Welk type man kan jou gelukkig maken?

Vele vrouwen zijn op zoek naar de ware liefde in hun leven. De ideale man en de perfecte partner. Elke vrouw stelt bepaalde eisen voor haar geliefde, hierdoor ontstaan er verschillende types mannen. Deze zijn te herkennen aan verschillende eigenschappen die ze hebben. Maar ook door middel van je sterrenbeeld kun jij jouw ideale type man vinden.

27 types mannen

Socialoog Stephen Whitehead onderscheidt 27 verschillende mannen types. Hij schrijft er een boek over om vrouwen te laten zien dat niet alle mannen hetzelfde zijn. Dat er niet alleen goede en foute mannen zijn, maar vele verschillende soorten. De types ontstaan door middel van gedrag, karakter en uitspraken van verschillende mannen.

Hieronder een overzicht van de 27 types mannen:

Type manEigenschappen
1. AchillesCharmant en gedistingeerd maar met een zwakke plek
2. AdonisVooral geobsedeerd door zijn eigen lichaam
3. AlfamanDominant, houdt van competitie en winnen
4. AvonturierOptimist, waagt graag een gokje
5. BackpackerSexy en gevaarlijk, hopt van de ene relatie naar de andere
6. DriftkikkerOnberekenbaar en snel gefrustreerd
7. FantastVertelt zo vaak fantastische dingen over zichzelf dat hij zelf niet meer weet wat waar/onwaar is
8. GangmakerHoudt van plezier maken met publiek, maar heeft een melancholieke inslag
9. HuismanMan die het feminisme steunt, politiek correct is en belezen
10. KameleonPast zich gemakkelijk aan, glad en aantrekkelijk, maar nooit de man die je denkt dat hij is
11. KantoorpikStreeft naar zekerheid, is een volgeling en geen leider, maar eindeloos trouw
12. LadykillerBerekenende verleider, houdt niet echt van vrouwen maar maakt er wel jacht op
13. MissionarisConservatieve denkbeelden, gedreven en intens en hartstochtelijk
14. MurdochLaat zich door niets tegenhouden om zijn doel te bereiken, onuitputtelijk maar meedogenloos
15. NeanderthalerTraditionele macho man, anti-feministisch
16. NerdBèta of technotype, sociaal niet vaardig
17. Oude bokOuder wordende man die graag achter de vrouwen aanzit, dure smaak, weinig stijl
18. PatserCoole modebewuste man die graag met respect behandeld wil worden
19. RottweilerHoudt van bier en voetbal en van met zijn vrienden in de kroeg zitten
20. SigmundEen echte lieverd, zorgzaam en betrouwbaar, maar met weinig zelfvertrouwen
21. SlapjanusKijkt graag tv en doet computergames, verder weinig ambities en voorspelbaar gedrag
22. TeddybeerLief, aanhankelijk, betrouwbaar maar is hij ook sexy?
23. UniformmanAltijd keurig en een beetje stijfjes, verbergt zijn onzekerheid achter zijn onkreukbare uiterlijk
24. VerenigingsdierVoelt zich het beste onder zijn vrienden bij zijn club of vereniging
25. VliegtuigspotterMan die eigenlijk meer geïnteresseerd is in zijn verzameling dan in een vrouw
26. WarhoofdDruk baasje, altijd maar bezig maar waarmee? Stuntelig en verward
27. WayneDenk aan de wildwest held John Wayne. Heldhaftig, loyaal en redder in nood

Sterrenbeelden

Je sterrenbeeld kan een hoop zeggen over de liefde en het type man waar jij voor valt. Dit wordt bepaald door de stand van de Zon en de stand van Mars. Voor elk sterrenbeeld is er een bepaald type man. Uiteraard zijn dit ‘standaard’ beschrijvingen en kan dit geheel afwijken van jou persoonlijke keuze.

