Weerstand meer verhogen met echinaforce helpt tegen ziekte

Weerstand meer verhogen met echinaforce helpt tegen ziekte De weerstand van mensen kan enorm verschillen. Vooral in de wintermaanden is dat goed te merken. De een heeft veel sneller een griepje of een verkoudheid te pakken dan de ander. Ouderen en kinderen voorop. Daarom hebben veel mensen in die tijd behoefte aan wat extra's om hun weerstand te verhogen. Tenslotte is die weerstand niet altijd zo goed als men wel zou willen. Ook reageert elk lichaam op zijn eigen manier op de aangeboden vitamines en mineralen. Het lichaam van de een neemt gemakkelijker iets op dan het lichaam van de ander. Het nemen van extra vitamine C als men verkouden is, kan daarom al goed helpen, maar dat is nog niet alles. Het homeopathische middel "echinaforce" kan ook gezonde mensen helpen om meer weerstand op te bouwen en minder snel ziek te worden.

De weerstand van het lichaam tegen ziekte

Vooral in het voorjaar kucht en hoest de helft van de bevolking of ligt plat met de griep. Logisch. U kunt heel gezond en gevarieerd eten, maar dat wil nog niet zeggen dat u tegen alle virussen en bacteriën gewapend bent. De een is bovendien wat meer bevattelijk voor ziektes en verkoudheden dan de ander. Elk lichaam is immers anders. Niet iedereen is lichamelijk even sterk.

Vooral ouderen en kleine kinderen

Vooral ouderen en kleine kinderen zijn bevattelijker voor een griepje of een verkoudheid, dan anderen. Het lichaam van oudere mensen is niet meer zo sterk en niet meer zo weerbaar tegen bacillen en virussen van buitenaf. Vooral in het voorjaar, als de weerstand op het laagste punt is door de kou, het vocht en het tekort aan zon, krijgen veel ouderen een griep of verkoudheid, waar ze moeilijk weer van genezen.

Kleine kinderen zijn extra kwetsbaar

Kleine kinderen die naar de kinderopvang of de peuterspeelzaal gaan zijn soms de hele winter doorlopend verkouden. Zodra de verkoudheid op de terugweg is, wordt het kleintje alweer door speelgenootjes vergast op een nieuwe uitbraak. Geen wonder.

Alle onderzoek gaat via de mond

Vooral kleine kinderen zijn gewend om alles in hun mond te stoppen. Hun onderzoeksdrang beperkt zich immers niet alleen tot hun handjes. Ook het mondje doet eraan mee. Men kan niet voorkomen dat op die manier de bacillen gemakkelijke toegang hebben tot hun speelgenootjes.

Hoe kunt u de weerstand verhogen

Zoals al gezegd: allereerst moet men zorgen voor goed gevarieerd eten met voldoende vitamines en mineralen. Dat betekent dus inderdaad verschillende verse groenten en vers fruit eten. Vooral citrusvruchten zoals sinaasappels, mandarijnen, citroenen en kiwi's zitten vol vitamine C. Daarnaast zijn ook blauwe bessen als ons eigen superfood heel gezond. Ze zijn in de wintermaanden echter erg duur, maar u hebt er per dag ook niet zo veel van nodig.

Minder vaak verkouden als men dagelijks buiten komt

Behalve dat is een dagelijkse wandeling ook weerstandsverhogend. Jongeren die door weer en wind folders rondbrengen om zo hun begeerde laptop of iPad te kunnen kopen, zijn veel minder vaak verkouden en veel minder vaak ziek dan hun leeftijdsgenoten die niet gemiddeld vier van de zeven dagen in de week buiten komen. Hetzelfde verhaal vertellen ook postbodes en krantenjongens. Niet iedereen heeft echter de tijd of neemt de moeite om elke dag een wandeling van drie kwartier te maken.

Wie een hond heeft moet elke dag de deur uit

Wie een hond heeft, zal minder moeite hebben om deur uit te gaan, want zo’n dier moet nu eenmaal naar buiten en dan moet baas of bazinnetje mee. Die heeft daar dan ongemerkt zelf ook voordeel van. U kunt echter ook wandelafspraken maken met een vriend of vriendin, waardoor het dagelijkse uitje een stuk gemakkelijker vol te houden is.

