Hoe een vrije geest te temmen

Hoe een vrije geest te temmen Heb je iemand ontmoet die hevig onafhankelijk is, of die gewoon houdt van alles wat afwijkt van het gewone? De sleutel tot het delen van je leven met een vrije geest is om hem of haar het gevoel te geven dat hij of zij met jou vrijer en gelukkiger kan worden dan met wie dan ook. Hier onder kun je lezen hoe je er voor kunt zorgen dat de vrije geest uit je hand eet, en gewillig en gelukkig is.

Laat de deur open

En dan zowel letterlijk als figuurlijk de deur open laten. Je hoeft het niet letterlijk te zeggen, maar laat je vrije geest merken dat hij of zij vrij is om te komen en gaan als hij of zij dit wil. Hiermee kun je vertrouwen opbouwen met je vrije geest. Alle volgende adviezen zijn uitbreidingen van deze eerste stap.

Stel je prioriteiten

Wat zijn de belangrijkste zaken voor je in een relatie? Denk erover na wat voor jou de top drie verwachtingen zijn: Betrokkenheid? Respect? Eerlijkheid? Genegenheid? Gezelschap? Passie? Veiligheid? Stabiliteit? Openheid? Een vrije geest is niet het soort partner die direct tegemoet zal komen aan al je behoeften (hoewel sommige dat soms kunnen, als ze aanvoelen dat ze je volledig kunnen vertrouwen). Je moet er voor zorgen het voor hen eenvoudig te maken door aan te geven wat je maximaal uit een relatie wilt halen en dat dan ook duidelijk maken, en niet meer.

Leer de persoon van binnen en van buiten kennen

Maak een studie van hun stemmingen, hun eigenaardigheden, hun diepste verlangens en hun ergste angsten. Wees altijd bereid om te dingen te accepteren en wees open-minded. Kennis is macht. Hoe beter je de persoon leert kennen, hoe minder je de noodzaak voelt om de zaken onder controle te houden. Bovendien zal hij of zij het gevoel hebben alsof je de enige persoon bent die daadwerkelijk weet hoe hij of zij is en jij dus de enige persoon bent waarbij ze ongeremd zichzelf kunnen zijn. Voor een vrije geest is dit de hoofdprijs.

Stel geen regels vast

Beperkingen zijn als kettingen, en zullen dit wilde paard doen losbreken en achter de horizon doen verdwijnen. In plaats van te zeggen: "Bedrieg me nooit" kun je veel beter zeggen: "Je zou een volslagen idioot zijn om het risico te lopen om iemand als ik kwijt te raken."

Kies je gevechten verstandig

Nooit muggenziften. Als je partner 15 minuten te laat is en jullie daardoor de film missen, maak er dan geen probleem van en neem de volgende film. Maar als hij/zij 45 minuten te laat is om je op te pikken in het midden van de nacht in een slechte buurt, dan is het ernstig. In het algemeen, als het niet direct een bedreiging is voor de prioriteiten die je hierboven gesteld hebt, maak je dan niet te druk en geniet van elkaar.

Maak je niet druk over kleine zaken

Zaken als punctualiteit, voorzorgsmaatregelen, en elke andere vorm van kleine beperkingen of remminggen zijn niet direct de zorg van een onafhankelijke geest. Ze houden ervan om door het leven te fladderen, en volgen hun natuur en dit maakt ze vaak tot zeer creatieve en boeiende individuen, wat waarschijnlijk ook de reden is waarom je er zelf in eerste instantie voor bent gevallen. Door het opleggen van belemmeringen, hoe klein ze in je eigen ogen ook mogen zijn, loop je het risico deze kwaliteiten te verstikken.

Geef ze het voordeel van de twijfel

Een persoon die erg gesteld is op zijn/haar onafhankelijkheid zal je vermogen om te vertrouwen op de proef stellen. Je zult in een vroeg stadium vast moeten stellen of je hem/haar vertrouwt, en als het antwoord positief is geef dan je volledige vertrouwen. Natuurlijk, je loopt hiermee een risico, maar aan de andere kant win je misschien ook het hart van een persoon die niemand anders aan kon raken.

Onderzoek je eigen vrije geest

Blijf niet thuis zitten, terwijl je je afvraagt wat je partner allemaal aan het doen is, of wanneer er wordt opgebeld. Stap in je auto en maak een ritje. Bezoek een oude vriend. Kijk naar een nieuwe film. Eet eens een ander soort voedsel. Je vrije geest zal je er dankbaar voor zijn, en ontwikkel een gevoel van verwantschap zodat je samen thuis op de bank dingen kunt delen met je partner.

Waardeer hun vrije levenswijze

De belangrijkste voorwaarde welke alle vrije geesten vragen in hun relatie is acceptatie. Als je dit niet kunt accepteren van een vrije geest, dan zullen ze dit ervaren als een aanval op zijn/haar vrijheid. Als je ze echter accepteert zoals ze zijn en geen verwachtingen en/of voorwaarden oplegt op hen, dan kunnen ze je vertrouwen. En alleen in vertrouwen kan een relatie zich ontwikkelen. Onthoud dat onafhankelijkheid een eigenschap is welke moet worden gewaardeerd, niet alleen getolereerd, en je zult een vrije geest precies het soort voedsel geven die het nodig heeft.
© 2011 - 2024 Cric2010, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rustiger en harmonieuzer leven dankzij yogaYoga komt uit het Sanskriet en betekent 'eenheid', 'integratie', 'discipline'. Yoga streeft naar eenheid tussen lichaam…
Financiele onafhankelijkheidFinanciele onafhankelijkheidGeld speelt in het leven van bijna iedereen een belangrijke rol. Vaak weerhoud een (gebrek) aan geld mensen ervan dingen…
Europese regeling verplichte vrije dagenEuropese regeling verplichte vrije dagenIn ieder land zijn er feestdagen waarop werknemers verplicht vrij zijn. Dit zijn niet in ieder land in Europa dezelfde d…
Rudolf Steiner Vrije schoolRudolf Steiner was actief op een breed wetenschappelijk en filosofisch terrein. Hij is de grondlegger van de antroposofi…

Stel je emotionele vragen tactvolStel je emotionele vragen tactvolSoms kan het heel lastig zijn op emotonele vragen op de juiste manier te stellen. Hoe kom je er achter of iemand je graa…
Onbeantwoorde liefdeOnbeantwoorde liefdeOnbeantwoorde liefde is de liefde welke niet wordt teruggegeven. Of je nu degene bent die liefheeft of dat er iemand is…
Cric2010 (30 artikelen)
Gepubliceerd: 15-12-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.