Vrouwelijke Schorpioen zoekt in een man:

Als Schorpioen val je op het mysterieuze type man, die een magnetisch aantrekkingskracht heeft. Omdat je zelf best bezitterig bent en een sterke wil hebt, zoek je dat ook in je partner. Zo krijg je het gevoel dat hij om je geeft. Jij wilt controle over je relatie, en dat laat je merken door je seksuele verleiding. Een psychologisch machtspelletje ga je niet uit de weg. Jij bent de ultieme verleidster, en doordat je op mysterieuze mannen valt kunnen ze machtig en een tikkeltje gevaarlijk zijn.

Vrouwelijke Maagd zoekt in een man:

Als maagd val je op een man die intelligent, goedgemanierd, goedgekleed, praktisch en betrouwbaar. Maar het belangrijkste is dat hij netjes en schoon is. Uiterlijk is een belangrijke eigenschap, en dan voornamelijk de verzorging van de man. Schone nagels en gepoetste schoenen zijn een belangrijke factor. Maar het kan ook zijn dat je juist voor een man valt die niet al te perfect is, zo kan jij je daar op uit leven. Je houdt niet van grove humor, maar wel van een intelligent gesprek. Je zoekt een man die zich goed gedraagt in gezelschap, maar alleen met z'n tweetjes mag hij zich helemaal laten gaan.

Vrouwelijke Ram zoekt in een man:

Als Ram val je op een avontuurlijke man, die een beetje brutaal is en genoeg lef heeft. Je voelt je aangetrokken tot macho types, mannen in uniform en gevaarlijke mannen. Competitie houdt jouw relatie leuk, jouw type man moet moeite doen om jouw te krijgen. Jij valt voor winnaars en mannen die er helemaal voor gaan. Je zoekt een overlever, een vechter die hard genoeg is om samen met jou door het leven te gaan. Je zoekt een type man, waartegen je kan zeggen: "Jij Tarzan, ik Jane"

Vrouwelijke Waterman zoekt in een man:

Als waterman ben je op zoek naar een intelligente en interessante man. Hij moet vol zitten met ideeën en inzichten die op jouw indruk maken. Idealisten en mannen die onvoorspelbaar en excentriek zijn, vind je geweldig. Ook al is je omgeving er niet mee eens. Mannen die opkomen voor een goede zaak hebben jouw aandacht. Je relatie moet spannend blijven, daarom hou je niet van saaie en gewone mannen. Jouw man moet open staan voor nieuwe en aparte zaken. Van rebelse types kun jij helemaal wild worden.

Vrouwelijke Stier zoekt in een man:

Als stier val jij op mannen met een sterke wil. Hij is een echte sterke man, met sensuele en stabiele karaktereigenschappen. Hij moet met beide benen op de grond staan, zodat hij als sterke man jouw kan domineren. Jij zoekt een man die van koken en knuffelen houdt, zodat hij je goed kan verzorgen. Je bent heel sensueel en wilt daarom ook een man die geduldig is en jouw weet te beminnen op je juiste wijze.

Vrouwelijke Tweeling zoekt in een man:

Als tweeling ben je op zoek naar een man die slim, een prater en veelzijdig is. Een goed gesprek is belangrijk voor je relatie. Je wilt gevoelens en gedachtes met hem delen, als hij er goed op reageert wordt je vanzelf romantisch. Je flirt graag op een speelse manier met je partner. Het interessante van een man staat voor jou boven het uiterlijk.

Vrouwelijke Kreeft zoekt in een man:

Als kreeft zoek je een man die beschermend is en je een veilig gevoel geeft. Hij moet gevoelig zijn maar ook een financiële zekerheid bieden. Zodat jullie samen een thuis en gezin kunnen stichten. Emotie en gevoeligheid gaan voor het uiterlijk. Je zoekt een vaderfiguur, die goed voor je toekomstige kinderen kan zorgen. Hij moet houden van gezelligheid, kinderen en van koken.

