Wat te doen tegen tandpijn?

Wat te doen tegen tandpijn? Wat te doen tegen tandpijn? Tandpijn is meestal te voorkomen door dagelijks flossen, tanden poetsen met fluor tandpasta en door je tanden twee keer per jaar door een tandarts te laten reinigen. Er zijn ook verschillende huisgemaakte middeltjes voorhanden om tandpijn te voorkomen en te verminderen. Voor het opvullen van gaatjes en het genezen van ontstekingen kan je enkel bij de tandarts terecht.

Olijfolie en kruidnagels

Tandpijn kan je minder erg maken door te kouwen op een watten bolletje gedrenkt in olijfolie en kruidnagels.

Mosterdolie en kurkuma

Meng mosterdolie met een flinke hoeveelheid kurkuma. Dit is één van de efficiëntste middeltjes tegen alle vormen van tandpijn en tandbederf.

Oregano

Ook het rechtstreeks aanbrengen van oregano olie zal de tandpijn onmiddellijk verzachten.

Guave bladeren

Het kauwen op de bladeren van de guave is één van de meest eenvoudige middeltjes tegen tandpijn.

Knoflook

Door een teentje knoflook rechtstreeks op de pijnlijke tand te plaatsen, kan je onmiddellijke verzachting van de pijn verkrijgen. Je kunt de knoflook ook pletten en hier een beetje zout aan toevoegen. Het mengsel is rechtstreeks op de pijnlijke tand aan te brengen.

Uien

Drie minuten lang op een rauwe ui kauwen, zal alle schadelijke bacteriën in de mond onmiddellijk doden.

Vanille

Sommige mensen zweren bij vanille als oplossing tegen tandpijn. Gewoon drie tot vier druppels vanille-extract op de pijnlijke tand druppelen zou onmiddellijke verlichting moeten bieden.

Peper en zout

Meng een snuifje peper met een beetje zout en breng dit aan op de plaats waar je tandpijn hebt. Het zal de pijn minder hevig maken.

Kruidnagelolie en peper

Doe een snuifje peper in een beetje kruidnagelolie en breng dit verschillende keren per dag aan op de tand die problemen veroorzaakt. Het is een prima middel om slechte bacteriën te lijf te gaan.

Ijsblokje

Wikkel een ijsblokje in een handdoek en houd dit enkele minuten lang op de pijnlijke plek. Koude is ideaal om elke vorm van pijn te verzachten.

Pepermuntthee

Een kopje pepermuntthee is een gemakkelijke oplossing om alle vormen van pijn te verzachten.

Tarwegras en gerstegras

Tarwegras en gerstegras zijn niet alleen geschikt om tandbederf te voorkomen, maar ook om tandpijn te verzachten. Je kan de zaadjes zelf op water zetten om ze te laten ontkiemen, maar je kan het ook in poedervorm in de natuurvoedingswinkel kopen. Tarwegras en gerstegras maken ook komaf met slechte adem.

Calcium en vitamine C

Eet genoeg voedingsmiddelen die calcium en vitamine C bevatten. Deze maken de tanden immers sterk. Vrees je dat je niet genoeg calcium en vitamine C via je voeding binnenkrijgt, overweeg dan om ze als voedingssupplement te nemen.

Spinazie

Door geregeld op verse spinaziebladeren te kauwen, maak je de tanden sterk en voorkom je tandbederf.

Suiker

Suiker is ten allen tijde te vermijden als je tandpijn en tandbederf wilt voorkomen.

Waterstofperoxide

Spoel je mond na elke maaltijd met een waterstofperoxideoplossing. Dit verwijdert alle slechte bacteriën en kiemen en maakt de tanden sterker. Gebruik het niet langer dan zeven dagen achter elkaar.
© 2012 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tandpijn: welke pijnstiller nemen bij tand- en kiespijn?Tandpijn: welke pijnstiller nemen bij tand- en kiespijn?Tandpijn of pijn aan het tandvlees is soms zo erg dat je er 's nachts van wakker wordt. Slapeloze nachten omwille van di…
Oorzaak van tandpijnOorzaak van tandpijnEen ernstige tandpijn is niet om te lachen. Wanneer men wordt geconfronteerd met tandpijn, kan het lijken alsof de pijn…
Tandpijn door stressTandpijn door stressTandpijn kan verschillende oorzaken hebben zoals een wortelpuntontsteking, tandvleesontsteking, een gaatje (cariës) of e…

Verstopte neus verhelpen - Natuurlijke middeltjesVerstopte neus verhelpen - Natuurlijke middeltjesEen verstopte neus wordt veroorzaakt door een ontsteking van de slijmvliezen van de neus. Dit kan komen door allergie, v…
Krampen in de benen voorkomen en verlichtenKrampen in de benen voorkomen en verlichtenKrampen in de benen kunnen te wijten zijn aan vermoeidheid, spierzwakte, dehydratatie, epileren of harsen, overgewicht,…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 09-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.