mijn kijk opDe geneeskracht van het zeoliet clinoptiloliet
Er zijn 40 soorten natuurlijke zeoliet en in 2012 waren er 206 kunstmatige zeolietsoorten. Zeoliet wordt onder andere in de aardgas, olie en nucleaire induistrie gebruikt om molecuulstructuren te veranderen. Zeoliet is in feite een soort moleculaire zeef. Natuurlijk zeoliet wordt vaak gevormd bij vulkanen. Zeoliet wordt in de veehouderij gebruikt als supplement voor dieren. Het zou ervoor zorgen dat dieren minder snel ziek worden. Ook voor mensen is het een mineraal dat wordt ingezet als supplement. Zeoliet op zich heeft voedingswaarde. Door de molecuulstructiuur kan het eigenschappen van maagbacteriën veranderen en verbeteren.
Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.Inhoud:
Update 3 november 2015
Het gebruik van zeoliet wordt per vandaag afgeraden omdat de kans groot is dat alle zeolietsupplementen vervuild zijn met lood en aluminium. Het lijkt er sterk op dat zeoliet opzettelijk is vervuild zodat in een test blijkt dat deze twee zware metalen in de urine zit. De fabrikant geeft vervolgens de verklaring dat het lood en de aluminium door chelatie uit het lichaam is gekomen. Echter, er is in laboratoriumonderzoek aangetoond dat vrijwel alle soorten zeoliet grote concentraties lood en aluminium bevatten. Als je meer over de achtergrond hiervan wilt lezen kun je gaan naar: http://www.naturalnews.com/051807_zeolites_detox_oral_chelation_heavy_metals.html
Het artikel hieronder is verder ongewijzigd gebleven. Er stond voor de update van 3 november al een alinea in over vervuilde zeoliet die door criminelen als supplement wordt aangeboden. De situatie is thans zo: elke vorm van zeoliet wordt verdacht van vervuiling met enorm hoge concentraties lood en aluminium.
Zeoliet
Zeoliet is een groep van tectosilicatenmineralen. Zeo komt van het Griekse woord ´zein´ wat koken betekent en liet is afkomstig van ´lithos´, hetgeen steen beduidt. De steen kreeg deze naam omdat het een poreuze structuur bevat die veel water kan opnemen. Door het koken kwam dit water uit de steen. Een Zweedse mineralogist, Axel Fredrik Cronstedt, kwam achter dit mechanisme van deze steensoort en gaf het de naam zeoliet. Natuurlijke verschijningsvormen van zeoliet wordt soms omschreven als een vulkanisch kleimineraal.
Clinoptiloliet
Het meest gebruikte zeoliet voor suppletie is clinoptiloliet. Clinoptiloliet heeft een glasachtig, doorzichtig voorkomen. Clinoptiloliet is een zeolietsoort die tijdens vulkanisme ontstaan. In de Egeïsche zee wordt van nature veel clinoptiloliet gevonden. Deze zeoliet heeft zijn naam te danken aan een samentrekking van drie Griekse woorden: klino, wat ´schuin´ betekent, ptylon, wat ´veer´ beduidt en lithos, wat staat voor het Nederlandse woord ´steen´.
Voedingswaarde clinoptiloliet
Clinoptiloliet heeft een voedingswaarde. Het bevat vooral enkele
mineralen. Deze zitten er in organische vorm in en zijn daarom makkelijk door het lichaam op te nemen. In clinoptiloliet zit vooral veel
ijzer. In drie gram van deze stof zit ruim 200% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) aan ijzer. Verder bevat deze hoeveelheid 25% van de ADH aan calcium en 7% van de ADH aan
magnesium.
Giftige stoffen onschadelijk maken
Zeoliet wordt gebruikt om diarree of chronische diarree mee tegen te gaan. Daarnaast is het een middel wat giftige stoffen aan zich bindt. Pesticiden uit voeding kunnen ermee onschadelijk worden gemaakt. Tevens kan het zware metalen onschadelijk maken. Deze stoffen zorgen voor ontstekingen op celniveau die kunnen leiden tot welvaartsziekten zoals diabetes mellitus type 2,
hart- en vaatziekten, obesitas, kanker, ADHD, dementie, Parkinson en Alzheimer.
Zeoliet kan de bijwerkingen van chemokuur en bestraling tegengaan.
Tegen radioactiviteit
Door problemen met kerncentrales in Tsjernobyl, Sellafield en Fukushima is er zoveel radioactiviteit gelekt dat het over de hele wereld meetbaar is. Zelfs de radioactiviteit die vrijkwam bij de ontploffing van atoombommen aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in Japan, is nog steeds meetbaar op het gehele Noordelijk Halfrond van onze aardbol. Radioactiviteit is schadelijk voor de mens. Na de kerncentraleramp in Tsjernobyl hebben de Russen zeoliet gebruikt als filter voor drinkwater omdat dit radioactieve deeltjes aan zich bindt. Deze werking kan ook in ons lichaam plaats vinden; potentiële schade door radioactiviteit, zoals na een aantal röntgenfoto´s, kan tegen gegaan worden door supplementering met clinoptiloliet. Een röntgenfoto is niet schadelijk maar een teveel aan röntgenfoto´s in combinatie met een verminderd immuunsysteem kan wel voor ziekten zorgen.
Kijk uit wat je koopt
Overigens is het zeoliet wat gebruikt wordt voor waterfiltering niet geschikt voor de mens; het is een vervuilde soort zeoliet. Sommige fabrikanten brengen dit op de markt als zeoliet. In sommige kattengrind zit ook zeoliet; zelfs dit schijnen sommige oplichters in water op te lossen via internet duur te willen verkopen aan mensen die zeoliet bestellen.
Zeoliet tegen kanker
Uit een Kroatisch onderzoek wat is gepubliceerd in 2001, blijkt dat kankertumors bij honden, ratten en muizen verkleinen als men zeoliet toedient. Dit is echter één van de weinige onderzoeken op dit gebied. In dit onderzoek werd het zeoliet clinoptiloliet gebruikt. Men onderzocht 22 honden die spontaan kanker hadden gekregen. 14 van de honden reageerden positief in die zin dat de kankertumor totaal verdween of dat de tumor sterk gereduceerd werd. De zieke honden waren voor het onderzoek lusteloos maar na twee of drie dagen waren veel van deze 14 genezen honden weer levendig en aan het eten. Een van de honden had longkanker en de longtumor was na 14 dagen compleet verdwenen.
Immuunsysteem
Zeoliet, of specifieker gezegd het natuurlijke zeoliet clinoptiloliet, heeft volgens wetenschappelijk onderzoek een positieve werking op het immuunsysteem. De productie van lymfocyten of witte bloedcellen wordt gestimuleerd. Deze cellen spelen een cruciale rol in ons afweersysteem.
Zeoliet en medicijnen
Zeoliet kan gifstoffen aan zich binden. Hieronder vallen eveneens medicijnen. Medicijnen werken minder effectief als je ze tegelijk met clinoptilolietsupplementen inneemt. Daarom wordt aangeraden om twee uur pauze tussen het innemen van een medicijn en clinoptiloliet in acht te nemen.