Tekenen van seksuele aantrekkingskracht

Tekenen van seksuele aantrekkingskracht In de hedendaagse maatschappij worden uiterlijke schoonheid, lichamelijke aantrekkelijkheid en seksuele uitstraling beschouwd als de factoren op basis waarvan zowel de man als de vrouw zijn of haar keuze bepaald voor wat betreft een partner.
Ondanks het feit dat de definities van schoonheid, aantrekkelijkheid en uitstraling constant onderhevig zijn aan veranderingen, zoals ook de maatschappij doorlopend aan verandering onderhevig is, veranderd er aan deze door de evolutie bepaalde basis principes niets.

In een breed opgezet (Amerikaans) onderzoek waarbij meer dan 10.000 personen werden geïnterviewd, kwam men tot de conclusie dat mannen lichamelijke aantrekkelijkheid hoog op hun verlanglijstje hadden staan voor wat betreft potentiële seksuele partners, terwijl vrouwen veel meer waarde hechten aan bekendheid, maatschappelijk aanzien en hoe plat het ook klinkt: geld. Het is dan ook geen wonder om de conclusie te trekken dat zowel voor mannen als vrouwen geldt dat aantrekkingskracht gebaseerd is op zowel seksuele als lichamelijke uitstraling.

Mannen voelen zich aangetrokken tot aantrekkelijke vrouwen omdat dat een indicatie is voor gezondheid en dus min of meer een garantie voor een gezond nageslacht. Aan de andere kant voelen vrouwen zich aangetrokken tot goeduitziende mannen omdat dit meer kans geeft op eventuele financiële bronnen wat de mogelijkheid met zich meebrengt om de basis behoeften van de kinderen veilig te stellen.

Het punt is dat zowel mannen als vrouwen hun eigen definitie van aantrekking hebben maar dat het in het algemeen gesproken terug te voeren is op lichamelijke en materiële aspecten. Dit komt omdat aantrekkingskracht geassocieerd wordt met lichamelijke kenmerken, wat gestimuleerd wordt door een deel van de hersenen wat bekend staat als de "hypothalamus".

De vraag is nu: Hoe kan men als individu de duidelijke tekens van aantrekkelijkheid identificeren?

Er zijn erg veel mogelijke voorbeelden te geven die aantrekkingskracht beschrijven. Een aantal, maar uiteraard niet gelimiteerd tot deze, zijn de volgende:

Visueel contact

Dit is als een man en een vrouw elkaar tegen komen en ze elkaar langer aankijken dan dat ze onder soortgelijke omstandigheden zouden hebben gedaan. Beiden zijn compleet gekluisterd aan de anekdotes die ze elkaar vertellen, en elk woord wordt als het ware gedronken. De wederzijdse ogen zijn gericht op elkaar en zenden een boodschap uit dat ze met elkaar verbonden willen zijn.

Verzorging

Er wordt extra aandacht geschonken aan de uiterlijke verzorging met het oog op details. Dit alles met de intentie om de ander op een positieve manier te beïnvloeden.

Flirten

Teasing zoals de Engelsen zeggen is een betere term. Dit is de situatie waarin de beide seksen op een relaxte manier met elkaar converseren, gebruik makend van lichaamstaal welke gekoppeld is aan hun gedachtes en gevoelens, waarbij, meer vaker dan niet, seksuele gevoelens een rol spelen.

Lichamelijk contact

Dit is b.v. als een vrouw voorover leunt naar een man en daarbij op een speelse manier een hand op zijn arm legt. Hiermee probeert de vrouw aan te geven aan de ander dat ze hem aantrekkelijk vindt en dat ze open staat voor de mogelijkheden die zich voor kunnen doen met de andere persoon.

Aantrekkingskracht is over het algemeen geconcentreerd op het voorstellingsvermogen van zowel de man als de vrouw, waarbij de uitdrukking past : “Het zit tussen de oren” maar wordt tegelijkertijd ook voor een groot deel bepaald door de maatschappij waarin wij leven, met al zijn min of meer opgelegde schoonheidsidealen.

Mannen en vrouwen dienen een keuze te maken. Elkaar in de eerste plaats te nemen als mens en niet slechts als een seksueel object.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Is lichamelijke aantrekkelijkheid belangrijk?Hoe belangrijk is fysieke aantrekkelijkheid eigenlijk voor de eerste indruk die we van mensen krijgen?
Delen we dezelfde mening van wat fysiek aantrekkelijk is?Is de beoordeling van fysieke aantrekkelijkheid een aspect wat per persoon verschilt of delen we allemaal dezelfde menin…
Schoonheden, ijdeltuiten, aantrekkelijk en afstotende mensenSchoonheden, ijdeltuiten, aantrekkelijk en afstotende mensenMensen, er zijn knappe mensen, mooie mensen, echte klassieke schoonheden, ware ijdeltuiten, zeer aantrekkelijke mensen e…

Seksverslaving; wat is het?Seks, iedereen doet eraan. Het is spannend, je bent samen met je partner en het is een moment van genot. Merendeel van d…
Seksualiteit: seksuele termen en betekenisSeksualiteit: seksuele termen en betekenisVan Aantrekkingskracht via Coïtus naar Zwangerschapstest en alles wat daar tussen ligt... Dit artikel bevat seksuele ter…
Costaric (128 artikelen)
Gepubliceerd: 13-03-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.