Parels in het modebeeld

Parels in het modebeeld Parels zijn bekend om de klassieke uitstraling. De erg dure zoutwaterparels of de iets goedkopere zoetwaterparels in geel- of witgoud verpakt stralen klasse uit. Maar inmiddels zijn de parels doorgevoerd in alle stijlen tot aan je jongste jeugd. Natuurlijk zijn de echte parels te duur en natuurlijk hebben we daar ook iets op gevonden, de kunststof parel die net zo hard fonkelen. Natuurlijk zijn ze niet echt en dat je zie ook snel, maar het gaat er in deze ook niet om dat je kunt zien dat je duur “behangen” bent, maar dat je de mode wil volgen, je het als mooi ervaart en de parels overal laat terugkomen.

Waar dragen we parels?

Je zou haast kunnen zeggen dat je ze overal kunt dragen tot aan piercings toe en tijdens zowat iedere gelegenheid. Maar we beginnen bij de bekende ketting en armband. De ketting is van een grote parel strak om de hals of erg lang, tot zo’n 2 meter in een gemiddelde maat. Deze moet dan enkele keren om de hals gedraaid worden en de rest laat je over je kleding vallen, eventueel nog een keer dubbel. De bijpassende armband zit strak om de pols, bij voorkeur enkele malen strak naast elkaar of een in een iets grotere parel een maal iets losser om de pols.

De pareloorbellen zijn groot en hangen kort onder het oorlelletje en als je denkt veel ringen tegen te komen, die zijn er niet. De ring is niet zo “in” en geeft nog steeds iets truttigs als het je om het modeplaatje gaat.

Op kleding en verder

Maar ook op kleding is de parel niet meer weg te denken. Om te beginnen als knoopjes op “lieve zoete” bloesjes in zachte kleuren. Maar ook de rand van een t-shirt kan voorzien zijn van parels en bovenop de ietwat sierlijke schoen zit ook een opvallende parel.

Natuurlijk kan een bijpassend tasje met parel niet ontbreken, kleine handzame tasjes in een pastelkleur kunnen prima voorzien worden van parels bij de (rits)sluiting. En als je dan toch door wilt combineren, vergeet dan de knip niet. In een klein tasje moet een kleine knip en de tas en knip worden vaak in setjes verkocht.

Hoe te dragen?

Let op de kleuren, want als je zoete pastelkleurige kleding draagt, moet de kleur van de parel er wel erg goed bijpassen, anders sla je volledig de plank mis en leg je de nadruk verkeerd.

Bij parels denk je wellicht dat het allemaal zoet uit moet zien, maar niets is minder waar. Op een stoer spijkerjasje past de parel ook prima. Los in een lange gebroken witte ketting of op je jasje genaaid in een lichtblauwe tint. Een klassiek zwart pak kan ook een vrolijker uitstraling krijgen door met lange parelkettingen te werken in parelmoer en zwarttinten.

Voorkom dat je er niet truttig uit gaat zien door de parels, door je kleding te combineren qua stijlen. Een zoet pastel kleurig bloesje met parelketting kan prima als je het combineert met een stoere spijkerbroek of rokje met stevige hoge stoere laarzen.

Parels combineren

Wil je de parels de blikvangers van je uiterlijk laten zijn, combineer dan verschillende kleuren parels. Van het zachte gebroken wit of zacht grijs gecombineerd met donker antraciet. Of hard blauw, wel prettig als dit blauw ook ergens in je kleding terugkomt, gecombineerd met parelmoer wit.

Verschillende roze tinten van hard roze tot oud roze op een roomwitte outfit heeft iets klassieks, maar met de vele kettingen wordt het een stuk stoerder.

Worden het de oorbellen die de blikvangers moeten worden, laat het mooie hangers zijn en zorg dat je haar uit je gezicht gewerkt is. Combineer niet de oorbellen met veel parelkettingen, dat is erg druk en overheersend. Maar de oorbellen kunnen wel gecombineerd worden met een parelarmband in eenzelfde kleur.

Weinig parels kleuren bij geelgoud(kleur), dus wees daar voorzichtig mee. Zilver en witgoud combineren gemakkelijker en loop je minder risico dat het het net niet is.

Tot slot

Natuurlijk staat of valt alles bij het gevoel wat je hebt al je alles aantrekt. Je moet je er wel prettig in voelen en vergeet niet dat het ook je dagelijks functioneren niet mag belemmeren. Veel parelkettingen om je hals kunnen dan wellicht leuk staan, als je een beroep hebt waar het lastig dragen is, vergeet het dan maar. Los van wat er allemaal kapot kan gaan, ga je je er enig moment aan ergeren. Als je dan toch iets van parels wilt, is het juist de kunst om iets te zoeken wat wel kan met je werk of andere bezigheid.

Verder moet je bij kettingen en armbanden nog op een ding letten, hoe zijn ze geregen. Ook de goedkopere ketting kan nog steeds goed geregen zijn, want anders zijn parels erg “bevattelijk” om ergens achter te blijven hangen of er bij het minste of geringste de brui aan te geven. Weg parelketting!
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De aantrekkingskracht van parelsDe aantrekkingskracht van parelsParels hebben, net als diamanten, al sinds jaar en dag een aantrekkingskracht op mensen, met name op vrouwen. De echte p…
Zwarte parels zijn zeer populairZwarte parels zijn zeer populairZwarte parels zijn zeer populair. Het is ook mogelijk om gewone parels te kleuren met zilvernitraat, dit zorgt er voor d…
Geschiedenis van modeMode is een Frans woord en het betekent manier of wijze. In het Engels wordt ook wel het woordje fashion gebruikt. Mode…
Parels - ZoutwaterparelsParels - ZoutwaterparelsParels nemen een bijzondere plaats in tussen de edelstenen als een product van levende (week)dieren, want de zoutwaterpa…
Schoenen kopen die echt goed passenSchoenen kopen die echt goed passenBij het kopen van schoenen gaat onze eerste aandacht vaak uit naar het model, de uitstraling en of de schoen past in het…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 28-02-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.