Hoe versier je een verlegen man?

Vrouwen willen graag veroverd worden, maar wat als de man op wie ze vallen een verlegen type is? Ziehier acht versiertips van psychologe Diana Kirschner om hem uit zijn hok te lokken.

Durf ervoor te gaan

Als je met een verlegen man te maken krijgt moet je je open en flirterig opstellen en vaker de toon aangeven, misschien zelfs het initiatief voor de eerste kus nemen. Maar verlies nooit uit het oog dat hij op alles wat je doet positief moet reageren. Als hij dat niet doet staak je beter je pogingen want niets is slechter voor je ego dan achter een man op wie je valt aan te gaan als hij je niet ziet zitten.

Om een verlegen type man op jou opmerkzaam te maken moet je iets van mannenpsychologie af weten. Diana Kirschner heeft een master in de psychologie en weet waarover ze praat. Vandaar volgende acht tips om hem te doen ontdooien.

1. Zoek hem op als hij zijn ding doet

Beoefent hij een sport, ga naar hem kijken. Als hij een marathon loopt, wees daar als hij aankomt. Misschien geeft hij een interview achteraf. Zorg ervoor tussen het publiek te staan. Als een verlegen man zijn ding doet zal hij op het toppunt van zijn charisma zijn en bulken van het zelfvertrouwen. Sleutelgedachte: hij zal zich in zijn element voelen, hetgeen betekent dat hij in de stemming is om een stap in je richting te zetten als hij in jou geïnteresseerd is.

2. Geef hem een complimentje

Als hij iets heeft of iets doet dat je echt fijn vindt, zeg hem dat en complimenteer hem ermee langs je neus weg. Bijvoorbeeld “De blog die je over Sicilië geschreven hebt was zo waanzinnig goed dat ik meteen zin had om op het vliegtuig te stappen!” Het versterkt zijn zelfvertrouwen en zal hem aanzetten om er meer over te vertellen. Misschien zal hij zichzelf een beetje meer aan jou blootgeven.

3. Zeg zijn naam veel en geeft hem een koosnaampje

Door zijn naam vaak te gebruiken geef je aan dat je hem hebt opgemerkt en dat hij belangrijk voor je is. Hij zal er zich sterk door aangesproken voelen. Kies ook een passend koosnaampje dat een van zijn kwaliteiten weerspiegelt die je bewondert. Als hij bijvoorbeeld graag fietst, noem hem Alberto C. Hij zal erom lachen en over zijn prestaties willen praten.

4. Stel open vragen

Goede vragen zijn bijvoorbeeld: “Hoe ben je in de reclamewereld verzeild geraakt?” of “Waarom houd je ervan om in een grote stad te wonen?” of “Hoe slaag je erin om voor een triatlon te trainen met een voltijdse job?” Zulke vragen zullen een verlegen type ertoe aanzetten om over de brug te komen en meer over zichzelf te vertellen. Zo zal hij zich in je gezelschap meer op zijn gemak beginnen te voelen.

5. Vraag hem om jou met iets te helpen

Mannen kicken erop om vrouwen te helpen. Zo zitten ze biologisch nu eenmaal in elkaar! Vraag hem om je computer, je auto, je fiets, je deur te herstellen, het maakt niet uit. Hij zal het fijn vinden om je van dienst te kunnen zijn en zich ergens met jou verbonden voelen. Vraag hem wat hij precies doet zodat hij begint te praten. In zijn rol van dienstvaardige klusjesman zal hij meer geneigd zijn om dingen met jou te delen.

6. Zoek naar gemeenschappelijke dingen

Verlegen mannen kunnen best in jou geïnteresseerd zijn, maar zijn er als de dood voor om de eerste stap te zetten. Het is dus een fluitje van een cent om erachter te komen wat jullie gemeenschappelijk hebben door vragen te stellen over eten, hobby’s of hoe hij zijn vrije tijd invult. Als je iets gevonden hebt waarvan jullie beiden houden, heb je al meteen een band gekweekt. Dan wordt het makkelijk om de eerste stap te zetten en te vragen om iets samen te doen. Dit is een interessante lakmoesproef om te zien of hij je werkelijk ziet zitten of niet. Als je de deur zo wijd open zet en hij gaat er niet op in om een afspraak te maken, dan is de kans groot dat het niets wordt.

7. Als je afscheid neemt, zeg dat je hem graag wil terugzien

Het is een makkelijke en niet-bedreigende manier om te tonen dat je in hem geïnteresseerd bent. Als hij positief reageert door te lachen, te knikken of ‘ja’ te zeggen, is het mogelijk dat hij je aantrekkelijk vindt. Wees er dan als de kippen bij om hem je gsm-nummer te geven!

8. Geef hem een korte massage

Als je tijd met hem doorbrengt, probeer fysiek contact te maken. Lichamelijk contact wekt oxytocine op, het ‘knuffelhormoon’. Misschien zal hij die voorzichtige vorm van intimiteit waarderen en er meteen op reageren. Een kleine massage zal hem dusdanig ontspannen dat hij minder verkrampt en afstandelijk wordt. Daarenboven zal dit lichamelijk contact hem ertoe aanzetten om even later teder toenadering te zoeken door je hand te nemen, zijn arm om je heen te slaan of je te kussen.

Pas een of meer van deze tips toe en zo word je beslist een experte om het beste in een (verlegen) man naar boven te halen.
© 2010 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Flirten via sms: flirt textingFlirten via sms: flirt textingWie kan zich nu nog een maatschappij voorstellen zonder telefoons en zonder sms? Een fenomeen wat steeds populairder wor…
Lust of liefde?Lust of liefde?Diana Kirschner, gedragspsychologe en auteur van het succesboek ‘Love in 90 days’, heeft haar eigen ideeën over liefde e…
Studentenleven: VersiertipsAls student zit je midden in de periode waarbij het andere geslacht steeds aantrekkelijker wordt. Je bent nieuwschierig…
Diana Ross de zangeresDe carriere van Diana Ross als soulzangeres is een Amerikaanse droom. Ze is een wereldster, een diva en een van de succe…

Relatietherapie, helpt het?Als je in je relatie tegen problemen aan loopt waar jullie beide niet meer uit kunnen komen is relatietherapie een mogel…
Don Juan als vreemdgangerDon Juan als vreemdgangerWaarom mannen vreemdgaan is een vraag die vele bezig houden. De vreemdgaande man als Don Juan kan zich in feite niet bin…
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 12-08-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.