Abercrombie & Fitch

Hoewel de kleding niet wordt verkocht in Nederland, zal je vast wel van het merk gehoord hebben: Abercrombie & Fitch. Het is een Amerikaans en zeer geliefd merk, en is vooral bedoeld voor jonge mensen van 14 tot een jaar of 30. Kenmerkend voor Abercrombie & Fitch zijn de shirts en truien met duidelijke logo's van het merknaam, "destruction" in de spijkerbroeken en spijkershorts, en de geur van de kleding (de kleding wordt bespoten met geurtjes van A&F).

Het merk

In 1892 is het merk opgericht door David T. Abercrombie en Ezra Fitch. Vooral onder tieners is het een van de meest geliefde merken. Abercrombie & Fitch is ook eigenaar van de merken Hollister Co., abercrombie (voor kinderen), RUEHL No.925 en Gilly Hicks.

Hollister Co. is gebaseerd op de surfstijl die vooral in Californië erg populair is. RUEHL No.925 is meer bedoeld voor studenten van 25 tot 35 jaar. Gilly Hicks heeft het thema "Down Under" en verkoopt lingerie en thuiskleding.

De winkels

Abercrombie & Fitch heeft meer dan 300 winkels in Amerika. De winkels zien er niet uit als gewone kledingwinkels. Van de buitenkant ziet een A&F winkel er gesloten uit. Je kan er niet naar binnen kijken. Dit is zodat het binnen niet zo verlicht wordt door het licht van buiten, waardoor het nogal donker is en heel dim verlicht binnen. Dit geeft veel sfeer aan de winkel. Als je binnenkomt ruik je meteen de typische geur van A&F. Dit is de geur "Fierce" die op de kleding wordt gespoten. De geur kan je ook apart kopen in de winkel. Naast "Fierce" heeft A&F nog een aantal andere geuren.

De muziek die in de winkel wordt gedraaid staat altijd vrij hard maar is toch aangenaam om naar te luisteren. Overal hangen foto's van A&F modellen, vooral van gespierde, half-naakte mannen. In de belangrijkste winkels van A&F, zoals die in NYC en Londen, staan mannelijke modellen zonder T-shirt, waarmee je op de foto kan. Het is een beleving op zich om deze winkels binnen te gaan.

De verkopers in de A&F winkels worden geselecteerd op hun uiterlijk. Vandaar dat je vaak geholpen wordt door aantrekkelijke jongens en meiden. Ook kenmerkend voor A&F zijn de tassen waarin je je aankopen meekrijgt. Op de tas staat altijd een mannelijk A&F model afgebeeld.

De kleding

De kleding van Abercrombie & Fitch is voornamelijk vrijetijdskleding. Daarnaast is er ook badkleding, ondergoed en sportkleding van het merk. Het merk doet ook in accessoires, zoals tassen, riemen en sjaals. De prijzen van de kleding zijn niet heel hoog, en daarom prima betaalbaar voor iedereen. Kenmerkend voor de kleding zijn kleine "foutjes" in de kleding. Denk aan gerafelde broeken, shirts met versleten letters, etc. Dit is echter niet bij alle kleding van A&F. Wat ook erg in trek is zijn de shirts en vesten met grote Abercrombie & Fitch logo's. Er zijn ook een aantal parfums van het merk. De bekendste hiervan, waar de kleding ook naar ruikt, is "Fierce", zoals voorgenoemd. Deze geur is voor mannen maar wordt ook gedragen door vrouwen. Verder heb je voor vrouwen nog Perfume 8, Perfume 41, Classic Perfume en Wakely. Voor mannen is er nog Cologne 41 en Colden Cologne.
© 2009 - 2024 Mathilde876, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De winkel Abercrombie & FitchAbercrombie & Fitch (A&F) is een kledingmerk en heeft drie zustermerken; Abercrombie Kids, Hollister Co. en Gilly Hicks.…
Abercrombie & Fitch bestellen - wat je moet wetenAbercrombie & Fitch bestellen - wat je moet wetenJe bent niet altijd in Amerika, Londen of Kopenhagen en toch wil je graag de kleding kopen van Abercrombie & Fitch. Hoe…
Michael Sorrentino aka The SituationThe Situation, The Snitchuation,Sitch, Mikey en Mike zijn allemaal bijnamen van Michael Sorrentino. Sorrentino is de bef…
Van model tot actriceChanning Tatum, Cameron Diaz, Jennifer Lawrence, drie bekende namen uit de acteerwereld. Naast het acteren hebben ze nog…

Comfortabele hoeden voor kankerpatiëntenChemotherapie zorgt er in de meeste gevallen voor dat mensen kaal worden. Daarmee is duidelijk te zien dat iemand ziek i…
Crocs schoenen, waarom zijn ze zo populair?Crocs schoenen, waarom zijn ze zo populair?Crocs schoenen lijken een beetje op Zweedse klompen, alleen ze zijn van heel licht materiaal gemaakt. Ze worden geproduc…
Mathilde876 (9 artikelen)
Laatste update: 05-10-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.