Vreemdgaan: het leven van de minnares

Vreemdgaan: het leven van de minnares De minnares van een klassieke driehoeksverhouding brengt de lange eenzame dagen voornamelijk door met wachten op haar minnaar, fantaseren en dromen over haar minnaar. Haar getrouwde minnaar. Wat doet de minnares zichzelf aan om in deze ondergeschikte tweede rangspositie te gaan zitten? Haar eigen leven op een laag pitje te zetten om maar altijd beschikbaar te zijn? Hoe ziet het leven eruit van een minnares? Een overzicht.

Uitgaan en afspreken met vriendinnen

Vaak komt de minnaar onaangekondigd, als een verrassing, langs. De minnares blijft daarom zoveel mogelijk thuis en zo dicht mogelijk bij haar huis. Sociale contacten verwateren en afspraken met haar vriendinnen zijn vrijwel altijd onder voorbehoud.

24 uur beschikbaar

De minnares concentreert zich volledig op die paar gestolen momenten samen met haar minnaar. Haar eigen leven zet ze op een heel laag pitje, want ze wil kunnen genieten van haar minnaar zodra hij tijd heeft kunnen vrijmaken voor haar, en zal 24 uur per dag beschikbaar voor hem zijn. Ze blijft altijd in de buurt van haar huis.

Tweede rang positie

De klassieke driehoeksverhouding gaat “goed”, zolang de minnares die paar gestolen momenten met haar minnaar kan verdragen. Al snel zal ze die tweede rangspositie zat worden en eisen gaan stellen. Ze wil meer, veel meer!

Alleen en onzichtbaar zijn

Als de minnaar beweert van zijn minnares meer te houden dan van zijn eigen vrouw, is het voor de minnares een hard gelag om met (bv) de Kerstdagen alleen te zijn, terwijl de minnaar fijn de Kerstdagen viert met zijn vrouw en gezin! Ze voelt zich onzichtbaar, alsof ze niet bestaat. Lange eenzame dagen en nachten wacht ze op een glimp van haar minnaar.

De eisen van een minnares

Sporadisch komt de minnaar langs, terwijl de minnares alle tijd heeft. Ze is het wachten op hem spuugzat, ze wil veel meer tijd met haar geliefde doorbrengen. Ze wil die onafhankelijkheid van hem veranderen door van hen te eisen van te voren af te spreken wanneer hij langs komt.

Ze wil meer

De minnares geeft aan dat ze een hele nacht met hem wil doorbrengen, een dag samen op stap, een weekendje weg of samen op vakantie. De minnaar zal zich zeer gevleid voelen dat zijn geliefde zo graag bij hem wil zijn! Maar het drukt hem ook in een lastig pakket: hoe zijn de eisen van de minnares met het thuisfront te regelen?

Valse beloftes

Vriendinnen van de minnares – die op de hoogte zijn van de situatie – zullen de minnares goedbedoeld waarschuwen: “Hij eet van twee walletjes!” en “Kijk uit dat hij je niet aan het lijntje houdt!” Als de minnaar getrouwd is, zal hij serieus in overweging nemen om zijn vrouw en gezin te verlaten, zeker als hij meer van zijn minnares houdt. De meeste minnaars blijven echter bij hun vrouw en bij hun gezin, bang voor alle consequenties! Valse beloftes voor de minnares of juist hoopvolle beloftes?

Einde van de relatie

Als de minnaar haar lang in de veronderstelling laat dat er hoop is op een vaste serieuze relatie samen, zal de klap hard aankomen als de minnaar definitief kiest voor zijn vrouw en voor zijn gezin. Alles is verloren. De hoop is vervlogen. Een zeer lange en intensieve relatie is plotseling voorbij. Emotioneel gezien is dit voor de minnares een heel grote klap. Velen komen na het beëindigen van de relatie met de minnaar in een echte grote crisis terechtkomen.

