Hoe wordt vreemdgaan ontdekt?

Hoe wordt vreemdgaan ontdekt? Tijdens een klassieke driehoeksverhouding, de getrouwde man, zijn vrouw en zijn minnares, zal vaak de trouwe vaste partner het overspel ontdekken. Liet de vreemdganger sporen na? Of had de vrouw sterke vermoedens? Was ze alert op het bedrog? Of was ze eigenlijk te goed van vertrouwen? Een overzicht:

Te goed van vertrouwen

Bedrogen worden staat voor velen gelijk aan domheid, en aan pure naïviteit. De vrouwen waren te goed van vertrouwen. Naderhand voelen deze vrouwen zich vreselijk onmachtig.

Schaamte

Bedrogen worden door de vaste partner roept onherroepelijk gevoelens van schaamte op. Diepe schaamte. De bedrogene neemt het zichzelf bijzonder kwalijk dat ze zo vreselijk goed van vertrouwen is geweest.

Alert op bedrog

Er zijn veel vrouwen die elk gevoel van vernedering willen besparen. Vaak veroorzaakt door een nare jeugdervaring, maar ook door een eerdere relatie gehad te hebben waar de vaste partner vreemd ging. Zij zal dus de signalen van de ontrouwe partner herkennen!
Vanwege hun alertheid hebben deze vrouwen het bedrog van hun vaste partner snel door.

Aanwijzingen vreemdgaan

Alerte vrouwen en vrouwen die vermoeden dat hun man vreemdgaat, kunnen makkelijk een klein rekensommetje maken om te weten hoe laat het is. Elke vreemdganger vertoont vreemd gedrag. Voor meer informatie over kenmerken en aanwijzingen van vreemdgaan, lees het volgende artikel: Aanwijzingen dat de partner vreemd gaat.

Bedrog meestal ontdekt door de vaste partner

Heel vaak komt de trouwe vaste partner zelf achter het bedrog van haar man. Soms hoort ze het van iemand anders dat haar man vreemd gaat. Echter zelden verteld haar man persoonlijk over zijn vreemdgaan.

Elke vreemdganger laat sporen na

Vreemdgangers hebben geen enkel idee hoe ze hun vaste partner moeten vertellen over hun geheime relatie. Bewust of onbewust veroorzaakt door schuldgevoelens laten ze sporen na. Betrapt worden geeft een enorm opgelucht gevoel voor de vreemdganger.

Bij toeval bedrog ontdekt

Bedrog wordt soms bij toeval ontdekt door de trouwe vaste partner. Een vergeten opgeborgen aanwijzing, per ongeluk achtergelaten in huis.

Bedrog ontdekt door vermoedens

Alerte vrouwen, maar ook vrouwen die vermoedens hebben gekregen door het vreemde en onverklaarbare gedrag van hun partner de laatste tijd, zullen hun ogen en oren wijd open houden. Alles zal grondig in de gaten gehouden worden en geïnspecteerd worden! De computer, de mobiel, de telefoonnummers op het afschrift, zakken van kledingstukken, de werkkoffers, agenda (enz) alles zal door de alerte vrouw die iets vermoed, zeer grondig onderzocht worden!

Partner ontdekt de nagelaten sporen

Sommige vreemdgangers doen het echt heel bewust, anderen zijn zich er totaal niet bewust van, maar iedereen laat (vroeg of laat!) sporen na!

Web van liegen en bedrog

Het is uitermate vermoeiend voor de vreemdganger, om constant te moeten liegen tegen zijn trouwe partner om het bedrog te verdoezelen. Hier kunnen grote fouten gemaakt worden met kans op enorme alarmbellen die afgaan bij een alerte vrouw of een vrouw met sterke vermoedens. Deze groep vrouwen zullen niet rusten voordat ze het bewijs in handen hebben dat hun man vreemdgaat.

Klassieke driehoeksverhouding.

In principe is dit artikel uitgegaan van een klassieke driehoeksverhouding. Getrouwde man, zijn vrouw en zijn minnares. Echter kan de vreemdganger in dit artikel ook gezien worden als de vrouw die vreemdgaat.
© 2009 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verwerking vreemdgaanVerwerking vreemdgaanBlijft de ontrouwe partner zijn relatie met de minnaar of minnares voortzetten na de ontdekking van vreemdgaan binnen he…
Vreemdgaan ontdekt, wanneer blijf je bij elkaar?Vreemdgaan ontdekt, wanneer blijf je bij elkaar?Blijvende factoren kunnen doorslaggevend zijn voor de partners om bij elkaar te blijven na de ontdekking van het vreemdg…
De gevaren van vreemdgaanDe gevaren van vreemdgaanEen klassieke driehoeksverhouding, de getrouwde man, zijn vrouw en zijn minnares. Als we de cijfers mogen geloven, komt…
Vreemdgaan: ontlading tijdens het verwerkingsprocesVreemdgaan: ontlading tijdens het verwerkingsprocesEr zijn echtparen die vrezen dat ze het vreemdgaan nooit kunnen verwerken. De agressie en de kwaadheid die bij de vaste…

Vreemdgaan: het leven van de minnaresVreemdgaan: het leven van de minnaresDe minnares van een klassieke driehoeksverhouding brengt de lange eenzame dagen voornamelijk door met wachten op haar mi…
Schat, ik moet je iets vertellenSchat, ik moet je iets vertellenSoms is het onmogelijk om je partner iets te vertellen. Vooral als hij het niet wil horen. Want op het moment dat je zeg…
Bronnen en referenties
  • Duivelsdriehoek - Carolien Roodvoets
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 05-06-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.