Het homeopathische echinaforce helpt

Het homeopathische, weerstandsverhogende middel echinaforce kan echter helpen. Het is gemaakt uit de Echinacea purpurea plant, ofwel in het Nederlands ook wel de “zonnehoed” genaamd. Sommige basisschoolkinderen zijn elke winter twee weken ziek, drie weken beter, twee weken ziek, enzovoort. Steeds weer opnieuw verkouden met koorts of griep. De schoolcijfers zakken ‘s winters en lopen tussen half mei en half september weer op. Als u dit herkent, haal dan eens een flesje echinaforce en probeer het uit. Houd u wel aan de dosering van het aantal druppels.

Al snel is verbetering merkbaar

Na een week of zes is er vaak al verbetering te merken. Daarna krijgt het kind natuurlijk nog wel eens een verkoudheid, maar lang niet meer zo heftig en ook niet meer met die sterke verhoging van temperatuur. Per winter kan het kind hooguit een keer een griepje krijgen, wanneer overigens ook de halve klas daarmee thuis zit. Kinderen steken elkaar nu eenmaal snel aan.

Niet lachen: echinaforce is ook goed voor de kanarie

Niet alleen de weerstand van mensen kan met echinaforce verbeterd worden. Ook bij dieren. Jules, een kanarievogel, kwam er na de rui in september niet goed meer bovenop. Hij was kaal geworden op zijn kopje. Er stond geen veer meer op. Hij dartelde nog wel door de kooi, maar floot nog maar zelden en de veertjes op zijn kop kwamen niet meer terug. Na een paar maanden, midden in de winter, keek zijn bazinnetje van haar zoontje naar Jules en dacht: zou hem dat ook niet kunnen helpen?

Dons op het kopje

Vanaf die dag deed ze vier druppeltjes echinaforce in zijn drinkbakje en ziedaar: na een paar weken groeide er dons op zijn kopje. Het werden echte veren! Ze kon gewoon aan Jules zien dat hij zich beter voelde. Haar vader stond er eveneens versteld van. “Misschien werkt dat bij mij ook wel,” grijnsde hij ondeugend, maar voor kale mannen is het toch vermoedelijk geen oplossing. Alleen voor zieke vogeltjes en mensen waarvan de weerstand ondermijnd is.

Vogels in de rui kunnen vaak geholpen worden met echinaforce

Vogels die in de rui wat druppels echinaforce in het drinkwater krijgen, komen die periode beter door. Ze zijn er gauwer weer bovenop en houden meestal van de rui geen mankementen over. Vooral na het groot brengen van een nestje kleintjes kunnen kanaries vaak moeilijk de rui doorkomen. Hun weerstand is verzwakt door het grootbrengen van de jongen. Als ze dan na een paar weken in de rui komen, hebben ze er vaak meer moeite mee dan anders.

Ook andere dieren krijgen er meer weerstand door

Niet alleen voor kanaries, maar ook voor andere dieren, waar de weerstand van ondermijnd is, kan echinaforce uitkomst bieden. Echinaforce geneest geen ziekten, maar kan wel de weerstand van mens en dier verhogen, zodat ziekten en verkoudheden minder snel kunnen toeslaan en minder lang duren.

Tabletten of druppels

Het homeopathische middel echinaforce is verkrijgbaar in tabletten en druppels. De druppels werken het best, maar u moet natuurlijk zelf uitmaken, wat u of uw kind het prettigste vindt.
© 2012 - 2024 Cornelissens, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Homeopathisch geneesmiddel Echinaforce werktHomeopathisch geneesmiddel Echinaforce werktMet de griep die er aan komt of er al is: Echinaforce biedt uitkomst. Bescherm u met Echinaforce ofwel rode zonnehoed. B…
Je weerstand verhogenJe weerstand verhogenJe weerstand verhogen kan erg makkelijk zijn, mits je weet wat je er voor moet doen. Met deze tips verhoog je makkelijk…

Natuurlijke geneeswijzen krijgen steeds meer aandachtNatuurlijke geneeswijzen krijgen steeds meer aandachtSteeds meer mensen zoeken oplossingen voor hun klachten bij een homeopaat of een andere vorm van natuurlijke geneeskunde…
Mahonia botanisch maar ook medischMahonia botanisch maar ook medischDe mahoniestruik heeft een enigszins negatief imago. De meeste tuinliefhebbers denken bij deze naam meteen aan de vakken…
Cornelissens (323 artikelen)
Laatste update: 26-03-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.