Onmogelijke liefdes en onbereikbare liefde

Onmogelijke liefdes en onbereikbare liefde Veel mensen hebben een onmogelijke liefde in hun leven. De pijn die een onmogelijke liefde veroorzaakt is hartverscheurend. Wat is een onmogelijke liefde? Hoe weet je of je te maken hebt met een onmogelijke liefde? Wat is een kenmerk van een onmogelijke en onbereikbare liefde? Hoe kan het dat je verliefd wordt op een ander? Welk liefdesverhaal vertelt jouw onmogelijke en onbereikbare liefde?

Wat is het?

Wat is een onmogelijke liefde? Je bent verliefd op iemand die onbereikbaar is. Onbereikbaar omdat de ander getrouwd is, een vaste relatie heeft, kinderen heeft of misschien zelfs wel de partner is van je beste vriend of vriendin of omdat jijzelf getrouwd bent of een vaste relatie hebt.

Hoe weet je het?

Hoe weet je dat het om een onmogelijke liefde gaat? Hoe weet je dat je te maken hebt met een onbereikbare liefde? Als je weet dat de ander onbereikbaar is, of jijzelf bent onbereikbaar, maar de ander:
 • Blijft in je hoofd rondspoken, dag en nacht,
 • Komt in al je dromen voor,
 • Overheerst je fantasieën,
 • Overheerst al je emotionele gevoelens,
 • Roept zeer sterke emoties en gevoelens bij je op,
 • Mis je enorm, iedere seconde van de dag.

Verliefd op een ander

Als jezelf onbereikbaar bent, doordat je getrouwd bent of een vaste relatie hebt, hoe kan het gebeuren dat je verliefd wordt op een ander?
 • Soms omdat er sprake is van sleur binnen je relatie of huwelijk,
 • Soms omdat er relatieproblemen zijn,
 • Soms omdat je oogcontact had met de ander: oogcontact dat net lang genoeg duurde om het verliefdheidshormoon in je hersenen te produceren,
 • Soms omdat de chemie tussen jullie bepaald dat je verliefd wordt op een ander,
 • Soms omdat je aanvoelt dat de ander een onvervulde behoefte kan opvullen in je leven.
Het gaat er om wat je gaat doen met deze verliefde gevoelens.

Onbereikbare liefdes

Onmogelijke en onbereikbare liefdes doen pijn. Het is een pijn die je de rest van je leven kan achtervolgen. Het is een pijn dat eigenlijk ondraagbaar is en heel zwaar weegt. Toch is het een pijn die je koestert, in stilte. De pijn van een onbereikbare liefde is verscheurend. De pijn van een onmogelijke liefde is verscheurend. Niets liever wil je samen zijn en je leven delen met de ander.

Kenmerk

Een grote aanwijzing en kenmerk van een onmogelijke liefde is het volgende als jij zelf onbereikbaar bent: de gevoelens die jij voor de ander voelt zijn zo sterk en intensief, gaan zo diep en zijn zo puur, dat deze gevoelens sterker worden ervaren dan de verliefde gevoelens die je voelde voor je vaste partner in de beginperiode.

Dichtbij

Soms is een onmogelijke liefde heel dichtbij, is het een collega waar je dagelijks mee te maken hebt of woont de onmogelijke liefde naast je. Zo dichtbij, maar toch zo ver weg, onbereikbaar.

Gevoelens

Vaak blijven de verliefde gevoelens onbesproken, wetend dat de liefde onmogelijk als onbereikbaar is. De ander is getrouwd, heeft een vaste relatie en heeft kinderen of is de partner van je beste vriend of vriendin, of jijzelf bent getrouwd. In gedachten en in dromen zijn de sterke verliefde gevoelens duizenden keren besproken. In het echte leven probeer je te genieten van spaarzame momenten dat je bij de ander bent. De aantrekkingskracht tussen jullie kan heel sterk zijn als het wederzijds is. Uit respect voor de onmogelijke situatie, worden de verliefde gevoelens niet tot nauwelijks met elkaar besproken. Nog vaker worden de verliefde gevoelens niet uitgesproken omdat er te negatief gedacht wordt: “Deze onmogelijke liefde is te hoog gegrepen voor mij,” of “Ik ben zo lelijk en dik en hij is zo knap,” of “Zij is zo´n leuke meid, ze kan toch nooit wat voor mij voelen?”

Vreemdgaan

Een schimmige grens van een onbereikbare liefde is vreemdgaan. De onbereikbare liefde blijft onbereikbaar, ondanks het vreemdgaan. De onmogelijke liefde is nu heel dichtbij, maar de afstand blijft zolang een van jullie onbereikbaar blijft. De grens is schimmig, maar het leven als vreemdganger is heel donker: het gelieg en het bedrog. Het is leven als een schim. Je passie voor de ander moet altijd geheim blijven. De gevoelens voor de ander moeten altijd verborgen blijven. De intense en diepe gevoelens voor de ander moeten altijd verborgen worden, nooit zal er vrijuit van de oprechte verliefde gevoelens genoten kunnen worden. Het is leven als een schim en de pijn is verscheurend.

Liefdesverhaal

Anderen weten dat hun onmogelijke liefde de ware is. Zij zullen alles op alles zetten om hun onmogelijke en onbereikbare liefde bereikbaar te maken. Zij vechten, zetten alles op alles om hun onmogelijke liefde, een kansloze liefde, toch te doen slagen. Bestaat er een mooier liefdesverhaal dan een onbereikbare liefde op een eerlijke manier bereikbaar te maken?

Astrid Joosten

Meer weten over onmogelijke liefdes? Astrid Joosten heeft een boek geschreven met als titel: 'Onmogelijke liefdes' met als uitgeverij Prometheus. Astrid Joosten heeft ervaringen van mensen met onmogelijke liefdes en onbereikbare liefdes op een nuchtere manier beschreven in haar boek. Ervaringen die zeer verhelderend werken. Liefdesverhalen over onmogelijke liefdes staan beschreven die allen waargebeurd zijn.
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Is de ander verliefd op jou?Is de ander verliefd op jou?Jij bent verliefd, maar is de ander ook verliefd op jou? Wil je weten of hij of zij jou leuk vindt? Hoe ontdek je of de…
Een vaste relatie, maar verliefd op een anderEen vaste relatie, maar verliefd op een anderHet kan iedereen overkomen: verliefd worden op een ander terwijl je een vaste relatie hebt. Maar hoe ga je met deze verl…
Kenmerken en verschillen in de liefdeHet gevoel van liefde en verliefdheid heeft iedereen wel eens ervaren. Voor veel mensen is het echter een raadsel waar l…
Chemie van de liefdeChemie van de liefdeIs de chemie van de liefde een metafoor, of gebeurt er chemisch inderdaad iets met de mens als we verliefd worden? Wat g…
Gevoelige mannen gaan vreemdGevoelige mannen gaan vreemdOngeveer 1 op de 4 mannen gaat tijdens het huwelijk vreemd. Deze vreemdgangers gaat het niet om de seks of om het uiterl…
Bronnen en referenties
 • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/relatie-en-huwelijk/32520-verliefd-op-een-ander.html
 • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/relatie-en-huwelijk/40648-stille-liefdes-stiekem-verliefd-op-een-ander.html
 • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/relatie-en-huwelijk/32951-kiezen-tussen-twee-liefdes.html
 • http://mens-en-samenleving.infonu.nl/levensvisie/68536-echte-liefde-is.html
 • http://www.ze.nl/lezen/Astrid-Joosten-Onmogelijke-liefdes/2435/
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 05-06-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.