Terroriseert het leven van de ex-minnaar

Er zijn ex-minnaressen die het niet hebben kunnen verwerken dat ze verloren hebben. De vaste partner van de minnaar heeft de “strijd” gewonnen. Ze kunnen zich vreselijk minderwaardig voelen en ontvlammen in pure woede en razernij! Ze gaan hun ex-minnaar achtervolgen, bellen hem en zijn vrouw midden in de nacht op, met als doel: zoveel mogelijk schade aanrichten in het leven van de ex-minnaar. Net zoveel schade als hij bij haar heeft aangericht! Hoe meer schade de ex-minnares aanricht, hoe meer de ex-minnaar er heilig van overtuigd raakt dat hij de juiste keuze heeft gemaakt: kiezen voor zijn vrouw.

Heldhaftig gedrag van de ex-minnares

Merendeel van de ex-minnaressen likken hun wonden in stilte en kijken alleen en eenzaam terug op de verhouding met hun minnaar om te zien of ze er iets van geleerd hebben. Sommigen zullen in relatietherapie gaan, anderen zullen zo gemotiveerd zijn om nooit meer in de rol van de minnares af te glijden. Zij zullen de meeste kans hebben op een volwaardige relatie met een eigen vaste partner voor in de toekomst.
© 2009 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het effect van een minnaar of minnares op je relatieHet effect van een minnaar of minnares op je relatieIn deze tijd (en ook in vroegere tijden, alleen sprak men er toen misschien niet over) gaan sommige mensen die een vaste…
Stoppen met je minnaar of minnaresStoppen met je minnaar of minnaresAls je verwikkeld bent in een relatie buiten je huwelijk of vaste relatie kan het voorkomen dat je hier om wat voor rede…
Open relatie: Verliefd zijn op je minnaar of minnaresOpen relatie: Verliefd zijn op je minnaar of minnaresAls je een open relatie hebt, wat inhoudt dat jij en je partner elkaar meer vrijheid geven in die zin dat jullie er een…
Beginnen met een minnaar of minnaresBeginnen met een minnaar of minnaresBeginnen met een minnaar of minnares is niet iets wat je zomaar ‘even’ doet. Het kan je overvallen dat je verliefd wordt…

Sporen van een vreemdgangerSporen van een vreemdgangerIedere vreemdganger laat bewust of onbewust sporen na. Afhankelijk hoe alert de trouwe partner is, zal vroeg of laat het…
Hoe wordt vreemdgaan ontdekt?Hoe wordt vreemdgaan ontdekt?Tijdens een klassieke driehoeksverhouding, de getrouwde man, zijn vrouw en zijn minnares, zal vaak de trouwe vaste partn…
Bronnen en referenties
  • Duivelsdriehoek - Carolien Roodvoets
Reacties

