Tips tegen liefdesverdriet

Tips tegen liefdesverdriet Hij of zij heeft een eind aan de relatie gemaakt – en is voor jou de wereld ingestort? Je bent wanhopig, weet niet wat je moet doen? Dat is normaal, uiteindelijk kan je een grote liefde niet van vandaag op morgen vergeten, gedachten en gevoelens aan de verloren mens kunnen niet zomaar weggeschoven worden. Maar lees deze tips, waardoor je liefdesverdriet wat minder wordt.

Waarom?

Vraag je ex duidelijk waarom hij/zij er een eind aan heeft gemaakt. Het antwoord kan misschien hard zijn, maar de waarheid is bijna altijd beter als onwetendheid en twijfel aan jezelf.

Luister naar je gevoelens

Huil, schreeuw, begraaf je hoofd in je kussen – als je dit graag zou willen doen, doe het dan! Vooral tijdens de eerste paar dagen na de grote knal moet je je deze fase gunnen.

Zelfmedelijden?

Als je alle schuld op hem/haar wilt afschuiven, jezelf voor het arme, alleen gelaten slachtoffer wilt houden, is dat oké. Helder denken kan later weer – en dat jullie beide fouten hebben gemaakt, komt toch vroeg of laat boven.

Drie dagen droevig

Jouw fase van huilen en schelden moet niet langer duren als drie dagen. Dat is genoeg om alles eruit te laten. Daarna voel je je misschien leeg, maar ben je klaar voor nieuwe dingen en ervaringen.

Schrijven

Is de huilfase voorbij, moet je je voor jezelf van hem/haar afscheid nemen – symbolisch. Ga op een stoel of op bed zitten, schrijf een brief/ gedicht en zeg hem/ haar gedag. Schrijf op wat mooi was, schrijf op wat minder leuk was, wat je gevoelt hebt en wat je nu voelt. Deze brief moet je niet bewaren en ook niet aan hem/ haar geven: Verscheur de brief, begraaf hem, verbrandt hem of versnipper het in kleine stukjes en gooi het weg.

Opruimen

Als jullie een lange relatie hebben gehad, kunnen spullen van hem/haar bij jouw liggen: Brieven, cd’s, aandenken van uitstapjes enzovoort. Waardevolle zaken dien je terug te geven – wil je hem/haar niet ontmoeten, zet de spullen dan voor de deur. Minder waardevolle spullen moeten ook weg – geef ze aan een vriend/vriendin als je het niet zelf kan weggooien.

Praten, praten, praten

Je beste vrienden/ vriendinnen hebben een oor voor jouw geschiedenis – zo vertel het hen! Laat je troosten, laat je vertellen dat hij/zij niet goed genoeg was enz.
Dit kan ongelofelijk goed doen.

Single zijn is leuk!

Ontdek het single zijn opnieuw! Onderneem veel met je vrienden/ vriendinnen, leid jezelf af, maakt niet uit met wat. Shoppen, feesten, uitstapjes – het leven heeft zoveel te bieden, ook als niemand je hand vasthoudt. En je kan ook met een paar leuke meiden/jongens flirten, die je vanuit je ooghoek al opgemerkt had.

Beloon jezelf

Wil je al langer dat shirtje hebben? Of deze tas? Wil je al een hele tijd een parfum of iets duurs kopen? Gun het jezelf. Natuurlijk is kopen geen liefdevervanger, maar het geeft in ieder geval lol.

De tijd heelt alle wonden

In de eerste periode na jullie breuk zal je steeds weer aan hem/haar en jullie gezamenlijke tijd denken – dat doet pijn! Deze gedachten zullen met de tijd steeds minder worden, tot je ineens zonder het te merken dit hoofdstuk hebt afgesloten. Wanneer je het ‘The End’ ziet, is verschillend – maar het zal komen.
© 2009 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen met liefdesverdriet?Wat te doen met liefdesverdriet?Het leiden aan liefdesverdriet is alles behalve leuk. Het voelt alsof je hart in stukken is gescheurd en het is bijna ve…
Overwin liefdesverdrietOverwin liefdesverdrietJij bent verliefd, of je houdt nog veel van je ex partner, maar de ander houdt niet meer van jou. Liefdesverdriet als ge…
10 tips bij liefdesverdrietBijna iedereen zal in zijn of haar leven een keer te maken krijgen met liefdesverdriet. Het doet altijd pijn wanneer een…

Een eenzame kinderwensEen eenzame kinderwensJe hebt een partner en jullie zijn heel gelukkig samen. Niks kan jullie relatie in de weg staan! Maar dan begint het te…
Welk type man kan jou gelukkig maken?Vele vrouwen zijn op zoek naar de ware liefde in hun leven. De ideale man en de perfecte partner. Elke vrouw stelt bepaa…
Jootje (353 artikelen)
Gepubliceerd: 09-01-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.