Vrouwelijke Leeuw zoekt in een man:

Als leeuw val je op mannen die warmte uitstralen. Zijn positieve emoties en gevoelens laat hij op een lichamelijke manier zien. De ware voor jou is rijk, beroemd en knap. Het leiderfiguur trekt jou enorm aan. Hij moet jou bewonderen en complimenteren. Ook voel je je aangetrokken tot creatieve mannen, zoals acteurs, kunstenaars of muzikanten. Zelfverzekerdheid en een tikkeltje arrogantie vind jij positieve eigenschappen. Je wilt dat hij je als een prinsesje behandeld.

Vrouwelijke Weegschaal zoekt in een man:

Als weegschaal ben je op zoek naar een man die beleefd, charmant, goedgekleed, knap en romantisch is. Je wordt zowel door geestelijke en verbale eigenschappen als door uiterlijk aangetrokken. Een goede prater of een creatief type trekken jouw aandacht. Ook door macho types kan jij veroverd worden. Je houdt van een relatie met afwisseling.

Vrouwelijke Boogschutter zoekt in een man:

Als boogschutter wil je een man die integer is, hij vind eerlijkheid het belangrijkst en wil jouw graag iets leren. Een culturele man of een man met een andere religie trekken je aan. Jouw relatie haalt zijn kracht uit vriendschap en plezier. Met z'n tweetjes avonturen beleven, sporten of discussies voeren. Wanneer je al lang bevriend met een man bent, kan je daar in de loop van tijd verliefd op worden. Ook gevoel voor humor is van groot belang.

Vrouwelijke Steenbok zoekt in een man:

Als steenbok zoek je een man die ambitieus, serieus en sociaal is. Ook geld, macht en status zijn factoren die een rol spelen. Hij moet uit een goede familie komen en financiële zekerheid bieden. Dit telt meer mee dan uiterlijk en romantiek. Je wilt een serieuze relatie en wacht geduldig af totdat de juiste man op je pad komt.

Vrouwelijke Vissen zoekt in een man:

Als vissen wil je een romantische en gevoelig type man. Een dromer die artistiek, muziekaal of spiritueel is trekken je aan. Je staat graag klaar voor de man van je dromen. Ook val je op mannen die open staan voor een geheimzinnige affaire. Je speelt graag de redder in nood en valt voor zielige verhalen. Pas op dat je niet té sympathiek bent, zodat de man daar misbruik van kan maken.
© 2009 - 2024 Kimmy-tje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het DISC model: omgaan met groene types of S-typesHet DISC model is een veelgebruikt model in de verkoopwereld dat klanten in 4 types of kleuren onderverdeelt. Hoe ga je…
Welk sterrenbeeld past het best bij de Leeuw?Welk sterrenbeeld past het best bij de Leeuw?Het sterrenbeeld Leeuw past het best bij de sterrenbeelden Boogschutter, Ram en Tweelingen. De Leeuw heeft iemand nodig…
Het DISC model: omgaan met rode types of dominante typesHet DISC model is een veelgebruikt model in de verkoopwereld dat klanten in 4 types of kleuren onderverdeelt. Hoe ga je…
Liefde, wat is romantiek?Liefde, wat is romantiek?Wat vinden vrouwen romantisch? Wat vinden mannen romantisch? Wat is niet romantisch? Wat vinden vrouwen niet romantisch?…

Tips tegen liefdesverdrietTips tegen liefdesverdrietHij of zij heeft een eind aan de relatie gemaakt – en is voor jou de wereld ingestort? Je bent wanhopig, weet niet wat j…
Wat te doen met een jaloerse partner?Wat te doen met een jaloerse partner?Uw nieuwe vlam spioneert u, belt u vaak op en wilt altijd weten wat u doet? Deze tips zeggen hoe u het ergste kunt voork…
Kimmy-tje (34 artikelen)
Gepubliceerd: 06-01-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.