Wanneer is het tijd om je relatie te beëindigen

Wanneer is het tijd om je relatie te beëindigen We weten allemaal dat sommige dingen in het leven nu eenmaal zo moeten zijn, maar hoe kom je er achter of iets zo moet zijn of juist niet zo moet zijn? We zullen uit moeten gaan van ons eigen oordeel, sommige partners horen in een relatie bij elkaar, anderen juist niet. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten, en die je helpen om op een rijtje te zetten wat het beste is in jouw situatie.

Begin

De meeste relaties starten meestal in een goede sfeer, veel stellen denken dat ze verliefd zijn maar heel vaak is het zo dat ze niet genoeg weten over de andere persoon om een afgewogen beslissing te kunnen maken. Naarmate de tijd voorbijgaat leer je steeds meer dingen van je partner kennen, zowel goede als ook slechte eigenschappen. Veel mensen zullen geneigd zijn om zich te focussen op de goede eigenschappen, omdat dit de zaken zijn waardoor ze zich in eerste instantie tot de persoon aangetrokken voelden. Maar de mindere zaken mogen niet over het hoofd worden gezien.

Zodra je je partner beter leert kennen zou je een lijst moeten maken van 10 eigenschappen welke je bevallen en 10 eigenschappen welke je niet bevallen aan je partner. Als je deze eigenschappen op papier hebt gezet moet je een afweging maken en kijken naar welke kant de weegschaal doorslaat.

Je moet je hierbij focussen op de 10 zaken die je niet bevallen aan je partner, indien je deze eigenschappen kunt accepteren van je partner dan kun je stellen dat je echt van deze persoon houdt. Indien je deze eigenschappen niet kunt accepteren dan zal je de relatie sterk moeten overwegen.

Als je eenmaal een sterke band hebt gecreëerd met je partner zullen de zaken goed lopen binnen je relatie, maar hoe zit het met veranderingen in de toekomst? Hoe kom je er achter wanneer het tijd is om een relatie te beëindigen en om verder te gaan met je leven?

  • Indien je er niet meer naar uitkijkt om het gesprek aan te gaan met je partner, of hem of haar regelmatig te zien.
  • Indien je constant in ruzies en conflicten raakt en jullie strijd krijgen over zaken waar in het verleden nooit problemen over ontstonden.
  • Indien je de behoefte hebt om vreemd te gaan omdat je hem of haar wilt straffen voor iets wat binnen jullie relatie heeft plaatsgevonden.
  • Als je je niet langer emotioneel of lichamelijk aangetrokken voelt tot je partner.
  • Indien je partner je constant bedriegt en beliegt.

Conclusie

Dit zijn allemaal signalen die aangeven dat er dingen gewijzigd zijn binnen je relatie, veel te vaak negeren we deze signalen omdat we nog steeds verliefd zijn. Indien je één van deze problemen ervaart binnen je relatie, dan moet je daar met je partner over spreken. Indien jij of je partner niet in staat is, of niet wil, om deze problemen op te lossen, dan moet je overwegen om in goed overleg een einde te maken aan de relatie. Indien je te lang in een ongelukkige relatie blijft zitten, zul je je beroerd voelen, wat uiteindelijk zal resulteren in kwaadheid en rancuneuze gevoelens.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een einde aan een relatieHoe maak je een einde aan een relatieWanneer je besluit om een relatie te beëindigen, dan kan wat volgt een moeilijke, soms martelende reeks van gebeurteniss…
Redenen om een relatie te beëindigenRedenen om een relatie te beëindigenSoms heb je het gevoel dat je vast zit in een relatie en twijfel je of de relatie het nog wel waard is. Elke relatie ken…
Hoe beëindig je een relatie?Hoe beëindig je een relatie?Als je in een relatie zit en je bent niet meer verliefd op die andere persoon, dan zal je kunnen besloten om een punt ac…
Tips bij een relatie verbreken/het uitmakenHet breken van relaties is net zo oud als het aangaan van relaties. Het zit in onze menselijke aard, wij blijven niet on…

Hoe weet je of een man een oogje op je heeft?Hoe weet je of een man een oogje op je heeft?Hoe kan je weten of een man interesse in je heeft? Je ziet hem praten met een vriend en je denkt dat hij je ook gezien h…
Reactie

Kim, 18-12-2011
En dan? als je erachter bent dat je de relatie wil verbreken en je hebt kinderen?
Graag zou ik zelf opnieuw willen beginnen maar ik heb geen huis en geen geld en geen spullen en nu? Reactie infoteur, 20-12-2011
Probeer in eerste instantie met je partner te praten, en kijk of jullie tot een afspraak kunnen komen waar jullie je samen in kunnen vinden. Het hebben van kinderen is voor veel stellen een complicatie als het op een scheiding aankomt. Elke situatie is anders, en dus er ook niet zoiets als een standaard oplossing.

Costaric

Costaric (128 artikelen)
Laatste update: 08-06-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.