Sunshine, 23-06-2011
Ik heb nu ook een relatie met een getrouwde man. Het ergste is dat ik weet dat ik hem nooit zal krijgen. Ik weet van binnen dat hij heel veel van zijn vrouw houdt.
De ergste komt nog… hij heeft 4 kinderen 2 bij zijn vrouw en 2 bij mij. Zijn vrouw weet alleen van 1 kind van ons samen af. Ik ben niet zwanger geworden om hem bij mij te houden, integendeel. Ik ben tegen abortus, maar ben kort na elkaar zwanger geworden. Mijn kinderen schelen 16 maanden van elkaar. Ik ben zwanger geworden omdat ik antibiotica gebruikte en de pil minder werkzaam erdoor. Bij de tweede gebruikte ik de pil cerazette en had na sex Norlevo ingenomen… Dat had dus ook niet geholpen. Meneer had geen zijn om condoom te gebruiken. Dus moest ik gesteliseerd worden.
Wat ons kinderen betreft. Vroeg of laat komen ze toch achter. Ik zal eerlijk aan hun moeten vertellen.
Ik weet dat ik en zijn vrouw niet de enigste op deze wereld zijn, hij heeft vaker vriendinnen gehad waar hij snel een wipje maakte. Hij is een koerier van beroep en reist dus letterlijk van stad naar stad. Hij heeft altijd mooie praatjes en weet me ook zoet te houden. Ik weet dat ik niet geinfecteerd ben, want ik heb me laten testen, maar ik speel letterlijk met de russische roulette.
Ik wil heel graag de relatie beeindigen, maar hij speelt letterlijk met mijn gevoelens en geeft me continu een grote schuldgevoel. Hij weet mij makkelijk te manipuleren.
HIj is bereikbaar wanneer het hem uitkomt en als ik de telefoon niet opneem, heb ik gelijk de poppen aan het dansen.
Ik weet dat veel mensen me haten na lezen van deze reactie. Maar ik hoop dat ze begrip kunnen tonen, dat de liefde de raarste sprongen maak. Ik hou heel veel van mijn kinderen. En ik ga ze met heel mijn hart en liefde groot brengen. Ze dragen mijn naam en hij hoeft ze voor mij part ook niet te erkennen. Ze blijven mijn kinderen. Hij is misschien wel de verwekker, maar zeker niet hun vader. Want die verantwoordelijkheid neem ik op me. Mijn kinderen hebben letterlijk mijn ogen geopend.
Hij draagt de lusten en ik de lasten. Als hij komt is het alleen omdat hij sex wil. Ik vertrouw hem ook niet meer. En in plaats van dat ik meer van hem moet houden, begin ik hem te haten en te walgen van zijn leugens en valse beloftes. Hij belooft me hemel en aarde, maar komt aan met… stront.
Nee voor mij niet meer. Ik hoop dat ik ooit de pijn en verdriet kan vergeten. Ik heb ook momenten van liefde gekend, maar in de 7 jaar relatie met elkaar, wekelijk 167 verdriet en 1 uur geluk.
Ik kan het niet meer aan als zijn minnares Reactie infoteur, 24-06-2011
Beste Sunshine,

Heel hartelijk dank voor je openhartig bericht! Hier spreekt een heel krachtig en sterke vrouw die - volgens mij - een zeer wijs besluit heeft genomen! Heel erg moedig en dapper van je: je neemt nu de verantwoording op je en je gaat de kinderen alleen opvoeden! Een zware taak, maar er spreekt zoveel kracht uit je bericht dat je het volgens mij gaat klaarspelen ook! Hulde meisje!

En besef: ook jij bent het waard om echte liefde in je leven te kennen: iemand die echt van je houdt en echt bij je wil blijven.

Beste Sunshine, ik wil je heel graag het aller beste toewensen voor de toekomst en leer van je ervaring met je (ex) minnaar en gebruik het geleerde voor je mooie en nieuwe toekomst! Heel veel geluk toegewenst!

Met vriendelijke groet, Roberta

Secret, 22-07-2010
Iok ik heb er eentje hoor een "minnaar", en zelf als minnares ben ik toch niet te vergelijken met het stereotype beeld dat hier getoond word. Ik heb wel degenlijk een "eigen leven", ik wacht niet op hem, hij spreekt af, tres simple verder, ik zie hem graag, maar als partner zou ik hem niet willen, t'is mijn buddy, mijn vriend, mijn maatje, mijn fysieke partner, maar ik schroom me er niet voor om te daten of met andere mannen om te gaan, ik besef heel goed dat hier geen toekomst in zit, en ik ben ook niet verliefd op hem. Verder, tja i enyoy what i have got, en ondertussen, ooit zal mij de ware nog wel bereiken he. Reactie infoteur, 22-07-2010
Beste Secret,

Ik ben juist heel blij om te lezen dat je wel degelijk een eigen leven hebt! Fantastisch! Juist omdat je open staat voor het "echte leven" (ik hoop van ganser harte dat ik niemand met deze uitdrukking kwets!) sta je ook open om de ware te ontmoeten! Het scheelt een hele hoop dat je niet verliefd bent op je minnaar, een hoop minnaressen zijn echt verliefd op hun minnaar.

Beste Secret, ik wil je heel graag het allerbeste toewensen voor de toekomst en ik hoop van harte dat je zeer binnenkort de ware tegen komt!

