Femdom: het verschil tussen fantasie en realiteit

Femdom is een term die binnen de BDSM (bondage, discipline, sadisme, masochisme) wordt gebruikt en is letterlijk een afkorting is voor female domination. Een synoniem is female supremacy, beiden komen op hetzelfde neer: een relatie waarbinnen een vrouw dominant is over een man. Er zit een vrij groot verschil tussen de fantasie die veel mensen daar over hebben en de realiteit.

Wat is femdom?

Femdom is een term om aan te geven dat een relatie tussen een man en een vrouw wordt gedomineerd door de vrouw. Daarbij kun je denken aan elke uiting binnen die relatie. De vrouw is degene die alles beslist, inclusief de acties binnen de slaapkamer. In de praktijk blijken veel mensen verschillende interpretaties te geven aan de term femdom. Er wordt op internet met name veel informatie gegeven over de seksuele kant van een femdom relatie, maar uiteraard is het veel meer dan dat alleen.

Meesteres versus FemDomina

Een meesteres is in concreto een vrouw die een 'slaaf' heeft (een onderdanige en/of masochistische partner). Veruit de meeste vrouwen die zich 'meesteres' noemen spelen een ad hoc spel en vragen daar vaak geld voor. Het aanbod aan 'meesteressen' is ten opzichte van de vraag namelijk heel schaars. Een femdomina is een vrouw die als uitgangspunt heeft dat mannen er zijn om haar te dienen. De gehele relatie staat dan in het teken van haar overheersing en controle. Daarbinnen kan eventueel een 'spel' plaatsvinden, maar de dominantie van een femdomina heeft geen begin en eind. Zij is wat zij is.

Gelijkwaardigheid binnen een femdom relatie

In hoeverre een stel femdom regels binnen hun relatie doorvoeren is uiteraard afhankelijk van hun eigen gevoelens. Sommige stellen leven vrij gelijkwaardig en laten de ongelijkwaardigheid alleen toe binnen hun seksuele relatie. Anderen leven meer in een 24/7 overeenkomst. Dat houdt in dat de vrouw 24 uur per dag, zeven dagen per week, alles binnen de relatie beslist: totale femdom.

Realiteit versus fantasie

In fantasieën worden femdomina's meestal neergezet als 'meesteressen'. Dus in het zwart leer gekleed, met een enorme zweep in hun hand en op hoog-gehakte glimmende laarzen. Met name commerciële 'meesteressen' kleden zich vaak zo, omdat zij de vraag tegemoet komen. Mensen die betalen zoeken een vervulling van hun fantasie en daar hoort die kleding vaak bij. Een femdomina daarentegen beslist uiteraard zelf hoe ze er uit ziet. Domineren kan op hoge hakken, maar ook vrij goed naakt op blote voeten. Het zijn de uitstraling en de wisselwerking die doorslaggevend zijn binnen een femdom relatie. Wanneer een femdom stel in de supermarkt is kan een blik al voldoende zijn om de man te laten weten wat zij wil.

Onderdanig of sturend?

Ben jij erg bezig met de femdom wereld? Vraag je dan af wat je precies zoekt en wat je hoopt te vinden. Mocht je een vrouw vinden die ook geïnteresseerd is, bedenk je dan dat de essentie van de interactie is dat jij er bent voor haar en niet andersom. Beginnen met wat jij allemaal wilt, wat zij allemaal mag en hoe je het precies voor je ziet gaat niet opschieten bij een femdomina. Wil je dat, dan kun je beter een (commerciële) meesteres zoeken.
© 2012 - 2024 Zabyra, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Interessegebieden binnen de femdomBinnen de femdom (een relatie waarin de vrouw dominant is) zijn er verschillende interessegebieden waar een sub (een ond…
Signalen van dominantie en onderdanigheid bij hondenSignalen van dominantie en onderdanigheid bij hondenHonden communiceren met elkaar en met behulp van lichaamstaal. Honden geven een groot aantal signalen af voor ze daadwer…
Seksuele interactie binnen femdomDe plek van seks binnen een femdom relatie (een door een vrouw gedomineerde relatie) is erg afhankelijk van de femdomina…
Tien dingen die vrouwen haten aan mannenWat haten vrouwen aan mannen? Vraag dit aan tien verschillende vrouwen en de lijst wordt langer en langer met kleine en…
Zabyra (3 artikelen)
Gepubliceerd: 07-08-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.