Trouwen op Schiermonnikoog

Op zoek naar een bijzondere trouwlocatie? In dit artikel vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden die op Schiermonnikoog worden geboden. Onze ervaringen kunnen misschien helpen om de voordelen te zien om te trouwen op dit bijzondere eiland. We kenden Schiermonnikoog goed van vele weekendjes en vakanties. Op het moment dat je bij Lauwersoog op de boot stapt naar Schiermonnikoog, begint de stress van het vaste land meteen weg te vloeien. Toen we op zoek gingen naar een leuke trouwlocatie, had Schiermonnikoog al heel snel de voorkeur. In ons geval wonen familie en vrienden niet in de buurt, dit maakt de keuze voor een locatie op afstand gemakkelijker.

Voorbereiding

Een bruiloft kost nog al wat voorbereiding. Ondertrouw, gastenlijst, ringen, catering, allemaal zaken die op iedere bruiloft moeten worden geregeld. Trouwen op Schiermonnikoog heeft het voordeel dat er voor de bruiloft zeker een aantal bezoekjes aan Schiermonnikoog nodig zijn. Voorpret is de halve pret, deze bezoekjes dragen daar zeker aan bij.
Wij gingen helemaal onvoorbereid naar Schiermonnikoog. We wisten niet eens precies waar we het gemeentehuis konden vinden, dus zijn we het politie bureau ingestapt met de vraag: "we willen graag trouwen, wat nu?". De dienstdoende politiemannen hebben ons prima verder verwezen naar het gemeenthuis, waar de ambtelijke verplichtingen goed afgehandeld werden.

Mogelijkheden trouwlocaties

Er zijn meerdere mogelijkheden op Schiermonnikoog, o.a.
  1. Gemeentehuis (Nieuwestreek 5)
  2. Ontmoetingskerk (Langestreek 23 )
  3. NH Kerk (Ds HW Hundlingiuspad 8)
  4. Rooms Katholieke Kapel (Badweg 69)

Wij wilden eigenlijk graag in de vuurtoren het huwelijk voltrekken, maar helaas was deze gesloten t.g.v. een kwikvergiftiging. Wij hebben gekozen om alleen voor de gemeente te trouwen, en wel in de Rooms Katholieke Kapel op de Badweg. Dit kerkje is niet zo groot en geeft voor een klein gezelschap een hele knusse sfeer.

Overnachtingsmogelijkheden

Er zijn voldoende mogelijkheden om te overnachten op Schiermonnikoog. Een aantal voor de hand liggende hotels zijn
  1. Hotel Van der Werff
  2. Hotel Graaf Bernstorff
  3. Strandappartementen Noderstraun
  4. Hotel café restaurant de Tjattel
  5. Appartementen Boszicht

Hotel van der Werff is het bekendste hotel op het eiland met heel veel stijl en karakter. Wij hebben gekozen voor Strandappartementen Noderstraun. Uitzicht op zee vanaf de slaapkamer was voor ons erg belangrijk.

Culinaire mogelijkheden

Schiermonnikoog heeft een beperkt aantal restaurants, allemaal met eigen karakter. Ieder hotel heeft een restaurant. Voor overdag is het Strandpaviljoen De Marlijn vooral bij mooi weer erg goed en relaxed. Onze keuze was gevallen voor het restaurant in het Noderstraun. De stress werd wat opgevoerd toen een paar weken voor moment suprême het restaurant failliet ging. Gelukkig konden we met hulp van catering van de Tjattel en de zeer lieve meewerkende bedrijfsleider van het failliete restaurant in één van onze appartementen toch nog een lekker feestmaal georganiseerd krijgen.

Fotorapportage

Een absoluut hoogtepunt was de fotoreportage die we hebben gemaakt. Op bruidsbeurs van het oosten stonden de fotograven in de rij, toen ze hoorden dat wij op Schiermonnikoog gingen trouwen en op zoek waren naar een fotograaf die het weekend mee wilde gaan. De fotograaf heeft niets berekend voor het verblijf; hij maakte er met zijn eigen gezin een gezellig weekendje van. De dag na het trouwen zijn we in de trouwkleding met de fotograaf het eiland rond gefietst. Dit heeft een zeer waardevolle en unieke reportage opgeleverd, dat zijn geld meer dan waard is.
© 2010 - 2024 Sanny, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een thema voor je bruiloft kiezenEen thema voor je bruiloft kiezenEen bruiloft is voor veel mensen één van de mooiste dagen van hun leven. Alles moet dan ook perfect zijn en een goede vo…
Hoe gaat het trouwen in het buitenland?Hoe gaat het trouwen in het buitenland?Trouwen in het buitenland is voor sommige mensen noodzaak, maar voor velen een droom die uitkomt. Trouwen op de locatie…
De mooiste trouwlocaties van Zuid-HollandBen je op zoek naar een romantische locatie in Zuid-Holland voor jullie bruiloft? Wat dacht je van een sprookjesachtig k…
De ideale bruidsfotograaf vindenDe ideale bruidsfotograaf vindenBij een huwelijk hoort een bruidsreportage. Op zo'n speciale dag wil je natuurlijk blijvende herinneringen voor later. H…

Bindingsangst treft mannen én vrouwenBindingsangst treft mannen én vrouwenHoewel het vaak mannen wordt verweten hebben vrouwen evenveel last van bindingsangst. Bindingsangst is een hevige angst…
De ware vinden via het internet: internetdatingDe ware vinden via het internet: internetdatingAnno 2010 zijn er tientallen datingsites waarop iemand mogelijk het contact van zijn of haar leven kan opdoen. De ene si…
Sanny (6 artikelen)
Laatste update: 21-04-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.