Hoe scoor je hippe en trendy kleding voor weinig geld?

Hoe scoor je hippe en trendy kleding voor weinig geld? Wil je er graag hip en trendy uitzien? Maar heb je een beperkt budget? Gelukkig valt er op kleding meestal wel wat te besparen. Neem maar eens een kijkje in je kledingkast. De basiskledingstukken die je hebt kun je gemakkelijk combineren met een paar nieuwe, of tweedehandse items. Afgedankte kleding pimp je op, maar als je een beetje handig bent kun je er ook iets heel anders van maken.

Basiskleding

Een paar goede basiskledingstukken zijn onmisbaar in elke garderobe. Ze gaan jaren mee en kunnen steeds weer met andere kledingstukken en accessoires worden gecombineerd. Basiskledingstukken hebben neutrale kleuren zoals: wit, zwart, bruin of beige. Het kunnen bijvoorbeeld jurkjes, topjes, hemdjes, blazers of blouses zijn.

Vaste klantenkaartsysteem

De meeste winkels hebben wel een klantenkaartsysteem. Ze organiseren extra koopavonden en vaste klanten krijgen vaak extra kortingen en aanbiedingen. Vaste klanten worden ook vaak als eerste op de hoogte gebracht als de opruiming begint. De winkels kunnen op deze manier klanten aan zich binden en jij kunt daar als koper extra voordeel uit halen.

Kleding kopen in de opruiming

Aan het begin van de opruiming is de korting nog niet zo hoog, maar het aanbod is vaak groot. Kleding is pas echt voordelig in de laatste ronde van de opruiming. Voor een paar euro kunt je er nog mooie kleding vinden. Een nadeel is wel dat de meest gangbare maten vaak al zijn uitverkocht. Het is altijd de moeite waard om toch even te gaan kijken. Voor kinderen is er vaak nog wel genoeg keuze. Je kunt de kleding ook wat groter kopen en wegleggen voor het volgende zomer- of winterseizoen. Koop schoenen en accessoires zoveel mogelijk in de opruiming. Laat je niet verleiden tot het kopen van kledingstukken die je niet echt nodig hebt, maar ga gericht op zoek. Zo voorkom je miskopen en geef je niet te veel geld uit.

Tweedehands kleding

Ben je uitgekeken op de kleding? Dan kun je dit weer verkopen via internet. Er worden ook geregeld kledingbeurzen georganiseerd waar je de kleding vooraf kunt inleveren waarna het wordt aangeboden. Het geld van de verkochte kleding is voor jou, de kleding die niet is verkocht krijg je vaak terug. Natuurlijk kun je ook zelf kleding kopen via internet of een kledingbeurs. Het is wel verstandig om ruim op tijd naar een kledingbeurs te gaan, want ze worden meestal goed bezocht en anders is de mooiste kleding al weg.

Lenen of huren

Het huren of lenen van kleding is vooral handig als je dit nodig hebt voor een speciale gelegenheid. Misschien hebben de vrienden of familie wat te leen, anders kun je het ook huren. Gelegenheidskleding wordt maar incidenteel gedragen en het is daarom niet altijd lonend om dit zelf aan te schaffen.

Hip en trendy door versieringen

Een eenvoudig shirt wordt bijzonder met een opgenaaide applicatie, of door het te versieren met strikjes of kraaltjes. Dit is niet zo moeilijk en er staan genoeg werkbeschrijvingen en ideeën op internet. Van oude kledingstukken kun je ook iets heel anders maken zoals een tas, portemonnee of haarband.

Besparen op de nieuwe collectie

Voor kleding uit de nieuwe collectie betaal je altijd de volledige prijs. Als de kleding een paar weken in de winkel hangt zijn er vaak al aanbiedingen of acties, wacht daar even op.

Ruilen

Als je bent uitgekeken op je kleding organiseer dan een kledingparty en ruil de kleding met familie, vrienden en bekenden. Denk er wel aan dat deze mensen dezelfde kledingmaat moeten hebben.

Zelf maken

Als je creatief bent kun je zelf kleding maken, vermaken of herstellen.

Zuinig zijn op je kleding

Wees zuinig op de kleding. Volg de wasvoorschriften en was tere stoffen op een fijnwas- of wolwas programma. Voeg een klein beetje wasmiddel toe en centrifugeer de was op een laag toerental. Was en strijk kleding altijd binnenstebuiten.
© 2010 - 2024 Liza, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tweedehands spullen scheelt u de helftU kunt veel geld besparen door niet nieuw te kopen. Op deze manier kunt u eenvoudig de helft besparen op het aankoopbedr…
Voordelige kleding en schoenen: tipsVoordelige kleding en schoenen: tipsKleding en schoenen kopen kunnen een dure aangelegenheid zijn. Vooral wanneer het shoppen van mode een hobby is kan het…
Tweedehands kleding, waarom niet?Tweedehands kleding, waarom niet?In deze tijd moeten steeds meer mensen gaan bezuinigen. Steeds meer mensen hebben minder geld om aan leuke dingen te bes…
Positiekleding aanschaffen, wat heb je nodig?Positiekleding aanschaffen, wat heb je nodig?Wanneer je zwanger bent, komt er een tijd dat je je eigen strakke spijkerbroek opeens niet meer past. Het is dan zaak om…

Little Black DressLittle Black DressThe Little Black dress is niet meer weg te denken uit de kledingkast van de moderne vrouw. Het is altijd handig een of m…
Mooi gekleed gaan voor weinig geldMooi gekleed gaan voor weinig geldEr zijn kuddedieren die alle laatste modetrends volgen tegen elke prijs. Een modetrend is als een seizoen, wanneer het s…
Bronnen en referenties
Liza (204 artikelen)
Laatste update: 10-12-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.