Met vriendelijke groet, Roberta

Caterine, 07-05-2010
In relatie met een gehuwde man, is realistisch moeten blijven in het leven, eisen is een aanval en zeker als hij al alles heeft opgebouwd in zijn gezin, dat je moet respecteren als je een relatie aangaat met een gehuwde man, je bent tot over je oren verliefd en houd heel veel van hem, en deze is heel zeker wederzijds, er zijn situaties waar je niks aan kan doen, ok je blijft wachten op hem, maar hij wacht ook op het juiste moment om elkaar te kunnen zien.Het verlangen naar elkaar is heel groot. Het is niet zo dat de minnares zich op de 2de plaats voelt, tegendeel, als je weet dat ze heel diep van elkaar houden en heel veel met elkaar delen en dat alles boeiend is, dat hun fantasieën uitkomen, passie ect.niks kan hen uit elkaar halen. Dat heet liefde, laat me zo zeggen de minnares sta op de eerste plaats want hij zal alles doen om haar te zien, hij zal meer denken aan haar dan aan zijn eigen vrouw, hij zal je bellen, en hij zal dingen doen dat hij nooit eerder gedaan heeft met zijn eigen vrouw, so lady's go for it! Geniet van je leven met je minnaar, verlangen naar elkaar terug te zien, een toekomst is er wel, maar dan op een hele andere manier. Reactie infoteur, 10-05-2010
Beste Caterine,

Je schrijft iets heel waars: "Het verlangen naar elkaar is heel groot, " en ik begrijp volkomen wat je bedoelt. Maar echte liefde is geen driehoeksverhouding: echte liefde is kiezen voor jou. Alleen jij.

De gevoelens die loskomen zowel bij jou als bij je getrouwde minaar zijn heel diep, echt heel erg diep. Hij zal meer aan jou denken dan aan zijn vrouw, hij zal liever bij jou willen zijn dan bij zijn eigen vrouw, jullie voelen een bijzonder grote passie en het verlangen om bij elkaar te zijn is groot. Het is een dierlijke passie, volkomen menselijk trouwens, gebaseerd op seksuele verlangens en op seksuele aantrekkingskracht dat tussen jullie heerst. Alles over passie en hartstocht tijdens het vreemdgaan in naam der liefde kan je hier lezen:

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal/52862-verklaring-vreemdgaan.html

Beste Caterine, ik wil je heel hartelijk danken voor je reactie en ik wil je voor de toekomst heel veel geluk en liefde toewensen!

Met vriendelijke groet, Roberta

Miriam, 14-10-2009
Heel herkenbaar. Zit momenteel in een affaire met een getrouwde man en je zou het kunnen vergelijken met een verslaving. Mijn ratio protesteert in alle hevigheid, maar mijn gevoel gaat met me op de loop, mijn verstand verbijsterd achterlatend. Enig voordeel is dat ik weet dat deze man niet voor mij zal kiezen omdat hij de veiligheid van zijn huwelijk niet zal verlaten. De concequenties zijn te groot en hij heeft gewoon het lef niet om weg te gaan. Dat maakt dat ik mij niet blindstaar op een toekomst met hem, maar makkelijker is het daarmee niet. Reactie infoteur, 06-11-2009
Beste Miriam,
Ik hoop van ganser harte dat in de nabije toekomst je een man tegenkomt die zowel beschikbaar is als denkt dat jij de engel op aarde bent en alleen met jou verder wil in het leven. Met jou alleen, zonder je te moeten delen met een ander. Dat ben je het namelijk waard, om een volwaardige relatie te krijgen met iemand die dolverliefd op je is, die echt van je houdt en die al zijn aandacht aan jou wil geven.
Ik besef ter dege dat je dat misschien nu niet wil horen en ik wil je ook graag op het hart drukken dat ik er niet op uit ben om je op de een of andere manier te kwetsen, maar ik kan het me zo moeilijk voorstellen dat het leven van een minnares nou het leven is waar een meisje over droomt als ze aan haar prins op het witte paard denkt.
Beste Miriam, ik wil je heel veel sterkte toewensen!
Met vriendelijke groet, Roberta

Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 05-06-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.