De vervelende eigenschappen van je man

De vervelende eigenschappen van je man Een man-vrouw relatie is een unieke formule van veel liefde en haat. De persoon, waarvan je het meeste houdt, kun je tegelijkertijd haten om de meest simpele dingetjes, wat voor de rest van de wereld als zeer gewoon wordt beschouwd.

Een weerspiegeling van liefde en haat

Deze vorm van haat is een soort van weerspiegeling van de liefde die de vrouw heeft voor haar man, welke zij op een andere manier uitdrukt. Dit soort haat zal je als man moeten zien als een soort verborgen verlangen en verwachtingen van je vrouw, die op deze manier jullie relatie wilt verbeteren.

Bron: Alexbruda, RgbstockBron: Alexbruda, Rgbstock

Dingen die een vrouw niet leuk vindt van haar man

Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten in een relatie te bespeuren. Vaak zijn het de kleinste dingen die een relatie kapot kunnen maken. Hoe herken je het?

Neem de tijd voor elkaar in een relatie

Wanneer je vaker laat bent van je werk zul je merken dat jouw vrouw zich vreemd kan gaan gedragen. Je kunt je vast nog herinneren dat je haar lieve stem over de telefoon hoorde, terwijl ze vroeg wat je wilde eten vanavond. Als je eenmaal thuis bent gekomen zal zij snel veranderen in een stoomoven. Moet je hierover boos worden? Nee, je zou moeten begrijpen dat ze meer tijd met je wou doorbrengen en dat je eerder van je werk zou kunnen komen om dat voor elkaar te krijgen. Nu valt haar niveau van emoties naar een niveau van boosheid.

Bron: SisCiel, RgbstockBron: SisCiel, Rgbstock

Hou je aan je afspraken

De vrouw kan zich enorm ergeren aan de man, wanneer hij zich niet aan de afspraken houdt. Maak geen valse beloften aan haar. Als je iets niet kan waarmaken doe het dan ook niet. Maak voor jezelf een goede planning om teleurstellingen te voorkomen.

Waardeer haar ten tijden van jullie relatie

Wanneer je vrouw een overheerlijke maaltijd heeft klaargemaakt en jij dat niet kan waarderen of laat blijken dat je dat lekker vindt, zal zij dit niet leuk gaan vinden. Irritaties zijn snel geboren. Je zult moeten begrijpen dat je vrouw al haar emoties in de maaltijd heeft gestopt. Als deze emoties niet beantwoordt gaan worden door jou zal dat leiden tot een conflict.

Maak (ook) complimenten naar haar gedurende de relatie

Wanneer je de aandacht geeft aan een andere vrouw in de vorm van een complimentje zal dat vaak niet gewaardeerd worden door je vrouw. Als je dat gewoonlijk al niet bij haar doet zal zij het zeker niet waarderen dat je dit dan wel bij andere vrouwen doet, zelfs niet bij je eigen moeder. Dit is een bepaalde vorm van jaloezie, welke vaak niet door de man begrepen wordt.

Bron: Scottsnyde, RgbstockBron: Scottsnyde, Rgbstock

Deel je leven met haar tijdens de relatie

Een vrouw heeft een hekel aan een man die alles voor haar verzwijgt. Hou haar niet uit de wind en zorg ervoor dat zij deel uitmaakt van jouw leven. Alle ontwikkelingen die jij meemaakt in je leven zijn zouden ook voor haar belangrijk moeten zijn.

Geef haar het gevoel van veiligheid in de relatie

Een vrouw zou niets liever willen dan dat haar eigen man meegaat met winkelen. Ze zal een gevoel van veiligheid en kameraadschap hebben, die ze bij haar beste vriendinnen niet zal kunnen vinden. Als je niet de man hiervoor bent, zal dat vaak kunnen leiden tot irritaties in de relatie.

Los het mysterie op

De vrouw zal voor altijd een mysterie blijven, dat jij zal moeten zien op te lossen. Dit kun je enkel doen door er voor haar te zijn, laten zien dat je van haar houdt en dat ze het gevoel heeft dat ze belangrijk voor je is. Natuurlijk zal je vrouw begrijpen dat je ook andere verplichtingen hebt in het leven, zolang je maar open, vaak en duidelijk met haar blijft communiceren. Hierdoor zul je merken dat alles even wat soepeler en makkelijker in jullie relatie zal gaan.
© 2012 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boomhoroscoop  de linde en de eikBoomhoroscoop de linde en de eikWanneer je geboortedatum tussen 11 en 20 maart of 13 en 22 september ligt is je boomtype de linde. De linde wordt gekara…
Hoe geef ik goede complimenten?Hoe geef ik goede complimenten?Complimenten geven heeft een positieve invloed op motivatie en de zelfbeleving van kinderen. Maar sommige complimenten k…
De donkere kant van de liefdeDe donkere kant van de liefdeLiefde haalt het beste, maar ook het slechtste in de mens naar boven. Liefde is een vreemde ziekte. Liefdesleed is obses…

Tips om je relatie sterker te makenTips om je relatie sterker te makenGaat je relatie niet zoals jij gewild had? Beschouw je jullie relatie als zwak? We zijn vaak erg druk bezig met ons eige…
Geef in een nieuwe relatie elkaar tijd om samen te groeienGeef in een nieuwe relatie elkaar tijd om samen te groeienEen nieuwe relatie kan heel spannend zijn. Als twee mensen verliefd op elkaar worden willen ze het liefst zoveel mogelij…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geloo, Rgbstock
  • www.relatiehobbels.nl
  • www.leerwiki.nl
  • www.psychologiemagazine.nl
  • Afbeelding bron 1: Alexbruda, Rgbstock
  • Afbeelding bron 2: SisCiel, Rgbstock
  • Afbeelding bron 3: Scottsnyde, Rgbstock
Mayorfrits (220 artikelen)
Gepubliceerd: 15-11-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.