Hoe ga ik om met een gebroken hart?

Hoe ga ik om met een gebroken hart? Het herstellen van een gebroken hart gaat niet vanzelf. Daar zal je tijd in moeten steken en op de juiste manier mee om moeten gaan. Maar wat is de juiste manier? Hoe is je leven zonder je ex-partner? Zijn er bepaalde manieren om met je verdriet om te gaan en je leven na je grote liefde weer op de kaart te zetten?

Het herstel van een gebroken hart

Een gebroken hart geeft een bepaalde pijn die je pas kan beschrijven als je het hebt meegemaakt. Jij hebt deze pijn ook, en je bent daarom ook wel degelijk nu bewust van het feit dat je nu rustig aan moet doen met jezelf. Het herstellen van een gebroken hart neemt veel tijd in beslag, maar is niet onmogelijk, ondanks dat het zo niet aanvoelt. Het is nooit een leuk proces om te doorstaan, maar met de juiste behandeling, zal je weer op de juiste weg zijn naar nieuwe liefde en geluk.

Rouwen om je geliefde

Het eerste wat in gedachten moet houden is dat het normaal is om je rot en ongelukkig te voelen. Het rouwen om je liefde hoort daar ook bij. Treurig zijn en huilen hoort ook na een scheiding. Je investeerde enorm veel tijd en gaf heel veel liefde aan je ex-partner, en krijgt daar nu de rekening gepresenteerd alsof het allemaal voor niets was. Tuurlijk, je wilt graag alleen zijn om je verdriet te verwerken. Toch is het verstandig om te praten hierover met je vrienden en familie. Erover praten zal je zeker geruststellen en zodoende kun je de feiten makkelijker op een rijtje zetten, zodat je het allemaal sneller een plaatsje kan geven.

Deel je leed met anderen

Het accepteren dat je niet meer samen bent met je ex-partner zal het herstel van je gebroken hart sneller doen helen. Als je jezelf betrapt dat je niet meer goed functioneer, omdat je constant aan hem/haar denkt of je ex-partner vaak probeert op te zoeken dan is het verstandig om professionele hulp te zoeken om zodoende je problemen op een rijtje te zetten. Dit kan verhelderend werken, zodat je het een plekje kunt geven. Het niet meer aangaan van een vaste relatie kan best uitdagend zijn en ongezond voor jezelf. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je jezelf goed bezig houdt. Ga uit met je vrienden en zoek vaker familie op om je gedachten een vrijer te maken. Dat zal zeker opluchten. Het belangrijk om in de eerste weken zo min mogelijk tijd door te brengen in je eentje. Met veel mensen om je heen kom je langzamerhand weer in het patroon van je leven voor je relatie en is het makkelijker om dit te verwerken.

Leer weer van het leven te genieten!

Overwin het de angst om alleen te zijn. Het is niet abnormaal dat je alleen bent, en dat je alles deelt met jezelf in plaats van met iemand anders. Leer jezelf aan dat er meer in het leven is dan je de liefde, bijvoorbeeld vrienden en familie zijn op zo’n moment erg belangrijk in je leven. Leer meer van deze mensen in je leven en laat meer van jezelf zien. Ga uit en doe samen dingen die je leuk vind en waar je van geniet, of het nu je favoriete restaurant, bioscoop, of iets anders is. Als je meer de leuke dingen van het leven en jezelf gaat ontdekken zal je meer stabiel en sterker overkomen naar alles wat op je pad gaat komen, waaronder bijvoorbeeld een nieuwe relatie.

Naar muziek luisteren helpt!

Van muziek kan je rustiger worden en dat helpt bij het nadenken en het accepteren van de breuk met je ex-partner. Hierbij een paar goede liedjes welke je goed kunt gebruiken in het proces.
  • My all (Mariah Carey)
  • Love is a battlefield (Pat Benatar)
  • Waarom nou jij? (Marco Borsato)
  • I love you (Celine Dion)
  • Torn (Nathalia Imbruglia)
  • I will always love you (Whtiney Houston)
  • Casser la voix (Patrick Bruel)
  • Stronger (Britney Spears)
  • Afscheid (Volumia)

De kunst is om jezelf te laten gaan, huilen is goed. Deel je emoties met anderen of zoek professionele hulp en leer te accepteren dat je ook zonder hem/haar een goed leven kan hebben. Ga vervolgens je leven goed indelen en hou je zelf bezig. Er komen betere tijden, alleen moet je wel geduld hebben.

Lees verder

© 2012 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het hart - Het universele symbool voor de liefdeHet hart - Het universele symbool voor de liefdeHet universele symbool voor de liefde is een hart. Denk maar eens aan uitdrukkingen als “hartstochtelijke liefde”, “Je h…
De Rebound-relatieJe bent gedumpt, wanhopig ga je opzoek naar een schouder om warmte en liefde te vinden. Naast het voetbalveld, in de clu…
Echte liefde isEchte liefde isWat is echte liefde? Tijdens de periode van verliefdheid is iedereen blind van de liefde. Hoe kunnen we erachter komen d…
Het hart als symboolHet hart als symboolHet hart heeft in veel culturen een symbolische betekenis. Een wereldwijde betekenis van het hart is symbool van de lief…

Flirten is een kunstFlirten is een kunstFlirten is, in de meest elementaire zin, een manier om binnen een kort tijdsbestek mogelijke partners te ontmoeten, om u…
Hoe vind je een soulmateHoe vind je een soulmateVeel mensen hebben het gevoel dat er ergens op de wereld een persoon is die een aanvulling kan zijn op hun leven op een…
Mayorfrits (220 artikelen)
Gepubliceerd: 11-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.