kopen; tips en websitesLeuke, hippe kinderkleding kun je gemakkelijk en voordelig online kopen. Een aantal grote namen als H&M, Wehkamp, V&D en…

Schoenmode koude maandenSchoenmode koude maandenDe schoenmode voor de koudere maanden is over het algemeen wat meer uitgesproken dan de zomerse maanden. Het schoentje h…
Goed gekleed met een maatje meerGoed gekleed met een maatje meerKleding maakt de man of vrouw. Het is de realiteit. Dit geldt ook voor mensen die een maatje meer hebben. Eigenlijk geld…
Binkies (11 artikelen)
Gepubliceerd: 30-08-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.