Seksuele interactie binnen femdom

De plek van seks binnen een femdom relatie (een door een vrouw gedomineerde relatie) is erg afhankelijk van de femdomina zelf. In het algemeen is de spil binnen de interactie de afhankelijk en sturingsmogelijkheden van mannen door middel van seksuele manipulatie. Orgasmecontrole, gedwongen kuisheid en seksueel gebruik komen vaak voor als sturingstechnieken.

Consensus

Binnen de BDSM-scene (Bondage, Discipline, Sadisme, Masochisme) is er lang een soort consensus geweest dat seks - en dan met name penetratie- een onderdanige beleving zou zijn en dus niet thuis zou horen binnen een relatie waarbij de vrouw dominant is. Het is heel lang een primair verschil geweest tussen een spel dat gespeeld werd door een man met een vrouwelijke onderdanige en andersom. Maar uiteraard is er ook altijd al een deel van de vrouwelijke dominanten van mening geweest dat de essentie van hun dominantie binnen een relatie ligt in dat zij alles bepaald. En dus ook of, wanneer en hoe er seksuele interactie is. Die mening is verder gegroeid van incidentele domina's naar een stroming: femdom.

Kuisheid

Een man binnen een femdom relatie heeft geen (of een beperkte) invloed op zijn seksuele activiteiten. Sommige femdomina's leggen die regel op, er van uitgaand dat die afspraak wordt gehouden. Sommigen laten hun sub een kuisheidsgordel aanschaffen. Die gordels zijn er ondertussen in allerlei vormen, maten en variaties, van ijzer tot plastic. De vrouw die de sleutel heeft wordt de sleuteldraagster genoemd. De meeste kuisheidsgordels zijn zo gemaakt dat een man er nog wel mee kan urineren, alleen de mogelijkheid om stijf te worden is vaak beperkt. Of wordt afgestraft door middel van een met punten gevoerde koker. Er zijn uiteraard ook gordels waarbij dat alles wel kan, maar een man er nog steeds niet zelf aan kan komen, vanwege de koker die er om zijn geslachtsdeel heen zit.

Seksueel gebruik en orgasmecontrole

Naast de vrij strenge manier van orgasmecontrole die hierboven beschreven is geldt die regel vaak ook in andere situaties. De kern van de afspraak is dat de onderdanige man pas klaar mag komen indien hij daar uitdrukkelijke toestemming voor heeft. Een manier om een sub daarmee tot het uiterste te drijven is 'tease and denial'. Hierbij wordt een sub steeds meer opgewonden, maar mag telkens niet klaarkomen, of wordt gestraft wanneer hij bijna komt. Zeker bij seksueel gebruik door een domina is dat vaak heel moeilijk vol te houden voor een sub. Op het internet zijn er dan ook diverse fora te vinden waar zij tips uitwisselen. Mocht het uiteindelijk toch tot een orgasme komen dan is dat vaak een bevrijding, al is het voor sommigen een teleurstelling en een streven naar betere controle indien zij daar geen toestemming voor hadden.

Ruined orgasms

Een andere manier om de seksualiteit van een sub te sturen zijn de 'ruined orgasms'. Hierbij raakt een sub steeds verder opgewonden, maar mag hij niet klaarkomen. De uitdaging en het opwinden gaan steeds verder, tot er uiteindelijk wel degelijk toestemming volgt om klaar te komen. Op het moment suprême maakt de domina het komen zo onplezierig mogelijk. Dat kan door de zaadlozing zelf tegen te houden of een sterke angst- of pijnprikkel toe te voegen. Het laatste werkt uiteraard alleen wanneer de betrokken sub niet masochistisch van aard is, andere heeft het een compleet tegenovergesteld effect. Zoals om zovele gedragingen is er ook een ruined-orgasms-fetish, waarbij het totaal geen negatieve prikkel meer is, maar juist een ervaring waar een sub actief naar zoekt.
© 2013 - 2024 Zabyra, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Femdom: het verschil tussen fantasie en realiteitFemdom is een term die binnen de BDSM (bondage, discipline, sadisme, masochisme) wordt gebruikt en is letterlijk een afk…
Interessegebieden binnen de femdomBinnen de femdom (een relatie waarin de vrouw dominant is) zijn er verschillende interessegebieden waar een sub (een ond…
Onderdanig urineren bij honden: Oorzaken en adviezenOnderdanig urineren bij honden: Oorzaken en adviezenOnderdanig urineren is de ongecontroleerde en instinctieve reactie van een hond op de aanwezigheid van een andere hond o…
BDSM, sado machochisme eng of interessant?BDSM word vaak gezien als eng, een wereld waarin het moeilijk is door te dringen,denk aan donkere plekken en "rare" mens…

Te vroeg ejaculerenTe vroeg ejaculerenWeinig mannen hebben een goede controle over het moment van de zaadlozing. Bij veel gebeurt het dan ook weleens dat ze v…
Zabyra (3 artikelen)
Gepubliceerd: 24-07-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.